1- Sevgili Arkadaşlar,
Hafta sonuna özel bir #BTCUSDT analizi yapalım.
Yani bir iki şey sallayalım, tutarsa bildik deriz, tutmazsa piyasa bizden büyük deriz.🤪
2- Aşağıya 2 saatlik #Bitcoin grafiğini bırakıyorum.
Dikdörtgen içine aldığım fiyat hareketini bir inceleyin. Sert bir düşüşten sonra tepkiler çok cılız. Hatta sert düşüşün bittiği ve fiyatın döndüğü yerden küçük tepki alsa da daha sonrasında yine daha düşük bir dip geliyor.
3- Bu aslında fiyatın yukarı çok da istekli olmadığını gösteriyor. Yani kısa vadede talebin düşük olduğunun bir göstergesi aslında bu cılız hareketler. Yani tekrar yeni bir dip yapma ihtimali bana göre yüksek. Fiyat 35.300 altına inebilir.
4- Bir de fiyata geniş açıdan, daha uzun zaman diliminde bakalım. Yani günlükte.
Günlük Periyotta şöyle bir kanal çizdim. Kanalın orta bandı da iyi çalışıyor gibi.
Ancak fiyat bu kanalı aşağıya kırmış.
5- Kanalın aşağıya kırılması aslında şöyle aşağıdaki gibi bir kötü senaryoyu gündeme getirebilir. Kanal aşağıya doğru katlanırsa, ve fiyat alt kanal dibine doğru hareket ederse 26.500-27.000 arası gündeme gelebilir.
6- Ama tabi iyi senaryolar da yok değil. #BTCUSDT grafiğine geniş açıdan baktığımızda aslında şöyle bir büyük kanalımız da var. Ve fiyat bu Kanalın destek çizgisine çok yakın seviyede.
7- Aslında #BTC de asıl önemli olan da bence bu son paylaştığım kanal. Bu kanalın aşağıya kırılması hiç de hoş olmaz. Yani takribi 34.000$ fiyat seviyesinin aşağı kırılması ve bu fiyat altında günlük kapanışlar yapması #Bitcoin için hiç de iyi olmaz.
8- Şimdi kısaya geri dönelim.
Bu sefer 4 saatlik grafik aşağıda.
4 saatlik periyotta Bir takoz ve takozun içinde Bullish Wolfe Wave var. Aşağı doğru Breakout gerçekleşmiş ancak formasyon henüz tetiklenmemiş.
9- Formasyonun hedefi, gösterimi vs aşağıdaki grafikteki gibi.
10- Yani kısaca özetlemek gerekirse, son sert düşüşün devamı gelmez (en az bir kısa dip daha yapıp yukarı tepki alırsa daha iyi olur) ve fiyat da 34.500$ altına düşmez ise buralar #BTCUSDT için iyi bir dönüş yeri olabilir. Tabi şuan için herhangi bir alım sinyali yok bana göre.
11- Yani analiz biraz kötü başladık iyi bitirdik gibi oldu ama, iyi senaryo için yakın zamandaki fiyat hareketleri de çok önemli olacaktır. Bu aralar yakından takip etmekte fayda var bence.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
1- Değerli Arkadaşlar,
Price Action ‘ın en önemli konularından biri olan Likidite konusunun ikinci Eğitim Zinciri ile yeniden birlikteyiz.
Bu Eğitim Zincirinde, “EQUAL HIGHS – EQUAL LOWS” Kavramlarına değineceğiz.
2- Bu Zincire başlamadan önce, eğer okumadıysanız aşağıdaki Likidite Konsepti başlıklı eğitim zincirini de mutlaka okuyun. Likidite Konseptini okumadan bu zincir pek bir şey ifade etmez çünkü. Aşağı Bırakıyorum:
3- “EQUAL HIGHS – EQUAL LOWS” kelime anlamıyla “Eşit Tepeler – Eşit Dipler” demektir.
Tabi bir grafikte eşit dip ve eşit tepenin varlığından bahsedebilmemiz için, bu dip ve tepelerin birbirine yakın olması gerekiyor.
Yani Equal Highs ve Equal Lows aşağıdaki gibi olmalı:
1- Sevgili Trader’lar,
Trading’e olan bakış açınızı ve grafiklerde fiyatı analiz etme şeklinizi tamamen değiştirecek bir Price Action eğitim zinciri ile tekrar birlikteyiz.
Konumuz: Price Action disiplininin baş aktörlerinden: “LİKİDİTE KONSEPTİ”
2- Bu eğitim zincirinin sonunda eminim ki birçok kişi bir aydınlanma yaşayacak. Şimdiye kadar anlam veremediği ve hep sorduğu “Analizim aslında doğruydu, ama beni stop ettirdi ve gitti. Neden?” sorularına, bu zincir sonunda cevap bulacak.
3- Likidite Konseptine, yani Likidasyon konusuna başlamadan önce, birkaç kavramı anlatmakta yarar var.
Bunlardan İlki: 1- Market Maker, yani Piyasa Yapıcı.
Bu piyasa yapıcılar kimler?
1- Arkadaşlar Herkese Merhaba,
Ayrıntılı ve eğitici uzun bir Endeks analizi ile tekrar birlikteyiz.
İsterseniz öncelikle #bist100 grafiğinde biraz gerilere gidip, geçmişte neler olduğunu bir gözden geçirelim.
2- Grafiği günlük periyotta biraz geçmişe aldım. Biliyorsunuz aşağıdaki grafikte sarı kutucuk içerisinde gösterdiğim alanda parabolik bir yükseliş yaşamıştık. Bu yükselişin ardından da sert bir düşüş gelmişti. #Bist100
3- Aslında böyle parabolik yükselişlerin ve sert düşüşlerin olduğu grafiklerde analiz yapmak zordur. Çünkü bu tür yükseliş ve düşüşler, grafiğin analiz edilebilirliğini bozar. Yani bu tür grafiklerde destek ve direnç çizgileri bulmak veya bir yön tahmin etmek güçleşir.
1- Dostlar Herkese Mutlu Pazarlar. #Crypto piyasalarında tam rüzgar tersine döndü, yükseliş hikayesi başladı derken son günlerde yine bir puslu hava hakim olmaya başladı.
Ben de hafta sonunda kısa bir #BTC analizi yapalım istedim.
2- Aslında #BTCUSTD’de yükseliş hikayesi yeniden başlamış gibi gözüküyordu.
Birinci olumlu durum şöyleydi: #Bitcoin de günlük grafikte fiyat bir kanal dibinden güzel tepki almış ve yükselmeye başlamıştı.
3- Ardından 4 temaslı bir düşeni güçlü bir mumla yukarı kırmıştı. (Daha net görünmesi için Grafiği 4 saatliğe alıp görüntüyü yakınlaştırdım.) #BTC
1- Arkadaşlar herkese yeniden merhaba,
Kısa bir aradan sonra yeni bir eğitim zinciriyle tekrar birlikteyiz.
Bu zincirde sizlere, Price Action ekseninde Fibonacci Düzeltme Aracını sade bir şekilde nasıl etkin kullanabileceğimizi anlatacağım.
2- Biliyorsunuz Fibonacci Düzeltme seviyeleri aşağıdaki rakamlardan oluşmakta:
- 0,236 (veya 0,214)
- 0,382
- 0,50 (fibonacci sayısı olmasa da kullanılmakta)
- 0,618
-0,786 (veya 0,764)
3- Bu fibonacci düzeltme seviyeleri, Teknik Analizde fiyatın bir trendden (kısa,uzun farketmez) sonra düzeltmeye girdiğinde, muhtemel dönebileceği yerleri bulmamıza yardımcı olur. Ancak sorun şu ki; fiyat düzeltmeye girdiğinde bu fibonacci seviyelerinin hangisinden dönecek?
1- Arkadaşlar herkese selamlar,
Bu hafta sonu da #Endeks analizi yapalım beraber.
Baştan söyleyim, endeks ile ilgili olumsuz taraftayım. Gerekçelerini tek tek belirteceğim.
Önce bir #bist100 4 saatlik grafiği paylaşayım sizlerle. Çoğunluğun baktığı gözden.
2- Yukarıdaki grafikte endeks trend desteğinden dönmüş görünüyor. Tabi çoğunluk bunu yükselişin başladığı şeklinde yorumlayarak alıma geçebilir. Ama dalgaları sayarsak henüz düşüş trendi sonlanmamış, düşük tepeler ve düşük dipler geliyor sürekli. Yani market yapısı halen bearish.
3- Peki düşük tepe ve dipler yaparak ilerlerken trend desteğinden dönerek trendi döndürebilir mi? Mümkün.
Ancak biliyorsunuz ki her ne kadar endeks grafiği böyle söylese de, endeksi taşıyan hisselerin de yükselme potansiyeli olması gerek.