Duider Profile picture
Pacifistisch columnist en kritisch duider. Download mijn GRATIS boek: 'Macht Mist Moraal'. Vragen fckroeper@gmail.com. Bekend van GeenStijl, FD en NieuwRechts.
Apr 13, 2023 4 tweets 2 min read
Wat een #kutvolk zijn we eigenlijk.

Twee weken heisa over brandstofprijzen en we slikken.
Twee weken heisa over energieprijzen en we slikken.
Twee weken heisa over Oekraïne en onze oorlog en we slikken en storten.
Twee weken heisa over exorbitante prijzen in de supermarkt en we… twitter.com/i/web/status/1… Image Wat we volgens mij moeten doen? Blijven benoemen. En niet hier op Twitter, maar daarbuiten. Offline, op papier, bij verjaardagen, bij borrels. Blijf aangeven wat er verkeerd gaat. Veel mensen weten het niet. Daarom is mijn boek gratis, mail, deel, print uit (en stuur correcties).
Mar 14, 2023 9 tweets 4 min read
Draadje 🧵#stemadvies voor #PS2023.

Als je morgen nog #VVD stemt:

1) ben je crimineel of
2) ben je zwaar mentaal geblesseerd

Gelukkig gaat er ook heel veel goed, hoorden we gisteren van #Rutte. 🤔

Lees verder, 12 jaar Rutte.

Daarom. Stem voorruit. Stem oppositie.

1/9 Woningnood
Massimmigratie
Watercrisis
100.000 kinderen in armoede
Daklozen
Voedselbanken
Uitgeklede zorg, ziekenhuizen gesloten, minder zorgpersoneel, geen uitbreiding in coronaperiode
Sobere sociale voorzieningen
Uitholling van de democratie, zwartgelakte rapporten
2/9
Dec 16, 2022 19 tweets 5 min read
Ok, mijn vrijdags draadje. 🧵Over Musk en schijnheilige journo's en andere bobo's.

Wat is het geval, een groot deel van de journalistiek valt vandaag weer over Musk heen. Musk gooit het roer rigoureus om. VVMU is een belangrijk goed volgens Musk.
1/16 Gisteren heeft hij een aantal mensen uit de journalistieke Elite van Twitter gegooid. Iedereen gaat weer wako, nazi, racist, fascist, you name it, Musk is it. Maar wat blijkt. Nuance.
Het blijkt dat een van deze mensen een account had wat het vliegtuig van Musk volgde. 2/16
Aug 20, 2022 14 tweets 4 min read
Draadje 🧵Ik ben een die-hard fan van @wierdduk en zijn wekelijkse analyses in zijn podcasts. Deze week special guest @RVeelo. Ik keek er naar uit.
Maar wat een drama op het einde. Veelo die over de wappie cultuur begint. /1 Veelo is pro-vaxxer en dat mag. Maar hij heeft schijnbaar niet in de gaten dat vaccins gewoon niet voldoende getest zijn. Niet. Hij weet niet dat er nu oversterfte is waarvan de specialisten niet weten waardoor dat komt. Zijn excuus voor pro-vax? 'We wisten zo veel niet'. /2
Aug 10, 2022 8 tweets 7 min read
Ok, ik gooi het er uit, omdat het moet. 🧵

Crisis na crisis wordt door dit kabinet veroorzaakt. Het land wordt onleefbaar. Wat in 200 jaar opgebouwd is wordt in 3 jaar vernietigd. Miljarden raken weg, in de Kamer zorgen 76 leden dat het parlement buitenspel staat. RT 1/8 Image Het Kabinet doet al 4 jaar wat het wil, de enige die tegenstrubbelen zijn boeren die nu als eerste opgeofferd worden voor de Grote Verbouwing van Nederland. Opgebouwde rechten worden afgenomen, vrijheden beperkt. Van de zwaar verdeelde oppositie hoeven we niets te verwachten. 2/8
Jun 29, 2022 20 tweets 5 min read
Ik vind het echt schokkend om te zien hoe de politiek en een aantal BN-ers zich verontwaardigd uitlaten en in koor 'onacceptabel' roepen.

Waarom? Nou, hierom, de staat van Nederland.

👇🧵 #boerenopstand 1/18 Maanden zijn politici als Klaver, Sjoerdsma, Kuiken, Paternotte, van der Lee, Kroger, de Groot ea bezig om een Groene Waas over Nederland te leggen. Mensen worden voortdurend uitgedaagd en geïrriteerd door een continue tweet diarree over #stikstof en halvering van de veestapel.
Dec 17, 2021 15 tweets 6 min read
Recap op #FistFriday. Draadje!

Een week of 3 geleden zaten de experts aan tafel te raaskallen over #codezwart, triage aan de deur, doden op de gang en veel te weinig IC bedden door de Delta variant. Nu zie we 600 mensen op de IC, die de helft van de bedden bezet houden. 1/14 Vreselijk, dat wel. Iedere patiënt is er 1 te veel. En God behoedde dat er nog meer mensen zo ziek worden.

Maar was het Code Zwart? Zaten we op het randje? Ik weet het niet. Ik ben geneigd te zeggen dat het gelul was, of in ieder geval dat ze er weer eens flink naast zaten. 2/14
Sep 30, 2021 11 tweets 3 min read
Daar zit je dan met je restaurant.

Had iemand gedacht dat #WakuWaku open zou mogen gaan?

Zijn er nog mensen die denken dat het bestuur in dit land er voor de burger is?

Nee, daarom Draad Dijksma, met o.a. tweets die ik eerder stuurde. Dijksma is uiteraard W E F approved. Image Deze mevrouw houdt van switchen, ongeveer ieder jaar laat ze collega's en burgers achter, voor iedere keer iets meer pluche (bron: wikipedia) Image
Sep 15, 2021 52 tweets 22 min read
In deze gepinde draad verzamel ik mustsee video's en verplicht leesvoer. Verplichte kost. Doorsturen mag niet, dat moet. Met regelmaat nieuwe toevoegingen.

Alles in het kader van de waarheid die in Nederland niet verteld wordt.

Slechts de halve waarheid vertellen is ook liegen Heb je zelf een goede, serieuze (!) toevoeging(en) die voor anderen interessant is/zijn, laat het weten.

Wellicht voeg ik jouw tweet toe.

Kom dus niet met 5G en sleutels die aan je arm plakken.
May 7, 2021 25 tweets 14 min read
Echt, ik vraag mij serieus af wie Nederland en de Nederlander gaat redden. Draadje.

We hebben nog steeds een coalitie #Rutte3 die alle macht naar zich toe trekt en alle beslissingen neemt, nu over #vrijheid van mensen. De kans dat we een @markrutte 4 krijgen neemt iedere dag toe Partijen als #D66 lopen voorop, volledige zeggenschap over de burger en maatschappij. Van reizen tot referenda en organen, alles onder controle en steeds meer naar de #EU. Dit soort clubs sloopt ons land. Als straks alles kapot is zitten de Verantwoordelijken op andere posities.