Mielenkiintoinen Suomi-Maidan mielenosoitukseen liittyvä #oikeudenkäynti tänään.

10 poliisia kokee kunniaansa loukatun, kun purkivat mielenosoitusta ja saivat palautetta.

Syytettynä #SamiKankkunen.

#ReformiStudio'n LIVE-seuranta salista kuvan alla:
Syyttäjä lukee syytehakemuksen:

Kankkunen on kutsunut poliiseja monilla syyttäjän mukaan halventavilla nimityksillä kuten maanpetturi, sika, kansanpetturi.
Kankkusen lausumat on kuvattu Youtube-tilille, jonka kautta syyttäjän mukaan poliiseja halventavat lausumat ovat levinneet laajemmalle yleisölle.
Toinen syytekohta liittyy #JariLaiho'oon. Laiho kuvasi #striimi'ä nk. #matutalo -mielenosoituksessa. Laihon videolla #SamiKankkunen:n lausumat Laihon videolla kiihottavat syyttäjän mukaan mm. irakilaisten ja afgaanien kansanryhmiä vastaan.
Kankkusen lausumat mm. kyseenalaistivat irakilaisten ja afgaanien kykyä rakentaa yhtään mitään, puhumattakaan arkkitehtitaloa. Kankkunen nimittelee striimillä ko. kansanryhmiä sopimattomilla nimityksillä.
Syyttäjän haastehakemuksen luku loppui. Tuomari kyselee salissa istuvilta 10 poliisilta, yhtyvätkö he syyttäjän vaatimuksiin. Näin tapahtuu.

Ensimmäinen poliisi vaatii 2000€, toinen 3000€ kärsimyskorvauksia mielipahasta, kun Kankkunen sanoi hänestä rumasti ja video levisi.
Kolmas poliisi vaatii 3000€ kärsimyksestä. Neljäs vaatii 2000€. Asiassa on Kankkusen lisäksi syytettynä myös henkilö, jonka Youtube-tilillä Kankkusen kuvaama video julkaistiin. Poliisien korvausvaatimukset kohdistuvat yhteisvastuullisesti sekä Kankkuseen että julkaisiaan.
Video levisi ensin toisen striimaajan Youtube-tilille, kun Kankkunen lainasi striimaajan kännykkää tilanteessa. Tätä #striimaaja ei saanut syytettä, koska ei voinut tietää Kankkusen aikeista. Syytteen saanut eri #tubettaja latasi videon klipin uudelleen omalla Youtube-tilillään.
Kankkusen asianajaja kiistää kunnianloukkauksen ja vaihtoehtoisen syytteen laiton uhkaus (Kankkunen sanoi joillekin poliiseille, että nämä tulevat saamaan #runtu'a maanpetturuudestaan).
Kankkunen ei muista, mitä Suomi-Maidanin purussa tapahtui. Vetoaa lääkärinlausuntoon, joka käsitellään tänään yleisön läsnäolematta salisina. Kankkunen ei muista kuvanneensa purkua tai lausuneensa väitettyjä asioita poliiseista.
Videon uudelleen leikattuna Youtubessa julkaissut ei ole salissa. Häntä edustaa asianajaja. #Tubettaja ei ollut kuvannut videota eikä ollut paikalla, kun Kankkusen väitetyt lausumat poliiseille tapahtuivat. Video oli vain tunnin nähtävillä Youtube-tilillä.
#Tubettaja'n asianajaja ei näe yhteisvastuullista korvausvelvollisuutta edes lain mukaan mahdollisena, koska tubettaja vain latasi netistä löytäneensä videon uudelleen. On riidatonta, että tubettaja ei ollut paikalla Suomi-Maidanilla tapahtumien aikaan.
Jari #Jallu Laiho vetoaa #matutalo -mielenosoituksen #striimi'nsä osalta siihen, ettei live-lähetyksessä voi kontrolloida kaikkien mielenosoitukseen osallistuvien puhujien tai yleisön lausumia striimillä.Kankkusen lausumat olivat yllätys Laiholle, eikä hän livenä reagoinut niihin
Laiho vetoaa siihen, että media tai julkaisija saa julkaista hämmentävää ja järkyttävääkin materiaalia vapaan tiedonvälityksen osana.

Miksei @Yleisradio tai muut mediat ole syytettynä mm. @PaiviRasanen:n puheiden julkaisemisesta, Laiho kysyy.
Laiho ei halua lausua asiassa enempää ja antaa huomiseksi merkityn hänen osuutensa käsittelyn ratkaistavaksi ilman omaa läsnäoloaan. Laiholla on mahdollisuutta olla töistä poissa vain tämä päivä. Tuomioistuin sallii asian ratkaisun ilman Laihoa ja Laiho poistuu.
Syyttäjä siirtyy Suomi-Maidanin purkuun ja Kankkusen lausumiin.

Syyttäjä pitää riidattomana, että #tubettaja ei ollut todistettavasti yhteydessä Kankkuseen videon uudelleen julkaisemisen suhteen. Videoon oli lisätty musiikki ja laukausten ääniä jokaisen poliisin kohdalla.
Syyttäjä pitää Kankkusen poliisimies Kotroon kohdistamaa lausumaa laittomana uhkauksena, koska Kankkunen sanoo Kotron saavan vielä #runtu'a maanpetturuutensa vuoksi.
Syyttäjäkin myöntää, että #tubettaja'n toimet laukausten lisäämisessä eivät ehkä voi tulla tarkastelluiksi virkavallan väkivaltaisena vastustamisena, koska tubettaja ei ollut koko tilanteessa. Kankkusella ja muokatun videon julkaisijalla ei ole näytetty olleen mitään yhteyttä.
Kankkusen asianajajan asianesittely:

Kankkunen on toiminut mielenosoitustilanteessa provosoituneena ja lausumat olivat kohdistuneet poliisin operaatioon mielenosoituksen purkua kohtaan kokonaisuudessaan, ei yksittäisiä poliiseja vastaan.
Kankkusen AA: Kankkusen lausumat ovat yksittäisiä sponttaaneja mielenilmauksia mielenosoitustilanteen intensiivisessä ilmapiirissä.

#Tubettaja'n lisäämät laukauksen äänet eivät voi vaikuttaa Kankkusen toiminnan arviointiin, koska Kankkunen ei videosta tiennyt.
AA sanoo, että poliisit kuulevat työssään monenlaista. Kankkusen ilmaukset 'saatte runtua' tai 'saatte kyytiä' kansanpetturuutenne takia eivät voi täyttää laittoman uhkauksen tunnusmerkistöä.

Runtua käytetään mm. armeijassa myös muissa yhteydessä kuin väkivaltaan viitaten.
#Tubettaja'n AA: Videon julkaisu oli tehty huumorimielellä eikä tubettajalla ole mitään tekemistä Kankkusen kanssa.

Tubettaja työskenteli alalla, jossa joutuu tekemään yhteistyötä poliisin kanssa melko paljonkin.

Tubettajalla ei ole mitään syytä uhata tai herjata poliisia.
Tubettajan AA: Pelkkä videon uudelleenlataus ei voi täyttää kunnianloukkaus tai laiton uhkaus rikosten tunnusmerkistöä, koska videon lataajalla ei ole mitään yhteyttä poliiseihin tai Kankkusen menettelyyn.
Tubettajan AA: Poliisien jopa kymmeniin tuhansiin euroihin nousevat kärsimyskorvausvaatimukset yhteisvastuullisesti Kankkuselle ja tubettajalle ovat pelkästä videon uudelleenlatauksesta tubettajalle täysin kohtuuttomat.
Salissa katsotaan video, joka Kankkusen syytetään kuvanneen toiselta #striimaaja'lta lainaamallaan live-striimillä.

Tämän striimin oikea julkaisija ei saanut syytettä, koska ei itse kuvannut vaan Kankkunen väitetysti kuvasi omat lausumansa itse toisen striimi-kännykällä.
Videossa kuullaan ilmauksia poliiseista kuten: "Maanpetturipaska, maanpetturisika, kyttä, kansanpetturikyttä."

#Tubettaja'n AA: Oliko videossa vaimeana laukauksia muistuttavat äänet oikeasti jonkun mielestä laiton uhkaus poliiseja kohtaan?

Enemmän video on jopa koominen.
Yleisö oli hetken ulkona, kun käsiteltiin Kankkusen terveydentilaan liittyvää todistelua salaisessa osuudessa.

Nyt kuullaan poliiseja.
Ensimmäinen poliisi kertoo, että tehtävänanto oli suojata Suomi-Maidan mielenosoituksen purun häiriötön kulku.

Poliisia sanottiin maanpetturiksi, moni kuuli herjan. Poliisia v...tutti lievästi luonnehdinta.
Syyttäjä: Miksi tämä oli pahempaa kuin yleensä virkatehtävissä kuultu loukkaava kielenkäyttö?

Poliisi: Live-kuvaus levitti asian laajemmalle, maanpetturiksi ei yleensä virkatehtävissä haukuta.
Syyttäjä: Milloin tulit tietoiseksi, että videoon oli lisätty laukauksen ääniä myöhemmin?

Poliisi: Vasta esitutkinnassa kuulin, että laukauksen ääniäkin oli lisätty videoon.

S: Oletko saanut ikävää palautetta videosta?

P: En ole.
Syyttäjä: Koitko videon laukausten äänet varteenotettavana uhkauksena?

Poliisi: Kyllä se sai ajattelemaan, että väkivalta poliisiakin kohtaan yleisesti on mahdollista ja varsinkin niihin, joiden nimikyltit oli nähtävissä ja luettiin ääneen videolla.
Syyttäjä: Jättikö kokemus pysyvämpää vaikutusta sinuun tai työtehtäviisi?

Poliisi: Pari päivää kävin kierroksilla tapauksen jälkeen. Rautatientorilla käydessä asia palautuu mieleen kyllä. En ole kokenut taloudellista menetystä tai muita vaikeuksia videon vuoksi.
Kankkusen AA kyselee poliisilta mm. viranomaisten toimien arvostelun sallittavuudesta ja mielenosoitustilanteen kärjekkäämmän puhetavan yleisyydestä.
Toinen poliisi on nainen. Syyttäjä kyselee samoja kysymyksiä kaikilta poliiseilta.

Isänmaanpetturi oli naispoliisiin kohdistettu kunnianloukkaus, josta Kankkusta syytetään. Moni kuuli torilla lausuman ja Kankkusen toiminta innosti muitakin huutelemaan mm. huora.
Naispoliisi sanoo, että tilanne oli huolestuttava, koska mielenosoittajat kävivät kovilla kierroksilla. Väkivallan uhkaakaan ei voinut sulkea pois.

Naispoliisi sai samana päivänä veljeltään tietää videosta tilanteesta. Naispoliisi kokee toiminnan #maalittaminen:na.
Poliisi pelkäsi, että hänen harvinaisempi sukunimensä kohdistaisi maalittamista tai uhkaa myös häneen.

Naispoliisi koki pientä ahdistusta 'muutaman päivän, ehkä viikon'. Pelko maalittamisesta oli suurin huoli, mutta sitä ei tullut.
Kankkusen AA: Oletteko kärsineet taloudellista tai muuta konkreettista haittaa videon vuoksi?

Naispoliisi: En.

AA: Onko kukaan ollut teihin yhteydessä mielenosoittajista tai tullut muuta maalittamista tapahtumien jälkeen?

Poliisi: Ei ole, olin kyllä huolestunut, että olisi.
Kolmas poliisi, mies.

Syyttäjä: Miten sinua solvattiin?

Poliisi: Maanpetturi, mulkku, sika. Muutkin huutelivat kuin Kankkunen.

S: Miten koit videon?

P: Se on varteenotettava tappouhkaus
Poliisi sanoo, että video stressasi paljon ja aiheutti unettomuutta. Pelotti paljon.

Syyttäjä: Tuliko konkreettisia vaikeuksia videosta?

Poliisi: Ei tullut taloudellista haittaa tai minkäänlaisia ikäviä yhteydenottoja videon vuoksi, mutta tuntui pahalta, kun haukutaan.
Kankkusen AA viittaa esitutkintapöytäkirjaan, jossa jo toisen poliisin kohdalla ilmenee, että poliisit eivät ole kuulustelussa kertoneet tulleensa uhatuiksi tilanteessa tai videon nähtyään.

Poliisi vastaa, että uhan tunne tuli vasta oikeudenkäyntiä odotellessa miettiessä.
Seuraava on nuori poliisi, joka oli juuri valmistunut vuonna 2017, kun tapahtumat olivat. Hän ei ihan ajatellut silloin, että kuuluuko poliisin sietää maanpetturiksi nimittelyä. Nyt tietää, ettei tarvitse sietää.
Nuori poliisi koki, että laukauksen äänien lisääminen videoon oli varteenotettava uhkaus, vaikka torilla poliisimies ei kokenut tilannetta uhkaavana vaan suunsoittona.
Nuori miespoliisi käyttää myös maalittamisen uhkaa kertoessaan seurauksista videosta. Varsinaisia seurauksia harmituksen lisäksi ei nuorelle poliisille aiheutunut. Taloudellista menetystä ei aiheutunut videosta. Kaikkiaan videossa näkyi 20 poliisia.
#Tubettaja'n AA: Näetkö, että jotkut Youtuben katsojat voivat katsoa videon vain huumorimielellä siitä, että mitä kaikkea poliisin työssä tuleekin vastaan?

Nuori poliisi: Kyllä varmaan sen voi joku huumorinakin katsoa, mutta poliisille, jota videossa haukuttiin ei ole hauskaa.
Seuraava poliisimieskin on hyvin pahoillaan, että häntä sanottiin #maanpetturi'ksi.

Poikkeavaa oli myös, että Kankkunen tuli niin lähelle kuvaamaan ja luki nimikylttejä ääneen videolle.

Yleensä poliisille huudellaan kauempaa eikä kuvata samalla tunnistettavasti.
Poliisi sanoo, että aseenlaukauksen ääni on henkeen ja terveyteen kohdistuva uhkaus.

Maalituksen uhka oli ikävin jälkiseuraus, vaikkei mitään ikävää tuon jälkeen tapahtunutkaan.
Ärsytys ja v...tutus konkreettiset haitat. Ei pelkoa tullut itselle, mutta jos olisi perheelle tullut
Lounastauko.
Käsittely jatkuu nyt tauon jälkeen.

Seuraavan poliisimiehen kuuleminen.

Sanoo Kankkusen lisäksi huutelijoita olleen muitakin. Maanpetturi -luonnehdinta oli harmittanut tätäkin poliisia kovasti.
Syyttäjä: Oliko video varteenotettava uhkaus, koska siinä oli laukausten ääniä.

Poliisi: kyllä. Sai pelkäämään itsen ja perheen puolesta. Vaimo sai ensin tietää videosta. Pelkäsimme maalittamista.

Poliisi: Torilla huutelu aiheutti ärtymystä.
Tällekään poliisille ei aiheutunut mielipahan lisäksi konkreettista haittaa, häiriötä tai taloudellisia menetyksiä videosta.

Tämäkään poliisi ei vielä esitutkinnassa ollut sanonut kokeneensa, että häntä olisi henkilökohtaisesti uhattu tilanteessa tai videossa.
Naispoliisin kuuleminen vuorossa.

Poliisi sanoo Kankkusen agitoineen muitakin kuvaamisellaan ja lausumillaan.

Naispoliisia sanottiin natsipaskaksi, sikapoliisiksi ja maanpetturiksi.

Poliisi on hyvin tuohtunut luonnehdinnoista edelleenkin.
Naispoliisin mielestä aseen laukauksen ääni on poliisin työ huomioiden varteenotettava uhka.

Työtehtävissä poliisille on tullut vähän vastaavia mielenosoitustilanteita ja kuvaamista myöhemminkin ja ikävä tapaus muistui niissä mieleen.
Naispoliisi sanoi tuntevansa Kankkusen ulkonäöltä ennen kuvaustilannetta. Hänellekään ei tullut videosta konkreettisia haittoja elämäänsä jälkeenpäin.
Seuraavana taas miespoliisi.

Tilanteessa oli huutelua kahden mielenosoitusleirin välillä. Toinen oli maahantulleiden leiri, toinen Suomi-Maidan.

Poliisi kummeksuu henkilökohtaista solvausten esitystapaa.
Laukausten äänet olivat poliisin mielestä uhkaavia. Ei niinkään Kankkusta kokenut mielenosoituksessa uhkana vaan sen, että Kankkusen 'kanssa-ajattelijat' villiintyvät.
Syyttäjä kyselee, että aiheutuiko Kankkusen toiminta unettomuutta poliisille. Poliisi ei ainakaan muista valvoneensa öitään Kankkusen vuoksi.
Seuraava poliisi.

Tätäkin poliisia sanottiin #maanpetturi'ksi.

Tämäkin poliisi pelkäsi, että 'joku porukka' provosoituisi Kankkusen lausumien vuoksi vastustamaan poliisia jopa fyysisesti.
Laukausten äänet videossa olivat uhkaus.

Hetken aikaa tapaus mietitytti, mutta unohtui aika pian. Ei unettomuutta tai muuta psyykkistä ongelmaa. Ei tulonmenetystä tai konkreettisia seuraamuksia videon jälkeen hänellekään.
Viimeisenä kuullaan Pasi Kotro, joka oli myös @GeurtdewitDe:n oikeudenkäynnissä uhrin asemassa. Hän on saanut sen verran julkinen hahmo, että kirjoitan hänestä nimellä.
Kotro tuli vasta lounaan jälkeen saliin, joten katsomme videon uudelleen.

Ikäviä ilmauksia: 'Maanpetturisika, Suomen maanpetturi, mulkut, kyttäsika, maanpetturipoliisipaska, siat, kusipäät.'

'Saat Kotro runtua vielä.'
Syyttäjä: Videossa Kankkunen sanoo, että Kotro oli 'neljä kuukautta yrittänyt häätää Suomi-Maidania.'

Kotro sanoo olleensa Helsingin eteläisen alueen kenttäjohtajana Suomi-Maidanin aikaan ja tunnisti leirin ihmisiä aiemmilta virkatehtävissä, myös Kankkusen ulkonäöltä.
Kotro koki 'sä saat runtua' -ilmauksen ja Kankkusen äänensävyn ja kehonkielen uhkaavina. Kankkusen käytös myös innosti muita mielenosoittajia huuteluun.
Kotro sai muutaman ikävän viestin sähköpostitse ja sosiaalisen median tileilleen Kankkusen toiminnan seurauksena.

Perheen suhteen Kotro teki joitain turvallisuuteen liittyviä varautumisia.

Tapahtuma aiheutti huolta Kotrossa ja huonosti nukuttuja öitä.
Kotro väittää Kankkusen toiminnan olleen suunniteltua häirintää, vaikka Kankkunen lainasi spontaanisti kännykkää kesken toisen #striimaaja'n pitkän striimin.

Kotro ei näe, että 'saat runtua, saat kyydit' voisivat olla muuta kuin uhkaus väkivallasta virantoimituksessa.
Kankkusen kuuleminen:

Kankkunen ei muista päivää, jona hänen väitettiin kuvanneen poliiseja ja herjanneen häntä.

Syyttäjä kyselee Kankkuselta maahanmuutosta ja Kankkusen suhteesta poliiseihin.
Tuomari toppuuttelee syyttäjän ja Kankkusen keskustelua, jotta pysytään aiheessa.

Kankkunen kertoo ajatuksistaan mm. maahanmuutosta, syyttäjä koittaa yhdistää Kankkusen kritiikin hallitusta kohtaan Kankkusen väitettyyn poliisivastaisuuteen.
Kankkusen kuuleminen loppui. Huomiseksi jää yhden todistajan kuuleminen ja loppulausunnot.

Salissa vielä Jari Laihon videon käsittely, jossa väitetysti Kankkunen antaa lausuntoja, joista syytetään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Myös Laihoa syytetään videon kuvaamisesta.
Joudun jättämään tämän seurannan tähän muiden kiireiden vuoksi. Kiitos kaikille seuraamisesta 🙂

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Panu Huuhtanen 🇫🇮

Panu Huuhtanen 🇫🇮 Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @HuuhtanenPanu

23 Sep 20
Nyt sitten VIIMEINEN @MolariJuha -ketju vainokäräjiltä!

Juha Molarin #loppulausunto:n seuranta kuvan alla: Image
Molari aloittaa sillä, että #Kronström vääristelee jatkuvasti asiaa mm. väittämällä toistuvasti samoja kirjoituksia Molarin kirjoittamiksi, vaikka on jo osoitettu, ettei näin ole.

Molari sanoo, että tällainen prosessi laajentaa #vainoaminen -rikoksen alaa ohi lainsäätäjän tahdon
Molari: Tässä pitää huomioida #perustuslaki'n ensisijaisuus suhteessa #vainoaminen -rikokseen.

Mm. #ReformiStudio'n lähestymiskieltoasian ratkaisussa.

#Kronström hakee #ennakkosensuuri'a, joka on perustuslaissa kielletty.
Read 30 tweets
23 Sep 20
.@MolariJuha'n vainokäräjät.

Niin pitkät #loppulausunnot, että teen eri KETJUIHIN kaikki.

Nyt #Kronström'in 70 powerpoint -diaa käsittelyssä.

Kuvan alla #live -seuranta: Image
#Kronström aloittaa sanomalla, että kyse ei ole siitä, onko Molari #köyhä tai #savolainen.

Kyseessä ei ole se, miten Molari on tästä kokonaisuudesta kärsinyt.
#Kronström'in mukaan #vainoaminen voi tarkoittaa myös vainoamista virtuaalimaailmassa.

Internetissä tapahtuva häirintä on #vakava'mpaakin kuin reaalimaailmassa.

Siksi myös @johanbek'in vapauttava tuomio hovioikeudessa oli Kronströmin mukaan väärä.
Read 30 tweets
23 Sep 20
.@MolariJuha'n vainokäräjät 23.9.2020.

Jokunen uusi todiste vielä ja #loppulausunnot asiassa.

Prosessin viimeinen päivä ja päivän viimeinen KETJU salista kuvan alla: Image
Katsomme esitutkinnasta sähköpostiketjua, jossa @johanbek Bäckman mukana. #Kronström sanoo, että ketju osoittaa, että Molari pitää yhteyttä Bäckmanin kanssa.

Molari sanoo, että välillä oli pitkiä taukojakin yhteydenpidossa erimielisyyksien vuoksi.
Toinen uusi todiste on #MVlehti:n juttu #JessikkaAro'n vierailusta #RubenStiller'in ohjelmassa, jossa Aro sanoo MV-lehden olevan Venäjän #InformaatioOperaatio.

Molari näyttää päiväyksiä ja sanoo, että #syyteoikeus pitäisi vanhentuakin.
Read 39 tweets
23 Sep 20
.@MolariJuha'n vainokäräjillä #todistaa nyt teatteriohjaaja #JussiParviainen Molarin kutsumana todistajana.

KETJU kuulemisesta kuvan alla. Image
Molari pyytää Parviaista kertomaan taustastaan ja koulutuksestaan.

Varsinainen asia on @KirjamessutHKI:n tapahtumat vuonna 2015, kun #SaaraJantunen:en #Infosota -kirja julkaistiin.
Molari ja Parviainen saapuivat Kirjamessuille vähän myöhässä, joten Parviainen meni aika eteen kuvaamaan lattialla istuen, ettei peitä yleisön näkökenttää.

Parviainen on tehnyt #toimittaja'n työtä ja on normaalia, että kuvaajat ovat matalana eturivissä.
Read 26 tweets
23 Sep 20
.@MolariJuha'n vainokäräjät 23.9.2020.

Molarin #todistajat kuultavana ja iltapäivällä loppulausunnot.

Syyttäjä Hämäläinen yhtyi aamulla asianomaisten #toissijainen:een syytteeseen #TörkeäKunnianloukkaus.

KETJU #live'nä salista kuvan alla. Image
Ensimmäinen todistaja Helsingin yliopiston tutkija #KarinCreutz.

Hän on tutkinut mm. maahanmuuttokysymyksiä, ääriliikkeitä ja ihmisoikeuskysymyksiä.

Creutzista kirjoitettiin Molarin blogissa ja #MVlehti:ssä.
Creutz lähetti MV:lle ja suoraan Molarillekin oikaisupyyntöjä häntä koskeviin kirjoituksiin.

Molari suhtautui asiallisesti, keskusteli Creutzin kanssa korjaustarpeista ja korjasi tekstejään Creutzin palautteen perusteella.

Creutz oli tyytyväinen korjattuihin teksteihin.
Read 27 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(