Containment Nu Profile picture
Minder virus is meer leven. Initiatief van Stichting Protect EveryBody 🇬🇧: @ContainmentNow. Tweets @misterblok et al.
jessy de zwart Profile picture Guus Brugman Profile picture 2 added to My Authors
Nov 8, 2022 10 tweets 6 min read
Uitstekend artikel over @fitterhappierAJ, de immunoloog die al sinds 2020 gelijk heeft over Covid, en daar nu eindelijk erkenning voor krijgt.
Lees mee met de samenvatting! 🧵
thetyee.ca/Analysis/2022/… @fitterhappierAJ is een jonge immunoloog die vanaf midden 2020 gekke dingen zag aan Covid qua effect op het immuunsysteem.
Maar hij was ook bekend met SARS en MERS en de schade die die virussen langdurig geven, en Dengue waarbij herinfectie erger is.
Nov 6, 2022 14 tweets 7 min read
Covid tast het immuunsysteem aan. Bekend sinds 2021 of eerder.
Nu weten we dat niet alleen je bescherming tegen andere ziekte wordt aangetast door besmetting, maar ook tegen Covid of RS zelf. En bij kinderen.
En erkent men eindelijk dat jong Covid je niet traint, maar schaadt. ImageImageImageImage Er is onder wetenschappers veel te doen de afgelopen dagen over immuniteitsstekort. Dat gebruiken overheden en bevriende wetenschappers in Angelsaksische landen nu als excuus voor veel infectie.
Het is geen wetenschap, en blijkt juist andersom te zijn.
Nov 3, 2022 4 tweets 2 min read
Waar komt het enorme personeelstekort in Nederland vandaan?
Het is niet alleen #LongCovid, maar de vele media die zich afvragen waarom alles vastloopt zonder over Corona te praten doen hun lezers zwaar tekort. Overigens is de column erg voorzichtig, kringen rond het kabinet gaven al eerder toe dat een forse minderheid, misschien ruime meerderheid, in 2020 al aan de beurt was met Covid.
De meeste Nederlanders zitten nu al aan de 2e tot en met 5e infectie.
Iedere keer risicovol.
Oct 29, 2022 11 tweets 7 min read
België neemt definitief een hele grote stap naar voren door in openbare binnenruimten #SchoneBinnenlucht bij wet af te dwingen.
Dit gaat de volksgezondheid en economie versterken. Ook in Nederland moet dit er komen. Lees mee🧵 Ten eerste stelt de wet duidelijk dat zwevend virus een belangrijke route is voor de overdracht van het virus. De enige, volgens de VS, maar wat hier staat is voldoende motivatie om de licht gewoon schoon te maken. Ook voor de economie, dus.
Oct 26, 2022 15 tweets 6 min read
🚨 De VS-Amerikaanse regering geeft eindelijk toe: corona is ALLEEN airborne, wordt uit- en ingeademd via zwevende water/virusballetjes.
"Was uw handen" was en is een afleidingsmanoeuvre, (FFP2-)maskers onwelkom omdat ze te goed werken. Op deze account las u al in maart 2020 dat covid airborne lijkt, net als griep en andere luchtweginfecties (lucht-weg-infecties).

Uw overheid, maar ook de @WHO, ontkenden glashard dat dat zelfs maar mogelijk was en erkennen ook nu vaak halfslachtig deze transmissie.
Oct 26, 2022 4 tweets 2 min read
Nieuw onderzoek in Heart van de @bmj_latest wijst op zeer sterk verhoogd risico op bloedklonters en sterfte na Covid. Hoogste risico in de eerste maand en na ziekenhuisopname, maar ook sterk verhoogd na "milde" Covid.
heart.bmj.com/content/early/… Image Het is al vanaf SARS-1 bekend dat deze soort virussen lange termijn klachten geeft en de bloedvaten aantast.
Dat mensen vaker hartklachten krijgen, er klonters ontstaan en er meer sterfte is ook.
Met je "waar komt die oversterfte nou vandaan?"
containmentnu.nl/articles/weari…
Oct 13, 2022 10 tweets 5 min read
Uitstekend #LongCovid onderzoek uit Schotland. Goede data dus duidelijke conclusies.
Eerst het goede nieuws: geen bewijs dat asymptomatische besmetting tot #LongCovid leidt 🧵 6% van de mensen die symptomatisch ziek waren aan het begin houden zware klachten, en 42% klachten. In totaal zowat de helft, loopt niet terug. Dat is echt slecht nieuws.
Oudere, opgenomen, vrouwelijke, arme, niet-witte en voorheen al zieke mensen worden het zwaarst getroffen.
Oct 12, 2022 10 tweets 5 min read
Nadat het eerste rapport van OVV het kabinet uit de wind hield over de coronastrategie, gaat het tweede rapport verder op de ingeslagen weg. Lockdowns worden geframed als te streng en teveel ten dienste van "kwetsbaren": de framing die het kabinet wil.
nos.nl/artikel/244804… Dit stuk staat in het rapport maar had ook door VWS-ambtenaren kunnen zijn geschreven.
De waarheid: NL had langer lockdowns omdat die onvermijdelijk zijn bij een strategie van maximale infecties tot de zorg instort.
Ze dienen kwetsbaren niet, maar in hun denken de maatschappij.
Oct 11, 2022 4 tweets 1 min read
Als u andere mensen niet wilt besmetten is 5 dagen isolatie weinig relevant. De sneltest is een goede indicator of u nog besmettelijk bent. Draag in ieder geval een FFP2-masker binnen als u nog + test, of beter: blijf alleen binnen.
Twee weken positief testen komt voor. Tien dagen vaak. De test kan weer roder worden. Hou het in de gaten, dagelijks als u de test kunt betalen, en zet anderen niet in uw adem als u + bent.
De test is in de achterkant van de neus, de keel en de wang. Neem uw tijd.
Sep 15, 2022 17 tweets 9 min read
💥De Lancet Covid Lessons Learned commissie bracht gisteren haar rapport over de pandemie uit. De gouden standaard van evaluatie van hoe we reageerden op dit virus.
@who krijgt zeer zware kritiek, Westerse landen nog meer, en #groepsimmuniteit landen het meest. Analyse: 🧵 De commissie stelt 5 pilaren vast van een succesvolle respons:
1. Preventie (geen virus)
2. Containment (virus stoppen)
3. Goede zorg
4. Gelijke lasten
5. Technologie.
Sep 14, 2022 5 tweets 2 min read
Cowboys bestaan, maar hoe zit het met het CDA en het ministerie?
CDA kent schandalen rondom financiering en leiderschap, #VanLienden was er prominent, De Jong maakte al 5mrd kwijt, het ministerie hielp mee de BV te gebruiken.
Hoeveel vuur brengt zoveel rook? Er is al veel vuur bekend in en rondom het ministerie, er is niet alleen rook. Vele ethische en wettelijke normen zijn niet gerespecteerd.
Dat benoemen in de media mag in detail, maar een groter verhaal van losse normen wordt niet gebracht. Hier wel.
containmentnu.nl/articles/corru…
Jul 12, 2022 5 tweets 3 min read
@eenvandaag haalt de betekenis van onze brief onderuit. Die praat juist expliciet over het belang van weinig Covid voor iedereen en wordt door een brede groep organisaties ondertekend 🧵 Door te zeggen dat er "kwetsbaren" zouden zijn wordt de rest onkwetsbaar verklaard. Dat is feitelijk onjuist en slimme valse framing vanuit de overheid.
Door te doen alsof de brief "van kwetsbaren" komt maak je de impact ook minder en de brief egoïsme.
Foei.
Jul 8, 2022 6 tweets 3 min read
Vraagt u zich ook af waarom zoveel artsen onzin spreken over Covid à la @rivm?
De Australische inspectie dreigt huisarts @YouAreLobbyLud uit zijn ambt te zetten als hij het benoemen van leugens niet stopt en een cursus doet🧵
wsws.org/en/articles/20… @YouAreLobbyLud zei terecht op Twitter dat zijn overheid loog:
- kinderen krijgen geen Covid
- transmissie is niet airborne
- scholen zijn veilig
En andere leugens die ons al vanaf januari 2020 boos doen twitteren en juridisch actie ondernemen.
containmentnu.nl/articles/het-c…
Jul 8, 2022 5 tweets 2 min read
Zweedse CDC-directeur: "de meeste mensen gaan Omicron BA5 krijgen".
Aangezien Zwederlanders al meestal aan de beurt waren met Delta én Omicron 1 en/of 2, is dat dan de derde infectie in een jaar. Dat is echt te vaak.
omni.se/fhm-stor-del-a… Toen Kuipers een paar maanden geleden zei dat 10 miljoen Nederlanders corona zouden krijgen de komende winter, reageerde deze account al meteen dat hij ofwel komende maanden of 50 miljoen bedoelde, of vanuit "geen paniek" weer eens onzin vertelde.
Jul 8, 2022 4 tweets 2 min read
"De WHO waarschuwt voor #LongCOVID, dat we komende herfst moeten proberen te vermijden. De gevolgen voor de economie zouden te groot zijn. We helpen de slachtoffers".
De Duitse minister ziet dit virus, de Nederlandse ontkent het. Als we de Duitse gezondheidsminister Lauterbach niet hadden, gingen we door de onverstoorbare chutzpah
van Kuipers nog twijfelen aan onszelf.
Ze zien daar dezelfde feiten en onderzoeken. Met welke logica (tenzij vasthouden aan de koers en eenzijdige blik) raas je dan verder?
Jul 7, 2022 8 tweets 4 min read
De Zwitserse overheid onderzocht tientallen onderzoeken over #LongCovid. Verontrustende conclusies:
- 20% van de bevolking heeft er momenteel last van (na bijna iedereen 1+ keer besmet)
- Bijna iedereen is beperkt in werk en leven 🧵 Het is veelzeggend dat dit onderzoek van de Zwitserse overheid komt. Het land heeft in principe dezelfde strategie van snelle immuniteitsopbouw als Nederland, hoewel minder radicaal.
Officials downplayen de risico's van het virus ook daar. En dan toch dit verontrustende rapport.
Jul 6, 2022 8 tweets 4 min read
Voormalig RIVM-baas Coutinho maakt zich zorgen over Pride Amsterdam. Hij wil mannen die seks hebben met mannen vaccineren en dit evenement heroverwegen.
Het belangrijkste is, wederom, de strategie. Het is over tijd dit virus te containen: stijgt snel en gevaarlijk. Nederland en Zwitserland, twee leidende groepsimmuniteit landen qua Corona, hebben de verplichte isolatie van mensen met #apenpokken opgeheven. Dat vinden ze elders absurd, en wij ook.
Qua groepsimmuniteit stopt het "al" bij 50%, maar hoe hou je dat weg bij kinderen?
Jul 4, 2022 5 tweets 3 min read
Draadje over hoe ver @WHO gaat in ontkennen #CovidIsAirborne (geademde zwevende water-virusballetjes).
De belangrijkste besmettingsroute voor luchtweginfecties (natuurlijk), maar dat is geen welkome boodschap. Van Dissel gaf toe dat dat politiek bepaald is 🧵 Ook nu ontkent @rivm dat monkeypox airborne is, blijft maar komen met "was je handen" tegen corona en griep en verwelkomt maskers met desinformatie.
Van Dissel zei dat dat was om de horeca te beschermen (tegen paniek) maar ook "infectie is natuurlijk en nuttig" speelt een rol.
Jun 15, 2022 17 tweets 8 min read
💥Baanbrekend onderzoek in @ScienceMagazine. Samenvatting: Corona-infectie helpt je nauwelijks tegen de volgende Corona-infectie, kan het zelfs erger maken. Lees mee in de draad 🧵 Image Het artikel is taaie stof. Maar: onder gevaccineerde mensen
- Beschermt Omicron nauwelijks tegen Omicron
- Wuhan (de originele variant uit 2020) schaadt je tegen Omicron, Alpha ook.
Wij kennen een land waar de meeste mensen Alpha/Wuhan kregen.
science.org/doi/10.1126/sc…
Feb 22, 2022 16 tweets 11 min read
Tests van doe-het-zelf #luchtfilters. Als u binnen de lucht schoner wilt zonder veel uit te geven, lees verder 🧵
De samenvatting: ze werken uitstekend, er is voor elk wat wils. We presenteren de kandidaten.
1. Niets. Doet niets, maar kost ook niets.
2. De Philips 800 serie HEPA luchtfilter, vrij verkrijgbaar voor ongeveer €130 (soms 90).
3. De #CorsiRosenthalBox, zelfbouw voor ook ongeveer €130. Flink met 50x50x60cm.
Feb 12, 2022 6 tweets 3 min read
Nieuw project #SchoneBinnenlucht. Men neme een gewone, grote box fan van 50cm doorsnede. Amerikaanse MERV-13 filterplaten. En wat kabelbinders. Na 2 minuten klaar! Een simpeler #corsiRosenthalBox. Ondanks het feit dat de lucht ook aan de zijkanten weg kan, gaat een groot deel rechtdoor door het filter. Er staat echt een lekker windje.
Het enorme schoepenblad zorgt voor weinig geluid en veel kracht.