آخرین تحولات مربوط به تنش میان روسیه و اوکراین
روسیه جمهوری‌های خودخوانده شرق اوکراین را به رسمیت شناخت، غرب گفت که ساکت نخواهد ماند.

#روسیه #اوکراین #غرب
independentpersian.com/node/217536/%D…
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی تلاش کرد موضعی خنثی در مورد تحولات اوکراین داشته باشد و گفت که «با حساسیت موضوعات مرتبط با این کشور را پیگیری می‌کنیم.»

#اوکراین #روسیه #ایران
او گفت که موضع جمهوری اسلامی دعوت به خویشتنداری در هر دو سمت است و «باید ازهرگونه اقدامی که به تشدید تنش ها منجر شود اجتناب کرد».
او البته روایت #روسیه از بحران را تایید کرد و گفت که «مداخلات و اقدامات تحریک آمیز ناتو با محوریت آمریکا شرایط را در این منطقه پیچیده تر کرده است.»
کارکنان وزارت خارجه آمریکا درحال حاضر در شهر لِویو، واقع‌در در غرب اوکراین و در نزدیکی مرز آن کشور با لهستان مستقرند. این شهر با محل آغاز درگیری‌ها در شرق اوکراین، بیش از ۱۲۰۰ کیلومتر فاصله دارد.
#اوکراین #روسیه #آمریکا
با وجود این، #آنتونی_بلینکن دوشنبه‌شب، دوم اسفندماه، در بیانیه‌ای اعلام کرد: «به دلایل امنیتی، کارکنان وزارت خارجه که در لِویو حضور دارند، شب را در لهستان سپری خواهند کرد. آن‌ها به‌طور منظم برای ادامه کار دیپلماتیک خود در اوکراین و ارائه خدمات کنسولی اضطراری باز خواهند گشت.»
در این بیانیه با تاکید بر تعهد ایالات متحده به حمایت از حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین، آمده است که دیپلمات‌های آمریکایی به حمایت از مردم و دولت اوکراین و هماهنگی برای تلاش‌های دیپلماتیک ادامه خواهند داد.
#آمریکا #روسیه #اوکراین
#آمریکا همچنین با توصیه دوباره به شهروندان خود را برای ترک فوری #اوکراین اعلام کرده است: «وضعیت امنیتی در اوکراین همچنان در سراسر کشور پیش‌بینی‌ناپذیر است و امکان دارد هر لحظه خطرناک‌تر شود. این احتمال وجود دارد که هرگونه عملیات نظامی روسیه مسافرت‌های هوایی را به‌شدت محدود کند.»
یکی از سؤالات بزرگ امروز این خواهد بود که آیا تهاجم نیروهای روسیه به شرق اوکراین منجر به پایان خط لوله نورد استریم ۲ می‌شود؟ خط لوله‌ گاز بین روسیه و آلمان که هدف آشکاری برای تحریم‌ها است.
#روسیه #اوکراین #اروپا
اولاف شولتز، صدراعظم آلمان شب گذشته پس از تماس تلفنی با جو بایدن و امانوئل مکرون، اقدامات روسیه را به شدت محکوم کرد و آن را «نقض آشکار پروتکل مینسک» خواند و قول داد که «این اقدام بی پاسخ نخواهد ماند».
اما تاکنون دولت آلمان نگفته است که پاسخش چه خواهد بود.
#آلمان #فرانسه #آمریکا
مایکل راث، از اعضای حزب سوسیال دموکرات و رئیس کمیته سیاست خارجی پارلمان آلمان، خواستار تحریم‌های سریع با هدف «سیستم الیگارشی، افرادی که از طریق پوتین ثروتمند شده‌اند» شده است.
#اوکراین #روسیه #اروپا
راث به رویترز گفت: «اولین تحریم‌ها باید برای سیستم پوتین دردناک باشد.»
نیلز اشمید، سخنگوی سیاست خارجی حزب SPD، هشدار داد که هرگونه واکنش به نقض پروتکل مینسک نباید بر موضع محدودکننده آلمان در زمینه صادرات تسلیحات مرگبار تأثیر بگذارد.
#روسیه #اوکراین
اشمید گفت: «ما نباید سلاح‌های کشنده را به اوکراین تحویل دهیم.»
در همین حال، حزب راست افراطی آ.اف.د از دولت #آلمان خواست که روسیه را تحریم نکند، زیرا این تحریم‌ها منجر به «تشدید بیشتر تنش» می‌شود.
این حزب برگزاری یک رفراندوم استقلال در دونتسک و لوهانسک را پیشنهاد کرد.
#روسیه
#ایتالیا تصمیم #روسیه برای به رسمیت شناختن مناطق تحت کنترل روسیه در لوهانسک و دونتسک را محکوم کرد.
وزیر امور خارجه ایتالیا در بیانیه‌ای گفت: «تصمیم مقامات روسیه برای به رسمیت شناختن جمهوری‌های به اصطلاح جدایی‌طلب لوهانسک و دونتسک به عنوان نقض توافقنامه مینسک محکوم می‌شود.»
دی مایو گفت که این تصمیم «یک مانع جدی در مسیر راه حل دیپلماتیک بحران اوکراین» است.
وی افزود: «ایتالیا در تماس دائمی با شرکای اروپایی و اعضای ناتو برای هماهنگی در واکنش به اعلامیه رئیس جمهور روسیه است.»

#اوکراین #روسیه #ایتالیا
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، واکنش غرب دربرابر به‌رسمیت شناختن دو منطقه جداشده اوکراین را قابل پیش‌بینی توصیف کرد و گفت که ما عادت داریم و غرب در هر صورت، با دلیل، یا بدون دلیل، تحریم‌هایی را بر روسیه اعمال خواهد کرد.
او افزود: «همکاران اروپایی، آمریکایی و بریتانیایی ما دست برنمی‌دارند و تا زمانی که تمام امکان‌های خود را برای به‌اصطلاح مجازات روسیه، رو نکرده باشند، آرام نخواهند شد. آن‌ها پیش از این، ما را به هر نوع تحریمی یا آن‌طور که الان می‌گویند، مادر همه تحریم‌ها، تهدید کرده‌اند.»
هم‌زمان آندری رودنکو، معاون وزارت خارجه روسیه، در نشست عمومی دوما، پارلمان روسیه، اعلام کرد که آن کشور می‌تواند پایگاه‌های نظامی خود را در سرزمین‌های جمهوری خلق لوهانسک و جمهوری خلق دونتسک مستقر کند.
رودنکو گفت: «تاکنون صحبتی از هیچ پایگاهی نشده است؛ اما اگر لازم باشد، این کار را انجام می‌دهیم. هر کاری که باید انجام شود، انجام می‌شود.»
او در توضیح صحبت‌هایش، به خبرگزاری اینترفاکس روسیه گفت که توافق بین روسیه و این دو جمهوری، امکان کمک نظامی مسکو به آن‌ها را فراهم می‌کند.
انتظار می‌رود که قانون‌گذاران روسیه تصمیم کرملین برای به رسمیت شناختن جمهوری‌های خودخوانده در لوهانسک و دونتسک را در روز سه‌شنبه تأیید و راه را برای نیروهای روسی برای اشغال رسمی خاک اوکراین در آنچه که آنها «مأموریت حفظ صلح» می‌خوانند هموار کنند.
اما یک سؤال کلیدی باقی می‌ماند: روسیه در چه مرزهایی دو قلمرو نیابتی خود را به رسمیت می‌شناسد؟ این موضوع می‌تواند مشخص کند که آیا ولادیمیر پوتین در حال آماده شدن برای تهاجم گسترده‌تر به اوکراین است یا خیر.
هر دو منطقه تحت حمایت روسیه ادعای مالکیت اراضی اوکراینی را دارند که در حال حاضر تحت کنترل آنها نیست. به عنوان مثال، جمهوری خودخوانده مردم دونتسک گفته است که باید کنترل شهر ماریوپل را که به طور مشخص در سمت اوکراینی در خط درگیری قرار دارد، در اختیار بگیرد.
اگر روسیه آن جاه‌طلبی‌های ارضی بزرگتر را به رسمیت بشناسد، در این صورت بر اساس مفاد معاهده‌ای که پوتین دیروز با این مناطق امضا کرد، این امر به معنای وقوع جنگی گسترده با حمایت روسیه خواهد بود.
آندری کورتونوف، مدیرکل شورای امور بین الملل روسیه گفت:
«سؤال مهم این است که آنها از چه مرزهایی دفاع خواهند کرد. سؤال این است که آیا این جمهوری‌های تازه به رسمیت شناخته‌شده ممکن است ادعاهای ارضی دیگری داشته باشند که ممکن است یک پرونده‌ جدید برای این تنش باشد.»
آندری کورتونوف، مدیرکل شورای امور بین الملل روسیه گفت:
«سؤال مهم این است که آنها از چه مرزهایی دفاع خواهند کرد. سؤال این است که آیا این جمهوری‌های تازه به رسمیت شناخته‌شده ممکن است ادعاهای ارضی دیگری داشته باشند که ممکن است یک پرونده‌ جدید برای این تنش باشد.»
برخی تحلیلگران غربی بر این باورند که استقرار گسترده بیش از ۱۹۰ هزار نیرو توسط روسیه در نزدیکی مرزهای اوکراین نشان می‌دهد که پوتین برای چیزی فراتر از به رسمیت شناختن این دو سرزمین برنامه ریزی می‌کند.
روسیه برای به رسمیت شناختن استقلال جمهوری‌های جدایی‌طلب نیازی به ۱۹۰ هزار سرباز در مرزهای اوکراین ندارد. این نیروها حتی نزدیک دونباس نیستند. این اولین گام در عملیات [نظامی] روسیه در مقیاس بزرگ برای تحمیل تغییر رژیم در اوکراین است.
تصمیم به رسمیت شناختن این سرزمین‌ها همچنین احتمالاً توافق‌نامه‌های مینسک را بی‌اثر می‌کند، توافق صلحی که مسکو امیدوار بود از آن به عنوان اهرمی برای وادار کردن اوکراین به پذیرش خواسته‌هایش استفاده کند.
به نظر می‌رسد روسیه صبح روز سه‌شنبه قبل از برگزاری جلسات پارلمان، موضوع مرزها را باز گذاشته است. لئونید کلاشینکوف، نماینده پارلمان، ابتدا به رسانه‌های روسی گفت که دوما، جمهوری خلق دونتسک (DPR) و جمهوری خلق لوهانسک (LPR) را به رسمیت خواهد شناخت.
پوتین در سخنرانی روز دوشنبه خود زمینه را برای تحولات آینده آماده کرده است. تحولاتی فراتر از به رسمیت شناختن دو جمهوری خودخوانده: «ما خواستار توقف فوری خصومت‌ها هستیم. در غیر این صورت، مسئولیت تداوم احتمالی خونریزی کاملاً بر عهده رژیم حاکم بر خاک اوکراین خواهد بود.»
چنین سناریویی قبلا در گرجستان هم اتفاق افتاده است. روسیه در اوت ۲۰۰۸ در یک جنگ پنج روزه اوستیای جنوبی را از این کشور جدا کرد. تشابهات فراوانی بین آن رویداد و تنش کنونی در اوکراین وجود دارد. کرملین نیروهایش را از اوستیای جنوبی به سمت گرجستان گسیل کرد...
... تا به گفته خودش از جمهوری تحت‌الحمایه‌اش دفاع کند. ولادیمیر پوتین در نهایت تفلیس، پایتخت گرجستان را تصرف نکرد اما او قلمروهای بیشتری را تصرف کرد و مرز قدیمی شوروی در اوستیای جنوبی را احیا کرد.
این رویداد شامل تصرف شهر آخالگوری بود، جایی که ساکنان گرجستان و اوستیای جنوبی قبلاً تحت کنترل دولت گرجستان به صورت مسالمت آمیز با هم زندگی می کردند. عملیات ساده بود. سربازان روسی یک جاده کوهستانی را با یک خودروی زرهی مسدود کردند...
... و نیروهای نظامی روس که خود را «حافظ صلح» می‌خوانند در میدان اصلی این شهر مستقر شدند. این شهر امروز تحت کنترل جدایی‌طلبان اوستیای جنوبی است.
تحلیلگران معتقدند تلاش پوتین برای تکرار وقایعی شبیه به جنگ پیشین با گرجستان، بسیار سخت‌تر و خونین تر خواهد بود و در نهایت به یک جنگ تمام عیار با ارتش اوکراین منجر می‌شود.
با تشدید بحران نظامی در اوکراین ، یوفا آماده است تا سن پترزبورگ را به عنوان محل برگزاری فینال لیگ قهرمانان اروپای امسال، کنار بگذارد.
فینال معتبرترین رقابت های باشگاهی اروپا قرار است در روز ۲۸ ماه می در دومین شهر بزرگ روسیه برگزار شود، اما یوفا پس از اعلام تصمیم رئیس جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین برای اعزام نیرو به دونباس شرقی، تحت فشار فزاینده ای برای انتقال محل برگزاری مسابقات قرار گرفته است.
براساس گزارش وضعیت عملیات نیروهای مشترک اوکراین که وزارت دفاع آن کشور صبح روز سه‌شنبه منتشر کرد، درپی گلوله‌باران دوشنبه‌شب نیروهای روسیه، دو سرباز اوکراینی در اثر اصابت ترکش کشته و ۱۲ نفر دیگر زخمی شده‌اند.
در این گزارش آمده است که اوکراین در طول روز دوشنبه، ۸۴ مورد نقض آتش‌بس ازسوی نیروهای مورد حمایت روسیه ثبت کرده است که در ۶۴ مورد آن‌ها از سلاح‌های ممنوعه براساس توافقنامه مینسک استفاده شده است.
وزارت دفاع اوکراین اعلام کرد که در روز سه‌شنبه نیز تا ساعت ۱۱ صبح، ۱۳ مورد نقض آتش‌بس ثبت کرده که نیروهای مورد حمایت روسیه در ۱۰مورد آن‌ها از سلاح‌های ممنوعه استفاده کرده‌اند.
توافقنامه مینسک توافقی بود که در سال ۲۰۱۴ در شهر مینسک، پایتخت کشور بلاروس، برای پایان‌دادن به جنگ و آتش‌بس در منطقه جدایی‌‌‌طلب دنباس امضا شد.
نمایندگان ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا صبح امروز در بروکسل برای بررسی گام‌های بعدی در رابطه با تحریم‌ها علیه روسیه دیدار کردند. گفته شده در این جلسه اعضا بر سر نحوه برخورد با روسیه اختلاف نظر داشته‌اند.
بخش روابط خارجی اتحادیه اروپا پیشنهاد تحریم ۲۷ شخص و نهاد دخیل در تصمیم کرملین برای به رسمیت شناختن جمهوری‌های خودخوانده در لوهانسک و دونتسک را پیشنهاد کرد. ۳۵۱ عضو دوما که به آن رأی مثبت دادند و ۱۱ نفری که آن را پیشنهاد کردند به همراه فرماندهان مأموریت «حفظ صلح» روسیه.
اما دولت مجارستان در این مرحله از پیشنهاد اتحادیه حمایت نکرده است.
یک دیپلمات به رویترز گفت: «آن‌ها بر اهمیت گفت‌وگو تأکید کردند و می‌خواستند با [مقام‌های مجارستان] دوباره ملاقات کنند». اما به نظر می‌رسد مجارستان در تصمیمش برای حمایت از روسیه مصمم است.
یک بسته تحریمی گسترده‌تر توسط کمیسیون اروپا در حال آماده‌سازی است که بازتاب تحریم‌های اعمال شده در زمان الحاق کریمه به روسیه است. گفته می‌شود که این امر بر واردات و صادرات به روسیه و بانک‌های روسیه تأثیر زیادی خواهد داشت.
منابع گفتند، با این حال، «سیگنال‌های نگران‌کننده‌ای درباره بسته تحریم‌های گسترده‌تر» نیز وجود دارد.
به گفته یک دیپلمات، اتریش، آلمان و ایتالیا بر اهمیت همگرایی کشورهای اروپایی و اقداماتشان تاکید کردند.
تصویب بسته‌های تحریمی علیه روسیه نیاز به اتفاق آرا دارد.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، اعلام کرد که وزرای خارجه کشورهای عضو این اتحادیه، بعدازظهر سه‌شنبه برای تصمیم‌گیری نهایی درباره واکنش به تصمیم روسیه برای به‌رسمیت شناختن دو منطقه جدایی‌طلب جنوب شرقی اوکراین، در پاریس با یکدیگر دیدار خواهند کرد.
به گفته او، در نشست پاریس «تصمیم‌های سیاسی برای پاسخ اروپا» به این تحول نهایی می‌شود.
بورل گفت: «واضح است که این پاسخ به شکل تحریم خواهد بود.» او افزود که هدف، اعمال تمام مجموعه تحریم‌هایی نیست که اتحادیه اروپا برای واکنش درصورت حمله روسیه به اوکراین آماده کرده است، بلکه هدف این است که با موضوع به‌رسمیت‌شناختن دونتسک و لوهانسک به‌طور مستقل برخورد شود.
دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا در پاسخ به این سوال که آیا تصمیم روسیه برای اعزام «حافظان صلح» به مناطق شرقی روسیه به‌معنای تهاجم به آن کشور محسوب می‌شود، گفت: «نمی‌گویم که این یک تهاجم کامل است، اما نیروهای روسی در خاک اوکراین هستند.»
روند صدور مجوز نورد‌استریم ۲ تعلیق شد.
اولاف شولتز، صدراعظم آلمان اعلام کرد که کشورش روند صدور گواهینامه خط لوله گازی جنجالی نورد استریم 2 را در واکنش به به رسمیت شناختن جمهوری‌های خودخوانده لوهانسک و دونتسک در شرق اوکراین توسط روسیه متوقف کرده است.
صبح روز سه شنبه، وزیر انرژی آلمان، روبرت هابک، دستور لغو ارزیابی مثبت لازم برای مجوز ساخت خط لوله بین روسیه و آلمان را صادر کرد.
شولتز در یک کنفرانس مطبوعاتی در ظهر روز سه‌شنبه در برلین گفت: «بدون این گواهی، نورد استریم 2 نمی‌تواند به بهره‌ برداری برسد.»
صدراعظم آلمان به رسمیت شناختن مناطق شرقی اوکراین توسط پوتین را به عنوان «نقض فاحش» قوانین بین المللی توصیف کرد.
ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین، روز سه‌شنبه گفت که درپی به‌رسمیت شناخته‌شدن دو منطقه جدایی‌طلب ازسوی روسیه، کی‌یف درحال بررسی قطع روابط دیپلماتیک با آن کشور است.
خبرگزاری فرانسه نیز گزارش داد که دولت اوکراین روز سه‌شنبه سفیر ارشد خود در مسکو را برای مشورت فراخوانده است.
زلنسکی در یک نشست خبری مشترک با همتای استونیایی خود، آلار کاریس، گفت: «من درخواستی از وزارت خارجه برای بررسی احتمال قطع روابط بین اوکراین و فدراسیون روسیه دریافت کرده‌ام.» او افزود که بلافاصله «این موضوع را بررسی و روی آن کار خواهد کرد».
رئیس جمهوری اوکراین همچنین هشدار داد که به‌رسمیت شناختن دونتسک و لوهانسک، پیش‌آگهی و نخستین گام برای برای «یک تجاوز نظامی برنامه‌ریزی‌شده به اوکراین» است.
او پیش‌تر اعلام کرده بود که اگر روسیه به موضع تهاجمی خود ادامه دهد، پاسخ خواهد داد. زلنسکی دوشنبه‌شب در یک پیام تلویزیونی گفت: «ما در سرزمین خود هستیم. ما از هیچ چیز و هیچ کس نمی‌ترسیم. ما به هیچ‌کس مدیون نیستیم. و از هیچ چیزی دست نمی‌کشیم.»
یک روز پس از به‌رسمیت شناختن استقلال دو منطقه شرق اوکراین، جمهوری‌های خودخوانده دونتسک و لوهانسک، از سوی ولادیمیر پوتین. هردو مجلس قانون‌گذاری روسیه، مجلس دوما و مجلس اعلای پارلمان روسیه (شورای فدراسیون)، به اتفاق آرا معاهده‌های دوستی پوتین با این دو منطقه را تصویب کردند.
این معاهدات که پس از امضای ولادیمیر پوتین، به اجرا در می‌آیند، می‌توانند به‌عنوان «مبنایی قانونی» راه را برای ایجاد پایگاه‌های نظامی روسیه در این مناطق، اتخاذ مواضع دفاعی مشترک و تشدید یکپارچگی اقتصادی هموار کنند.
اورسولا فون در لاین و چارلز میشل، روسای شورای اروپا و کمیسیون اروپا در بروکسل، بیانیه‌ای صادر کرده‌اند که برای اولین بار شمای کلی تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه را روشن می‌کند.
این پیشنهادها باید از سوی کشورهای عضو که وزرای خارجه آنها امروز بعدازظهر با یکدیگر دیدار می‌کنند، تایید شود.
آن‌ها می گویند که این بسته تحریمی شامل پیشنهادات زیر است:
-هدف قرار دادن کسانی که در این تصمیم غیرقانونی دست داشته‌اند.
-هدف قرار دادن بانک‌هایی که از عملیات نظامی روسیه و سایر عملیات‌ها در این مناطق حمایت مالی می‌کنند.
-هدف قرار دادن توانایی دولت روسیه برای دسترسی به سرمایه و بازارهای مالی و خدمات اتحادیه اروپا.
-هدف قرار دادن تجارت از دو منطقه جدا شده به اتحادیه اروپا و از اتحادیه اروپا، تا اطمینان حاصل شود که مسئولان به وضوح عواقب اقتصادی اقدامات غیرقانونی و تهاجمی خود را احساس می‌کنند.
درپی به‌رسمیت شناختن و اعزام نیروهای روسیه به مناطق جدایی‌طلب شرق اوکراین، بریتانیا پنج بانک روسیه و سه نفر از سرمایه‌داران بزرگ آن کشور، ازجمله گنادی تیمچنکو، را تحریم کرد. هرگونه دارایی آن‌ها در بریتانیا مسدود می‌شود و افراد از ورود به این کشور منع خواهند شد.
تیمچنکو از متحدان نزدیک ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، است.
بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا، روز سه‌شنبه در جلسه پارلمان ضمن اعلام این تحریم‌ها، گفت که این فقط «نخستین بخش» تحریم‌هاست و اگر پوتین به اقدام‌های خود علیه اوکراین ادامه دهد، تحریم‌های بیشتری به‌دنبال خواهد داشت.
وزیر دفاع آلمان روز سه‌شنبه گفت که این عضو اتحادیه اروپا آماده است تا نیروهای بیشتری را در لیتوانی، مستقر کند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، کریستین لامبرشت، گفت: آلمان آماده ارسال نیروهای زمینی، دریایی و هوایی بیشتر به لیتوانی است.
آلمان این تصمیم را در پی پیشروی نیروهای روسیه در خاک اوکراین اتخاذ کرده است.
کشور لیتوانی یکی از اعضای پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است.
کاخ سفید روز سه‌شنبه با اشاره به هماهنگی نزدیک ایالات متحده آمریکا و آلمان، از تصمیم برلین مبنی بر تعلیق پروژه خط لوله نورد استریم ۲ استقبال کرد.
جن ساکی سخنگوی کاخ سفید در توییتی نوشت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، «به روشنی گفت در صورت تجاوز روسیه به اوکراین، ما با آلمان اقدام ‌می‌کنیم تا از توقف خط لوله نورد استریم ۲ مطمئن شویم.». او افزود «در تمام ساعات شب گذشته با آلمان هماهنگ بودیم و از بیانیه آنها استقبال می‌کنیم.»
وزارت خارجه بریتانیا می‌گوید این کشور در حال رایزنی با شرکای خود است تا اتصال روسیه به اقتصاد جهانی را به صورت موثر قطع کند.
شش کشور عضو اتحادیه اروپا تیمی از کارشناسان امنیت سایبری را برای مقابله با تهدیدهای سایبری روسیه، به اوکراین می‌فرستند.
معاون وزیر دفاع لیتوانی گفت: اوکراین ممکن است در آینده برای حفاظت از زیرساخت‌های خود نیاز به حمایت داشته باشد.
بن والاس، وزیر دفاع بریتانیا نیز روز دوشنبه گفت کارشناسان سایبری بریتانیا در حال همکاری با اوکراین برای کمک به محافظت از این کشور در برابر فعالیت‌های روسیه هستند.
روز سه‌شنبه، صدای شش انفجار در مرکز شهر دونتسک شنیده شد. این شهر در کنترل گروه‌های جدایی‌‌طلب شرق اوکراین است.
منشأ این انفجارها نامشخص است اما یک منبع دیپلماتیک به رویترز گفت، تبادل آتش در خط تماس میان نیروهای دولتی و گروه‌های جدایی‌طلب در شرق اوکراین دوباره آغاز شده است.
الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس گفت که این کشور به منظور بهبود قابلیت‌های دفاعی خود، همکاری‌های نظامی با روسیه را افزایش خواهد داد.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، اقدام روسیه را، مبنی بر به رسمیت شناختن دو منطقه جدایی‌خواه شرق اوکراین، «غیر قابل پذیرش» خواند و از تمام طرف‌ها خواست به قوانین بین‌المللی احترام بگذارند.
اردوغان به خبرنگاران گفت: «ما این تصمیم روسیه را غیرقابل پذیرش می‌دانیم و بار دیگر طرف‌های درگیر را به عقل سلیم و قوانین بین‌االمللی فرامی‌خوانیم.»
به گزارش خبرگزاری روسی اینترفاکس، وزارت امور خارجه روسیه روز سه شنبه اعلام کرد که تعیین مرزهای دو منطقه دونتسک و لوهانسک که مسکو رسما آنها را به رسمیت شناخته، مساله‌ای است که باید در آینده حل شود.
وزیران خارجه «گروه هفت» اعلام کردند، به رسمیت شناختن استقلال دو منطقه جدایی‌خواه در شرق اوکراین از سوی روسیه، نقض حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین و همچنین نقض قوانین بین‌المللی است.
وزیر امور خارجه اوکراین می‌گوید در نامه‌ای به وزیر خارجه بریتانیا از این کشور درخواست کرده تا سلاح‌های دفاعی بیشتری به اوکراین، ارسال کند.
همزمان با گسیل سربازان روسی به دو منطقه جدایی‌‌طلب در شرق اوکراین، قیمت نفت خام در بازارهای جهانی روز سه شنبه، ۲۲ فوریه، به قیمت ۱۰۰ دلار برای هر بشکه نزدیک شد. قیمت نفت خام برنت دریای شمال امروز برای ساعاتی به ۹۹.۵ دلار رسید که بالاترین قیمت در هفت سال گذشته است.
کرملین از تصمیم آلمان برای متوقف کردن پروژه خط لوله نورد استریم ۲ ابراز تأسف کرد. این خط لوله قرار بود صادرات مستقیم گاز روسیه به آلمان را دو برابر کند. دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت روسیه امیدوار است توقف خط لوله گاز نورد استریم ۲ موقتی باشد.
وزیر دفاع مجارستان روز سه‌شنبه گفت به دلیل نگرانی ازسرازیر شدن سیل پناهجویان درپی تشدید بحران روسیه و اوکراین، نیروهای خود را در مرز این کشور با اوکراین مستقر می‌کند. «تیبور بنکو»افزود: بستن مرز اوکراین با مجارستان برای اطمینان از این است که هیچ گروه مسلحی وارد خاک مجارستان نشود.
دبیر کل ناتو، روز سه‌شنبه گفت که از روسیه می‌خواهیم راه دیپلماسی را انتخاب کند. ینس استولتنبرگ افزود: روسیه به برنامه‌ریزی برای حمله تمام عیار به اوکراین ادامه خواهد داد.
ژنرال نیکولای پانکوف،معاون وزیر دفاع روسیه گفت ولادیمیر پوتین ازمجلس اعلای این کشور خواست مجوز استفاده از ارتش روسیه دربیرون از مرزهای این کشور را، به منظور حمایت از جدایی‌خواهان در اوکراین، صادر کند.
او افزود:« گفتگوها تعطیل شد.رهبری اوکراین مسیر خشونت و خونریزی را در پیش گرفت.»
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو اعلام کرد که نیروهای ناتو در سراسر اروپا به حالت آماده‌باش درآمده‌اند و اقدامات تحریک‌آمیز جدایی‌طلبان را در دونباس در شرق اوکراین تحت‌نظر گرفته‌اند.
پوتین می‌گوید بهترین تصمیمی که اوکراین می‌تواند بگیرد این است که از بلندپروازی های خود برای عضویت در ناتو چشم‌پوشی کند.
ولادیمیر پوتین در نشستی رسانه‌ای گفت روسیه استقلال سرتاسر قلمروهای دو منطقه جدایی‌طلب اوکراین را به رسمیت شناخت. (بخش‌هایی از دو منطقه دونتسک و لوهانسک در کنترل نیروهای دولتی اوکراین قرار دارند.)
پوتین در پاسخ به این پرسش که آیا از نیروهای نظامی روسی در منطقه دونباس استفاده می‌کند گفت: ما در صورت لزوم به وظیفه خود عمل می‌کنیم و اگر نیاز باشد از ارتش روسیه در دونباس استفاده خواهیم کرد.
پوتین: این مقام‌های اوکراین بودند که توافق مینسک را از بین بردند.
بوریس جانسون نخست‌وزیر بریتانیا و امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه اعلام کردند که اقدامات روسیه نه تنها تهدیدی برای حاکمیت اوکراین، بلکه حمله‌ای آشکار به آزادی و دموکراسی است.
ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه گفت، بسته تحریمی که برای روسیه در نظر گرفته شده آسیب زیادی به این کشور خواهد زد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که این اتحادیه به اتفاق آرا با تحریم روسیه موافقت کرد. جوزپ بورل، گفت که اتحادیه اروپا توافق کرد ۲۷ شخص و نهادی را که یکپارچگی اوکراین را مخدوش می‌کنند تحریم کند.
جوزپ بورل: تخلفات جدی روسیه بدون پاسخ نمی‌ماند. تحریم‌ها تنها بخشی از پاسخ ما است.
جوزپ بورل: اتحادیه اروپا توان دسترسی حکومت و دولت روسیه به سرمایه، بازار مالی و خدمات اروپایی را هدف می‌گیرد.
اورسولا فون‌درلاین، رئیس کمیسیون اروپا: بحران اوکراین نشان داد که اتحادیه اروپا بیش از حد به گاز روسیه وابسته است. باید تامین‌کنندگان را متنوع کنیم و در انرژی‌های تجدیدپذیر سرمایه‌گذاری انبوه کنیم.
رئیس کمیسیون اروپا:: اگر روسیه به تشدید تنش ادامه دهد، ما آماده‌ایم تا اقدامات بیشتری انجام دهیم.
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا روز سه شنبه در آغاز مذاکرات پنتاگون با دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین، گفت: ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه همچنان می‌تواند از بروز یک «جنگ تمام عیار» اجتناب کند.
وزیر دفاع ایالات متحده به وزیر خارجه اوکراین گفت که ما به همکاری نزدیک با شما ادامه خواهیم داد.
وزیر خارجه اوکراین هم گفت اوکراین قوی بهترین بازدارنده در مقابل روسیه است.
لوید استین: ایالات متحده به دنبال راهی برای جلوگیری از درگیری بیشتر در اوکراین است.
به خبرگزاری روسی تاس، وزارت امور خارجه روسیه تحریم‌های جدید غرب علیه این کشور را غیرقانونی خواند.
وزارت امور خارجه روسیه روز سه‌شنبه اعلام کرد که به زودی دیپلمات‌های خود را از اوکراین خارج می‌کند. به گفته مقام‌های روسیه این تصمیم برای «حفظ جان و امنیت» این دیپلمات‌ها و اماکن دیپلماتیک روسیه صورت گرفته شده است.
اولاف شولتس صدراعظم آلمان: در صورت تهاجم نظامی کامل روسیه به اوکراین، در مورد تحریم‌های بیشتر علیه روسیه تصمیم خواهیم گرفت.
ارتش اوکراین اعلام کرد در درگیری نیروهای نظامی این کشور با جدایی‌طلبان در شرق اوکراین، یک سرباز اوکراینی کشته و شش سرباز دیگر مجروح شدند.
وزارت امور خارجه روسیه روز سه‌شنبه اعلام کرد روابط دیپلماتیک خود را با مناطق جدایی‌طلب اوکراین برقرار کرده است و این کشور به زودی سفارتخانه‌ خود را در این مناطق راه‌اندازی می‌کند.
مایک پمپئو وزیر خارجه پیشین ایالات متحده آمریکا در توییتی نوشت: پوتین همان فردی است که در زمان دولت ما بود. تنها چیزی که تغییر کرده رهبری آمریکاست.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در یک کنفرانس خبری گفت که دو موسسه بزرگ مالی روسیه را تحریم می‌کنیم.
بایدن: ایالات متحده در اوکراین با روسیه نخواهد جنگید. اما آمریکا و متحدان این کشور از هر سانتی‌متر مربع قلمروی ناتو دفاع می‌کند.
بایدن: تحولات ادامه دارد. من امیدورام هنوز امیدی به راه حل دیپلماتیک باشد.
بایدن: اقدام پوتین آغاز تجاوز روسیه به اوکراین است.
شروع به اعمال تحریم‌هایی بسیار فراتر از آنچه ما و متحدانمان در سال ۲۰۱۴ وضع کردیم خواهم کرد.
بایدن: هر چه روسیه بیشتر تهاجم خود را پیش ببرد، آماده‌ایم که تحریم‌های بیشتری اعمال کنیم.
تهاجم روسیه به اوکراین، نقض گستاخانه قوانین بین‌المللی است.
رئیس جمهور آمریکا از دور نخست تحریم‌های آمریکا در همراهی با متحدان این کشور خبر داد. دو بانک روسیه از جمله بانک ارتش این کشور تحریم می‌شوند. همچنین اشخاص بلندمرتبه حکومت روسیه و اعضای خانواده آنها مشمول تحریم می‌شوند.
بایدن: پوتین خیال می‌کند چه کسی به او این حق را داده است به‌اصطلاح کشورهای جدیدی را در سرزمینی که متعلق به کشور همسایه او است اعلام کند؟
بایدن: ولادیمیر پوتین در حال سرهم کردن چهارچوبی برای گرفتن سرزمین‌های بیشتر به زور است.
بایدن گفت اجازه نقل‌ و انتقال بیشتر نیروهای آمریکایی و تجهیزات نظامی در اروپا را داده است تا متحدان آمریکا در منطقه بالتیک، یعنی استونی، لتونی و لیتوانی، را «تقویت» کند.
بایدن: ما به تعهداتی که در قبال ناتو داریم، پایبندیم.
بایدن: پوتین مستقیما به حق حیات اوکراین حمله کرد. او غیر مستقیم کشورهایی را که سابقا در دست روسیه بودند تهدید کرد، از جمله کشورهایی که امروز دموکراسی‌هایی شکوفا و اعضای ناتو هستند. اقدام بعدی روسیه هر چه باشد، ما آماده‌ایم که با اتحاد، شفافیت، و عزم راسخ به آن پاسخ دهیم.
فرمانده ناتو: صد جنگنده و بیش از ۱۲۰ ناو جنگی در دریاها به حال آماده‌باش کامل در آمده‌اند.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت: ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه سخنرانی جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در مورد اعلام تحریم‌ها در روز سه‌شنبه را تماشا نکرد و در حال حاضر در یک جلسه است.
جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، روز سه‌شنبه با دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین دیدار و از آمادگی واشنگتن برای «پاسخ سریع و قاطعانه به هرگونه تجاوز بیشتر روسیه به اوکراین» تاکید کرد.
یک مقام نظامی آمریکا می‌گوید به دستور وزارت دفاع این کشور دوازده هلی‌کوپتر AH-64 از یونان به لهستان منتقل می‌شوند.
به گفته مقام‌های نظامی، پنتاگون هشت جت اف-۳۵ را از آلمان به نقاط مختلف عملیاتی در جبهه شرقی ناتو منتقل می‌کند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، از فراخوان نیروهای ذخیره ارتش برای دوره‌ای مشخص خبر داد اما افزود طرحی برای بسیج همگانی وجود ندارد.
ولودیمیر زلنسکی گفت هنوز به راه‌حل دیپلماتیک امیدوار است. وی افزود: اوکراین هیچ بخشی از قلمرو خود را به روسیه نمی‌بخشد.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Independent Persian

Independent Persian Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @indypersian

Feb 10, 2021
«جواد ظریف می‌گوید افشای حقیقت درها را بر روی سیستم دفاعی کشور باز می‌کند. نقش او در سیستم قتل سازماندهی شده همان نقشی است که ریبنتروپ (وزیر خارجه آلمان نازی بین سال‌های ۱۹۳۸ تا ۱۹۴۵) برای هیتلر بازی می‌کرد.»
#ریبنتروپ_ایران #PS752
independentpersian.com/node/121776/%D…
دولت و سازمان‌های امنیتی در حال بررسی یک صدای ضبط شده هستند که منسوب به #محمد_جواد_ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران است. او در این فایل صوتی به عمدی بودن سرنگونی پرواز شمار ۷۵۲ خط هوایی بین‌المللی اوکراین اشاره می‌کند.
«هزاران احتمال برای سرنگونی این هواپیما وجود دارد شامل اینکه دو یا سه نفوذی حمله را انجام داده باشند که سناریوی نامحتمل نیست.» در جای دیگری صدای او به گوش می‌رسد که می‌‌گوید: «حقیقت هیچگاه از سوی عالی‌ترین سطوح نظامی و حکومتی افشا نخواهد شد.»
#هواپیمای_اوکراینی
Read 7 tweets
Aug 10, 2020
صبحی طفیلی، نخستین دبیرکل حزب‌الله لبنان با انتشار ویدیوئی آتش انتقاداتش را متوجه #سیدحسن_نصرالله کرد و گفت که نصرالله و #ایران دلیل نابودی لبنان و سوریه هستند. او در این فایل ویدیویی می‌گوید که #لبنان به دست «دزدان و خائنین» اداره می‌شود.

independentpersian.com/node/77611/%D9…
او که سال‌ها است با فشار حزب‌الله در دره بقاع در وضعیت حصر خانگی به‌سر می‌برد به ناامنی‌های رخ داده در بعلبک و کشتار گروهی از مردم در این شهر که در دره بقاع واقع شده نیز اشاره می‌کند و می‌گوید که این‌ها نمونه‌ای از فجایعی است که «اسلحه ایران در لبنان»
طفیلی از مؤسسان حزب‌الله لبنان بوده است. از نظر او از سال ۲۰۰۰ حزب‌الله وابسته به ایران است و سلاح مقاومت در برابر اسرائیل نیست: «این سلاح، سوریه را ویران کرده است، این سلاح عراق را نابود کرد. این سلاح یمن را ویران کرد. این سلاح لبنان را ویران کرد. این سلاح بیروت را منهدم کرد.»
Read 4 tweets
Jul 10, 2020
بازکردن یک نامه پستی و تحویل گرفتن غذای بیرون‌بر از رستوران‌ها، از جمله فعالیت‌های کم خطرند و غذا خوردن در یک بوفه، رفتن به بار و شرکت در مراسم پرجمعیت، همگی در فهرست کارهای پرخطرند. #کووید_۱۹ #ویروس_کرونا

independentpersian.com/node/70921
کم‌خطر:
بازکردن بسته پستی
تحویل گرفتن غذای بیرون‌بر رستوران‌ها در خانه
بنزین زدن
تنیس بازی کردن
رفتن به کمپینگ
نیمه خطرناک:
شام خوردن در خانه دیگران
شرکت در مهمانی کباب در حیاط
رفتن به ساحل دریا
رفتن به مرکز خرید
فرستادن کودکان به مدرسه، کمپ، یا مهدکودک
یک هفته کار در اداره
شنا در استخر عمومی
دیدار با اقوام یا دوستان در خانه آن‌ها
Read 4 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(