Niels Middelburg Profile picture
Langdradig persoon die de wereld graag simpel begrijpbaar maakt uit bewondering voor de natuur. Judge a man by his questions rather than his answers.
Dec 6, 2021 32 tweets 7 min read
Zelfs nu Oostenrijk ongeprikten criminaliseert met #vaccinatieplicht als voorbode voor onze wereld mogen we geen enkele verwijzing maken naar de aanloop van de Jodenvervolging in Nazi-DE en de Holocaust met 6 miljoen doden als eindstation.

Maar hoe zit het met de #Oeigoeren? @amnestynl meldt: "De Oeigoeren zijn een Turkssprekende moslimminderheid (11 miljoen) in China. China wantrouwt de Oeigoeren omdat sommigen een eigen staat willen. De Chinese regering stuurt hen naar zogenaamde 'heropvoedingskampen', een manier om ‘extremisme’ te bestrijden."
Dec 5, 2021 10 tweets 4 min read
Ik weet natuurlijk niet de precieze context van deze foto, maar mijn eerste waarneming is een #Sinterklaas die via zijn 1,5m staf de kinderen een handje geeft én daarmee onnatuurlijk gedrag vertoond. Ik had er een mooie discussie over met mijn broer, die pro prik en beleid is: Image Mijn broer z'n eerste reactie was: "1,5 meter veiliger voor Sint 🙃 die is immer al een dagje ouder dan de kleintjes!"

Waarop mijn reactie is dat 'ie dat scherp had gezien, en ik 'm nog niet zo bekeken had, maar dat ik het toch verwerpelijk vind dat we vandaag nog zo handelen.
Dec 4, 2021 12 tweets 5 min read
Als niet geprikt - tegen een muterend seizoensvirus - met een experimentele quick fix die geen immuniteit biedt nog transmissie stopt behoor ik nu blijkbaar tot staatsgevaar: ongezond tot het tegendeel bewezen is. #coronadebat #2g #FirstDates #overlegcomite #demo #Utrecht #FVD Image Wie had ooit gedacht dat ik als jonge, hoogopgeleide, heteroseksuele, witte man ooit tot 'een minderheid' in NL zou behoren? Ironisch is het wel, maar lachen doe ik niet.
Nov 30, 2021 18 tweets 5 min read
Met het #2G beleid als kers op de one size fits all maatregelen in aantocht ben ik me als 30-jarige ongeprikte, maar kerngezonde man nog eens af gaan vragen:

"Geeft de injectie mij werkelijk vrijheid?"

Los van de reden waarom ik mij niet laat injecteren, ter antwoord een draad. 1/ Laat ik maar direct met de deur in huis vallen: Nee, met de injectie krijg ik geen vrijheid, maar privileges, wat per definitie al iets heel anders is dan vrijheid.

Deze veiligheidprivileges worden dus gegeven als beloning voor gehoorzaamheid en naleving van de regels.
Nov 5, 2021 37 tweets 7 min read
Dus geprikten zijn net zo besmettelijk als ongeprikten, maar ongeprikten testen niet alleen voor een evenement, maar nu ook voor de gym, zwembad, dierentuin en museum. Dadelijk volgt ook de werk- en winkelvloer. Kritiek doet afvragen wat Hugo beter had kunnen doen. Een draadje. 1/ Laten we beginnen met het gemis van een uitvoerig wetenschappelijk onderbouwd debat op de NOS waarin de ernst van dit virus hard wordt gemaakt voor iedereen. Stoel het beleid op harde cijfers in plaats van oplopende besmettingen. We willen de crisis toch serieus nemen?