Dr. Rene Jan Veldwijk Profile picture
Economist. Database-doctor, Associate Ockham Groep, Expert on FAIL IT. Invests, explores, publishes. https://t.co/sjenonpPYw? Tweets overwhelmingly in
Oct 10, 2022 7 tweets 6 min read
Ridouan #Taghi en de @Belastingdienst zijn in het nieuws. De BD zou niet registreren naar welke burgers hun medewerkers kijken, beweert de @nrc. Dat is uiterst ongeloofwaardig en in zijn algemeenheid beslist onwaar. Een 🧵...
nrc.nl/nieuws/2022/10…
1/
De @Belastingdienst had destijds een grote naam op het gebied van loggen. Zeker de oude systemen [ja, die nu het probleem zijn] waren hun tijd vooruit [loggen is niet moeilijk maar geheugen was duur]. Het verhaal ging dat ze zelfs nagingen of je naar je buren of familie keek.
2/
Jan 26, 2022 12 tweets 8 min read
Een vervolg op het gedoe rond de #jubelton en de @belastingdienst. Er is nieuws! *En we nemen meteen de #BTW ellende en het Box 3 drama mee.
Heads up voor @jvanwensen van EW, @HanneObbink van Trouw en iedereen die net als ik van de Belastingdienst houdt. Draadje.
1/
De Kamer kreeg vandaag een technische briefing over ICT-ellende door de BD (link 👇). Kijken leek even verspilde tijd, maar dankzij @MahirAlkaya (SP), @i_dijk (CDA), @PieterOmtzigt en vrij eerlijke antwoorden van de BD-mannen (M) werd het toch leerzaam:
debatgemist.tweedekamer.nl/debatten/techn…
2/
Jul 22, 2021 12 tweets 10 min read
Hi @hmblank , Fijn dat je reageert, ook omdat je vraag over #bitcoin als scam-/#ponzi-platform een fundamentele is. Ik doe een hierbij draadje om je van repliek te dienen. Ik pak daarbij een viertal van je tweets mee.
1/ Ik wil toch eerst bezwaar maken tegen je argumentatie in deze 👇 tweet. Populair gezegd: "Geen #bitcoin hebben is bek houden". Dat is een klassieke drogreden (nl.wikipedia.org/wiki/Beroep_op…) die erg populair is onder Bitcoiners.
(En de zin fiat & skin in the game beats logic.)
2/
Jul 21, 2021 6 tweets 5 min read
Omdat het weer ouderwets #Bitcoin-uitschelddag is van de entourage van @MadelonVos__ even een draadje nav een briljant stukje in de @FTAlphaville van journaliste @jemimajoanna. Verplicht leesvoer voor non-tokkies met belangstelling voor #Bitcoin en andere #crypto. Draadje.
1/ Image Mw Kelly beschrijft de #bitcoin wereld zoals die is: een innovatief piramidespel (Ponzi scheme) dat hangt op het vinden van steeds dommere mensen om muntjes van eerdere instappers te kopen. #BTC zelf is een "zero sum" game. Tegenover iedere winnaar staan vele verliezers.
2/
Dec 17, 2020 5 tweets 3 min read
AAAARG - Op een vraag van @jesseklaver (ook goed bezig!) zegt @hugodejonge dat er een centraal register moet komen. DAT IS ER AL en het heet Praeventis.

Maar nu komt er opeens een opt-in aap uit de mouw. Dit hele debat vindt plaats in dichte mist. Uit de antwoorden op de "technische" vragen van @jesseklaver en @FemkeMerel komt een hele berg impliciete processen-shit en ambtelijke infighting naar voren. (What's new). Duidelijk is dat er iets heel complex in elkaar wordt gezet
Dec 17, 2020 17 tweets 14 min read
Luisterend naar het #vaccindebat met @hugodejonge: Alle partijen zijn extreem kritisch. Iedereen zegt ongeveer hetzelfde. Iedereen praat over "de ICT". Niemand vraagt om welke ICT het precies gaat. Is best cruciaal, want het @rivm heeft al een systeem voor vaccinatie-registratie. Als dat systeem niet wordt gebruikt dan heeft @hugodejonge iets toe te lichten. Als dat systeem wel wordt gebruikt zou iemand toch kunnen vragen wat er functioneel of technisch mis is.