Wat mooi dat de relschoppers ervoor zorgen dat MVV-supporters Maastricht veiligstellen, 200 boeren hun trekkers inzetten in Doetinchem om daar de straten te beveiligen en jongeren in Schalwijk helpen opruimen. Deze rellen zijn geen terrorisme en we komen hier wel doorheen!
De overheid moet hard op blijven treden maar ook aangeven dat ze wil luisteren naar waar de onvrede vandaan komt. Carrot AND stick. Want of het nu gaat om antidiscriminatieprotesten, boerenprotesten, coronaprotesten, er zit altijd iets van paniek en onvrede onder.
Die onvrede kun en moet je er niet uit proberen te slaan. Die moet je proberen op te lossen. We moeten luisteren als iemand vertelt over racisme. Luisteren als een boer vertelt dat het water aan z'n lippen staat. Naar een Groninger die bang is voor zijn huis. Luisteren en helpen!
De methode is verwerpelijk maar zeggen dat je nooit gaat luisteren werkt averechts. Teveel mensen in Nederland voelen zich niet gehoord. Boeren gaan ten onder aan het systeem, jongeren met andere achtergrond krijgen structureel minder kansen, coronamaatregelen maken ook veel stuk
Het akeligste van alles is dat er nu ff niets anders op zit. Alle andere oplossingen kunnen op grote schaal niet! Kwetsbaar van niet kwetsbaar scheiden is wereldwijd nog nóóit gelukt, gaat om 5 miljoen mensen die verzorgers, kassamedewerkers en kleinkinderen hebben.
Ieders immuniteit omhoogschroeven met vitamine D en goed voor jezelf zorgen is belangrijk, maar een langetermijnoplossing. Kwetsbare mensen zijn sowieso nooit zo snel zo veel minder kwetsbaar te maken dat het de R voldoende omlaag schroeft.
Ionisatoren, ventilatie, luchtfiltering en ga zo maar door is zo snel op zulke schaal, of überhaupt, nagenoeg niet te fiksen. Het enige wat we nu kunnen doen is zo hard mogelijk ons aan maatregelen houden en volhouden. Net als in een oorlog. Ride it out and stick together.
Wat de overheid wel meer kan doen. Toegeven waar dingen niet goed gingen. Hard werken aan dat vaccineren (waar meer landen nu leveringsproblemen hebben overigens). En perspectief bieden. Niet zoals Wiebes het interpreteerde met zijn domme lachje! (Dat was heel ruk).
Je kunt nu ook 5 miljard in een ministerie van perspectief gooien. Een team toegewijd laten kijken naar stageplekken voor jongeren. Omscholingstrajecten voor wie niet meer kan. Vrijwilligers meer gebruiken. Scholieren laten helpen dit onderwijs te verbeteren.
Volop experimenteren met kroegen en mensen die in quarantaine zitten om te kijken wat de toevoeging van die R is en hoe we het beter kunnen doen. Idem voor festivals. Elk departement zit nu namelijk in crisismodus en blust brandjes. Eén departement dat op de toekomst gericht is.
Die nadenkt hoe we de GGZ kunnen helpen om deze crisis door te komen. Hoe we slimmer kunnen investeren met het WiebesWobke fonds om Nederland groener, eerlijker en inclusiever te maken. Dat de welvaartskloof kleiner gaat worden. Niet dat neoliberalisme waar 90% aan ten onder gaat
Niet elke docent het wiel laten uitvinden. Neem godbetere samen met tv-makers lessen op grote schaal op zodat iedereen kan genieten van die goede docent. We moeten met elkaar weer meer hoop krijgen en voor elkaar gaan zorgen. De sfeer van maart weer terugkrijgen.
Rellen is nooit acceptabel! Niet voor het zorgpersoneel wat je schoffeert. Niet voor de eigenaar wiens winkel kapot gemaakt wordt. Niet voor de burgers die bang zijn of de binnensteden die gesloopt worden.
Maar het is wel een roep om gehoord te worden en die delen we allemaal op het moment. Het zou zo geweldig zijn als politici die nu oppositie voeren, op het moment dat een koers ingeslagen is, ze wel volop mee gaan werken en niet vanaf de zijlijn gaan zitten bekritiseren.
Een coach die zijn team laat samenspelen met een mindere strategie, wint ALTIJD van een coach met de beste strategie die een team van prima donna's en egocentrische spelers heeft. Alleen met samenspelen komen we hier uit. En daarvoor moet er draagvlak zijn voor de maatregelen.
Dat betekent meer communiceren waarom we doen wat we doen en dat met behulp van iemand die communicatie snapt. Dat is namelijk een vak. Je boodschap aanpassen aan alle diverse groepen in Nederland. Dus politiek: erken je fouten, communiceer divers én bied hoop en perspectief!
De komende jaren moeten we als Nederland bij elkaar komen. We hebben verbindende politici nodig die vanuit een visie ergens komen. Hun beleid toetsen aan waar ze in geloven en niet op of ze vliegen af kunnen van de rest. Regeer en ga niet tegen zijn óm het tegen zijn.
En laten wij Nederlanders weer een beetje lief voor elkaar zijn en op elkaar letten zoals in maart. Ook de mensen waar je het niet mee eens bent zijn net zo bang, gefrustreerd en klaar met corona als jij. We moeten nog ff volhouden. Het is niet anders, maar het komt goed.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Diederik Jekel

Diederik Jekel Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @DiederikJekel

15 Jan
Ik heb niet het gevoel dat de kamer doorheeft hoe akelig die Britse variant is. Doe die avondklok niet pas als die Britse variant al te snel om zich heen heeft geslagen. In het VK is de lockdown NIET genoeg geweest om deze onder de duim te krijgen
Eigenlijk leg ik meestal alleen uit wat het beleid is en meng ik me niet zozeer in de keuzes maar de slides van het RIVM schreeuwen in wetenschappelijke taal. Variant B1.1.7 kunnen wij NIET aan. Zet ambtenaren aan het werk voor toeslagfamilies en NU door met corona weer!
Dus @D66 of @VVD of @cdavandaag of wie maar wil, kijk ff naar de slides van Jaap van Dissel. Jullie móeten nu gaan handelen. Het is een race tegen de klok met het vaccin. De winter en Britse variant doen R stijgen. Vaccin en maatregelen verlagen het. Zo simpel is het.
Read 10 tweets
17 Dec 20
Vaccinvragendraadje! Wat doet een vaccin? Wat zit er in het vaccin? Wat is dat m-RNA? Uitleg met vliegenstrips en snapchat. Als er iets niet klopt feitelijk hoor ik het graag. Paar tweetjes uitleg helpen misschien.
Wat doet een vaccin? Het traint je lichaam om snel het virus te herkennen, voordat het virus bij je binnenkomt en je ziek maakt. Denk aan de "Wanted Dead or Alive"-posters uit cowboyfilms. Hang die op naast de saloon en zodra de echte crimineel langs komt...
Kan de sherrif hem meteen in de kraag grijpen, voordat die de bank overvalt! In een vaccin zitten die posters of een vaccin helpt de sketchartists in je lichaam die posters tekenen. Voor een goede immuniteit heeft je lichaam een paar dingen nodig.
Read 17 tweets
9 Oct 20
Volgens mij hoorde ik bij Op1 Robin Fransman zeggen dat de groep ouderen en kwetsbaren niet zo heel groot is en je moet oppassen voor dubbel tellen. Als je gewoon naar CBS gaat zie je 60+ is 4.540.000 mensen. Daar komen nog BOVENOP kwetsbare jongeren.
In geen enkel land lijkt afzondering van ouderen en jongeren te werken. Je ziet nu in Frankrijk en Israël bijvoorbeeld dat ziekenhuisstijging achter de stijging onder de jongeren aanloopt. Jort vroeg toen hij naar de "kleine toename" keek van ziekenhuisopnames:
Overdrijven we niet? Reële vraag. Het probleem is dat een virus exponentieel groeit. Stel je voor dat elke 10 dagen het aantal ziekenhuisopnames verdubbeld. Dat betekent dat een maand voordat de ziekenhuizen overstromen de ziekenhuis bezetting maar 12.5% was! Praktisch leeg!
Read 12 tweets
8 Oct 20
Dit is wat ik kwalijk vind: "In het voorjaar had ik diverse patiënten die overleden aan covid-19. Vervolgens ben ik hydroxychloroquine voor gaan schrijven en tien patiënten op rij herstelden van het virus. Dat kan toch geen toeval meer zijn", zegt hij in de krant.
Mijn ergernis zit hem niet zo zeer in het experimenteren op zijn patiënten, omdat HCQ geen onbekend middel is en we allemaal in paniek verkeerde. Het stomme alleen is dat je als huisarts dat niet moet gebruiken als argument omdat je daarmee de discussie kapot maakt.
Natuurlijk kan dit toeval zijn. Sterker nog als ik 10 Covid-patiënten tegenkom en ik geef ze alle tien een tiktak dan is de kans nog enorm groot dat ze het overleven. De mortaliteit is niet zo hoog dat je verwacht dat het merendeel overlijdt gelukkig.
Read 13 tweets
1 Oct 20
Een draadje over het 'schokkende' RIVM-filmpje dat facebook overneemt waarin een RIVM-mederwerker 'los zou gaan'.
Allereerst is dit niet het nummer van het RIVM, maar van de overheid en de mensen die je hier spreekt werken niet of spreken niet namens het RIVM. Ten tweede zijn er twee makkelijke methodes om het te faken. Of je belt echt, en haalt de audio weg en speelt het gesprek na.
Of zoals @harryhol heel leuk in zijn filmpje (link onderaan) laat zien, je verandert iemands naam in je telefoonboek naar 0800 1351. Hij laat ook zien dat het in ieder geval geupload is door iemand die ernstig tegen de maatregelen is. Maar wat nou als het wel echt is?
Read 14 tweets
13 Sep 20
He @mariannezw. Ben gelukkig 20 kilo afgevallen, wat fijn dat je je zo zorgen maakte en nu ook dikke mensen naast oude mensen gaat ridiculiseren. Mijn oproep ging niet per se om mij, ik ben jong, maar om anderen. Vind je mij op dik zijn aanvallen werkelijk sterk inhoudelijk?
Weet je waar dit ook om lijkt te gaan is dat jij als gezond mens misschien voor het eerst geconfronteerd wordt met dat iets niet maakbaar is en je rekening met iets anders moet houden. Wellicht levert dat ook angst op. Natuurlijk is het een goede dissussie of we iedereen...
kunnen redden en voor wat voor kosten. Dat is in de medische ethiek altijd hoe je het doet. Daar ben je niet origineel in. Je kwalificaties zijn alleen zo kort door de bocht en je formulering die je kiest om te provoceren kan als egocentrisch bestempeld worden. Dat je dan...
Read 4 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!