, 9 tweets, 3 min read Read on Twitter
Molenbeekse imam Mohamed Toujgani, van wie onlangs een oude oproep opdook om zionisten te verbranden, was deze week een van de sprekers op een islamavond van het Amsterdamse instituut Dar el-Huda (in het midden achter de microfoon).
2/ Op 11 januari berichtten media over een YouTube-video uit 2009 waarin Toujgani, voorzitter van de Liga van Imams in België, tot geweld opriep. bruzz.be/samenleving/mo…
3/ Dar el Huda wordt geleid door imam Abdelilah al Amrani, die in 2017 mocht voorgaan op de Amsterdamse politie-iftar en prat gaat op zijn goede relaties met het hoofdstedelijke politiekorps. carelbrendel.nl/2017/06/23/ima…
4/ Toujgani bezocht eerder een familie-iftar van Dar el Huda en was begin vorig jaar een van de sprekers toen Dar el Huda een nieuwe ruimte betrok in Amsterdam-Osdorp.
5/ Hier de aankondiging van de opening van de nieuwe moskee van Dar el Huda in Osdorp met op de vierde rij (midden) Mohamed Toujgani.
6/ Hier de video van de opening van de nieuwe ruimte van Dar el Huda. Met screenshot.
7/ Politiecommissaris Bernard Welten gaf in 2009 in de Al Ouma Moskee het startschot voor een wervingscampagne van nieuwe agenten. Rechts van hem voert Abdelilah el Amrani het woord. parool.nl/binnenland/coh…
8/ In mijn blog van 2017 schreef ik dat El Amrani wellicht goed welzijnswerk doet, maar dat bij hem de grens tussen sociaal werk en dawah/islamisering zeer schimmig is. Alle reden voor overheidsinstanties om niet te dicht aan te schuiven.
9/ Aanvulling voor de "Halalsema" roepers. De meeste zaken in dit draadje vonden plaats vóór het aantreden van Femke Halsema.
Missing some Tweet in this thread?
You can try to force a refresh.

Like this thread? Get email updates or save it to PDF!

Subscribe to Carel Brendel
Profile picture

Get real-time email alerts when new unrolls are available from this author!

This content may be removed anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Follow Us on Twitter!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!