۱-نتانیاهو به عنوان رهبر بلوک راست افراطی #اسراییل طی ۲ سال گذشته در ۴ انتخابات برگزار شده موفق به کسب اکثریت برای تشکیل دولت نشده و شکست خورده است.
او در آخرین انتخابات که ماه مارس همزمان با روند رسیدگی قضایی به اتهامات فساد او برگزار 👇
۲-شد با از دست دادن ۷ کرسی دیگر تقریبا امیدش را برای تشکیل دولت از دست داد و طی فرصت ماموریت یکماهه نیز موفق به تشکیل دولت نشد!
در شرایطی که بلوک مخالف نتانیاهو بیش از هر زمان دیگری به تشکیل دولت و برکناری نتانیاهو بعد از ۱۲ سال نزدیک بود او و راست افراطی هوادارش یادشان افتاد👇
۳-که در محله شیخ جراح بیتالمقدس باید خانههای اعراب را تصرف کنند!
تردیدی نیست که بحرانآفرینی و جنگافروزی پاسخ نتانیاهو به شکستش در انتخابات است.
رفتار او جدای از سایر رهبران پوپولیست نیست!
نه با ترامپ تفاوتی دارد
نه با اردوغان
و نه با رهبر چپ پوپولیستی چون مادورو!
۴-رهبران پوپولیست قدرت را به راحتی ترک نمیکنند.
اردوغان وقتی در انتخابات ۷ ژوئن ۲۰۱۵ با کاهش ۱۰ درصدی رای حزب عدالتوتوسعه و عدم امکان تشکیل دولت توسط حزبش مواجه شد ترکیه را به جنگی موهوم با PKK کشاند و از سوی دیگر با سوء استفاده از اختیارات ریاستجمهوری ماموریت تشکیل دولت را 👇
۵-به رهبر مخالفان نداد تا با تجدید انتخابات در فضای بحرانی و ایجاد دوگانه امنیت-جنگ فراروی رایدهندگان به آنان بگوید که اگر امنیت و ثبات میخواهید باید در انتخابات تجدید شده اول نوامبر ۲۰۱۵ به حزب من رای دهید وگرنه کشور را به آتش میکشم!
رفتار ترامپ هم وقتی انتخابات را باخت 👇
۶-کموبیش مبتنی بر همین قاعده بود هر چند قدرتمندی نهادها در امریکا بویژه نهادهای قضایی و قدمت دموکراسی در این کشور موجب شد تا ترامپ حداکثر کاری که بتواند پیش ببرد از حمله به کنگره در ۶ ژانویه فراتر نرود!
حال بنظر میرسد نتانیاهو نیز تا پایان مهلت یائیر لاپید رهبر مخالفان به این 👇
آتشبازی ادامه خواهد داد تا زمانی که مطمئن شود بلوک مخالف از فضای راست افراطی شکل گرفته به اندازه کافی مرعوب شده که نتواند با حزب عربی رام به رهبری منصور عباس ائتلاف کند و کابینه را تشکیل دهد!
تا انتخابات تجدید شود و در انتخابات تجدید شده با تحریک ملیگرایی یهودی به پیروزی برسد!
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
۱-سیاست #ترکیه دیروز روز پرتلاطمی را پشت سر نهاد.
همزمان با برکناری عمر یک فعال سرشناس حقوقبشر که از سال ۲۰۱۸ نمایندگی مجلس این کشور را از حزب دموکراتیک خلقها بر عهده داشت
بکیر شاهین دادستان دیوان عالی کشور ترکیه نیز کیفرخواست ۶۰۹ صفحهای برای تعطیلی حزب دموکراتیکخلقها را 👇
۲-به دادگاه قانون اساسی ترکیه فرستاد.
در کیفرخواست دادستان بکیر شاهین که با نزدیکیاش به حزب حاکم عدالتوتوسعه شناخته میشود نه تنها تعطیلی این حزب اصلی کردهای ترکیه را خواسته بلکه برای ۶۸۷ تن از اعضای آن نیز ممنوعیت مادامالعمر از فعالیت سیاسی طلب کرده
حزب دموکراتیک خلقها که 👇
۳-در ۱۵ اکتبر ۲۰۱۲ تشکیل شد پس از آنکه در انتخابات ۷ جولای ۲۰۱۵ موفق به ورود به مجلس و رد شدن از سد حداقل ۱۰ درصد آراء شد همواره مورد غضب حزب حاکم و #اردوغان مواجه بوده رهبرانش از جمله صلاحالدین دمیرتاش حدپد ۵ سال است بدون صدور هیچ حکمی در زندان به سر میبرند.
چرا درباره #محمد_مساعد نگرانم؟
۱-روز دوشنبه در حالیکه وکیل سرشناس مدافع حقوقبشر محمود کاچان پیگیر وضعیت محمد مساعد بود و موج رسانهای حمایت از او راه افتاده بود
همزمان با ورود راغب سویلو ، روزنامهنگار نزدیک به محافل اطلاعاتی ترکیه به موضوع وکیلی بنام جانان پهلوان نیز وارد 👇
۲-موضوع شده و ادعای وکالت مساعد را میکند.
این در حالی است که خانم پهلوان ساکن آنکاراست و نه آن روز و نه تا امروز به وان نرفته
از سوی دیگر وکالت در ترکیه در دفترخانه صورت میگیرد.
طبق تحقیق من هیچیک از دفترخانههای وان نزد #محمد_مساعد برده نشده و وکالتنامهای از او گرفته نشده 👇
۳-در تماسی که با جانان پهلوان داشتم و از او وکالتنامهاش از #محمد_مساعد را طلب کردم او از ارائه وکالتنامه همانطور که انتظار میرفت امتناع کرد!
همچنین اعلام ورود جانان به عنوان وکیل به پرونده با تلاش شخصی وافر یک باصطلاح روزنامهنگار ایرانی مقیم پاریس بوده که من شخصا پیشتر شاهد
#رشتو
۱-#اردوغان در حالی رهسپار باکو شد که تنها ۲ روز به بررسی و تصویب اعمال تحریمهای کاتسا در سنای امریکا باقی مانده بود.
او در ماههای اخیر با تنش فزاینده با قدرتهای غربی مواجه بود که از تنش با فرانسه بر سر لیبی و مدیترانه شرقی شروع شد و به تنش با کلیت اتحادیه اروپا انجامید.
۲-کار به جایی رسید که پمپئو در توقفش در قبرس و یونان قول همکاریهای نظامی گسترده داد و در هفته گذشته در توقف در استانبول در یک دهنکجی آشکار به دولت ترکیه مستقیم به دیدار پاتریک(اسقف) مسیحیان استانبول رفت و به چاووشاغلو پیغام داد که نمیتوانم به آنکارا بیایم خواستی بیا استانبول!
۳-اردوغان که حال خود را در خاورمیانه با محور عربستان-امارات و در اروپا با اتحادیه و بویژه فرانسه-یونان درگیر میدید و رابطهاش با امریکا نیز به سردی گراییده بود راهحل را در احیای رابطه سردش با اسراییل جست.
رابطهای که از زمان حمله اسراییل به کشتی ماوی مرمره در می ۲۰۱۰ قطع شد