مورد عجیب #احمدرضا_جلالی
آنچه در پی مینویسم عینا شنیدههای من است از همکاری نروژی در یک سمینار #SAR دو سال پیش. نقل از حافظه میکنم:
دکتر جلالی توسط دانشگاه امام حسین دعوت شده بوده برای برگزاری یک ورکشاپ در باره روشهای ایمنی در شرایط کار در محیطهای تحت تشعشع رادیواکتیو. 1/6
کسانی که در آن کارگاه شرکت کردهاند بعدا یک به یک یا ترور میشوند و یا تحت تحریم قرار میگیرند به عنوان مجریان پروژه اتمی حکومت ایران. به جلالی گفتهاند اصلا قصدت از برگزاری ورکشاپ شناسایی متصدیان پروژه اتمی ما بوده و اسامی را هم تو داده ای به اسراییل و بقیه دشمنان. 2/6
پاسخ جلالی اما این است که ورکشاپ را شما برگزار کردهاید و نه من و قاعدتا شما باید پروتکلهای عدم انتشار اطلاعات مرتبط با کارگاه را رعایت میکرده اید و منجمله اشتباه خودتان بوده که اطلاعات ورکشاپ و از جمله اسامی حاضران چند وقتی توی وبسایت دانشگاه هم در دسترس بوده. 3/6
یعنی ظاهرا بحث این است که اسراییل فهرست را از جلالی گرفته یا از وبسایت دانشگاه برداشته که در دسترس همه بوده. شواهد حکایت از یک جور شلختگی امنیتی دارد که بانیان آن برای فرار از مجازات چاره ای نداشته اند جز انداختن تقصیر بر دوش جلالی. 4/6
جالب است که حاضران با اسامی حقیقی در ورکشاپ شرکت کردهاند. قاعدتا فقط کسی در چنین ورکشاپی شرکت میکند که از نزدیک با تشعشات رادیواکتیو در تماس است. ردیابی ارتباط شغلی این افراد با یکدیگر هم کار دشواری نبوده است چونکه عناوین شغلی آنها هم در وبسایت دانشگاه در دسترس بوده است.
5/6
او حالا بداقبالی دیگری هم دارد: رژیم عجله دارد جلالی را با اسدی، دیپلمات متهم به تلاش برای بمبگذاری در نشست مجاهدین مبادله کند اما ظاهرا فرانسه و بلژیک به خوش معاملگی استرالیا و آلمان نیستند. به هر رو این معامله نشدنی به نظر میرسد و دکتر جلالی واقعا در معرض اعدام است. 6/6
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
برای فیلسوفی که بعد از مرگ مجوز اشتهار یافت #رشتو
۱- به فهرست کسانی که علیه #آرامش_دوستدار نوشتهاند نگاه کنید. غالبا سردبیران و مصدران و برکشیدگان جریان مسلط رسانه ای ایران در چند دهه گذشته. اینگونه است که آنها میتوانستهاند حتی اندیشمند برجستهای چون دوستدار را ..
۲- ... از دسترس نسل جوان دور نگه دارند و برعکس هر مدعی تازه ترمودینامیک قرآن را به عنوان فیلسوف و علامه به افکار عمومی حقنه کنند. اینکه بدنه روزنامهنگاری ایران نه فقط آزادیهراس و تغییرگریز، و نه فقط دینخو بلکه ناخواسته حتی خمینیخو است را نیز باید از این زاویه دید.
۳- اغلب آنها از زیر شنل همین سردبیرانی بیرون آمدهاند که فیلسوف اعظمشان آن مجری انقلاب فرهنگی است که خمینی را باسوادترین حاکم تاریخ چند هزارساله ایران میداند. واقعیت این است که روزنامهنگار ایرانی صد بار از سروش شنیده و شاید نه حتی یک بار از دوستدار.
هشدار پاییزی همه ساله به مقامات محترم! #چندتوییت 1- به عادت معهود همه ۲۹ سال گذشته (دقیقا از ۲۶ آذر ماه ۱۳۷۱ و زمان انتشار نخستین شماره روزنامه همشهری) برای بیستونهمین بار در آغاز هر پاییز این را یادآور میشوم:
- پاییز که بیاید پشت سرش زمستان است، مقامات محترم!
2- ... زمستان راهها بسته میشود و نمیتوانید به روستاییان و کوچنشینان بالادست سوخت برسانید. اگر سوخت نرسد، چارهای جز سوزاندن باقیمانده بلوطها و دیگر بوتهها و درختان کم برگوبار دامنهها ندارند. نگویید برف غافلگیرمان کرد. در زمستان همیشه برف میبارد و در کوهستانها بیشتر.
3- از نیمه آبان به بعد وارونگی دما شدت میگیرد. از الان ساعت آغاز کار را تغییر به ۹ صبح به بعد تغییر دهید. اصلا سخت بگیرید برای هر کس که ناچار است ماشینش را قبل از ۹ صبح توی خیابان بکشاند. مدارس و اصناف و ادارات را از آغاز به کار قبل از ۹ صبح منع کنید.
راز واقعی تداوم حکومت توتالیتر #چندتوییت 1- از میان مهمترین ابزارهایی که توتالیتر برای تداوم سلطه به کار می گیرد، مثل ماشین سرکوب یا هژمونی ایدئولوژیک یا دستگاه پروپاگاندا کدامیک مهمتر است؟ جالب است که هیچ کدام! "جیره" است که توتالیتر را برقرار نگه میدارد. این بحث را پی بگیرید.
2- توتالیتر در برنامه ریزی اقتصادی به دنبال سه هدف است: تامین هزینه سرکوب، انگیزه بخشی به لایه همراه و البته تامین جیره مدامی که باید در اختیار توده مردم قرار داد. و این جیره است که در نهایت رابطه توتالیتر با مردم و البته تداوم حاکمیت توتالیتر را برقرار می کند.
3- توتالیتر بخش مهمی از درآمدهای ملی را صرف ماشین سرکوب میکند. بخشی را هم باید صرف کارگزاران خودش بکند. میداند که فاسدند اما همچنین میداند همین فساد انگیزه آنهاست برای جانفشانی در راه بقای توتالیتر پس مانع فساد نمی شود. آن را بخشی از هزینه بقا می داند.
دعا برای خوزستان #چندتوییت 1- ابتدا: سالها پیش وقتی در همشهری کار می کردم شنیدیم حال یک نویسنده مشهور وخیم است. خبرنگار و عکاس فرستادم به بیمارستان تا گزارش تهیه کنند. خانواده او به هیچ وجه نگذاشتند عکاس ما وارد اتاق او شوند. با این توجیه که
2- اگر عکسی از او در بستر مرگ منتشر کنید موج راه می افتد که دست به دعا بشوید همه برای سلامتی اش و تجربه می گوید هر کس موضوع چنین دعاهای همگانی بوده قطعا جان سپرده است. دختر آن مرحوم اعتقاد داشت دعای توده ابزار عذراییل است و هرگز نباید کسی را در معرض چنان ابزاری قرار داد. جدی!
3- بعد: یک بار تیم سویا مسابقه حساسی داشت با بارسا. روز قبل از مسابقه از مربی سویا پرسیده بودند برنامه شما برای مهار مسی چیست؟ و او پاسخ داده بود هیچ تاکتیکی قادر به مهار مسی نیست. فقط قرار است همزمان با مسابقه مادرم در کلیسا برایمان دعا کند. این تنها راهی بوده که به نظرم رسیده!
ایران در ژرفای خشکسالی مهندسی #چندتوییت 1- مشخص ترین حرفی که وزیر جدید نیرو برای کنترل بحران آبی کشور گفته سرمایه گذاری بیشتر برای استخراج آبهای ژرف بوده است. رویکرد به پروژه هایی از این دست، و مواردی همچون شیرین سازی و انتقال آب از مازندران به سمنان یا از چابهار به خراسان
2- ... و یا حفر تونل های متعدد در زاگرس مرتفع برای انتقال آب به دشت های مرکزی بیانگر آن است که خشکسالی در ایران به مرحله #خشکسالی_مهندسی (Engineering Drought) رسیده است. خشکسالی مهندسی وضعیتی است که در آن دسترسی به منابع آب جز با روشها و ابزارهای پیچیده و گران مهندسی ممکن نیست.
3- رسیدن به این مرحله از خشکسالی اغلب بسیار نگران کننده است چون حکایت از فشار لگاریتمی به منابع آب و تخریب افزونتر سرزمین دارد. برای مثال همین برداشت از آب های ژرف در کنار دیگر پیامدهای مخرب اکولوژیک همچنین میتواند باعث تحرک گسلها و افزایش خطر زلزله شود.
بررسی احتمال "تعمد" در گسترش فاجعه کرونا در ایران #چندتوییت 1- دیوید مارکوس در تحلیل "قحطیهای حکومت-ساخت" عبارت Faminogenesis را پیشنهاد کرده است. تحت اللفظی این عبارت را می توان به قحطزایی ترجمه کرد اما چون حتی خود مارکوس هم این عبارت را بسط میدهد به هر نوع استفاده از
2- ... بلایای فراگیر توسط دولتها به عنوان یک سلاح جنگی، و نه فقط قحطاندن سرزمین از طریق نایابی عمدی مواد غذایی، شاید "نیستاوری" برای آن برابرنهاد فارسی بهتری باشد. #نیستاوری به عنوان یک نظریه علمی البته توسط کسانی دیگر نیز به تدریج بسط داده شده و تدقیق شده است.
3- خلاصه نطریه مارکوس این است که مطالعه مواردی مثل قحطی 1928-1933 اوکراین و قزاقستان و 1958-1961 چین ما را به این نتیجه میرساند که گاه حکومتها از بلایای فراگیر به عنوان سلاحی برای کنترل توده مردم و سرکوب اعتراضات آنها استفاده می کنند.