دیار ایران Profile picture
‏صفحه ٔ فرهنگی - خبری دیار ایران
Feb 22, 2022 22 tweets 8 min read
🔹روز بین‌المللی زبان فارسی

✍️ نویسنده: دکتر حمید احمدی (استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران) ۱) سال‌هاست که جریان‌های قوم‌گرا و کشورها و رسانه‌های خارجیِ حامی آن‌ها روز بین‌المللی #زبان_مادری در ٢١ فوریه (دوم اسفند) را تفسیر به رأی کرده و با مصادره آن به عنوان روز زبان‌های محلی و قومی، کارزار شریرانه‌ای علیه #زبان_فارسی، زبان ملی و مادری همه ایرانیان به راه انداخته‌اند.
Feb 21, 2022 13 tweets 5 min read
🔽 مجرمانی در کسوت قهرمان
(به مناسبت ۲۹ بهمن، سالروز اعدام خسرو گلسرخی) ۱) «من که یک مارکسیست - لنینیست هستم. برای نخستین بار عدالت اجتماعی را در مکتب #اسلام جستم و آن‌گاه به #سوسیالیسم رسیدم». این شاید مشهورترین جمله‌ی #خسرو_گلسرخی باشد.
Feb 9, 2022 10 tweets 7 min read
۱) در بهمن ماه سال ۱۳۰۰، یاور [سرگرد] #ابوالقاسم_لاهوتی، که فردی با گرایش‌های کمونیستی افراطی بود، برخی از افسران #ژاندارمری را که از طرح ادغام ژاندارمری و نیروهای قزاق ۲) به منظور یکپارچه کردن #نیروهای_مسلح_ایران ناراضی بودند، در یک شورش با خود همراه کرد و در #شرفخانه آشوبی به راه انداخت.
Feb 8, 2022 15 tweets 7 min read
◾واقعه سیاهکل، جنایتی که حماسه شد ۱) #واقعه_سیاهکل به یورش مسلحانه‌ی هواداران سازمان #چریک‌های_فدایی_خلق به پاسگاه ژاندارمری #سیاهکل در تاریخ ۱۹ بهمن ماه سال ۱۳۴۹، گفته می‌شود. این واقعه که به عنوان اولین حرکت مسلحانه با انگیزه سیاسی در تاریخ معاصر #ایران شناخته می‌شود نکته‌های آموزنده‌ای دارد.
Jan 31, 2022 31 tweets 14 min read
🔽 رد پای شوروی در قتل تقی ارانی ۱) #انور_خامه_ای برای نام بردن از گروه زندانیان متهم به داشتن مرام اشتراکی در عهد #رضاشاه (موسوم به گروه ۵۳ نفر) نمی‌گفت ۵۳ نفر، بلکه می‌گفت ۵۰ نفر و ۳ نفر.
Jan 30, 2022 8 tweets 5 min read
۱) #تقی_ارانی در مقاله‌ی «آذربایجان یا یک مسئله حیاتی و مماتیِ ایران» در بایستگیِ پاسداشتِ #ایران و گسترشِ #زبان_ملی_ایران پرداخته‌ است و در جایگاهِ یک ایرانیِ آذربایجانی پاسخی کوبنده به ترک‌گرایان داده‌ است. ۲) او در این مقاله می‌نویسد: «#آذربایجان چنان که از اسمش پیدا و آشکار است مظهرِ آتشِ مقدسی است که روشنایی فکر و حرارتِ روحِ ایرانی را در ادوارِ مختلفه به عالمیان نشان داده…
Feb 22, 2020 4 tweets 4 min read
۱.
مجلس شورای ملی مکان پدیدارشدن خرد جمعی ایرانیان بود که از سده‌ای پیش از آن در جستجوی حکومت قانون بودند. از همان آغاز، مجلس نیز چنین تصوری از خود و امر ملی داشت، چنانکه تقی‌زاده در جلسهٔ ۲۴ محرم ۱۳۲۴ به تصریح گفت: «این مجلس مجمع عقلانی ملت است». ۲.
تشکیل مجلس رخداد مهمی در تاریخ معاصر ایران بود و با شروع به کارِ آن، ایران بطور بازگشت‌ناپذیری وارد دوران جدید خود شد. همهٔ نمایندگان به هر مناسبتی تکرار می‌کردند که نمایندگان ملت واحدی هستند و مهم‌ترین وظیفهٔ آنان قانونگذاری برای یک ملت واحد است.