درایران عادت داریم بجای پرداختن به علت مشکلات معلولها و محصولات آنها را دراز کنیم!
یک نمونه واضحش همین سقوط ارزش ریال است! بجای اینکه سراغ حل ناترازی مصارف و منابع ارزی که ریشه اصلی سقوط ارزش ریال است بروند میافتند به جان دلالان بازار ارز …
که از قضا کم هم نیستند!ولی خودشان معلول و محصول همان ناترازی مصارف،منابع ارزیاند!
دولت و مشخصا بانک مرکزی هم که شوکهای افزایش قیمتها در بازار، که عمدتا ناشی از شوکهای ارزی سالهای اخیر است، حسابی کلافه شدهاند، به جای پذیرش واقعیت و تزریق نقدینگی به میزان مناسب و در زمان…
مناسب به بازار بین بانکی باز هم افتادهاند به جان معلولها و مظاهر.
مثلا بانک مرکزی اجازه دادهاست نرخ بهره بین بانکی تا حدود۲۱درصد افزایش یابد. نرخی که در خرداد ۹۹حدود۷-۸درصد بود!!
یا امروز نرخ بهره بدون ریسک کوتاه مدت از۲۵درصد هم تجاوز کرده، نرخی که در خرداد۹۹حدود۱۴درصد بود.
بامزه اینجاست که بانک مرکزی هنوز هم مدعی است که "برنامه ای برای افزایش نرخ بهره ندارد!" و هنوزم که هنوز است ادعا میکند که اجازه نداده کسری بودجه موجب افزایش پایه پولی شود!
از ابتدای سال ۹۹ دولت حدود ۱۸۰ همت اوراق فروخته که تقریبا همهاش را بانک مرکزی خریده است.
داستان وقتی جالبتر میشود که نه تنها دولت بلکه بانکها نیز بطور خالص فروشنده اوراق بوده اند. طبق آمار موجود در سایت فرابورس فقط در ۴ ماه گذشته بانک مرکزی بطور خالص دور و بر ۶۰ همت اوراق خریدهاست.
البته که افزایش پرشتاب نرخ بهره خود نشان دهنده این است که این مقدار افزایش در پایه پولی کم هم هست و اقتصاد انروز ایران به نقدینگیی به مراتب بیشتر از این ارقام نیاز دارد.
این نیاز شدید از یکطرف و انفعال بانک مرکزی از طرف مقابل کم کم بازار پول را به مرز بحران نقدینگی خواهد کشید و فشار فروش بسیار سنگینی را به دارایی های نقد شونده وارد خواهد کرد!
نقد شوندهترین و دم دست ترین دارایی امروز چیست؟ بله! سهام!. و این یعنی بازهم #بورس تا مدتها رنگ خون به خود بگیرد!!
اتفاق جالب و درعین حال تعجب آور در این روزها این است که هم زمان با همه این اقدامات نامناسب و بحرانزا، دولت مدعی حمایت تمام و کمال از #بورس هم هست!
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
دوم اینکه بعد از تحریمها ما خیلی از این روش استفاده کردیم و میکنیم
و سوم اینکه که این روش فروش تالی فاسدهای زیادی هم دارد و نیاز به کنترل و مدیریت جدی داره و دلیل نمیشه چون میتونیم اینطوری نفت بفروشیم سر مذاکرات بچه بازی و لجبازی در بیاریم!!!
اما اصل ماجرا چی بوده؟!
چند وقت پیش (ظاهرا چند ماه) یک نفتکش ویتنامی به همین شیوه در حال خرید ۱/۵ میلیون بشکه نفت از ایران بوده! وسط کار خبر میرسه گشتی های آمریکایی دارن میان! اینام قرار میشه جفتی در برن بیان بقیه معاشقه رو خونه بابا انجام بدن که …
۲-
اول اینکه وقتی علت اختلال هنوز معلوم نشده راهاندازی نزدیک به ۴۰۰۰ جایگاه با این روش و وضعیت که خودشان بهتر میدانند حرکتی خطرناک در فضایی مهآلود و با چشمان بسته است!اگر این اختلال دوباره تکرار شود حساب کار با کرام الکاتبین خواهد بود
۳-
دوم اینکه اگر ذرهای شرافت در مسئولان مربوطه وجود داشت، پیمانکار نگهداری که شبانه روز بدون داشتن قرارداد و هیچگونه مسئولیت قانونی و میلیاردها مطالبات معوق حاضر شده شبانه روز پای کار بازیابی بایستد، را در بیانیههای ظفر نمونشان مورد تقدیر قرار میدادند!
سامانه هوشمند سوخت یک سامانه کاملا آف لاین است! دلیل طراحی این سامانه از روز اول به صورت آف لاین این بود که مشکلات زیر ساختی و خطاهای نرم افزاری مانع سوختگیری مردم در جایگاهها نشود!به نحوی که یک جایگاه میتوانست حتی تا ۱۵ روز بعد از قطع شدن ارتباطش با شبکه سوخترسانی را ادمه دهد!
شاید باورش کمی سخت باشد که بخش اعظم جایگاهها به دلیل همین نوع طراحی و شرایط سال ۱۳۸۴ هنوز اطلاعات خود را از طریق مودم های Dialup ارسال و دریافت میکنند! بخشی هم که به هیچ زیرساختی دسترسی نداشتند از طریق ماهواره و VSAT!
در سالهای اخیر APN موبایل هم به این ترکیب اضافه شده است!
چه بلایی سر این ساختار در این سالها آوردهاند که شبکه ای را که استاکس نت نتوانست با حذف همه دیتابیسهای مرکز داده از کار بیاندازد اینطور دچار اختلالی تا این حد احمقانه(به نظر من) بشود که همه کارتخوانها ( PTها) با هم و یکجا از کار بیافتند!!!!
یکی از مواردی که بسیاری مطرح میکنند برای عدم امکان استفاده از استارلینک در ایران، یک نقل قول ناقصی است از ایلان ماسک مبنی بر اینکه سرویس در کشور ها با اجازه نهاد رگولاتوری آن کشور ارائه خواهد شد!
۲-و بر همین مبنا فرض را بر این قرار میدهند که رگولاتوری ایران قطعا اجازه نمیدهد (که من هم قبول دارم) و ماسک هم بیخیال میشود و میرود دنبال کارش!
در این رشتو غیر از مباحث مستند مقداری هم تحلیل شخصی در انتها ارائه خواهم کرد.
نکته اول این است که بدانیم International Telecommunication Union یا همان ITU از زیر مجموعه های سازمان ملل است. نکته دوم اینکه در حقوق بین الملل چیزی به نام قانون نداریم و یک سری معاهده بین کشورها در جریان است! فرقش با قانون را خودتان سرچ کنید و پیدا کنید!
#رشتو #ماهواره
۱- با توجه به منشنهای متعدد توییت قبلی به نظرم رسید بجای پاسخ گویی تک به تک به سوالات دوستان ابتدا برخی مفاهیم را با زبانی عمومی در دو سه #رشتو بیان کنم تا بعدا در توضیحات آینده به زبان مشترکی با هم برسیم.
۲- ماهواره:
ماهواره یک سیستم الکترونیکی ارسال و دریافت است که سیگنال الکترومغناطیس را از ایستگاه زمینی را دریافت میکند و پس از تقویت (در برخی مدلها شیفت فرکانس) آنرا باز ارسال میکند. در واقع ماهواره یک آیینه سیگنال در آسمان است و به خودی خود کار خاصی روی سیگنال دریافتی نمیکند.
۳- برای همین باید یک ایستگاه زمینی تصویر یا داده را در سیگنالهای آن به اصطلاح کپسول (Encapsulate) کند و برای نقطه مقصد ارسال نماید و در مقصد با ابزار مشخص (رسیور/مودم) از سیگنال جدا و استفاده شود.
۱- مدتی است بحثهای مفصلی درباره ماهوارههای ایپیس ایکس و سرویس استارلینک درجریان است! بسیاری هم بحثهای زیادی راجع به پارازیت و ردیابی مطرح میکنند که عمدتا نشان از نا آشنایی با مباحث ماهواره ای است.
۲- صرفا جهت اطلاع کسانی که بنده را نمیشناسند عرض میکنم من بیش از ۱۰ سال در یکی از اپراتورهای دارای مجوز ارتباطات ماهواره ای مشغول بوده ام که از این ۱۰ سال بیش از ۷ سال مدیر عامل آن مجموعه بوده ام. در این #رشتو چند نکته مهم را در مورد شبکه استار لینک عرض میکنم
۳- شبکه استارلینک بر خلاف ماهواره های فعلی (جئو) از ماهواره های لئو تشکیل شده است! در مدار لئو که از ارتفاع ۱۵۰ کیلومتری شروع میشود ماهواره ها بسته به ارتفاع با سرعتی معادل ۲۰ تا ۲۵ هزار کیلومتر در ساعت در حال چرخش به دور زمین هستند!!