Bart Profile picture
Jan 22 12 tweets 3 min read
Gerda’s dochters zijn zeven jaar geleden uit huis geplaatst: ’We blijven vechten’ telegraaf.nl/t/172570242/ via @telegraaf
“Ik heb niet meer overal foto’s en tekeningen hangen, dan voelt het huis als een rouw-altaar.”
Na een klein foutje: “Alle toeslagen werden per direct stopgezet en ik moest maandelijks een gigantisch bedrag terugbetalen, meer dan ik verdiende. De schulden stapelden zich op.”
“Soms aten Jurgen en ik een hele dag niets, zodat onze kinderen in elk geval geen honger hadden. Toen er ook nog eens beslag op mijn inboedel werd gelegd en we ons huis uit moesten, ben ik ingestort.”
“Het gekrijs van de meisjes toen ze in de auto werden weggebracht, hoor ik nog steeds. Het ging door merg en been.”
“Vervolgens hoorden we tijdens de rechtszaak dat jonge kinderen die langer dan een jaar in een pleeggezin zitten, daar definitief moeten blijven. Ik raakte in paniek. Ik zou mijn kinderen toch wel terugkrijgen?”
“Op het hoogtepunt waren er 37 hulpverleners met ons bezig, die allemaal eens per twee weken een paar uur met je willen praten. Reken maar uit hoeveel tijd dat kost. Daardoor ging het mentaal alleen maar slechter met me. Werken was ook geen optie meer.”
Toen Nora 4 werd, kregen we een andere voogd. Die zei dat ons kind naar school brengen niet in de regels stond en dat we ons aan de vaste bezoekuren moesten houden. Sindsdien is het contact beperkt tot de twee uur per maand. Ik mag dus in totaal één hele dag per jaar mama zijn.“
“Februari vorig jaar ben ik officieel erkend als slachtoffer van de toeslagenaffaire. De problemen waardoor de kinderen uit huis zijn geplaatst, zijn ons dus niet aan te rekenen. Evenals de vele fouten die daarna zijn gemaakt, waardoor we Zoé en Nora niet eerder terugkregen.”
“Elk jaar krijgen we een filmpje met een kerstgroet van de meisjes. Vroeger kwamen er ook weleens wat sfeerbeelden voorbij. Geweldig om te zien dat ze het leuk hebben, maar ik zou liever zelf met ze gourmetten. Kerst vieren we zelf al jaren niet meer.”
“Sinds een paar jaar noemen Zoé en Nora ons ook geen papa en mama meer. Dat doet pijn. Ik hoop dat ze voelen dat wij de hele dag door aan ze denken. Dat het nooit onze keuze is geweest om ze op te geven en dat wij ze nooit in de steek hebben gelaten.”
De willekeur van een overheid is overweldigend, doodeng en zoals in het toeslagenschandaal blijkt: niemand is er veilig voor, want alle instituten spannen samen om je kapot te maken als ze daar zelf beter door af zijn. Jouw verantwoordelijkheid, @markrutte. Teringlul.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Bart

Bart Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @BartNijman

Jan 21
“Het besluit maakt klip-en-klaar dat dit verdrag niet leidt tot toetreding van Oekraïne tot de EU. […] Het verdrag leidt niet tot militaire bijstand aan Oekraïne, ook niet in het conflict met Rusland.“ - Han ten Broeke, 21 februari 2017

21 januari 2022: Nederland stuurt F35’s
Inlegvelletje na de NEEN van 6 april 2016 kan dus ook door de shredder.
Ze hebben kennelijk een geitenpaadje bij dit geitenpaadje gevonden: ecer.minbuza.nl/-/europese-reg…
Read 4 tweets
Jan 21
Meat Loaf gestopt met prayen for the end of time geenstijl.nl/5163174/meat-l…
His Name Was Robert Paulson

His Name Was Robert Paulson

His Name Was Robert Paulson

His Name Was Robert Paulson

His Name Was Robert Paulson

His Name Was Robert Paulson

Keihard meeblèrenMet disclaimer:
Read 4 tweets
Jan 20
Wel kut dat deze zieke plannen ondersneeuwden vandaag:

ad.nl/auto/snelheids…
Maar goed, ik ben 40 dus ik zing de rest van m’n leven wel uit met blackbox-loze auto’s van vóór 1 juli 2022, de datum waarop de dystopie van de goede bedoelingen ook de automobiele vrijhijd uit handen van de eigen verantwoordelijkheid rukte.
Read 4 tweets
Nov 22, 2021
In dit advies staat eigenlijk dat individuele burgers en ondernemers moeten boeten en betalen in vrijheid voor het pertinent falen van de overheid om zorgtaken en coronabeleid goed uit te voeren. raadvanstate.nl/actueel/abonne… #2G
Links: QR-pas op de werkvloer wettelijk mogelijk.
Rechts: Verplichting ook meteen er aan gehangen.
#2G
En de makke lammeren van het parlement, zelf nauwelijks geraakt door deze domme, averechtse maatregelen, gaan vermoedelijk gewoon instemmen. Moedeloos word je er van.
Read 7 tweets
Nov 20, 2021
Typisch tergend dom NRC-stuk. Beginnen met cijfers over dalend vertrouwen van volk in landsbestuur (door kabinet en instituten), en daarna zestien alinea’s huiliehuilie dat het allemaal de schuld van een klein oppositiefractietje vol complotnarcisten is. Stomme struisvogelbode.
Vvd, CDA en D66 hollen iedere geloofwaardigheid uit coronabeleid, democratische vertegenwoordiging en NiEuW lEiDeRsChAp, maar Huilbert Sleets komt in zijn tribunaalcourant weer eens niet verder dan PARAFASCISTEN!!1! gillen over een paar Kamerclowns zonder macht.
Tegenvoorstel. Verruim de spreekvrijheid in de Kamer, en laat de voorzitter juist strenger optreden tegen jankmuiltjes en magere mannetjes die over DE TOON beginnen.
Read 5 tweets
Sep 25, 2021
Sorry voor m’n enigszins agressieve getwitter. Die pas maakt me simpelweg laaiend. Het gaat niet om die seconden of het kleine praktische ongemak. Het gaat om de grondrechten. Om de principes. Om systemen die geen virus bestrijden maar een volk mennen.
Om het wegnemen van vrije keus en zelfbeschikking. Om het optuigen van infra die op een later moment andere toepassingen gaat krijgen. De coronapas geeft me een intens machteloos gevoel, en die machteloosheid vertaalt zich naar woede.
Dat is niet omdat *ik* ff niks kan nu. Maar omdat we een DEMISSIONAIRE regering hebben die achteloos ieders grondrechten op de zeephelling zet. Rutte en De Domme hadden geen enkele zichtbare tegenzin tegen deze extreme maatregel. En ook hier doen te veel mensen of het logisch is.
Read 7 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(