My Authors
Read all threads
Dia 13: aquesta és, en realitat, la cuina que més s'acosta al que faig a casa habitualment. Verdura bullida, en aquest cas espinacs frescos, acompanyada de formatges i embotits, per sopar.
Les patates partint d'aigua freda, les verdures els minutets justos. Bon oli i sal. Image
Dino al restaurant, quan és obert, clar, cinc dies a la setmana abans d'arrencar el servei. Ma filla dina al menjador escolar (que també cuino jo i servim a una tauleta pels nens a part). Dels dos dies de festa setmanal, n'hi ha un, com a mínim, que visito un altre restaurant.
L'altre, habitualment dimarts, baixo a plaça i faig #esmorzardeforquilla i volta al mercat a comprar verdura, pa, carn, peix i formatge. I un cafè amb dues lioneses de nata 💜
Aquest dia, després d'un esmorzar de dos plats, dino fruita o pa amb coses, i és quan guiso per guardar
El dia a dia cuino al restaurant, a les tardes a casa m'ocupo, si cal, de posar l'olla de caldo al foc que vagi fent perquè al congelador no me n'hi falti mai, i els sopars són senzills a base de verdura, pa torrat amb tomàquet, formatges i embotits bons, caldos i sopes.
Un dia a la setmana els nens dinen de tupper perquè el restaurant és tancat: el dia abans a la tarda cuino i tiro llarg: de nou, omplo congelador a la mínima oportunitat.
Però, ep! Si no tinc el temps obro un pot de llegum cuit i en faig una amanida, o tiro de truita de coses.
Així doncs, a casa faig poca cuina de gala, bàsicament perquè aquesta m'agrada fer-la quan tinc convidats (i m'encanta tenir-ne) però ells acostumen a treballar quan jo faig festa i viceversa.
Quan vénen(iu) al restaurant fem sobretaula de gala. I molt bé.
Ara, això si: si som a l'hivern, fa fred i he fet foc a la llar, carn i patates al caliu per sopar van caient de tant en tant, això i el que se m'acudeixi tirar-hi: verdures, formatge a la parrilla... O regenero un tupper de sopa o guisat del congelador.
El rebost és la clau.
Potser compro xai dos cops l'any, a pastor, envaso en racions i congelo. Peix tres quarts del mateix: un cop al més, màxim, a llotja o provinent de llotja, envaso i congelo. Formatge, verdura i fruita un cop a la setmana a mercat. El pa igual: llescat i al congelador.
Sense por.
Cuino segons el que tinc, no compro mai expressament. Al caldo, per exemple, sempre hi van coses diferents, i no passa res. Si tinc temps cuino i menjo. Si no tinc temps menjo o descongelo i menjo. Però si he comprat bé sempre menjo bé.
Cuideu-me el rebost 💚
Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh.

Enjoying this thread?

Keep Current with Maria Nicolau

Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Follow Us on Twitter!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!