Yousef Riazipour Profile picture
Jun 21 25 tweets 12 min read
سه دقیقه بر روی سوریه:
Operation Outside Box

نگاهی به عملیات پیچیده اطلاعاتی و نظامی اسرائیل علیه برنامه هسته ای رژیم سوریه

این عملیات به نام عملیات گلستان( Orchad ) نیز شناخته می شود.

#خاورمیانه
#اسرائیل
#سوریه
۱-در اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی پس از آنکه آژانس های اطلاعاتی غربی و #اسرائیل به تماس های مقامات #سوریه با #کره_شمالی مشکوک شدند، همزمان با فعالیت موساد برای پروفالینگ دیکتاتور جدید سوریه، بشار اسد، این سازمان اطلاعاتی پر آوازه به بررسی این تماس ها پرداخت.
۲-همزمان با این اوصاف، فاجعه انفجار قطار رینوگچون در کره شمالی در تاریخ ۲۲ آوریل ۲۰۰۴ که منجر به کشته شدن دستکم ۵۴ نفر گردید توجه موساد را به جلب کرد. چند دانشمند سوری نیز بین قربانیان این انفجار بودند.
۳-با شروع ردگیری تماس های بین سوری ها و کره ای ها توسط واحد ۸۲۰۰ نیروهای دفاعی اسرائیل(واحد سیگنال اطلاعاتی)، مقصد این تماس ها به نقطه ای دورافتاده در منطقه #دیرالزور و منطقه ای به نام الکبر مشخص شد و این منطقه تحت نظر اسرائیلی ها قرار گرفت.
۴-در سال ۲۰۰۶ یکی از مقامات بلند پایه از کمیسیون انرژی اتمی دولت #سوریه (برخی منابع وی را ابراهیم عثمان) معرفی می کنند تحت نامی مبدل راهی انگلستان می شود. موساد از این سفر مطلع می شود و تیم های این سازمان اطلاعاتی پیش از وارد شدن این مقام سوری
۵- در #لندن مستقر می شوند. این نفرات با تحت نظر گرفتن وی در هتلش پس از اغوا کردن این مقام سوری، اقدام به نصب برنامه ای بر روی لپ تاپ وی کرده تا اطلاعات بر روی آن دانلود کرده و هرگونه ارتباطات را رصد نمایند.
۶- اسرائیلی ها صدها عکس و نقشه از یک ساختمان در حال ساخت پیدا کردند که نشان می داد، #سوریه در حال ساخت یک رآکتور هسته ای با کمک کره شمالی در منطقه الکبر می باشد. همچنین تصویری از چون چیبو دانشمند بلند پایه هسته ای کره ای با ابراهیم عثمان نیز دیده شد.
۷- در ابتدا موساد تصمیم گرفته بود تا مقام سوریه را بکشد اما پس از کشفیات انجام شده ، مقامات #اسرائیل از انجام چنین عملیاتی منصرف شدند. موساد اطلاعات جمع آوری شده را در اختیار نخست وزیر وقت اسرائیل، ایهود اولمرت قرار داد و در ادامه وی گروهی سه نفره را
۸- مسئول پیگیری وضعیت برنامه هسته ای سوریه کرد و سازمان اطلاعات مرکزی #آمریکا(سیا) نیز اطلاعاتی را در اینباره در اختیار اسرائیلی ها قرار داد. در ادامه مشخص شد #ایران نیز ۱ میلیارد دلار اعتبار به سوری ها در ساخت این رآکتور هسته ای کمک کرده است.
۹- در صورت ساخت و عملیاتی شدن این رآکتور، ایران قصد داشت از این مجموعه برای پیشبرد برنامه هسته ایش استفاده کند. پس از بررسی ها و جمع آوری اطلاعات برای مطمئن شدن از وجود رد تشعشعات هسته ای تصمیم به ارسال واحد سایرت متکل را به سوریه می کند.
۱۰- تیم سایرت متکل با یونیفرم و تجهیزات سوری سوار بر دو فروند بالگرد ترابری CH-53 یاسور به عمق خاک سوریه نفوذ کردند. آنها در فاصله ای امن از بالگردها پیاده شده و پس از نمونه برداری از خاک اطراف محل رآکتور محل را به سلامتی ترک کردند.
۱۱- بررسی خاک محل رآکتور نشان داد که آثار رادیواکتیو در آن موجود بوده و پس از آنکه این موضوع مشخص شد اسرائیلی ها شروع به طراحی حمله هوایی برای نابود سازی برنامه هسته ای رژیم سوریه کردند. اما بین سیا و موساد بر سر چگونگی برخورد با برنامه مخفی هسته ای سوریه اختلاف نظر بود.
۱۲- آمریکایی ها معتقد بودند هرگونه حمله نظامی می تواند آغاز کننده جنگ دیگری در خاورمیانه باشد ولی در نقطه مقابل اسرائیلی ها معتقد بودند به دلیل مخفی بودن این برنامه بشار اسد اقدام متقابلی انجام نخواهد داد و هرگونه عملیات به دور از چشم رسانه ها خواهد بود.
۱۳- پس از ثابت شدن ارسال تجهیزات هسته ای از کره شمالی به مقصد سوریه با استفاده از کشتی و اطلاعات طبقه بندی شده اعلام شده توسط سرتیپ علیرضا عسگری، یکی از اعضای سپاه پاسداران که گفته می شود در سال ۲۰۰۷ در ترکیه ناپدید شد، #آمریکا نیز با حمله هوایی به رآکتور سوریه موافقت کرد.
۱۴- نیروی هوایی اسرائیل طراحی عملیات را آغاز می کند و برای این منظور ده فروند از جنگنده های بوئینگ F-15I راعام از اسکادران شصت و نهم به عنوان هواپیماهای حمله کننده و تعدادی نامعلوم از جنگنده های لاکهید مارتین F-16I سوفا به منظور تاپ کاور انتخاب می شوند.
۱۵- جنگنده ها با پشتیبانی هواپیماهای جنگ الکترونیک و اعضای اسکادران عملیات ویژه سایرت شالداگ که مسئول نجات هوانوردها در صورت سرنگونی و هدایت دقیق حمله هوایی ، نیروهای عملیات کننده را تشکیل می دادند. عملیات اسرائیلی ها در تاریخ ششم سپتامبر ۲۰۰۷ به اجرا درآمد.
۱۶- ۱۰ فروند راعام و تعدادی نامعلوم سوفا به سمت هدفشان پرواز می کنند. نیروهای اسرائیلی در ابتدا یک ایستگاه رادار در تل عبیض را با حملات هوایی نابود ساخته و هواپیمای الینت اسرائیلی اقدام به جنگ الکترونیک کرده و فضای هوایی امنی را به خورد اوپراتور رادارهای سوری می دهند.
۱۷- نیروهای شالداگ در نزدیکی محل رآکتور هسته ای موضع گرفته و با استفاده از سامانه نشانه روی لیزری رآکتور را برای خدمه راعام نشانه گذاری می کنند. ۳ فروند راعام به دلایل نامشخصی به پایگاهشان برمی گردند و ۷ فروند دیگر به سوی هدفشان رهسپار می شوند.
۱۸- جنگنده های F-15I مسلح به بمب های لیزری ، بمب هایشان را پرتاب کردند که تمامی آن ها با موفقیت به هدفشان برخورد می کنند. پس از پایان بمباران نیروهای شالداگ با استفاده از بالگرد منطقه را به سلامت ترک گفته و جنگنده های اسرائیلی مخازن سوخت اضافه خود را در #ترکیه
۱۹- جایی بین هاتای و قاضی عنتب رها می کنند و به سلامت در پایگاه هاشان به زمین می نشینند. بلافاصله پس از پایان عملیات اولمرت، نخست وزیر اسرائیل در تماسی تلفنی با رجب طیب #اردوغان نخست وزیر وقت ترکیه وی را از حمله انجام شده مطلع می سازد.
۲۰- و آقای اردوغان پیام نخست وزیر #اسرائیل را مستقیما به بشار اسد مبنی بر واکنش شدید این کشور در صورت انجام هرگونه عملیات نظامی #سوریه علیه اسرائیل را به وی می رساند. این عملیات با واکنش مثبت بسیاری از سیاستمداران اسرائیلی منجمله اپوزیسیون دولت وقت به رهبری
۲۱- بنجامین نتانیاهو روبرو شد. در تاریخ ۲۸ اکتبر ۲۰۰۷ اولمرت در تماس تلفنی دیگری با اردوغان از وی بابت استفاده جنگنده های اسرائیلی از آسمان ترکیه برای انجام عملیات نظامی عذرخواهی کرد. بر اساس اسنادی که بعدها توسط ویکی لیکس منتشر شد، سوریه بالافاصله پس از
۲۲- عملیات نیروهای اسرائیلی موشک بالستیک با سرجنگی شیمیایی را آماده پرتاب ساخته بود که از ترس واکنش اتمی اسرائیل از چنین اقدامی صرف نظر کرده بود. با آنکه مقامات سوری بارها هرگونه اقدام غیر قانونی این رژیم برای ساخت رآکتور هسته ای را تکذیب کردند اما
۲۳-بعدها با بررسی سایت بمباران شده توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی مشخص شد که رد اورانیوم در این محل وجود داشته است. پس از ۱۱ سال انکار نیروهای دفاعی #اسرائیل در تاریخ ۲۲ مارس ۲۰۱۸ مسئولیت حمله به سایت مخفی هسته ای #سوریه را پذیرفت.
نمای رآکتور #سوریه قبل و پس از بمباران

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Yousef Riazipour

Yousef Riazipour Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @riazipour

Jun 20
دیگه وقتی EA-18G گراولر سیستم های جنگ الکترونیک جنگنده نسل پنجم F-22 Raptor رو تو تمرین از کار انداخته و به قولی از رپتور کیل‌ گرفته و نیازی به طعمه قرار دادن پهپاد چند صد میلیون دلاری نیست

#ایران

نوشته بودند پدافند هوایی آفلاین، اگر منظور مستقل بودن واحد پدافندی باشه که تو میدان جنگ سریع این واحد سرکوب می شه چون اولا به دلیل وجود سلاح های دورایستا که از برد پدافند هوایی خارجه، پادهای هدفگیری و دوم به دلیل وجود هواپیماهای اخلالگر الکترونیک و سرکوب پدافند
که با اخلال در سیستم های راداری و ارتباطی اجازه فعالیت به سامانه پدافندی رو نمی دن. یکی دیگه از خطرات واحد پدافندی به قول دوستمون آفلاین، از بین رفتن توانایی شناسایی دوست از دشمن هست که در شرایط جنگی ممکنه باعث هدف‌ قرار گرفتن پرنده خودی بشه ( البته اگر نیروی هوایی سالمی بمونه )
Read 4 tweets
Jun 18
دوستانی که می گویند نیروی هوایی ما نیست که فقط سانحه دارد ، همین هفته های پیش سه مورد سقوط داشتیم در #آمریکا

خدمت این دوستان با سواد و سفسطه باز باید گفت که شما تعداد پروازهایی که یک ماه توسط یک فروند F-16 وایپر انجام می شه رو قطعا نمی شه با یک جنگنده ساخت Image
۵۰ سال پیش اونم با تعداد پروازهای انگشت شمار در یک ماه مقایسه کرد. مقایسه قدرت هوایی یکم جهان با نیروی هوایی چندم جهان فقط از دست یه عده ماله کش برمیاد. نکته دیگه سقوطی از دارایی آمریکایی ها انجام می شه نتیجه تحقیقات برای عموم منتشر می شه چون پول این هواپیما
از جایی که شماها بیت المال می نامید پرداخت می شه و باید پاسخگو باشن و تو ممکلت ما این نتایج اصلا برای عموم منتشر نمی شه و تهش اشتباهه خلبانه یا تحریم
Read 4 tweets
May 24
The Real TOPGUN :

نگاهی به تاریخچه برنامه آموزش مربی جنگنده ضربتی نیروی دریایی ایالات متحده #آمریکا

#رشته_توییت
#هوانوردی
۱- برنامه آموزش مربی جنگنده ضربتی نیروی دریایی آمریکا ( United States Navy Strike Fighter Tactics Instructor program ) که به طور اختصار SFTI نامیده شده و به نام TOPGUN نیز معروف است نام برنامه ویژه ای برای خلبان ها و هوانوردهای هواگردهای رزمی نیروی دریایی این کشور می باشد.
۲- که وظیفه اش آموزش آخرین تاکتیک ها و تکنیک ها به هوانوردهای منتخب بوده که پس از پایان دوره این افراد به یگان های عملیاتی خود بازگشته و به آموزش همقطاران خود مشغول می شوند. این آموزشگاه کار خود را از تاریخ سوم ماه مارس ۱۹۶۹ در پایگاه هوادریا میرامار ( NAS Miramar ) واقع در شهر
Read 22 tweets
May 23
بنابر گزارش شبکه خبری DW، نفرات آکادمیک بر اساس توافقات علمی بین #آلمان و #چین باعث انتقال جدیدترین نوع تکنولوژی و علم به صنایع نظامی #چین شده است.

#رشته_توییت Image
۱- یکی از این نفرات یک فیزیکدان متخصص فیزیک ذرات نظری بوده که پس از دریافت مدرک دکترا از چین چند سال در #ایتالیا و #آلمان دوره دیده و پس از بازگشت به چین در موسسه ای متعلق به ارتش چین که بر روس سلاح های اتمی کار می کند مشغول به کار شده است.
۲- به گفته Alex Joske محقق انتقال فناوری که بر روی #چین تمرکز دارد، چینی ها بارها عملیات های خرابکاری و جاسوسی اطلاعاتی برای دستیابی به جدید ترین نوع تکنولوژی ها به خصوص بخش اتمی را مدیریت کرده اند و نفرات آکادمیک با ملیت چینی نفرات اصلی انجام چنین اعمالی بوده اند.
Read 11 tweets
May 22
#ترور خدایاری امروز نشان دهنده سیاست همیشگی #اسرائیل در خنثی سازی تهدیدات خارجی این کشور تا حد ممکن است .

موساد بر خلاف دیگر سازمان های اطلاعاتی توجهش معطوف به شناخت و خنثی سازی تهدید خارجی است تا جمع آوری اطلاعات و اقدامات کلی.

#ایران Image
عملیات خارجی و حذف فیزیکی نفرات مورد نظر این سازمان جاسوسی برعهده واحد مرموز کیدون ( به زبان عبری معنی سرنیزه می دهد ) که اعضای آن نفرات سابقه جامعه عملیات ویژه IDF ( واحدهایی که نامشان با کلمه سایرت شروع می شود ) بوده و بخشی از شعبه متسادا ( Metsada ) موساد محسوب می شوند.
شعبه متسادا بخشی از موساد بوده که وظیفه اش برنامه ریزی و هدایت ماموریت های کیدون می باشد. معروف ترین عملیاتی که کیدون انجام داده می توان به عملیات خشم خدا ، عملیاتی که منجر به تعقیب و کشته شدن گروهی از رهبران فلسطینی گروه سپتامبر سیاه که مسئول حمله المپیک مونیخ بودند، اشاره کرد.
Read 4 tweets
May 5
داستان شجاعت : فرانکلین دی.میلر

#رشته_توییت
#آمریکا
#ویتنام
فرانکلین دی.میلر در سال ۱۹۶۵ به ارتش ملحق شده و پس از فارغ التحصیلی از آموزشگاه جنگ های نامنظم در فورت بنینگ به همراه لشکر یکم سواره نظام به ویتنام اعزام شد زمانی که وی با فرمانده یگانش به مشکل برخورد. وی دو سال در لشکر یکم سواره نظام در نقش نیروی شناسایی هوابرد عملیات انجام داد.
پس از پایان ماموریتش در لشکر یکم سواره نظام وی به گروه پنجم کلاه سبز ملحق شد و در ادامه خدمتش را در یگان سری MACV-SOG ادامه داد. در تاریخ پنجم ماه ژانویه ۱۹۷۰ بود که فرانکلین اوج شجاعت خود را به فرماندهان نظامی خود ثابت نمود.
Read 10 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(