Ali Hozhabri علی هژبری Profile picture
Oct 26, 2021 6 tweets 5 min read Read on X
۱/ «نبونئید» آخرین شاه بابل از #کورش شکست خورد. از او تعدادی کتیبه، از #عراق، در نیایشگاه «شَمَش» در «سیپار» (موزه #بریتانیا) و نیز از کاخ سلطنتی شهر بابل (موزه برلین) کشف شده که اتفاقات سال­های ۵۵۵ / ۵۵۶ پ.م تا سال نخست پادشاهی کورش بر #بابل در سال ۵۳۸/۵۳۹ پ.م را بیان داشته است.
۲/ بخشی از رویدادنامه نبونئید، به بابلی نو (اَکدی): «در روز سوم ماه "اَرَهسَمنَه" [هفتم آبان] کورش به بابل آمد. پیش گام‌هایش، شاخه‌های سبز افشانده می‌شد. او با مردمان شهر پیمان آشتی گذارد. کورش به همه مردمان شهر پیام درود و شادباش فرستاد. گئوبَروَه به فرمانداری #بابل برگماشته شد»
۳/ سپاهیان کورش پس از تصرف بابل، در روز ۷ آبان به شهر وارد شده، یک فرمانروای ایرانی بر آن گماشت. او در منشور معروف خود مدعی شد که نبونئید اندوه، غم، سختی معاش، رنج، آزار و مرگ را برای مردم بابل ارمغان آورده بود و بنابراین خدا در بین سرزمین‌ها کورش را حمایت کرد تا مردم را نجات دهد
۴/ «...منم کورش، شاه جهان، شاه بزرگ، شاه نیرومند، شاه بابل، شاه سومر و اَکد، شاه چهارگوشه جهان... من با آشتی به بابل آمدم، در کاخ شاهی جشن و شادمانی برپا کردم...»
در «عهد عتیق»، ۲۳ بار نام کورش در کتاب‌های «عزرا»، «تواریخ»، «اشعیا» و «دانیال» بعنوان «شبان قوم یهود» و «منجی» آمده
۵/ هفتم آبان از آن جهت که پادشاه #ایران آزادی مردم سرزمین‌هایی که فتح کرده را به رسمیت شناخت، برای ما و جهانیان مهم است. در دوره #پهلوی با دادن یک کپی از #منشور_کورش به دبیر کل #سازمان_ملل (سال ۱۹۷۱) و انتشار آن به شش زبان، آنرا به نام اعلامیه #حقوق_بشری، به نام ایران معرفی کردند
۶/ مردم از ۱۳۸۳ در ۷ آبان پیرامون آرامگاه کورش گرد هم می‌آیند. در آبان ۱۳۹۶ جمع کثیری با امضای یک دادخواست­ خطاب به رییس جمهور، خواستار ثبت روزی در تقویم به نام کورش شدند.
«گسنفون» کتاب «کورش­-نامه» را در وصف او نگاشته و «منشور کورش» به گفته برخی جزو ۱۰ اثر برتر موزه بریتانیا است

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Ali Hozhabri علی هژبری

Ali Hozhabri علی هژبری Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @AliHozhabri1

Dec 26, 2021
۱/ هانری رنه دالمانی: از قرن‌ها پیش تا سنوات اخیر در یکی از مساجد کرمان [شاه نعمت‌الله ولی] سنگی هرمی‌مانند وجود داشته که در سه سطح جانبی آن نوشته‌ای به خط میخی، عیلامی و بابلی حک شده بود و از همان ازمنه قدیم درست یا نادرست آنرا مهر #داریوش پادشاه بزرگ ایران باستان می‌دانسته‌اند.
۲/ باری یکی از کارمندان عالی رتبه دولت #ایران مامور می شود که هرم سنگی مزبور را با احتیاط تمام از #کرمان به تهران منتقل کند. اما با همه احتیاط و مراقبتی که مامور عالی مقام به عمل می‌آورد این سنگ هرگز به مقصد نمی‌رسد.
۳/ در عوض چندماه بعد موسسه باستان‌شناسی #سن‌پترزبورگ درباره مهر پادشاه بزرگ ایران باستان مقاله‌ای انتشار می‌دهد. به محض اطلاع دربار ایران از مضمون این مقاله دولت ایران از دولت #روسیه می خواهد که سنگ مزبور را به ایران عودت دهند.
Read 7 tweets
Oct 27, 2020
شهرستان‌های ایرانشهر، متن فارسی میانه در سه برگ و ۶۰ بند در پایان دوره ساسانی نوشته شده و در آن نام شهرهای ایرانشهر آمده است
این متن احتمالا در زمان قباد یکم (۴۸۸ - ۵۳۱ میلادی) و یا خسرو یکم (۵۰۱ - ۵۷۹ میلادی) نوشته شده و در سده هشتم میلادی و در دوره خلافت عباسی ویرایش شده است. ۱
گویا تنها ترجمان به جای مانده از نوشتار "شهرستان‌های ایرانشهر" به دست «موسی خورنی» یا «موسس‌خورناتسی» (۴۰۵ - ۴۸۸ میلادی) تاریخ‌نگار ارمنی زمان ساسانی در «جغرافیای خورنی» (۴۸۱ - ۴۸۲ میلادی) آورده شده است که مبنای پژوهش‌های پس از خود در دورههای اسلامی به شمار می‌رود. ۲
کوست یکی از واحدهای تقسیمات کشوری ایران بود. در دوره پادشاهی خسرو اول (۵۳۱-۵۷۹ م)، شاهنشاهی ساسانی به چهار پاره بخش شد که به گزارش یک منبع ارمنی عبارتند از:
۱- کوست خراسان؛ بخش شمال شرق
۲- کوست خوروران؛ بخش جنوب غرب
۳- کوست نیمروز؛ بخش جنوب شرق
۴- کوست آدوربادگان؛ بخش شمال غرب
Read 8 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us!

:(