تونل جدید نظنز، عمیق‌تر و بزرگ‌تر از آنچه قبلا تصور می‌شد!
تحلیل اخیر موسسه علوم و امنیت بین‌الملل @TheGoodISIS نشان می‌دهد مجموعه جدید زیرزمینی غنی‌سازی نطنز که پس از حمله هوایی به مرکز مونتاژ سانتریفیوژ در تابستان گذشته احداث شده، از فردو هم عمیق‌تر است.
isis-online.org/isis-reports/d…
مجموعه جدید، زیر کوه‌هاییست که جنوب سایت اصلی غنی‌سازی قراردارند و سالن‌هایی دارد که عمیق‌تر از سالن‌های سانتریفیوژ اصلی درسایت اصلی نطنز است که تنها هشت متر زیر زمین هستند.
با توجه به وسعت کوه، مجموعه زیرزمینی جدید از نظر فضای کف بسیار بزرگتر از مرکز مونتاژ سانتریفیوژ قبلی است
صالحی در اردیبهشت‌ماه در یک گفتگوی خبری، از ساخت این مجموعه و انتقال سالن‌های حساس به زیر کوه خبر داده‌بود. با این‌حال جمهوری اسلامی، در زمان شروع ساخت، وجود کارخانه غنی‌سازی را به آژانس اعلام نکرده که درصورت وجود (براساس پلان) یک نقض جدی پادمان‌ها است.
تصاویر ماهواره‌های تجاری نشان می‌دهد در یک‌سال گذشته فعالیت‌های حفاری گسترده‌ای درحال انجام بوده و توده‌های نخاله به طور پیوسته درحال افزایش هستند اما برخلاف وعده یک ساله، پس از ۱۸ ماه به نظر می‌رسد تاسیسات کلی تونل تمام نشده‌است.
دو ورودی تونل، یکی غرب و دیگری شرق یک کوه بزرگ، با سه درگاه احتمالی تونل در تصاویر ماهواره‌ای تجاری دیده می‌شود. همچنین یک منطقه ساخت‌وساز و پایگاه پشتیبانی احتمالی روی زمین برای فعالیت‌های آینده شناسایی شده‌اند. در نزدیکی ورودی غربی، یک مسیر دسترسی به بالای کوه برای ایجاد...
یک شفت برای سیستم تهویه در بالای کوه دیده می‌شود.
وسعت محل وسایت پشتیبانی احتمالی آینده که فضای بیشتری نسبت به سالن مونتاژ منهدم‌شده دارد، ممکن است نشان‌دهنده این باشد که فعالیت‌های غنی‌سازی با مقیاس بسیار بزرگ‌تری برای این تأسیسات زیرزمینی درنظر گرفته شده‌است.
تصویر ورودی شرقی:
نقشه کلی این تاسیسات مشابه دو ورودی تونل مشاهده‌شده در فردو است که پس از ورودی به هم می‌پیوندند.
کوهی که تونل جدید نطنز زیر آن است ۱۶۰۸متر از سطح دریا ارتفاع دارد. در مقایسه، کوهی که فردو زیر آن ساخته شده ۹۶۰متر ارتفاع دارد که باعث می‌شود…/تب
تصویر طرح بروجردی، اسناد تورقوزآباد:
تق/ … بالقوه حفاظت طبیعی بیشتری را برای تأسیسات ایجاد کند. فردو در حال حاضر چنان عمیقا مدفون شده‌است که تخریب آن از طریق حملات هوایی دشوار است. تخریب سایت جدید نطنز ممکن است سخت‌تر باشد.
reuters.com/article/us-ira…
شاید باشناخت همین موانع طبیعی بود که دنیس راس @AmbDennisRoss در تابستان امسال پیشنهاد داد که توسعه زرادخانه اسراییل (تجهیز آن به ۴قبضه GBU-57 و اجاره یک بمب‌افکن B2) بهترین راه برای دور نگه‌داشتن جمهوری اسلامی از رسیدن به آستانه تولید تسلیحات هسته‌ای است.
اگر تونل‌های غربی و شرقی افقی حفر شده‌باشند، سالن‌های داخلی به‌ترتیب ۷۸ و ۱۴۵ متر زیر ارتفاع کوه قرار می‌گیرند. اما اگر مطابق نقشه فردو باشند سالن‌ها حدود ۱۱۰متر عمق خواهند داشت. با اینحال از نظر مهندسی امکان ایجاد رمپ و دسترسی به عمق‌های بیشتر (و مجزا) هم وجود دارد.
طرح الغدیر:
اگر کارخانه غنی‌سازی در زیر این کوه باشد، ۶ تا ۷ آبشار IR-6 (حدود ۱۰۰۰ سانتریفیوژی که صالحی گفته) برای آن کافی است که خروجی غنی‌سازی را در مقایسه با فردو دوبرابر کند و به حدود یک سوم مساحت طبقه سالن اصلی فردو نیاز دارد که منطبق با سطح مقطع کوه (در مقایسه با کوه فردو) است.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Mahdi Saremifar

Mahdi Saremifar Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @msaremif

Nov 15, 2021
ماموریت دارت #DARTMission: حمله ناسا به یک سیارک و تغییر مدار آن!
تقریبا نیم‌قرن است که می‌دانيم سنگی بزرگ به ابعاد ۱۰ کیلومتر حدود ۶۵میلیون سال پیش باعث انقراض دایناسورهای عظیم‌الجثه روی زمین شد. در یک قرن گذشته هم برخوردهایی کوچک باعث شده که هراس نابودی بشر در اثر برخورد …/۱ Astroid Impact
مشابه، امری جدی تلقى شود. سال ۲۰۰۰ مجله دیسکاور @DiscoverMag فهرستی از ۲۰ تهدید جدی تمدن و بشر را منتشر کرد. از آن به بعد مجله‌های پاپ‌ساینس فهرست‌های مشابه زیادی منتشر کرده‌اند که نابودی بشر دراثر برخورد سیارک یا سنگ آسمانی همواره در صدر آنها بوده‌است /۲

discovermagazine.com/planet-earth/2…
روزانه صدهاتن سنگ آسمانی کوچک در ابعاد چند سانتی‌متر به زمین برخورد می‌کنند. در تصویر زیر تعداد برخوردهای مشاهده شده سنگ‌های ۱ تا ۲۰ متر در طول ۲۰ سال دیده می‌شود. غیر از برخورد ۶۵میلیون‌سال پیش، اثر حداقل ۵ ابربرخورد (سنگی با قطر حدود ۱۰کیلومتر) روی زمین تایید شده‌است. /۳ Small Astroid Impact
Read 14 tweets
Jul 5, 2021
حادثه «مگو» و قطع برق سراسری ۱/۳۰
متاسفانه چند نکته مهم در این زمینه باقی موند که به‌علت ضیق وقت (!) نشد در بخش خبری بگم.
اینجا مفصلا می‌گم که چطور ناکارآمدی جمهوری اسلامی در زمینه اداره شبکه توزیع قدرت، باعث چنین افتضاحی شده‌است:
۲/۳۰
ابتدا گفته‌های سرپرست شرکت توزیع برق البرز: «دیروز به دلیل اینکه دو نیروگاه تولید برق در کشور به دلیل مصرف بالا از مدار خارج و به اورهال نیاز پیدا کردند…»
طبعا در پیک مصرف هستیم (درادامه توضیح می‌دهم) لذابرخلاف گفته ایشان اینجا واژه اورهال معنی ندارد
isna.ir/news/140004130…
۳/۳۰
اورهال (بازآماد)، به تعمیرات اساسی پالایشگاه‌ها، نیروگاه‌ها و سایر تجهیزات شبکه قدرت گفته می‌شود. این تعمیرات اساسی یا بازسازی، قبل از رسیدن دستگاه به یک حالت مشخص از شکست یا خرابی انجام می‌شود؛ این عملیات نقش پیشگیری از تصادف، ازکارافتادگی و حادثه را در تجهیزات ایفا می کند.
Read 32 tweets
Jun 29, 2021
گزارش پنتاگون از اشیا پرنده ناشناخته ۱/۱۰
چند روز پیش، بالاخره گزارش #پنتاگون @DeptofDefense درباره اشیا پرنده ناشناخته منتشر شد، اما نکته جالب حجم زیاد «اطلاعات غلط» است که از این گزارش کوتاه هشت صفحه‌ای، در محیط فارسی‌زبان منتشر شده‌است.
#UAPreport

dni.gov/files/ODNI/doc…
۲/۱۰
اکثر ناشران این اطلاعات غلط (#disinformation) طرفداران #شبه‌علم (بیشتر در اینستاگرام و کلاب‌هاوس) یا وب‌سایت‌های غیرتخصصی با مدل درآمدی نمایش آگهی هستند که به‌دنبال کلیک بیشتر با کار SEO روی کلیدواژه #فرازمینی هستند.
۳/۱۰
گزارش پنتاگون بیشتر درباره استانداردهای ثبت مشاهدات مربوط به اشیا پرنده ناشناخته است. برای همین حتی از این عنوان (#UFO) هم استفاده نمی‌کند و عنوان کلی‌تر «پدیده‌های هوایی تعریف‌نشده» (Unidentified Aerial Phenomena) را برگزیده‌است. #UAP
Read 10 tweets
May 21, 2020
آیا ناسا در قطب جنوب شواهد جهان موازی کشف کرده که زمان در آن برعکس است؟

اولا خبر‌ یک خورده تم زرد داره و به‌طور جدی دیروز توسط روزنامه دیلی استار منتشر شده که خب در این زمینه چندان اعتبار نداره، هر چند خود قضیه (در توییت‌های بعدی می‌گم) خیلی چرت نیست

dailystar.co.uk/news/weird-new…
البته خبر چندان هم جدید نیست. (کشف در ۲۰۰۹ و مقاله ۲۰۱۶ بوده) ولی از دیروز که دیلی‌استار تیتر‌زده، خیلی دست به دست میشه.
چون وقتی منابع دقیق‌تر مثل نیوساینتیست این خبر رو منتشر کردن، طبعا این‌قدر زردچوبه قاطیش نکردن، بنابراین در جامعه عمومی دیده نشده!

newscientist.com/article/218102…
آزمایش ANITA آشکارساز ذرات است که در قطب جنوب استفاده می‌شود. دستگاه با بالن به هوا می‌رود و انعکاس ذرات در سطح یخ‌های قطب جنوب را ثبت می‌کند، به‌این ترتیب آشکارسازی داریم که حدود یک میلیون کیلومتر مربع را پایش می‌کند. عملکردش در این اینفوگرافی بیینید

hep.ucl.ac.uk/uhen/anita/
Read 13 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(