0)Vergileri yükselttiğimiz zaman normalde ülkede kalmayı tercih edeceklerin %60'ı ülkeyi terk ediyor.

100 kişinin ülkeye sermaye sokması ve onlardan dolaylı vergi almak
vs
40 kişiden direkt %30 vergi + dolaylı vergi almak

Gerçekten vergiyi hakediyor olabilirsiniz. ImageImage
1)O %40 aslında vergiler altında eziliyor. Bunu sorun da etmiyor. O %40 bunu sorun etmediği için vergiler yükseliyor. Aslında ülkesinde kalmak isteyen %60 isyan edip ülkesini terk ediyor.
2)Her türlü parayı bulunca ülkeyi terk edeceklere girmiyorum zaten. Ülkenin çoğunluğu refah içinde olsa dahi ülkesinde yaşamak istemiyor.
3)Bir noktaya da varamadım. Düşündürücü yani. Her şeye rağmen 100 kişinin sermayesinin ülkeye girmesi uzun vadede daha faydalı bence faket bizde politika kısa vadeye göre oluşur.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Ori

Ori Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @OrientusPrime

30 Dec
0)Yazdığım yazıları bir miktar toparlamak istiyorum. Belki gözünüzden kaçıp şimdi okumak isteyecekleriniz vardır. İyi okumalar
Read 33 tweets
19 Dec
0)2021 yılının sonuna geliyoruz. Vatandaşı olması zor bir ülkede yaşıyoruz. Hergün sizi aşağıya çeken bu ortamda kim olduğunuza - hangi ülkede yaşadığınıza bakmayan, ayrımcılık yapmayan, her gün gelişen kripto para hareketi sığınılabilecek yegane limanlardan.
1)İnsanların bu hareketin ideolojisini de altyapısını da inşa edilen sistemlerin altında yatan mantığı da anlamasını istiyorum. Bu sebeple hep dolaylı işaret etmişimdir düşündüklerimi fakat bugün biraz daha net olmaya çalışacağım. Direkt problemler üzerinden ilerleyeceğim.
2)Öncelikle ekosistemlerden başlayalım. Mevcutta da zaten kullanılan, yüksek aktivite olan 4 merkeziyetsiz ekosistem mevcut.

A)Ethereum
B)Solana
C)Avalanche
D)Cosmos

Bu 4 ekosisteme 2022'de 5 yıllık geliştirme sürecini tamamlayan Polkadot katılacak.

E)Polkadot
Read 47 tweets
6 Dec
0)Geçmişi bir kenara bırakıp Vitalik'in bugün ne yazmış olduğuna bakarsak aslında yazdığı şeyler takipçilerim için yeni şeyler değil.

Sözün söyleyene göre ciddiye alınması bir realite. Bu sebeple bahsettiğim konuları bir de bu yazıda görelim.
vitalik.ca/general/2021/1…
1)2. bir staking katmanından bahsetmiş Vitalik. Daha önce bahsettiğim Prover - Verifier farkının anlaşılmasının etkisi görülüyor aslında. Bu 2. staking katmanının görevi Verify etmek yani tamamlanmış hesaplamayı doğrulamak.

2)Bu Verify işlemi de bu hesaplamayı yapmak kadar zor olmamalı demiştik. Bunu sağlamak için yazıda önerilen sistem checkpoint sistemi. Bu checkpoint sisteminden "A’dan Z’ye Blockchain Teknolojileri" yazımda Flow'u anlatırken bahsetmiştim. Böylece doğrulama işlemi paralelleşiyor.
Read 17 tweets
14 Sep
0)@FTX_Official'de neler oluyor? #FTX hacklendi mi? Bitcoin'de on-chain verileri neden bir anda fırladı? 45000 Bitcoin neden adres adres dolaşıyor?

Toplaşın anlatıyorum.
1)Blockchain'lerde bakiyelerin kaydını tutmak için 2 farklı model vardır.
Birincisi Bitcoin ve diğer ödeme odaklı blockchainlerin kullandığı UTXO.
İkincisi Ethereum gibi her işlemin bütün global datayı etkileyebildiği blockchainlerin kullandığı Account modeli.
2)UTXO modelinde işlemler paralel şekilde gerçekleşebilir. Çünkü her işlemin girdisi ve çıktısı birbirinden bağımsızdır. Account modelindeki gibi hesabın bakiyesi tutulmaz. Örneğin bir yerden 5 dolar ödeme aldınız başka yerden 20 dolar aldınız.
Read 17 tweets
28 May
İşin bir diğer tarafı da kullanılan Consensus sisteminin de artık çok bir önemi yok. Geçtiğimiz yıllarda üzerine yeterince çalışıldı. Hangi konuda ne tarz bir sistem uygun artık çok büyük oranda belli. Bu konuya aşırı takılınmaması gerekiyor. Örnek olarak Cardano verilebilir. +
+ Bu konular önemliyken meselenin üzerine eğildiler. Ouroboros'u geliştirdiler. Sonrasında ne oldu? Polkadot ve Mina gibi iki başarılı proje Cardano'nun consensus sistemini kullanacağını söyledi. +
+ Polkadot referans vermeden olayın üzerine yatabilirdi. Onun uygulaması da birebir değil. Üzerinde yaptıkları değişiklikler var.

1)Etik değil.
2)Ne gerek var?
+
Read 7 tweets
28 May
Ah bu IOTA'cılar. @el33th4xor 'un sorulunca gerçeği söylemesi kadar doğal bir şey olamaz. Avalanche olmasa IOTA şuan ölü bir projeydi. Aman efendim ama neden kopya diyorsunuz. Asıl ayıp olan IOTA'nın yeni consensus'unu duyurduğunda Avalanche'dan esinlendiğini söylememesidir. +
+ Kurulduklarından beri bu adamların işleri tartışma saptırmak. Avalanche gelene kadar Crypto camiasında bir tane Sampling tabanlı çalışma yok. Avalanche çalışmayı gösterdikten sonra bunlar da yıllardır uygulamaya çalıştıkları saçma sapan sistemi bırakıp Sampling'e geçiyorlar. +
+ Avalanche'ın kullandığı teknik denilince de yok canım olur mu bak kenarda köşelerde bir makale gördüm 1980'lerde yazılmış. Al bak onlar da buna benzer bir çalışma yapmış. Biz tabiki sizden değil onlardan esinlendik. Çok inandırıcı gerçekten. +
Read 10 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(