DOĞRUYSA İNTİHAR EDECEĞİM
2017’de eve döndüğüm zaman facebook mesaj kusunda şöyle bir mejas vardı. “Hocam intihar edenlerin ebedi cehennemde kalmayacaklarına dair bir şeyler okudum. Bu doğru mu? Doğruysa ben intihar edeceğim.” Mesaj 9 saat önce bırakılmıştı. Bu işin şakası olmaz.
Birisi size intihar lafı ederse yapacağınız ilk iş onu ciddiye almak ve gerekli yardımı görene kadar onu yanlız bırakmamaktır. Bunun üzerine hemen cevap verdim.
S-Kusura bakmayın işte olunca sosyal medyaya giremiyorum. Mesajınızı yeni gördüm. Müsaitseniz görüşebiliriz.
A-(Aradı. Selam bile vermeden) Hocam doğru mu, intihar edenler cenehhemde ebedi kalamayıp oradan çıkacaklar mı?
S-Bir şey itiraf edeyim öyle devam edelim. Sizi anlıyorum desem yalan olur. Çünkü sizin başınıza gelen benim başıma gelmedi ve çekmeyen bilmez. Şimdi konuşabiliriz.
A-Hocam doğru mu okuduklarım?
S-Neden intihar etmeyi düşünüyorsunuz? Buna sevk eden nedir?
A-(Çok sakin konuşuyordu) Hocam nefes alamıyorum artık. Yaşama sevincimizi bitirdiler.Aslında ben bir akademisyenim. İşimden attılar, hayatımızı mahvettiler, ailelerimizi perişan ettiler
S-Bunlar çok ağır şeyler. Öyle bir travmaya sebep oldu ki zalimler, insanı felç eder.
A-Bu bir yana herkes terk etti bizi hocam, akrabalarımız, arkadaşlarımız.
S- Büyük ihtimalle onların pek çoğuna iyilik dokundurmuş, yardım etmişsinizdir.
A-Hem de nasıl! Çocuklarına burs, yurt yuva bulmaktan maddi desteğe varıncaya kadar yardımcı oldum. Arabamı eşekleri yapmıştım bazılarının ne zaman ihtiyaçları olsa oradan oraya taşıyordum.
S-(Şimdi konuşsay sıradaki sorum şu olurdu: Sizi en çok hangi akrabanızın tavrı üzdü?
Bu soruyla onu konuşturup boşalmasını sağlamaya çalışırdım.)
A-Arkadaşlarımın hepsi tutuklandı. Bir ben dışarıdayım. Ben niye dışarıdayım onu da anlamış değilim.
S- Ben Bediüzzaman’a çok itimad ediyorum. Onun “Biz istihdam ediliyoruz” ifadesine yürekten katılıyorum.
Allah sizi o arkadaşlarınızı ailelerine, çocuklarına arada görünüp bir tebessüm etme, hal-hatırlarını sorma için dışarıda bırakmış olabilir mi? Çünkü onlar da muhtemelen sizin gibi terk edilmişlik yaşıyorlardır.
A-(Heyecanlandı) Evet olabilir. E ben bunu niye düşünmedim?
S- Ben bunu düşünmemenizi anormal görmüyorum. Öyle bir zulme maruzsunuz ki -az önce dedim- insanı felç eder.
S- Amerikada AA toplantıları var. Alkol ve uyuşturucudan kurtulmak isteyenlerin haftalık olarak gittikleri toplantılardır.
Burada alkol ve uyuşturucudan kurtulmuş olanlar diğerlerine yardımcı oluyorlar. Çünkü daha önce bu yollardan geçtikleri için onları anlıyorlar, çektiklerini biliyorlar. Bizde de Nasrettin hocanın bir fıkrası gibi anlatırlar ya
“bana eşekten düşmüş birini getirin o beni daha iyi anlar.” Demem o ki sizin gibi nankör akrabaları tarafından terk edilmiş insanlar bulamaz mısnız? Onlardan yeni dostlar edinemez misiniz?
A-Evet bulabilirim. E ben bunu niye düşünmedim.
Uzun konuştuk ama intihar lafını etmedi bir daha. Seviyeli bir insandı.
Yaşadığı travla ile karanlığa düşmüş o kadar insan var ki nasihat etmeden, anlama çabası ile onlara doğru sorular sorulduğu zaman, birikimi olan bu insanlar hem önlerini görüyor hem de size çok şey öğretiyor

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with sacit arvasi

sacit arvasi Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @ArvasiSacit

9 Jun
Hapishanede 2 sene boyunca 12 haftalık parenting, ebeveyn, dersi işledim. Katılımcılardan biri bir gün ofisime geldi. Aramızda şöyle bir konuşma geçti.
mahkum(M), Sacit(S)
M-Çocuklarımın annesi(my childeren's mom, demek ki evli değiller) yıllardır çocuklarımla beni görüştürmüyor+
S-(Hiç bir şey söylemeden gözlerine baktım, beden diliyle "pür dikkat seni dinliyorum" mesajı verdim)...
M-3 yoldan başka ailemizle iletişimimiz yok. Mektup, ziyaret ve telefon. (Şimdi email de var) Çocuklarımın annesi ziyaretime gelmiyor, telefonunu ve adresini de değiştiridi.++
S-Ortak arkadaşlarınız var mı? Varsa, onlar yardımcı olabilir mi?
M-(Lafı ağzıma tıkadı) işe yaramıyor, işe yaramıyor. (Sonra gözleri doldu, bir müddet sessizce bekledi) 12 sene sonra çıkıyorum, çocuklarım büyümüş olacaklar. "Yıllarca bizi neden aramadın derlerse ne yapacağım?++
Read 8 tweets
2 May 20
YENİ BİR DEVRENİN KAPISINDAYIZ-1
Müslümanlar yeni bir devrin kapısındalar. Bu Hizmeti ele alacağım. Hizmet belki de 3. aşamasındadır. Nedir bu 3. aşama? Alman sosyolog Hans Freyer’in büyük dinler ve cemaatler için yaptığı tespitindeki 3. Aşamayı kast ediyorum.
1. Aşama : Tilmizler halkası. Bu aşamada karizmatik şahsiyetin büyük etkisi vardır. Cemaat üyelerinde güçlü bir imanla bağlılık vardır. Dayanışma ve fedakarlık duygusu en üst seviyededir. Dava ve davete bağlılık noktasında inananlar her şeyi terk etme kararına varabilirler.
2. Aşama: dini önderin vefatı, otorite boşluğu ve kardeşlik cemaati. Bu aşama cemaat için bir dönüm noktasıdır. Zira hayatı boyunca onu yöneten, destekleyen ve taşıyan en önemli unsur aradan çekilmiştir. Bu bazı sorunları beraberinde getirir ama bu durumda onun sıddikleri veya
Read 18 tweets
30 Apr 20
BİZİM İÇİN ASIL TEHLİKE BUDUR VE BU TEHLİKENİN ÇANLARI ÇALIYOR-1
Bu yazıda muhataplarım genel olarak İlayı Kelimetullah için yurt dışına çıkanlar, özel olarak da Hizmet Hareketi’dir. Kitabın ortasında başlayacaksam:
Türkiye’de aile, okul, cami hatta TV programlarıyla temel dini bilgileri –iyi-kötü- veriliyordu. Bu bilgiler, akaid olarak umumiyetle Maturidi, amel olarak da Hanefi idi. Türkiye’deki cemaatlerin neredeyse tamamı -buna Hizmet de daildir- bu temel bilgiler üzerine inşa yapıyordu
Mesela günlük olarak Türkiye’nin her yerinde evlerde binlerce sohbet ile muazzam bir eğitim faliyeti yapan Hizmetteki hocaların didaktik bir şekilde akaid konularını işlediğini zannetmiyorum, buna belki ihtiyaç da yoktu o zamanlar. Veya o ihtiyaç hissedilmiyordu.
Read 15 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(