Hepimizin alıp sattığı Bitcoin ve Ethereum’un blokzincir teknolojisini nasıl kullandığını incelemek, bilgilerinizi örneklendirmenize ve pekiştirmenize yardımcı olacaktır.
Şu ana kadar “Proof Of Work” ve “Proof of Stake” terimleri ile karşılaşmışsınızdır. Blokzincirlerin güvenliğini sağlayan mekanizmaların en yaygın ikisini Medium makalemizden öğrenebilirsiniz 👇
Size çevrimiçi olarak yaptıklarınızın aslında gerçek hayatlarımız kadar ilginç, fotoğraflanabilir ve paylaşılabilir olduğunu söylesem ne düşünürdünüz?
Tüm bunlar Web3 ve Metaverse ile mümkün.
Önce işin arka planına bakalım.
Sosyal Web2 deneyimi çevrimiçi veya çevrimdışı iken gerçek hayatımızda resim ya da video olarak yakalanan anların sosyal medya platformları üzerinde yayınlanması, başkalarının tüketimine, beğenesine ve yorumuna sunulmasıydı 📸📱
@isbankasi'nın hazırladığı, temel konseptlerin ve F.O.'lığın hayatınıza katacağı avantajların üzerinden geçen içerik, yolculuğunuzdaki bir sonraki adım olabilir.
Web3 dünyasında kurulmuş popüler #DAO türlerini ve örneklerini inceledik 🧵👇
Tek başınıza asla sahip olamayacağınız bir NFT'ye yatırım yapmak, bir NBA takımına hissedar olmak ya da özel bir topluluğun parçası olmak kulağa nasıl geliyor?
Tüm bu hayalleri gerçekleştirmek için yola çıkmış DAO'ları, türlerine göre inceledik.
DAO’lar, ortak bir hedef için bir araya gelen kişiler tarafından kurulur. Her topluluğun bir araya gelme amacı farklıdır. Bu nedenle; topluluğun, hedeflerine ulaşmasını sağlayacak en uygun yapı inşa edilmelidir.
Yaygın olarak 8 farklı türde DAO’lar kurulduğunu görüyoruz.
Tokenleri likidite havuzlarına bastık, gelsin paralar derken acı bir şekilde tanıştığımız "Impermanent Loss" [Geçici Kayıp] gerçekten geçici mi?
Giden geri geliyor mu gelmiyor mu😱
🧵👇
1/ Yatırımcılar, seçtikleri bir likidite havuzuna o havuzun kabul ettiği kripto paraları aralarında havuzun talep ettiği oranı sağlayacak şekilde yatırabilirler.
Karşılığında ise havuz üzerinde yapılan işlem ücretlerinden kendi paylarına düşen kısmı getiri olarak kazanırlar 🤑
2/ Piyasa fiyatı, Otomatik Piyasa Yapıcı denilen bir algoritma tarafından belirlenir. OPY’nin algoritmaları servis sağlayıcılara göre farklılık gösterebilir.
Farklı işlemler ve algoritmalar, havuzlar arasında fiyat farklılıkları oluşmasına neden olur.