De strohalm van Jaap van Dissel en Tegnell in Zweden is dat de met bloed en geld opgebouwde "#groepsimmuniteit" ons beter de winter door helpt. Het kaartje toont aan: onzin. Waar het druk was in april, is het weer druk. Plus studentenstad Groningen #BreekDeGolf #ikdoewelmee Image
De hoop op immuniteitsopbouw is ook de enige reden die wij kunnen bedenken waarom in de zomer kennelijk vijf weken eerder de testcapaciteitsopschaling had kunnen worden gestart dan is gebeurd.
De hoop op immuniteitsopbouw is ook de enige reden die wij kunnen bedenken waarom je opzettelijk de zorg onbeschermd laat werken, en gezichtsmaskers blijft afwijzen.
Nou ja, immuniteitsopbouw óf ‘the Purge’ natuurlijk – het bij voorbaat opgeven en afschrijven van iedereen die door het virus zal overlijden. En toen voor het laten rondgaan werd gekozen, kon men nog niet weten hoeveel immuniteitsopbouw er was
Dit blijkt ook uit de reconstructie van NRC. De strategie van het laten rondgaan was wél afgestemd, maar het onderdeel van ‘groepsimmuniteit die een muurtje om de ouderen heen bouwt’ is last-minute toegevoegd. (Bron: web.archive.org/web/2020061921…) Image
Maar de strategie die wij volgen – minimale beperkingen, geen bescherming in de zorg, geen maskers – zonder zekerheid van groepsimmuniteit ís dan domweg ‘the Purge’
Want mitigatie zonder hoop op immuniteitsopbouw is gedoseerd verspreiden en mensen laten sterven, gewoon omdat ze hier vatbaar voor zijn. 40.000 tot 80.000 doden, legde @MarionKoopmans uit, maar ja, een flinke griep is ook al 9.000 doden in 1 winter.
Aura Timen van het OMT vond dit beleid acceptabel toen ze nog uitging van 200.000 doden.
Er kwam alleen kritiek op het concept ‘groepsimmuniteit’ - maar niet op de achterliggende strategie van het laten rondgaan. Met grote tegenzin is er wat tekortschietende en zelfgesaboteerde indam-infrastructuur opgetrokken, maar die blijkt nu van nul en generlei waarde;
Het is gewoon the Purge: wie hier dood aan gaat, gaat dood. Onder de 70 mag je een IC-bed, en we remmen alleen als de zorg het echt niet aan kan, maar wel te laat, in een paar weken code-zwart gaat het wel wat vlotter.
Dat klinkt heel overtrokken maar dat is bij een zwaar griepseizoen natuurlijk niet anders.
En het virus is een stuk schadelijker dan gedacht, maar ja - de verzonkenkostenvalkuil speelt ons parten. Pas na de 2e golf moeten toegeven dat je er helemaal naast zat is maar marginaal erger dan na de 1e golf. Maar als de investering in immuniteitsopbouw werkt, is alles gered
Maar de herkansing van groepsimmuniteit / the purge in deze 2e golf is alleen mogelijk doordat men zich nog niet heeft moeten verantwoorden over de strategie. Daarom is het zo frustrerend dat het strategievraagstuk niet aan de orde is geweest in het publieke debat
Sterker nog, De Jonge en Rutte willen nu niet remmen. Zodra de ingecalculeerde 40k-80k sterfte is geweest, kan de rest weer verder en de economie open.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Containment Nu

Containment Nu Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @ContainmentNu

Mar 24
Nu 3 jaar geleden: de "intelligente" lockdown werd aangekondigd.
Die was toch nodig, omdat het niet intelligent bleek om het virus onder desinformatie over kinderen en carnaval in 1x te laten uitrazen.
Binnen 2 weken stortte de zorg alsnog in.
trouw.nl/binnenland/een…
De bijna volledige instorting van de zorg begin april 2020 is een van de vele schandalen van de Nederlandse coronarespons.
Indammen of virus onderdrukken tot het vaccin wilden NL en Zweden niet, maar ook de schamele doelstelling qua IC-capaciteit faalde.
containmentnu.nl/articles/scand…
De economie beschermen? Nederland had de enige supermarktrun omdat paniek ontstond.
Dat krijg je als je hoopt corona in 1 golf, of in ieder geval zonder preventie bij jongeren, uit te laten razen.
Weet u ook nog dat de Belgische minister echte paniek zag bij Hoekstra?
Read 6 tweets
Mar 23
In het VK worden burgers gevraagd lege slaapkamers te gebruiken voor ziekenhuisbedden. In NL word je met zuurstof naar huis gestuurd, en in beide landen vaak niet opgenomen. Erger komt.
Valt niemand op dat de systemen die zo op efficiency mikken juist efficiency noch zorg bieden?
Al die mensen op het ministerie, in ziekenhuizen en bij zorgverzekeraars werken aan administratie, overleg, protocollen etc kosten geld.
Een zorgstelsel reken je af op kosten en baten. Nederland geeft heel veel uit, leeft niet langer en doet veel onmenselijks. Foei.
Het lijkt erop dat een deel van de hoge kosten in Nederland komt door dat er veel onnodige behandelingen zijn, vanuit de logica van een arts die wil helpen en vanuit een ziekenhuis dat daar baat bij heeft.
Maar evengoed onthoudt NL heel veel zorg en wil daar nog radicaler worden.
Read 4 tweets
Mar 22
Rechters gaan heel veel geld uitkeren aan zorgmedewerkers met #LongCovid. Zoals voorspeld. Kan miljarden gaan kosten.
Het beleid van expres onbeschermde zorg was en is er niet voor de economie, maar voor een public health ideologie.
google.com/search?q=waaro…
Onze #VeiligOnderwijs rechtszaak bevestigde dat WHO normen gelden in Nederland.
Als de Verenigde Naties van de gezondheid zeggen dat zorgmedewerkers ffp2 maskers moeten dragen en ze krijgen niks, dan is niet aan de norm voldaan.
Dokken maar, en terecht.
Dat Nederland ervan uit ging dat zorgmedewerkers gauw besmet zouden raken en het onzin vond om ze vier keer per dag een masker van €5 te geven, kan een rechter niet schelen.
Het is pandemie, lijst A infectieziekte, en zorgmedewerkers hebben recht op veiligheid.
Read 9 tweets
Mar 11
Even stilstaan bij dit moment.
Testen en isoleren hoeft vanaf vandaag niet meer. Dat staat symbool voor een cynische strategie van de Minister van Volksgezondheid.
Maar veel zal het voor u niet veranderen. Lees mee.
"Overheid laat verantwoordelijkheid nu liggen" is niet waar. Het kabinet geeft invulling aan haar verantwoordelijkheid door het virus zoveel mogelijk te laten rondgaan. Met evenveel desinformatie als ooit, om preventie te voorkomen.
containmentnu.nl/articles/het-c…
Door max virus wordt de belasting voor de zorg permanent heel hoog, maar de pieken vallen mee. Dat is het doel.
Ook leeft voodoo-denken in @MinVWS dat infectie je lichaam traint. Bij SARS-2 belachelijk zo te denken, maar ze doen het wel.
containmentnu.nl/articles/herd-…
Read 14 tweets
Nov 8, 2022
Uitstekend artikel over @fitterhappierAJ, de immunoloog die al sinds 2020 gelijk heeft over Covid, en daar nu eindelijk erkenning voor krijgt.
Lees mee met de samenvatting! 🧵
thetyee.ca/Analysis/2022/…
@fitterhappierAJ is een jonge immunoloog die vanaf midden 2020 gekke dingen zag aan Covid qua effect op het immuunsysteem.
Maar hij was ook bekend met SARS en MERS en de schade die die virussen langdurig geven, en Dengue waarbij herinfectie erger is.
SARS-2 (corona) valt niet alleen de cellen aan die het nodig heeft om nieuwe kopieën te maken, maar ook immuuncellen om de strijd te winnen.
Nu weten we ook dat Corona het immuunsysteem afzwakt voor herinfecties.
Uw overheid denkt het tegenovergestelde.
containmentnu.nl/articles/herd-…
Read 10 tweets
Nov 6, 2022
Covid tast het immuunsysteem aan. Bekend sinds 2021 of eerder.
Nu weten we dat niet alleen je bescherming tegen andere ziekte wordt aangetast door besmetting, maar ook tegen Covid of RS zelf. En bij kinderen.
En erkent men eindelijk dat jong Covid je niet traint, maar schaadt. ImageImageImageImage
Er is onder wetenschappers veel te doen de afgelopen dagen over immuniteitsstekort. Dat gebruiken overheden en bevriende wetenschappers in Angelsaksische landen nu als excuus voor veel infectie.
Het is geen wetenschap, en blijkt juist andersom te zijn.
Wij hadden dit al veel eerder in de gaten, dat de Nederlandse overheid aanstuurde op zoveel mogelijk infecties onder kinderen.
Dit komt door de absurde leugens die de overheid hier vertelde, en die dit onthulden.
joop.bnnvara.nl/opinies/groeps…
Read 14 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(