Profile picture
Roxane van Iperen @pleitschrijver
, 9 tweets, 3 min read Read on Twitter
Half oktober vertrok een migrantenkaravaan van ca. 7000 mensen - ‘the caravan’ - vanuit Honduras richting de VS. Sindsdien voeden mensen met autoriteit op landelijke nieuwszenders complottheorieën: the caravan wordt door Soros betaald, het zijn geen vluchtelingen maar ‘criminals’
en ‘invaders’. Ze zouden worden gestuurd door de ‘Zionist Occupied Government’ van de VS (de Am. overheid geïnfiltreerd door joden), etc. Het lijkt erop (obv sociale media-gedrag vd verdachte) dat de aanslagpleger op de synagoge door deze complottheorieën werd gemotiveerd.
Zelfs tijdens en na deze (grootste antisemitische) aanslag in de VS van gisteren, gaan de bizarre aantijgingen door. Het neonazistische Stormfront plaatst letterlijk een smoelenboek van joodse mensen in Amerikaanse media (CNN, NYT ed)
De joodse gemeenschap is van alle religieuze groepen in de VS altijd al het hardste getroffen (let wel: is slechts 2,1% vd bevolking), met een giga stijging van 57% in 2017. Dit was dus nog vóór de ‘Soros/caravan’-aantijgingen, zoals die nu breed worden verspreid.
Is het de vervanmijnbedshow? In de UK is het aantal antisemitische hate crimes 2016-2018 historisch hoog (gemeten sinds 1984). In Frankrijk zagen we vreselijke aanvallen (w.o. de moord op een Holocaust-overlevende). De NOS heeft het over ‘de jood Soros’ en zijn ‘tentakels’.
Is het nog relevant of het onbenul of opzet is? Nee. Het is juist extra alarmerend als de ‘grijze massa’ erin meegaat, stapje voor stapje, onbedoeld en zgnmd onwetend, want het is juist die grijze massa die ervoor nodig is.
Voor media is er geen excuus meer ongeïnformeerd te zijn, of luie bothsides-rapportages te brengen, of contextloze nieuwsberichten. Beter nog: breng feitenkaders, historische achtergrond, de kracht van taalmechanismen (Klemperer). Educate us, ipv louter rapporteren what is.
En voor ons allemaal geldt: lees je in, wimpel het niet weg, leraren: kaart het aan op school, etc. Herken de patronen. Lees bv Burke’s essay over de trucs uit Mein Kampf (en zie hoeveel actuele overeenkomsten er zijn) lebowskipublishers.nl/blog/post/Unma…
Ik heb me afgelopen jaar grotendeels teruggetrokken uit het publieke debat uit angst dat mijn onderzoek (holocaust) mijn zicht vertroebelde, maar als we nu niet aanslaan, wanneer dan wel. #caravan #PittsburghSynagogue
Missing some Tweet in this thread?
You can try to force a refresh.

Like this thread? Get email updates or save it to PDF!

Subscribe to Roxane van Iperen
Profile picture

Get real-time email alerts when new unrolls are available from this author!

This content may be removed anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member and get exclusive features!

Premium member ($30.00/year)

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!