1/ Ik lees het stuk van #Omtzigt en een gevoel dat nu al jaren groeit wordt alleen maar versterkt; het gevoel dat ik weer respect wil kunnen hebben voor politici. Ik hoef het niet met hen eens te zijn, ze mogen best fouten maken, maar laat ze ajb integer en hun ambt waardig zijn.
2/ Ik wil geen parlementariërs die hun collega teringhond noemen of Hitlersnorren tekenen of ander gedrag vertonen waar zelfs basisschoolleerlingen niet mee weg zouden komen. Ik wil geen parlementariërs die fractiemedewerkers misbruiken, die journalisten tuig van de richel noemen
3/ die de trias politica vertrappen en die rechters buiten spel proberen te zetten, die complottheorieën verspreiden tijdens een pandemie.
Of alle andere dingen die ik nu ongetwijfeld vergeet omdat ik oprecht te perplex ben. (Hitlersnorren? Serieus CDA?)
4/ Ik ben inmiddels helemaal voorbij de inhoud en de ideeën. Of we het eens zijn is even van ondergeschikt belang. Ik wil gewoon weer respect kunnen voelen voor onze volksvertegenwoordigers en vertrouwen hebben in onze overheid. Alsjeblieft.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Emine Uğur

Emine Uğur Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @overlistener

17 May
1/ Voor van al mijn medegelovigen, in het kader van #IDAHOT:
Mensenrechten zijn geen restaurant. Je kunt niet cherrypicken en bestellen wat jouw smaak du jour is of waar je op dat moment zin in hebt. Mensenrechten zijn absoluut en voor iedereen, zonder uitzondering.
2/ Niemand kan zich voor alle ellende in de wereld met dezelfde passie of even veel energie inzetten; dat hoeft ook niet. Natuurlijk heeft iedereen zijn of haar eigen “zaken” die hoger op het lijstje staan.
3/ Maar je kunt je ook niet voor jezelf of je incrowd beroepen op mensenrechten en volkomen stil blijven wanneer die van bijvoorbeeld de LGBTQ gemeenschap worden geschonden of zelf actief meewerken aan de buitensluiting of onderdrukking van die gemeenschap.
Read 11 tweets
17 May
1/ Als met ideologie wordt bedoeld dat hij aan de politieke rechterkant zit, dan is hij er juist door zijn “ideologie” nog mild vanaf gekomen. Als een linkse opiniemaker dit had gedaan was diegene zonder meer keihard aangepakt, “want links mag niet kapitalistisch handelen”
2/ want op links zijn het deugers die iedereen aan een hogere morele standaard houden, en hij zou daar overigens net zo hard aan hebben meegedaan door te stelllen dat als zijn kind zoiets zou doen hij als opvoeder gefaald zou hebben en hij zijn kind alles zou laten terugbetalen.
3/ Als Sywert links was, was de backlash nog harder en vileiner geweest.
Ik maak me ook regelmatig zorgen over online hetzes en digitale schandpalen en hoe in een mum van tijd mensen tot op het bot afgebrand worden, soms nog voordat de toedracht überhaupt duidelijk is geworden,
Read 10 tweets
15 May
1/ Menengiç is een koffie die gemaakt wordt van geroosterde pistachezaden. In zijn originele vorm worden de zaden gemalen tot een soort pasta die je met melk en suiker kookt tot koffie. Ik lust zelf geen reguliere koffie en ook geen Turkse koffie maar dit is echt heel lekker.
2/ De “echte” versie is een vettige pasta die in potten wordt verkocht, maar tegenwoordig kun je ze in Turkse winkels kopen in droge gemalen vorm in zakken kopen. Daar zit dan ook al melkpoeder in zodat je alleen og maar water en naar smaak suiker hoeft toe te voegen. ImageImageImage
3/ Voor wie het zou willen proberen:
Je voegt een eetlepel van de poederkoffie met een espressokopje water en een klontje suiker toe in een kleine steelpan en brengt het al roerend aan de kook. Zodra het begint te schuimen laat je het nog eventjes doorkoken en je bent klaar.
Read 4 tweets
12 May
De enige keer in 15 jr dat ik een cliënt fysiek moest ondersteunen om naar de spreekbox te lopen was iemand wiens WIA was beëindigd. Uit ongeloof moest ik de herbeoordeling meerdere malen lezen omdat wat er stond niet strookte met wat ik voor me zag.

Dit is het topje vd ijsberg.
Het UWV kijkt slechts naar de arbeidscapaciteit, maar houdt onvoldoende rekening met de reële arbeidsmarktperspectieven. Dat je volgens het UWV in je rolstoel achter een bureau kunt werken betekent nog niet dat er voldoende werkgevers zijn die bereid zijn jou aan te nemen.
Het punt is dat deze mensen vrijwel altijd in de bijstand komen en er blijven. Het zou interessant zijn om te onderzoeken welk deel van de herbeoordeelden ook daadwerkelijk duurzaam uitstromen naar werk en welk deel in de bijstand op het bord van de gemeenten is blijven “liggen”.
Read 7 tweets
9 May
1/ “Er was een avondklok en er waren elke dag rellen”, zei je terwijl je een verbleekte handdoek uitwrong in een emmer met heet water en lavendel geurende allesreiniger.
2/ “Op elke hoek stonden er soldaten, de hele dag door hoorden we schoten en er was geen telefoon om een ambulance te bellen. Ik was alleen, je vader was in Nederland
3/ en je oom gooide zichzelf uit wanhoop voor een auto om vervolgens de bestuurder te smeken ons naar het ziekenhuis te brengen, anders was ik doodgebloed nog voordat je was geboren”.
Read 14 tweets
27 Apr
1/ Emine bestaat niet. Ze wordt gerund door een redactie. Of nee door @FrontaalNaakt en @Hassnae. Of toch misschien door een groep schrijvers. Of nee ze is een blanke man van middelbare leeftijd die zich door zijn taalgebruik verraadt. Of nee ze is een Gulenist.
2/ Of toch maar niet: ze is Erdoganist. Ze staat op de Turkse loonlijst. Ze wordt betaald door DENK. Ze wordt betaald om te polariseren. Ze verzint alles. Ze wil aandacht. Ze liegt. Haar volgers zijn naïef, dom en kritiekloos. Ze is een Jomanda met een sekte volgelingen.
3/ Ze is een façade.
Wat al deze reacties (en het zijn er veel, sommige zelfs van zichzelf journalist noemende personen) tonen is dat mensen het niet mogelijk achten dat een gesluierde moslima een eigen stem kan hebben, dat ze dingen te vertellen heeft,
Read 20 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(