دو کشور #چین دوره شی و #روسیه دوران پوتین از هر زمان دیگری پس از جنگ جهانی دوم تاکنون به هم نزدیکتر شده و روابط عمیقی را ایجاد کرده‌اند. بااینحال چین محدودیتهایی در حمایت از روسیه در موضوع #اوکراین دارد. روابطی که با تحریم‌های آمریکا علیه روسیه در بوته آزمایش قرار گرفته.
#رشتو
۱/
تحریمهای غرب در موضوع #اوکراین بخش انرژی و بانکی #روسیه را هدف گرفته‌اند، مشابه تحریمهای آمریکا علیه ایران. پس از این تحریمها وانگ یی و. خارجه #چین گفت «روابط چین و روسیه مانند صخره مستحکم است».
اما استحکام این روابط آیا تا جایی خواهد بود که صدمه به اقتصاد چین را هم تحمل کند؟
۲/
سال گذشته #روسیه قریب ۲۴۰ B$ صادرات انرژی داشته که تحریم‌های اخیر به شدت به آن ضربه خواهد زد. نمونه بارز: توقف پروژه نورداستریم۲ (که صادرات گاز روسیه به آلمان را می‌توانست تا دو برابر افزایش دهد) و توقف واردات انرژی روسیه به آمریکا و بریتانیا و کاهش واردات آن به اتحادیه اروپا.
۳/
چین برای تامین امنیت انرژی‌اش منابع مختلف انتخاب کرده و حتی با اجرایی شدن خط لوله جدید #روسیه به #چین (که زودتر از ۲۰۲۶ قابل بهره‌برداری نیست) سالانه تنها ۲۳ میلیارد مترمکعب گاز از روسیه وارد میکند. این نیمی از گازی است که با پروژه نورداستریم۲ روسیه میتوانست به آلمان صادر کند.
۴/
همچنین تحریمهای مالی و تحریم سوئیفت بر بانک‌های اصلی روسیه و تحریم ویزا کارت و مستر کارت با هدف منزوی کردن روسیه و فشار اقتصادی بر آن و برای مجازات دسته‌جمعی مردم روسیه از سوی آمریکا اعمال شده. #روسیه از #چین بعنوان مهمترین شریک تجاری و سیاسی‌اش در این بخش هم انتظار کمک دارد.
۵/
در تحریم‌های بانکی هم #چین میتواند به #روسیه کمک کند. با سیستم پرداخت بین بانکی برون مرزی چین (CIPS) که میتواند جایگزین سوئیفت شود و با سیستم کارت اعتباری Union Pay چین که با توجه به گستردگی‌اش در دنیا، میتواند جایگزین مستر کارت و ویزا کارت برای تجار و شهروندان روسی شود.
۶/
مشکل کمک #چین به #روسیه در بحث بانکی اما اینجاست که حجم تبادلات CIPS بسیار محدود است و انتقال کارتهای بانکی به Union Pay بسیار زمان بر است. مشکل اصلی اما این است که آیا چین میخواهد و میتواند ریسک مواجه با غرب و خطر تحریم سیستم‌های بانکی اش برای حمایت از روسیه را بپذیرد یا نه.
۷/
چین دنبال توازن در روابط با #روسیه و #آمریکا است. اما اگر غرب به تحریم علیه #چین روی آورد، چین ناگزیر از پذیرش مواجه اقتصادی با غرب میشود و ریسک حمایت از روسیه را خواهد پذیرفت. تحریمهای احتمالی آمریکا علیه چین در مسأله بازگرداندن تایوان به سرزمین اصلی چین نیز اینجا اهمیت دارد.
۸/
هرچند #چین از وابستگی اقتصادی #روسیه و تضعیف روسیه و اروپا در نتیجه جنگ #اوکراین نفع میبرد، اما ادامه جنگ ریسکهای اقتصادی برای چین بدنبال دارد و برای همین احتمالا نقش چین در پایان دادن به این جنگ بیشتر خواهد شد. صحبتهای شی در تماس امروز با بایدن حاکی از این نکته است.
۹/پایان رشتو

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with علی قلی‌زاده 🇮🇷

علی قلی‌زاده 🇮🇷 Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @aqolizadeh

Sep 27, 2021
#چین بی‌سابقه‌ترین #قطعی_برق در ده سال اخیر را تجربه میکند که به جیره‌بندی برق در ده استان منجمله سه استان صنعتی گوآندونگ، جِجیانگ و جیانگسو منجر شده.
مهمترین دلایل، افزایش قیمت و کمبود ذغال‌سنگ و نتیجتا کاهش تولید برق و سیاستهای محیط‌زیستی جدید محدودکننده ذغال‌سنگ است.
#رشتو
۱/
افزایش بار مصرف، کاهش تولید نیروگاه‌های حرارتی، کنترل قیمت الکتریسیته توسط دولت و بصرفه نبودن تولید زیاد برق برای تولیدکنندگان انرژی، افزایش تولید کالاها بعد از خروج صنایع چین از بحران کرونا و تغییرات ناگهانی آب‌وهوا از دیگر عوامل بحران فعلی کمبود برق و #قطعی_برق در #چین است.
۲/
جیره بندی برق در ده استان #چین برای جلوگیری از سقوط شبکه توزیع، در روزهای اخیر اتفاق افتاده و این بیش از هر چیز به صنایع فلزات و کامودتی ضربه خواهد زد.
مثلا تولید فولاد در گواندونگ بخاطر #قطعی_برق ۲۰٪ کاهش خواهد یافت و قطعی برق منجر به افزایش بی‌سابقه قیمت جهانی آلومینیوم شده.
۳/
Read 7 tweets
Aug 21, 2021
هدف #امام_حسین از حرکت به سمت کوفه چه بود؟ این #رشتو خلاصه سخنرانی #احمد_قابل در پاسخ به این پرسش است.

«امام حسین برای دفاع از امنیت جانی و امنیت برای بیان حقایق و دفاع از حق مخالفت با سیاستهای حکومت مدعی دیانت از مدینه خارج شده و تا پایان کربلا در پی همین اهداف بوده و لاغیر.»
۱
مرحوم #احمد_قابل برای تحلیل مورد نظر خود درمورد واقعه #عاشورا، به متن سخنان و هفده مورد از موضع‌گیریهای #امام_حسین استناد میکند: «سعی هم بر این بوده که نقلها (حتی المقدور ) اطمینان بخش باشد تا مطمئن گردم این برداشتی که از تاریخ ماههای آخر زندگی سید الشهداء دارم صحیح است.»
۲
استاد #احمد_قابل اینطور تحلیلش درمورد #عاشورا را بیان میکند: #امام_حسین پس از مرگ امام حسن علیرغم اینکه خلافت معاویه را قبول نداشت و هرگز با او بیعت نکرد، بخاطر وفاداری به عهدی که برادرش امام حسن با معاویه داشت، علیه او اقدام نکرد و
صرفا به تبلیغ سیاسی علیه او پرداخت.
۳
Read 30 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(