Discover and read the best of Twitter Threads about #vaccinatieplicht

Most recents (24)

Lijst van landen waar een vaccinatieplicht geldt of vertonen van vaccinatiebewijs verplicht is voor toegang tot bepaalde ruimtes 🧵💉🗺️
#vaccinatieplicht #vaccinatiebewijs #coronadebat #coronatoegangsbewijs
🇦🇹OOSTENRIJK: va 1-02 vaccinatieplicht >14 jaar voor toegang
🇬🇷GRIEKENLAND: 60+ of maandelijkse boete
🇨🇦CANADA: Geen toegang tot publiekelijk openbaar vervoer zonder vaccinatiebewijs. Onbetaald verlof voor ongevaccineerde mensen in dienst van de overheid.
🇪🇨ECUADOR: algemene vaccinatieplicht 18+
🇩🇪DUITSLAND: overweegt invoeren van plicht
🇮🇩INDONESIË: 18+, met boetes of weigering van overheidsdiensten
🇫🇲Micronesië, 🇹🇯Tajikistan, 🇹🇲Turkmenistan >18
Read 11 tweets
medrxiv.org/content/10.110…

Je kunt van alles vinden van dergelijke studies, maat laat het even goed op je inwerken:

Men moet 1000 ongevaccineerden uitsluiten om één besmetting te voorkomen. Duizend.

#coronavirus #vaccinatieplicht #coronadebat #OMT
"Vaccines are beneficial, but the high NNEs suggest that excluding unvaccinated people has negligible benefits for reducing transmissions in many jurisdictions across the globe."
"This is because unvaccinated people are likely not at significant risk – in absolute terms – of transmitting SARS-CoV-2 to others in most types of settings since current baseline transmission risks are negligible."
Read 5 tweets
uu.nl/nieuws/experts…

Is het wellicht de moeite waard om een nieuwe ronde te houden waarin jongeren vragen kunnen stellen aan de 'experts'? @P_Bruijning

Volgens mij wordt het namelijk tijd:

1/6

#vaccinatieplicht #oversterftemysterie
"Dat is ook logisch, want een vaccin werkt maar erg kort, traint het immuunsysteem om in de toekomst tegen een virus te beschermen en na die training vertrekt het vaccin weer uit je lichaam.”

Ai @P_Bruijning.

2/6
Zullen we deze uitspraak eens tegen het licht houden met de huidige beschikbare kennis?
3/6

pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34654691/
Read 6 tweets
Even goed lezen, @wierdduk:

"The definition used to identify a hospital admission with coronavirus is that someone either tested positive for the virus in the 14 days before their admission, or during their stay in hospital."

#coronavirus #vaccinatieplicht
"It could mean someone goes into hospital for a non-COVID reason and later tests positive."

En een groot deel van de kinderen zijn niet gevaccineerd, zeker niet onder de 12.
Er is weinig veranderd: de #OmikronVariant is veel besmettelijker en het aantal 'besmettingen' rijst de pan uit.

Kinderen worden niet of nauwelijks ziek en worden bij opname standaard getest op SARS-CoV-2.
Read 4 tweets
Er wordt me vaak gevraagd waarom ik me zo kan opwinden over de maatregelen en me er zo tegen uitspreek. Reden daarvoor is simpel: Ik heb sterk het gevoel dat burgers onrecht wordt aangedaan. En wel op drie terreinen. Die probeer ik in dit draadje te duiden,
De drie thema's m.b.t. onrecht zijn: 1. Ontbrekende informatievoorziening. 2. Foute informatievoorziening. 3. Laakbaar beleid en acties. De drie zijn niet volgordelijk en ze zijn uiteraard met elkaar verbonden. Maar tezamen veroorzaken ze een extreem onbehaaglijk gevoel.
1. Ontbrekende informatie. Vanaf het begin van de crisis, begin 2020, tot nu toe is de informatieverstrekking naar burgers zeer selectief. Enkel informatie die het narratief - U of uw naasten sterven aan Corona als u geen vaccin neemt - ondersteunt wordt gedeeld.
Read 15 tweets
Original antigenic sin: A comprehensive review pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28479213/

Helaas reageert @huisdoktertim niet op mijn opmerkingen. Dat is jammer, want ik wil best de inhoudelijke discussie aan.

Dus stel ik een aantal vragen aan Tim.

#lockdown #persconferentie #vaccinatieplicht
Dit is een heel goed artikel dat ik al enkele maanden geleden las.

We spreken af dat je je bij mag laten staan door wie je wilt. Of dat nu @MarionKoopmans is, of @NickiVerweij.

Ook @shossontwits en @martijnmollers zijn welkom.

En zelfs @ammer_b mag zijn zegje doen.
Fair is fair, nietwaar?

Vraag 1. Dat is alvast een inkopper. Het antwoord heb ik namelijk al gegeven: hoe lang is de follow-up in de enige studie naar de werkzaamheid van de booster?

Vraag 2: ook hier heb ik het antwoord al gegeven: welke variant was in deze studie dominant?
Read 32 tweets
Kom over 15 jaar nog eens terug, als je terug kunt kijken op de enorme sociaal-maatschappelijke en financiële schade die dit beleid heeft opgeleverd.

En dat gaan jouw hoogbejaarden niet betalen. Dat mogen de jongeren doen.

#lockdown #coronadebat #vaccinatieplicht
De erfenis van dit destructieve beleid.

Om hoogbejaarden enkele maanden langer te laten leven. De gemiddelde overlevingsduur in het verpleeghuis is korter dan een jaar.

En misschien moet je eens gaan kijken in welke deplorabele toestand die mensen er bij zitten / liggen.
Mensen die diep teleurgesteld zijn als ze COVID19 overleven. Ga eens praten met @veen_els, die een aantal van deze mensen zelf gezien en gesproken heeft.

Wie jou wijs gemaakt heeft dat COVID19 een verlies van vijf gezonde levensjaren veroorzaakt, weet ik niet.
Read 15 tweets
Recap op #FistFriday. Draadje!

Een week of 3 geleden zaten de experts aan tafel te raaskallen over #codezwart, triage aan de deur, doden op de gang en veel te weinig IC bedden door de Delta variant. Nu zie we 600 mensen op de IC, die de helft van de bedden bezet houden. 1/14
Vreselijk, dat wel. Iedere patiënt is er 1 te veel. En God behoedde dat er nog meer mensen zo ziek worden.

Maar was het Code Zwart? Zaten we op het randje? Ik weet het niet. Ik ben geneigd te zeggen dat het gelul was, of in ieder geval dat ze er weer eens flink naast zaten. 2/14
Niet alleen de booster zorgt voor een 'oppepper', ook de experts hebben de angst en trauma's weer even opgepept. Ik merk het om mij heen. Maar blijkbaar nog niet genoeg. De vaccinaties blijven achter. 3/14
Read 15 tweets
"The crimes against human rights, which have become a specialty of totalitarian regimes, can always be justified by the pretext that right is equivalent to being good or useful for the whole in distinction to its parts."

Arendt, H. The Origins of Totalitarianism.

#coronadebat
"A conception of law which identifies what is right with the notion of what is good for—for the individual, or the family, or the people, or the largest number—becomes inevitable..."
"...once the absolute and transcendent measurements of religion or the law of nature have lost their authority. And this predicament is by no means solved if the unit to which the “good for” applies is as large as mankind itself."
Read 5 tweets
Ik denk dat @hugodejonge gered wordt door de bel:

Zijn spindoctors weten het nu echt niet meer!

Hoe gaan we dit nu weer verkopen???

#coronavirus #vaccinatieplicht #oversterfte

papers.ssrn.com/sol3/papers.cf…
"Mag ik uw QR-code? Nee, uw QR-code geldt alleen voor de Delta-variant: u mag alleen naar binnen als u de Delta-variant bij u draagt."

"Als u de omicron-variant heeft moet u zich vervoegen bij de buurman. Het restaurant hiernaast heeft vanavond de Omicrondienst."
"We report a cluster of Omicron variant infections in individuals who had received full primary vaccination series and booster doses with mRNA vaccines. All patients experienced symptomatic COVID-19 but clinical manifestations were mild to moderate."
Read 5 tweets
Nee, @mrkrkrs: world-o-meter is niet beter dan de studie van Ioannidis:

Waarvan er overigens drie zijn:

Dus Mariekie... Je hebt toch even niet goed opgelet!

Komt ie:

#coronavirus #vaccinatieplicht
apps.who.int/iris/handle/10…

Dit is de eerste: nota bene op de website van de WHO zelf geplaatst.

Ik zie graag je kritiek op de studie tegemoet.
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33768536/

Dit is de tweede: alles zoals je wenst, inclusief peer-review, iets waar mensen die niets lezen onmiddellijk over beginnen te blèren als ze niets van de materie snappen of niets kunnen of willen lezen...
Read 7 tweets
Zelfs nu Oostenrijk ongeprikten criminaliseert met #vaccinatieplicht als voorbode voor onze wereld mogen we geen enkele verwijzing maken naar de aanloop van de Jodenvervolging in Nazi-DE en de Holocaust met 6 miljoen doden als eindstation.

Maar hoe zit het met de #Oeigoeren?
@amnestynl meldt: "De Oeigoeren zijn een Turkssprekende moslimminderheid (11 miljoen) in China. China wantrouwt de Oeigoeren omdat sommigen een eigen staat willen. De Chinese regering stuurt hen naar zogenaamde 'heropvoedingskampen', een manier om ‘extremisme’ te bestrijden."
"De Oeigoeren worden er gehersenspoeld en zelfs gemarteld. Ze krijgen soms geen eten, worden geslagen met ijzeren stokken en aan hun handen opgehangen. Ouders en kinderen worden van elkaar gescheiden. De meeste familieleden weten niet waar hun opgesloten geliefden zijn."
Read 32 tweets
Je bent de zoveelste medicus die wel wat roept, maar zich in het geheel niet verdiept in de materie.

Ik kan je een hele massa wetenschappelijke literatuur aanleveren die laat zien dat het allemaal toch wat genuanceerder ligt dan jij hier zegt.

@LVR131

#vaccinatiedwang
Geen lange termijn effecten?

Niet goed opgelet: vaccins tegen mazelen en Dengue bleken wel degelijk ernstige lange termijn gevolgen te hebben. #vaccinatieplicht
Gentherapie? Niet goed opgelet:

Ik zei ook dat het een nieuwe techniek van vaccineren is, maar volgens de letterlijke tekst van de wet valt dit onder toepassing van genetische technieken: gentherapie. Iets waar juristen mij op wezen.
Read 6 tweets
nos.nl/l/t/2408329 via @Nieuwsuur

Beste Nederlandse Vereniging voor de Kindergeneeskunde:

Kunnen jullie deze vrouw @martinecdevries op bijscholing sturen? En wel verplicht, graag!?

#coronavirus #vaccinatiedwang #vaccinatieplicht
"Kleine kinderen worden misschien niet vaak ernstig ziek, zegt ze, maar kunnen wel andere mensen besmetten. "Daarmee kunnen ze de epidemie voor een deel in stand houden. Dat kan weer tot een lockdown leiden en ook tot het sluiten van scholen."
Dat komt uiteindelijk dan weer bij de kinderen zelf terug, maar óók bij de hele samenleving."

Je bent echt een schande voor je vak, beste @martinecdevries, en je zet jezelf voor het hele Nederlandse volk volledig voor gek.
Read 6 tweets
Immer mehr Widerstand gegen Impfpflicht

Kijk even naar het filmpje, en de mensen die er in spreken.

En lees daarna wat Hannah Ahrendt daarover schrijft op pagina 262 van haar boek: "The Origins of Totalitarism".

#vaccinatiedwang #vaccinatieplicht
"None of the old parties was prepared to receive these masses, nor did they gauge correctly the growing importance of their numbers and the growing political influence of their leaders."
"This error in judgment by the older parties can be explained by the fact that their secure position in Parliament and safe representation in the offices and institutions of the state made them feel much closer to the sources of power than to the masses;"
Read 5 tweets
Ik weet natuurlijk niet de precieze context van deze foto, maar mijn eerste waarneming is een #Sinterklaas die via zijn 1,5m staf de kinderen een handje geeft én daarmee onnatuurlijk gedrag vertoond. Ik had er een mooie discussie over met mijn broer, die pro prik en beleid is: Image
Mijn broer z'n eerste reactie was: "1,5 meter veiliger voor Sint 🙃 die is immer al een dagje ouder dan de kleintjes!"

Waarop mijn reactie is dat 'ie dat scherp had gezien, en ik 'm nog niet zo bekeken had, maar dat ik het toch verwerpelijk vind dat we vandaag nog zo handelen.
Door de vermeende 87% prikgraad, waaronder de risicogroepen en ieder ander die zich vrijwillig heeft kunnen laten prikken, terug naar normaal!

Met de Delta, Omikron of nieuwe variant kunnen we eindeloos door blijven gaan. Geeft Sinterklaas volgend jaar kids nog steeds de staf?
Read 10 tweets
Als niet geprikt - tegen een muterend seizoensvirus - met een experimentele quick fix die geen immuniteit biedt nog transmissie stopt behoor ik nu blijkbaar tot staatsgevaar: ongezond tot het tegendeel bewezen is. #coronadebat #2g #FirstDates #overlegcomite #demo #Utrecht #FVD Image
Wie had ooit gedacht dat ik als jonge, hoogopgeleide, heteroseksuele, witte man ooit tot 'een minderheid' in NL zou behoren? Ironisch is het wel, maar lachen doe ik niet.
Door de overgrote meerderheid ben ik niet meer welkom op de plekken waar het voor gezellig NL toch "echt gebeurd", minder interessant om aan te nemen als werknemer én onaantrekkelijker voor relaties.
Read 12 tweets
janbhommel.nl/onkruid-in-de-…

Dit was mijn derde - inhoudelijke - schrobbering van @mkeulemans van de @volkskrant

Ik neem hem op in de bundel. Al was het maar wegens de verachtelijke verdachtmakingen van Keulemans aan het adres van Ioannidis.

#coronavirus #vaccinatieplicht Image
"Naschrift, 3 december 2021

Maarten Keulemans deed in zijn bovenstaand besproken artikel een aantal verdachtmakingen aan het adres van John Ioannidis. Natuurlijk onderbouwde hij die verdachtmakingen niet, behoudens verwijzen naar twijfelachtige bronnen en dubieuze websites."
"Maar dat hinderde Keulemans geenszins om enthousiast mee te werken aan een enorme 'smear campaign' om respectabele wetenschappers die hun sporen ruimschoots verdiend hebben opzij te kunnen zetten als niet relevant, ondeskundig en onbetrouwbaar."
Read 7 tweets
Hier begaat @RolandPierik echt een cruciale juridische fout mbt de vraag of een #vaccinatieplicht in Nederland juridisch mogelijk is. Hij verwart subsidiariteit met proportionaliteit. En maakt het zo bedrieglijk eenvoudig om de vaccinatieplicht juridisch te legitimeren. - 1/7
Wat zegt Pierik precies? Op het punt proportionaliteit zegt hij letterlijk: “De overheid moet laten zien dat het proportioneel is: dus dat alle andere minder vergaande maatregelen niet werken om het doel te bereiken, en dan kan je inderdaad zo’n vaccinatieplicht voorstellen.” 2/7
Maar dat is niet de proportionaliteitseis maar de subsidiariteitseis. Subsidiariteit: ‘Is er een minder ingrijpend middel voorhanden?’ Proportionaliteit is echt iets anders. Dat is de vraag: ‘Staat het middel in verhouding tot het doel?’ 3/7
Read 7 tweets
Ik heb het al eerder gezegd. Mensen realiseren dat ze een irrationele angstpropaganda voorgeschoteld krijgen en de maatregelen niet werken en erger zijn dan de kwaal. Het kabinet heeft nu 2 keuzes. Opgeven of de dictatoriale repressie nog hoger opvoeren.

nos.nl/l/t/2406802
Ik twijfel er geen moment aan dat men overgaat tot pure repressie. Van totale #lockdown tot zware bekeuringen, #2Gregel en mogelijk zelfs een #vaccinatieplicht. En dat is an sich op kort termijn slecht nieuws maar het zal de val van dit regime uiteindelijk alleen maar versnellen.
Men heeft geen idee welke woede, welke onmacht en welke onvrede er onder het volk broeit. Meer repressie draagt daar alleen maar aan bij. Meer mensen zullen uit hun coronapsychose ontwaken. Tot de bom barst en massaprotesten gewelddadig worden en het regime ten val word gebracht.
Read 5 tweets
Wie zich geconfronteerd ziet met steeds dezelfde propaganda, steeds dezelfde leugens, steeds dezelfde misselijkmakende tactieken en strategieën, ontwikkelt een zekere gelatenheid. Ter zelfbescherming.

#coronavirus #lockdown #coronamaatregelen #vaccinatieplicht
Er is ook een goede kant aan het gegeven dat dit demissionaire kabinet nog steeds in functie is.

Ze worden nu zelf geconfronteerd met de wanstaltige gevolgen en het falen van het door hen gevoerde beleid.

#persconferentie #persco
De jacht op de ongevaccineerden heeft óók een positieve kant: hoeveel dwang en drang er ook uitgeoefend wordt, hoeveel QR-codes, mondkapjes, lockdowns en avondklokken er ook ingevoerd worden:

Het beleid faalt. En het faalt dramatisch. Zoals het steeds deed.
Read 8 tweets
Op deze wanstaltige nonsens van @MarcBonten kan ik niet anders dan een reactie schrijven.

Als de cijfers werkelijk betrouwbaar zijn, waarom zijn de aantallen gevaccineerde en ongevaccineerde mensen dan niet terug te vinden op het coronadashboard?

#coronavirus #vaccinatieplicht
Als de opgenomen aantallen COVID-patiënten klein is, is het toch wat lastig om hen de schuld in de schoenen te schuiven voor het #zorginfarct

In 2018 was er geen COVID. Wel een zorginfarct.
'Situatie in Brabantse ziekenhuizen ernstig', honderden behandelingen uitgesteld door griepgolf omroepbrabant.nl/nieuws/2660844…

Waarom hebben we je toen niet tot vervelens toe gezien bij de actualiteitenprogramma's, beste @MarcBonten

#zorginfarct
Read 20 tweets
Op deze wanstaltige drek van @MarcBonten kan ik niet anders dan een reactie schrijven.

Als de cijfers zo betrouwbaar zijn, beste Marc: waarom zijn de aantallen gevaccineerde en ongevaccineerde mensen niet terug te vinden op het coronadashboard?

#coronavirus #vaccinatieplicht


Als de opgenomen aantallen COVID-patiënten klein is, is het toch wat lastig om hen de schuld in de schoenen te schuiven voor het #zorginfarct

In 2018 was er geen COVID. Wel een zorginfarct.
netwerkacutezorgnoordwest.nl/nieuws/het-int…

Waarom hebben we je toen niet tot vervelens toe gezien bij de actualiteitenprogramma's, beste @MarcBonten

#zorginfarct
Read 17 tweets
Een paar opmerkingen bij op zich relevante vragen:

1. Het eerste deel klopt: meer binnenzitten en snotteren en niezen verspreidt het virus.

We houden echter de hand voor de mond uit beleefdheid, niet om de verspreiding te stoppen.

#coronavirus #vaccinatieplicht
#vaccinatiedwang #lockdown

Dat is ook de reden dat Chinezen een mondkapje dragen. Uit beleefdheid.

2. Medisch personeel draagt mondkapjes op de operatiekamer om zichzelf te beschermen tegen bloedspetters. Niet om de patiënt te beschermen.
Er is geen enkel onderzoek dat laat zien dat postoperatieve infecties vaker voorkomen door het dragen van een mondkapje.

In veel ziekenhuizen wordt dan ook geopereerd zonder mondneusmaskers.
Read 7 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!