Luisterend naar het #vaccindebat met @hugodejonge: Alle partijen zijn extreem kritisch. Iedereen zegt ongeveer hetzelfde. Iedereen praat over "de ICT". Niemand vraagt om welke ICT het precies gaat. Is best cruciaal, want het @rivm heeft al een systeem voor vaccinatie-registratie.
Als dat systeem niet wordt gebruikt dan heeft @hugodejonge iets toe te lichten. Als dat systeem wel wordt gebruikt zou iemand toch kunnen vragen wat er functioneel of technisch mis is.
Weet je wat? We gaan googelen.... He, het RIVM werkt aan een nieuw systeem. Een centraal register (hoi @F_azarkan).
Maar dat is gek... Het @rivm heeft natuurlijk al een systeem voor vaccinatieregistratie. Voldoet dat niet voor Covid (wauw!).
Het eerste Kamerlid dat concreet wordt over ICT - notabene *juriste* @FemkeMerel. Kom bij mij niet aan dat je ICT expert moet zijn om concrete en passende vragen over faal-ict te stellen.
Het echte verhaal staat in de groene (HT @_investico). Het @rivm is de backoffice. De frontoffice (het veld) zit niet elders en valt niet onder #minvws. @nieuwsuur liet gisteren zien hoe het dan werkt met "Koepels" & andere belangenclubs: groene.nl/artikel/verdee…
#FollowTheMoney
BINGO! Er ligt een #BIT recent advies (HT @robmalschaert) dat mijn 35 jaar vooroordelen (= ervaring) triggert. Het @rivm heeft een ICT-mastodont (Praeventis) onder zich en is NET (= sinds 2014) begonnen met dat te vernieuwen. #DaarZijnWeWeer
bureauicttoetsing.nl/documenten/pub…
En de ICT-baas van #minVWS (dat sowieso geen regie voert) wilde natuurlijk liever die geyle #coronamelder in de lucht krijgen. En het @rivm wilde natuurlijk alles groter en *generieker*. En #covid zat natuurlijk niet in de planning.
NB: 10.000 functiepunten is EXTREEEEM GROOT.
Een systeem dat doet wat nodig is voor basale registratie komt niet uit boven de 40 functiepunten (en dan ben ik behoorlijk conservatief). Maar zoiets is bij de overheid ondenkbaar. aan een systeem van 10.000 functiepunten zitten enorme belangen en veel earmarked Haags geld.
(Als er insiders zijn die mij nadere info willen geven over praeventis of een hypothetisch nieuw @rivm systeem dan staan mij DMs open.)

Ondertussen komt @hugodejonge met zo'n brakke reactie ("het eindresultaat telt en het ging opeens zooo snel") dat het gênant is.
Aha. Niet de ICT maar het (p)repacken van het vaccin is de bottleneck. Of hoor ik het verkeerd?
Ook het vaccineren wordt een coproductie tussen @rivm en #GGDs. Vorige maand ben ik daarover geraadpleegd door @BNR. De huidige infostroom mbt infectietellingen is een drama - nog erger dan ik destijds wist. Hier draadje met link naar interview:
Het ICT=#bottleneck verhaal voelt steeds dubieuzer - zie plaatje. En hoor ik @hugodejonge nou zeggen dat "het ICT systeem zijn pakkie an niet is. ECHT? Wiens dan wel? Dit is @_investico-on-steroids. En waarom dan wel die #coronamelder? Hal-lu-ci-nant
Goede vragen van @jesseklaver
De Kamerleden @jesseklaver, @MarijnissenL en @FemkeMerel pakken allen door op ICT.
En DAAR KOMT IE: het werkende systeem van ZIJN @rivm waarin we alle vaccinaties registreren wordt door @hugodejonge gedumpt in ruil voor een aanpassing aan een GGD-systeem die niet tijdig klaar is.
En @hugodejonge misleidt Kamerlid @FemkeMerel. Het @rivm systeem #Praeventis is niet alleen een register. Zie de eerdere tweet met tweet van iemand uit het veld. En #Coronit van de #GGD is primair bedoeld voor bron- en contactonderzoek. Dat weet @hugodejonge dondersgoed.
Los van het feit dat @hugodejonge mbt @rivm/Praeventis (vaccinatie)en #GGD/Coronit (Bron-&contactonderzoek) biullshit staat te praten is het een extra onderstreping van het @_investico betoog. #minVWS duwt alles zo ver mogelijk van zich af.
Oei - Mw. Arib wil de moeilijk ICT dingen uit het debat weg krijgen. En het werd net weer interessant. Uit de antwoorden op vragen van @jesseklaver maak ik op dat er koppelingen tussen de GGDs en het RIVM moeten worden gebouwd. En de koppeling Coronit-HPZone-RIVM werkt al niet.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Rene Jan Veldwijk

Rene Jan Veldwijk Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @ReneJanV

17 Dec
AAAARG - Op een vraag van @jesseklaver (ook goed bezig!) zegt @hugodejonge dat er een centraal register moet komen. DAT IS ER AL en het heet Praeventis.

Maar nu komt er opeens een opt-in aap uit de mouw.
Dit hele debat vindt plaats in dichte mist. Uit de antwoorden op de "technische" vragen van @jesseklaver en @FemkeMerel komt een hele berg impliciete processen-shit en ambtelijke infighting naar voren. (What's new). Duidelijk is dat er iets heel complex in elkaar wordt gezet
Maar misschien leren Kamerleden nu een les van Klaver & Van Kooten: pak door op wat @hugodejonge met minachting "ICT" en "techniek" noemt en je vangt grote vissen.
Read 5 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!