, 21 tweets, 5 min read Read on Twitter
Tal com es desenvolupen les coses entre Catalunya i Espanya, queda cada cop més evident que l'independentisme malauradament s'ha posat a la defensiva, tant per culpa de la UE i d'Espanya com pels interessos partidistes de l'independentisme. Fil llarg (ho sento!)😬👇👇👇
La situació és com és: Hi ha presos polítics, als quals probablement cauran molts anys de presó. Hi ha un estat espanyol comportant-se com un animal ferit. Hi ha l'independentisme barallant-se i hi havia l'esperança que la UE i les seves institucions posessin Espanya a ratlla.
L'esperança s'ha fos en no-res. Els últims mesos han aclarit que ni Espanya mogui un dit per cap demanda de la WGAD(ONU) ni la UE malauradament es pronunciï sobre vulneracions de drets a ESP. El lema: ESP és una democràcia i un estat de dret, encara que no es comporti així.
Pensava que votar en massa a les eleccions europees tindria conseqüències positives per CAT. La meva esperança era que la UE finalment es posés al mig i intervingués en 'l'afer intern'.Reconec que vaig ser massa ingenu. El rebuig dels 3 diputats catalans electes fou decepcionant.
Hem vist que Espanya controla totes les eines per dibuixar Espanya com un estat de dret i una democràcia com qualsevol altra. Controla tot el poder judicial que dicta qualsevol sentència que sigui 'necessària' per mantenir la 'indisoluble unidad de la Nación española'.
S'omplen la boca amb la constitució, el marc constitucional, la llei vigent, l'estat de dret, democràcia i fan servir els 'seus tribunals' per justificar un disbarat darrere l'altre. I la UE ben calladeta i amb una 'confiança indefinida' a les institucions espanyoles.
Com diu en H.L.Bofill:"L'estructura articulada pels articles 2,8 i 168 no té cap altra finalitat que afermar un statu quo nacionalista fonamentat en la dominació del nacionalisme espanyol per sobre de les altres comunitats nacionals que integren l'Estat."
A nivell europeu de la mateixa manera: les institucions europees són infiltrades per l'estat espanyol d'una manera tant profunda que fins i tot la UE acceptaria J.Borrell, un polític capritxós, que fica la pota on pot, com a alt representant per a la Política Exterior.
Potser fins i tot la justícia europea està influenciada per l'estat espanyol. La trobada entre el president del TJUE, el CGPJ i els presidents de les sales del TS pinta molt malament. I pel que fa al TEDH: a Espanya, tant li fa que dicti una sentència com que no la dicti.
El que em sorprèn més és el fet que l'independentisme ha perdut totalment la dinàmica de l'#1O. La desobediència civil massiva va posar l'estat espanyol fins al caire de l'abisme. Fins i tot la UE es va espantar tant que el senyor Tusk va dirigir la paraula al MHP Puigdemont.
Desconec les raons pels desacords entre ERC i JxCat. Segur que tothom té les seves raons i com a estranger me'n guardaré prou de jutjar els pactes entre l'independentisme i el 155. Però per les raons que tinguin, un pacte amb gent que em vol exterminar és difícil de justificar.
La decepció de la gent és de bon entendre i a més a més els pactes amb els del 155 simbolitzen una normalitat política envers a l'estranger que no existeix. Sense acord entre l'independentisme Espanya té un joc fàcil. Ho destrossaran tot: la vostra escola, la vostra llengua, TOT!
El que ara, més d'un any i mig després de l'#1O, és més clar que l'aigua: Espanya i els salvadors de la 'unidad' es carregaran la 'seva democràcia plena' i l'estat de dret per salvar l'herència de Franco. I la UE no s'hi ficarà, mentre no perilli el deute d'Espanya.
Per la UE i Alemanya la crisi entre Catalunya i Espanya ja no existeix, "gràcies al 155 i l'estat de dret democràtic, que és capaç de defensar-se". I encara que la sentència pels presos polítics sigui condemnatòria amb més de 20 anys, ningú a l'estranger no mourà un dit.
Només ens hem de mirar el que deia en González Pons avui al Parlament Europeu. Estic convençut que von der Leyen ha 'pagat' el suport dels diputats espanyols amb qualsevol promesa. Ella defendrà la unitat d'Espanya a favor del suport del PP. Una mà renta l'altra.Aquest és el joc.
Probablement, la sentència és a tocar. Suposant que la sentència sigui condemnatòria i molt dura, a Alemanya llegirem titulars com 'L'estat de dret triomfa' o 'Sentència dura pels separatistes'. Per molta gent serà el punt final de l'episodi català.
Ara tot depèn de la reacció del poble català. Si la reacció a una sentència condemnatòria no és massiva amb una aturada de país indefinida, el somni de la independència serà per un altre dia. La reacció ha de ser tan massiva que minvi la capacitat d'Espanya de pagar el deute.
Si feu perillar la capacitat d'Espanya de pagar el deute,ja veureu com reaccionaran la UE i Alemanya. No tardaran ni un segon. Desplegaran una activitat amb trucades i trobades que serà massa. La moma és l'únic valor que realment té la UE i per la qual farà possible l'impossible.
Sense aquesta defensa legítima estareu sotmesos al 'marc constitucional' in secula seculorum. Sota cap concepte l'estat espanyol no acceptarà un referèndum pactat. No hi ha cap via constitucional que us porti a la independència.I l'autonomia més aviat va a menys que no pas a més.
Ara, la defensa legítima té un risc personal molt elevat, perquè l'estat espanyol és com és. Ja sabem tots com reacciona si està entre l'espasa i la paret. No tothom ha nascut revolucionari i entenc tots aquells que no vulguin córrer aquest risc. Però no oblideu mai el següent:
Tenen més por ells que no pas vosaltres. Tant Espanya com la UE tenen por de la vostra voluntat, de la perseverança i del vostre pacifisme. L'#1O van veure de què és capaç el poble català. Tenen molta por que el seu concepte hipòcrita de la UE s'enfonsi. Tot depèn de vosaltres.
Missing some Tweet in this thread?
You can try to force a refresh.

Like this thread? Get email updates or save it to PDF!

Subscribe to Engel🎗
Profile picture

Get real-time email alerts when new unrolls are available from this author!

This content may be removed anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Follow Us on Twitter!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!