Διαβάζω αιτήματα περί εκδημοκρατισμού της αστυνομίας. Μερικές σκέψεις σχετικά:
Αρχικά, η έννοια του εκδημοκρατισμού σε πολλές αναρτήσεις ταυτίζεται με σκληρό έλεγχο από την πολιτική ηγεσία της. Αυτή η θεώρηση, ενέχει το σφάλμα υπονόμευσης εμπιστοσύνης προς τον θεσμό και κατ'επεκταση σε άλλους εάν θεωρήσουμε πως μόνο συγκεκριμένη πολιτική δύναμη
έχει την ικανότητα εκδημοκρατισμού ενός σώματος αναγκαίου για την προστασία μας. Το αίτημα περί εκδημοκρατισμού σχετίζεται μόνο με τη δομή του σώματος και όχι με αφορισμούς περί κομμάτων καθώς μετακινούμε την εμπιστοσύνη μας από την έννοια της αστυνόμευσης σε ορισμένη πολιτική.
Στη συνέχεια, χρειάζεται ψύχραιμη θεώρηση του εκάστοτε προβλήματος όπως και της αστυνομίας ως θεσμού. Ναι, η τρέχουσα περίοδος έχει αναδείξει γλαφυρά πλήθος παθογενειών όμως μας έχει προμηθεύσει παράλληλα με τη δυνατότητα νομοθετικών αλλαγών.
Μερικές, αμιγώς πρακτικές ιδέες- προτασεις- αφορμές για συζήτηση θα ήταν : 1) αυστηρή διάκριση αρμοδιοτήτων μεταξύ των υπηρεσιών και ομάδων της Αστυνομίας. Δυσανάλογα χρηματικά πρόστιμα σε όσους το παραβαίνουν με αποτρεπτικό χαρακτήρα.
2) Αναθεώρηση κριτηρίων εισαγωγής στο σώμα με μεγαλύτερη έμφαση σε προυπάρχον πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ και επίκαιρα ψυχολογικά test. 3) Υποχρεωτική δια βίου μάθηση με πιθανότητα στέρησης προαγωγής εάν δεν τηρήθει καθώς απαιτείται παρακολούθηση των εξελίξεων.
4) Αποσύνδεση της ΕΔΕ από επιβολή ποινών και μετατροπή της σε γνώμη προς το Δικαστήριο που θα κρίνει κανονικά ζητήματα κατάχρησης εξουσίας, αυθαιρεσίας κλπ. Είναι ζήτημα νόμου, παιδείας και ψυχραιμίας θεωρώ.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Η ανακοίνωση των δικηγόρων Φουρθιώτη καταρρίπτεται από την πραγματικότητα. 1) Ο Μπίκος, εφόσον διατρέχει τόσο μεγάλο κίνδυνο ο Φουρθιώτης έπρεπε να είναι κρατούμενος ΜΑΖΙ με τους συναδέλφους του που ήταν παρόντες εφόσον ισχύουν όσα γράφουν
2) Δεν είναι ανηλεής πόλεμος ένα ερώτημα που σχετίζεται με επιθέσεις του ίδιου του Φουρθιώτη προς τρίτους άρα προκύπτει απορία γιατί δικαιούται φύλαξης και 3) η επιστολή Παλαιτσακη καταρρίπτει τον ισχυρισμό περί δημοσιογραφικής έρευνας από την εκπομπή του αφού εξηγεί πως υπήρχε
συννενόηση για τα ρεπορτάζ με την ΕΛ.ΑΣ και αρκετοί δημοσιογράφοι έχουν ήδη καταγγείλει τον Φουρθιώτη για την τακτική αναδημοσίευσης χωρίς απόδοση αρχικής πηγής είδησης. 4) Εάν υπήρχε λόγος φυλαξης του η ΕΛ.ΑΣ. θα είχε απορρίψει την αίτηση/διαμαρτυρία της Documento
Στην υπόθεση Hannover εναντίον Γερμανίας, το ΕΔΔΑ μας δίνει πέντε κριτήρια σχετικά με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών.
Πρέπει κάθε φορά να εξετάζουμε εάν η εικόνα εξυπηρετεί ζήτημα δημοσίου συμφέροντος, τις συνθήκες λήψης, τυχόν προηγούμενη επαφή με το αντικείμενο λήψης, τον τρόπο δημοσιοποίησης (αποφυγή κριτικής και παράθεση της πληροφορίας) και τις συνέπειες από τη δημοσιεύση.
Ωστόσο, αποκτά ενδιαφέρον η μεταγενέστερη προσθήκη έκτου κριτηρίου (HFA v France) που έχει να κάνει με κλιμακωτή επιβολή ποινών από τη δημοσιοποίηση και έπειτα. Το λυπηρό βέβαια είναι πως το κύριο υλικό για slapp έχει προκύψει από υποθέσεις όπου ο θιγομενος δημοσιογράφος
Όταν ο Μιλ, το 1865 παρουσιάζε για πρώτη φορά το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες ως θεωρητική ιδέα επέκτασης του δικαιώματος πιστεύω ότι δεν είχε κατά νου τη βραδυφλεγη ανάφλεξη που είχε προκαλέσει.
Η Έμιλυ Πανκχερστ, μια από τους ακροατές αυτής της ομιλίας και επηρεασμένη από τις μεθόδους διεκδίκησης στη Ρωσία θα προκαλέσει σειρά επεισοδίων τιμωρητικου κατ'εκεινη, χαρακτήρα απέναντι στην πολιτική ηγεσία της Αγγλίας.
Η οργάνωση της, πρωτοπορεί σε επεισόδια εκείνη την περίοδο με αποκορύφωμα τη δική της καταδίκη το 1924 αν δεν με απατά η μνήμη μου. Λίγους μήνες μετά θα ξεκινήσει απεργία πείνας ζητώντας να θεωρηθεί πολιτική κρατούμενη.
Επειδή σήμερα άκουσα αρκετές ανακρίβειες και προσπάθειες πολιτικών ερμηνειών νομικών ζητημάτων, πάμε πάλι:
Ερευνητική δημοσιογραφία είναι αυτή της οποίας η δράση καταγγέλει αναδεικνύοντας κακώς κείμενα. Υπάρχουν όρια στην καταγγελία; Σαφώς και ναι, τα έχει ορίσει τόσο ο Κώδικας Δεοντολογίας όσο και η Διεθνής Ένωση Δημοσιογραφων.
Ζήτημα ανακύπτει όταν υποθέσεις κοσμικού χαρακτήρα αποπειρώνται να παρουσιαστούν ως "αποκαλυπτική έρευνα και μαχητική δημοσιογραφία". Μάχη, είναι να παρουσιάσεις ολοκληρωμένα ένα σκάνδαλο και όχι ανάλυση περιεχομένου σκουπιδιών σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.
Πριν αναλύσουμε τα μεταδεδομένα και τη συμπεριφορική επεξεργασία, η Cisco εγείρει ζητήματα τυπικής νομιμότητας συμβασης. Αναφέρομαι στον τρόπο σύναψης και κύρωσης της.
Η ΠΝΠ, αρχικά έδινε μεγάλες ελευθερίες ρύθμισης ζητημάτων της πανδημίας. Όμως, αυτό δεν είναι λόγος για αδιαφανείς πρακτικές με την απόκρυψη είτε της φερόμενης δωρεάς ή της τελικής σύμβασης.
Βάσει αυτής της ρύθμισης, η ηγεσία του Υπουργείου έχει τεκμηριώσει συστηματική συμπεριφορά ρατσισμού έναντι σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες όπως ανήλικοι αιτούντες άσυλο και οικονομικη δυσμένεια.
Φράσεις όπως ''ε, έτσι είναι ο νόμος τώρα που να τον αλλάξεις'' με εκνευρίζουν, για να το θέσω κόσμια, περί καλής νομοθέτησης ο λόγος:
Ο θεσμικός μηχανισμός του Κράτους, οφείλει να εκσυγχρονίζεται ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών. Με τον ν.4622/2019 (Α'133) ορίζουμε με σαφήνεια τί σημαίνει ''Επιτελικό Κράτος'' και καταργούμε τον έως τότε ισχύοντα ν.4048/2012 που ίσχυε έως τότε.
Πέραν των εγχειριδίων που αναλύουν εξοντωτικά τις αρχές και τις φόρμουλες πίσω από ένα πραγματικά καλό νομοθέτημα, αξίζει να σημειώσουμε ότι: δεν επιτρέπεται η αόριστη παραπομπή σε άλλες διατάξεις όπως και οι παρεκκλίσεις από πάγιες ή σχετικά πρόσφατες ρυθμίσεις χωρίς βάσιμο λόγο