1) Voldria q tothom anés a votar, pq hi hagi una forta majoria independentista al Parlament, pq sigui l'ùltim cop q ens tinguem q conformar votar unes eleccions autonòmiques, pq no vull elegir representants d'una comunitat autònoma, sino els d'una Repùblica lliure i sobirana.🔽
2) Pq n'estic fart, molt fart que al Parlament del meu país només es pugui parlar de politiquetes autonòmiques i pregar q ens millorin el finançament. Pq no em dona la gana que un país alié i adversari, fiscalitzi continuament les nostres decisions en nom de mitologies absurdes.
3) No vull un Parlament on els diputats col.laboracionistes, dia sí dia també ens refreguin per la cara, en castellà tabernari, qui és l'amo, i quines són les conseqüències de no acatar la voluntat de l'amo. Tampoc no vull q es preguin d'indults, amnisties o reformes del CP...
4) pq els nostres presos puguin accedir a una llibertat humiliant. Vull q se'ls alliberi immediatament, sense excuses, de grat o per força, i q el dany q se'ls ha causat sigui reparat, i q tothom sàpigui la farsa criminal q va legitimar una sentència de culpabilitat prefabricada.
5) Pq vull una Repùblica Catalana completament lliure, tal com va decidir el poble l'1-O i el 21-D, i de cap manera demanar permís a ningù per exercir un dret q ens pertany, ni permís, ni molt menys, perdó per desobeir lleis d'un Estat corcat, hereu d'una dictadura criminal.
6) Pq no vull que el meu país estigui en mans d'aquells que ens acusen de "nazis" o "racistes" només pel fet de "voler ser", mentre ells es manifesten de bracet amb els nazifeixistes fent front comú per convertir-nos en una anècdota, prèvia "neteja" o "desinfecció".
7) Vull un país de dones i homes lliures, solidaris, compromesos en la causa d'acabar amb les desigualtats, extremadament sensible amb el patiment dels més desfavorits. Un país combatiu i combatent que trenqui cadenes i faci desaparèixer les ombres d'un passat fosc i sagnant.
8) Una forta majoria al Parlament les properes eleccions no seria, ni molt menys, un pas definitiu, però si un punt de partida, per abordar la realitat de guanyar el futur q ens mereixem i q ens pertany. Que cadascú faci el q trobi més convenient, el que sigui, menys desistir.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
1) Sembla q la pressa de l'Estat espanyol pq les eleccions a Cat es facin el 14-F, malgrat les recomanacions dels experts q ho desaconsellen, té alguna cosa a veure en la percepció de q ara és un moment ideal per desallotjar l'independentisme de la Presidència de la GenCat.🔽
2) No és la primera vegada q ens impossen una data en situació excepcional, per intentar donar un cop definitiu al "conflicte català". El 27 d'octubre de 2017 el Senat espanyol ratificava la imposició a Catalunya d'un estat d'excepció en aplicació del art. 155 de la Constitució.
3) Les primeres mesures (tot i q no respectaven els límits del 155 ni eren ajustades a dret) van ser el cessament del govern català, dissolució del Parlament i convocatòria d'eleccions el 21-D. Rajoy sabia q això anava molt més enllà del 155, però també q tot es podia "afinar".
1) He llegit part de la interlocutòria del TSJC sobre l'ajornament de les eleccions i, a primera vista, hi ha coses "sorprenents", per dir-ho d'alguna manera, com les referències constants a "l'interès públic intens en q es celebrin eleccions el 14-F"... 🔽
2) i quan es refereix que és "massa temps d’interinitat política" el que, al seu parer, pateix Catalunya. No sé quins criteris segueix el TSJC, pero entenc q han de ser criteris més polítics q jurídics, tal com ha posat de manifest el professor Queralt, i més si es recorden....
3) els "llargs temps d'interinitat política" q es van patir en temps de Rajoy (gairebé 1 any), els pressupostos del Pp en temps de Montoro (3 legislatures), les renovacions de càrrecs en el CGPJ o en el TC, o la Llei Orgànica del Poder Judicial, que tenia caràcter provisional....
1) Espanya ha tingut moltes oportunitats per evitar que els catalans ens sentíssim simples sùbdits o servents, pq Catalunya és considerés alguna cosa més que un territori per extreure recursos per finançar la metròpoli. Mai s'ha esforçat mínimament. Al contrari. 🔽
2) Tot intent d'emancipar-se per part dels catalans ha tingut com a resposta violència i repressió, i un menyspreu q els ha portat a considerar-nos com "anomalia" no dubtant en utilitzar termes com "desinfecció" o "virus q s'ha d'eliminar" en la seva paranoia per assimilar-nos.
3) Els independentistes sabem molt bé que, de moment, podem "sobreviure" o "malviure" sense autodeterminació, però que no ens podem permetre perdre o rebaixar la determinació per aconseguir-la. Podem perdre, però no podem renunciar a la lluita mai. Ni un sol instant.
1) A Alemanya les escoles romandran tancades, com a mínim fins febrer, però la situació és incerta i no es descarta q el tancament es perllongui durant temps llarg. Estudis d'experts conclouen q els estudiants podrien perdre 1 o 2 anys si no s'aconsegueix aturar la pandèmia.
🔽
2) Avui, @tagesschau ha fet pùblica la gran preocupació de les autoritats educatives pel fet que el país es pugui trobar d'aqui uns anys amb una generació deficientment preparada, que repercutiria molt negativament tant a nivell individual com a col.lectiu.
3) Evitar aquesta situació indesitjada ha de ser un dels objectius principals de l'actuació de les institucions. Algunes veus, com la neuropsicòloga Anja Karlmeier ha reconegut que aquests dèficits poden portar greus perjudicis en el futur laboral dels que ara estan estudiant.
1) Segur q es podia fer millor. No ho dubto. Segur q que si s'ajornen les eleccions alguns consideraran q se'ls vulnera un dret fonamental. Vaale. Segur q tenen part de raò els q diuen q si la canalla va a l'escola i no passa res, tampoc passarà res si es va a votar. Correcte.🔽
2) Però, al meu entendre, tot això es conseqüència d'una pregunta que molts sovint ens fem i q encara no té una resposta clara: la sobirania del Poble de Catalunya hauria de recaure única i exclusivament en els seus ciutadans representats al Parlament de Catalunya o bé...
3) això no és més q llicència poètica i q el que realment val és aquella nota que diuen es va escriure al marge i q afegeix, clar i castellà "...a no ser que los tribunales de justicia (que controlamos por la puerta de atrás) dispongan lo contrario, por el bien de España y tal)?
1) Després de les declaracions de Pablo Iglesias en les q va comparar la situació del President Puigdemont amb els exiliats espanyols republicans, els fatxes han patit tal sotrac q ara van per les xarxes lloant aquests últims i posant de manifest el calvari que van patir.🔽
2) De cop i volta reconeixen que els republicans les van pasar més putes que Caín i van patir lo que no sap ningú (curiosament perseguits pels seus referents polítics) "Aquells si que eren exiliats de debó, pobra gent, i no Puigdemont. Això és un insult a la decència !", diuen.
3) També es pot notar una cosa molt curiosa, i és que la gent fatxa i molt fatxa, van tenir una quantitat ingent de familiars molt estimats q van patir un suplici quan es van veure obligats a exilar-se. I així ho han reconegut a les xarxes, sovint fent alguna llagrimeta i tot.