Manş Denizi’ndeki kıta sahanlığı sınırının,iki devletin ana kara ülkelerinin kıyılarını esas alan eşit uzaklıktaki orta hat olmasına karar vermiştir. Adaların kıta sahanlığına sahip olamayacağı, sadece çevrelenmesi suretiyle bir tür karasuları hakkı kazanabileceği belirtilmiştir.
Libya-Tunus Kıta Sahanlığı Davası’nda da, UAD Sözleşme’nin 6 ncı maddesinin uygulanmayacağını belirtmiş ve özel şartların varlığını kabul etmiştir. Özel şartların varlığı, ayrıca 1984 Maine Körfezi deniz sınırının tespiti ve Libya-Malta ile ilgili kararlarda da kabul edilmiştir.
Ayrıca, Tunus'a yakın olan İtalyan Linosa, Lempedusa ve Lampione adalarının yalnızca karasularının genişliği içinde çevrelenmesi gerektiği ve MEB oluşturmadığı kabul edilmiştir.
Gine-Gine Bissau arasındaki sınırlandırma davasında, Hakem Mahkemesi 1985 yılında verdiği kararda, kıyı önündeki çok sayıda ada bulunması nedeniyle, eşit uzaklık ilkesinin uygulamada bir önceliğinin bulunmadığını belirtmiştir.
Nitekim, 12 mil hususu Truman Bildirisi’nde ve kıta sahanlığının sınırlandırılması ile ilgili UAD'ın Almanya, Danimarka, Hollanda arasındaki Kuzey Denizi Kıta Sahanlığı Davası’nda vermiş olduğu kararda da yer almaktadır. Ege gibi kapalı-yarı kapalı bir denizde 12 mil uygulanamaz!
Romanya-Ukrayna Davası
UAD’nin 3 Şubat 2009 Tarihli Kararı’nda Romanya'ya çok yakın olan Yılan Adası’nın Ukrayna’nın iddia ettiği gibi kendi başına bir kıta sahanlığı ya da MEB hakkı iddia edemeyeceğini karara bağladı. #greece#EEZ#justice
Yine benzer şekilde Eritre-Yemen Anlaşmazlığı’nda Bab el Mendez Boğazı’nın kuzeyinde ve Eritre-Yemen arasındaki adalar ve kaya parçalarının hakları konusunda yıllarca anlaşamayan iki ülke konuyu, Daimi Tahkim Mahkemesi’ne taşımışlardır.
Tahkim Mahkemesi Yemen’in adalar nedeniyle daha geniş bir kıta sahanlığı talebini geçersiz saymıştır. Karara göre,iki ülke arasındaki deniz sınırının belirlenmesinde adaların ve kaya parçalarının mesafesi yerine, iki ülkenin karaları arasındaki mesafe dikkate alınmıştır. #Greece
11.09.1992 Tarihli El-Salvador-Honduras Arasındaki Kara, Ada ve Deniz Sınırı Davası,08.06 1992 Tarihli Fransa-Kanada Saint Pierre ve Miquelon Adaları,11 Nisan2006 Tarihli Barbadosa- Trinidad-Tobago Kararı gibi Türkiye'nin tezlerini destekleyen birçok UAD kararı ve uygulama vardır
Bu nedenle Yunan Rejimi, Adalar Denizi ile ilgili, "Kıta Sahanlığı, Hava Sahası vs." Gibi konularda Adalet Divanı Kararlarını tanımayacaklarını söylüyor.👇
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Yunan işgali sırasında 3 kez yakılan ve yıkılan Bilecik. 1922⤵️
Yunanlardan kalanlar;
145 bin ev ve işyerini yakıp yıktılar.
3.291.000 Çiftlik hayvanını katlettiler.
640 bin Türk'ü katledip 860 bin Türk'ü sürgün ettiler.
29 bin Yahudiyi katlettiler ya da sürgün ettiler.⤵️
Büyük Taarruz'dan sonra işgalden kurtulan ilk şehir olan Afyon'dan kaçan Yunan'ın ardında bıraktığı bilanço: tamamen veya kısmen yanan merkezde 12 mahalle, çevrede 55 köy, yok edilen 2079 hane, 250 şehit, onlarca tecavüz. ⤵️
Afyonkarahisar (II)
Türk Ordusu'nun hızlı ilerleyişi ile Afyon'u tamamen yakamadan kaçan Yunan'ın gene de ardında büyük bir enkaz bıraktığı görülüyor. ⤵️
1915 #Armenian Claims continue to be used as a tool of political pressure against Türkiye.
Countries such as the USA, England, Italy, France, Greece and the Netherlands presented these claims to the parliament and accepted them during the period when their relations with Türkiye were tense.
The other reason is that these states have a long record of crimes against humanity!
The "Blue Book", written by the British propaganda office Wellington House in 1919, was designed to bring the USA into the war on the side of England.
Türkiye offered #Armenia to establish an independent "truth commission", but Armenia rejected this offer.
Armenia still rejects this offer and does not open its archives. Those who are right do not avoid the truth commission.
As to need of a court decision to label such or such event as Genocide, it is worth listening to @BruceFeinEsq – an associate Deputy Attorney General under President Ronald Reagan – on why the 1915 events cannot be labeled as “genocide” and the possibility for #Armenia to apply to the International Court of #Justice.
Interestingly, the ruling of October 25, 2015, of the highest judiciary court in Europe @ECHR_CEDH that he mentions at 1:30 and at 9:45 in the video (“there has never been a proven Armenian #genocide”) is a legal case our Federation acted as third party before that court.
And we were successful in having both Switzerland and the Switzerland-Armenian Association be condemned.
1. Görsel; M.Ö. 3300 yılından bu yana insanoğlunun başarısının %97'si bu bölgede doğan "erkeklerden" gelmiştir.
2. Görsel; 14. Yüzyıldan bu yana insanoğlunun başarısının %97'si bu bölgeden doğan "erkeklerden" gelmiştir.
Tartışmaya açık. Tartışmasız tek gerçek medeniyetin doğudan bizzat Doğu kültüründen dogduğudur.
20. Yüzyıla kadar Avrupa'nin ataları da medeniyetin beşiği de Türkler kabul edilirdi.
Avrupa ülkeleri soylarinin Türklere dayandığını ispatlamak için bir çok tez yazardı. Turani Avrupa Tezi.
20. Yüzyılda yazılan sahte ve ırkçı Hint-Avrupa tezi Ortadoğu coğrafyasının sömürülmesi için bir bahaneydi.
Anadolu ve Türk coğrafyasına en yakın ve kisa bir süre Anadoluda işgalci olan Yunanlar bu hikayenin kahramanı seçildi.
1821'de yapay bir milletin Antik Yunan olduğu yalanı kurgulandı. Hitit, Hatti gibi bir çok Anadolu uygarlığı görmezden gelindi.
"Bu topraklar sizin. Siz Malazgirt Savaşı’ndan bu yana değil, tam 10 bin yıldır bu topraklardasınız. Unutmayın ki bu, Çatalhöyük’teki kazılarda elde edilen bulgularla kanıtlandı.’
Prof. Erich Feigl...
"Tarihten Türk çıkarılırsa, tarih kalmaz! Osmanlı arşivi tam olarak ortaya çıkarsa bugünkü tarihlerin yeniden yazılması gerekir"
Prof. Dr. Fritz Neumark
Atatürk, 1930 da Türk Tarih Kurumunun Alacahöyük'te yaptığı kazılar sonucunda bulunan Türk Tarihi ile ilgili bilgiler karşısında, kendi el yazısıyla şunları yazmıştır,
Bu sahne 7 bin yıllık bir Türk beşiğidir. Beşiği rüzgarlar salladı beşikteki çocuk tabiatın yağmurlarıyla yıkandı, o çocuk tabiatın yıldırımlarından, şimşeklerinden, kasırgalarından evvela korkar gibi oldu, sonra onlara alıştı, onları tabiatın babası olarak tanıdı.
Onların oğlu oldu. Bir gün o tabiat çocuğu tabiat oldu, şimşek oldu, yıldırım güneş oldu, Türk oldu.
Neden bu kadar çekingen bu kadar pasifiz?
Gobeklitepe'de bulunan Türk tamgaları, Şaman Türk izleri yerine Yunan ya da Ermeni izleri çıksaydı kıyamet kopardı. Hemen Yunan ya da Ermeni tezleri yazılır hatta tartışmasız gerçek kabul edilirdi.
Kesinlikle Ön-Türkler'e ait olduğunu söylemiyorum. Böyle bir ihtimal var. Bekliyoruz.
Aynı ihtimal Yunan ya da Ermeniler için olsaydı şu an Tarih kitapları yeniden yazılır, "Türkler dışarı" diyerek tempo tutarlardi.
Uluslararası İlişkiler Profesörü Alexis Iraklidis'in eski bir röportajını hatırlayalım.
"15 Yıl Yunan🇬🇷 Dış İşlerinde diplomat olarak görev yaptım. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim "Türkiye🇹🇷 agresif değil".
"Ege ve Akdenizde 6 konuda tezler eşit. İkisinde yani "Hava sahası ve FIR hattı" konusunda Yunanistan tamamen haksız."
"Yunanistan'a yönelik saldırgan ya da yayılmacı eğilimler yok. “Doğu Tehdidi” olarak adlandırılan şey, Yunanların kendi çıkarlarına hizmet eden bir efsaneydi."
"Sorunlar; çoğu Yunanlının (milliyetçiler ve hatta milliyetçi olmayanlar da dahil) Ege'yi bir 'Yunan gölü' veya 'Yunan Denizi' olarak görme eğiliminde olmaları gerçeğine dayanıyor. Ege'nin diğer tarafında, bu denizde çok uzun bir kıyı şeridine sahip başka bir ülkenin olduğunu bir şekilde unutuyorlar. Burada yine Yunan etnik merkezciliğini görüyoruz."
"Doğu Akdenizde Türkiye haklı. Türkiye'nin Mısır'dan daha uzun bir kıyı şeridi var ve biz Türkiye'nin hakkını korumasına karşı çıkıyoruz."
"Doğu Akdenizde Türkiye'nin tezleri daha akılcı ve bilimsel. Yunanistan'in 12 NM Karasuyu, 10 mil hava sahası iddiası ve tek taraflı belirlenen Kıta Sahanlığı uluslararası Hukuka aykırıdır."
#Greece applied the 3-mile criterion from the 1923 Treaty of Lausanne to 1936.
Greece, which has been applying the six-mile criterion since 1936, has long opposed the expansion of its territorial seas and defended the "principle of freedom of the seas" until the 1970s!
#Greece even vigorously defended these opinions at the 1st and 2nd Law of the Sea Conferences.After 1970 she began to openly reveal her true expansionist intentions.
At the last naval conference she made a great effort to ensure that 12 NM was not a maximum but a fixed principle.
However, she did not succeed. Article 3 of UNCLOS titled "Territorial Waters" states that "Each State has the right to determine the breadth of its territorial waters from the baselines determined in accordance with this Convention to a limit not exceeding 12 NM". #Greece
ICJ decisions similar to the Mediterranean and Islands Sea EEZ and the Continental Shelf problem;
In the 1977-78 Anglo-French Continental Shelf Case, the phrase "equal distance-special circumstances" was accepted as a unified rule. #Türkiye #greece#EastMed
📌It has decided that the border of the continental shelf in the Channel should be the equidistant midline based on the coasts of the mainland countries of the two states. It has been stated that the islands cannot have a continental shelf.⤵️
Libya-Tunisia Continental Shelf;ICJ stated that Article 6 of the Convention cannot be applied and accepted the existence of special conditions.
In 1984,the existence of special conditions was accepted in the determination of the maritime boundaries of the Gulf of Maine and LY-MT