שרשור על ציידים לקטים, שרשרות אספקה, הדפסת כסף ואינפלציה:
בחצי השנה האחרונה אנחנו רואים, ברמה עולמית, שתי תופעות: הראשונה עליית מחירים של חמרי גלם ושירותים מסחריים, משעורה דרך הובלה ימית ועד חביבי המדור - שבבים. המחסור בשבבים גרם למעצור בתעשיית הרכב (הו אני כה שובב), ההובלה ימית למחסור במוצרי צריכה ועוד. ברדק. ממה זה הגיע?
ברשותכן אתחיל ממש מזמן - חברות ציידים לקטים. ע"פ המלצה של @maayanef הקשבתי לפודקאסט הנהדר הזה: tinyurl.com/maayanonwork, לכאורה על למה אנחנו עובדים כה קשה, בפועל הוא מתמקד בחברות ציידים לקטים שמתעקשות לחיות בלי אגירת עושר. מה שצדנו\אספנו זה מה יש. מחר יום חדש.
בשרשרת אספקה כזו לא יכול להיות מצב של חוסר יעילות מתמשך. הכל מעכשיו לעכשיו. יש תקלה? לא צדנו? נראה איך נמצא פתרון מיידי למלא את החוסר. המקסימום שהם עושים זה לשמר בשר ליום יומיים. מה הבעיה לכאורה? חוסר היכולת להתמודד עם שינויים מז'וריים. מבול. בצורת מתמשכת. (דיונים על זה לא היום)
התרבות האנושית, ע"פ @harari_yuval ורבים אחרים, מגיעה מעודף מתמשך של יצור על פני צריכה. העודף הזה מאפשר לנו לאגור משאבים ולנצל אותם ליצירת עתיד. ממיכון דרך שירה ועד השכלה כמובן. יחד עם העודף גם מגיע סחר, ואיתו שרשרת אספקה לא מקומית.
פאסט פורוורד לימינו: אנחנו חיים בעולם עם שרשרת אספקה גלובלית. מוצר טרוויאלי כמו חולצה נארג במקום אחד, נצבע באחר, הכפתורים, הצווארון, התפירה הסופית, האריזה, השינוע והמכירה, שלא לדבר על העיצוב - כל אחד קורה במקום אחר. וזה לפני שהגענו לאלקטרוניקה או רכב.
בעשור האחרון גם הגענו ליעילות מקסימלית בשרשרת האספקה. מה שהתחיל ביפן עם ה-Just in time, שרשרת יצור ללא מלאים כמעט, הפך לתופעה עולמית. מארג בינלאומי סבוך של שינוע ימי, אווירי ויבשתי, מערך מחסנים - דה וורקס. הכל על מנת להבטיח אספקה כמעט מיידית של הכל. אמזון פריים מישהי?
לא רק שהמוצרים נעו במהירות מטורפת (לאפטופ הביתה תוך יום?) אלא בעלות שינוע קרובה לאפסית. הסיבה היתה משולשת: ראשית קל לתכנן ולבצע יצור ושינוע של כמות גדולה של מוצרים דומים. שנית השיפור ביכולת המחשוב עזר לשפר את היעילות לכל אורך הדרך >>
ולבסוף כמות הכסף האדירה שנשפכה על השוק אפשרה לחברות הלוגיסטיקה לשרוד ואפילו לגדול גם אם הן הפסידו כסף. מוולט ועד Delhivery בהודו - יוצרים מערכת יעילה לכאורה, למרות שהיא הפסדית מאוד, ע"י הזרמת כמות אדירה של כסף. אמריקה.
הבעיה בשרשרת אספקה סופר יעילה אך הפסדית גלובלית היא חוסר עמידות בזעזועים. ברגע שיש פקק בתעלת סואץ (שנגרם עקב עומס יתר, כן?), או מחסור בכח אדם בנמל שנגחאי, העסק מתפרק כמו המצעד ב"בית החיות" , ולהצופה ינעם.
אם ב-2019 מכולות יצאו בזמן, הגיעו בזמן, נפרקו בזמן, הוטענו מחדש על הספינות בזמן וחזרו לנמל הבית בזמן, היום הכל שבור. מחירי ההובלה הימית עלו פי 5-10. לעתים זול יותר להטיס מאשר לשנע בים. עולם הפוך.
עכשיו כמו בבית החיות גם במציאות - החזרה לשרשרת אספקה גלובלית יעילה תיקח זמן רב. בטח חודשים רבים, יש האומרים שלא לפני תחילת 2023. הבעיה לא נגמרת במחירי הובלה. שרשרת אספקה לא יעילה מכתיבה גם מערך ייצור לא יעיל. פתאום יצרנים חייבים לשמור מלאים, לנהל ולממן אותם. אין יותר Just in time
התוצאה של כל זה הוא עליית מחירי סחורות ומוצרים, א.ק.א אינפלציה,ארוכת טווח. הורגלנו לזמינות מיידית ומחירים נמוכים. זה נגמר.
יום נהדר לכולכן, בפרט למי מכן בתעשיית הטחינה עולמית. #רוחמיןהון
Cc: @TheRealYield

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with 🟣 רו״ח, מין, הון

🟣 רו״ח, מין, הון Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @roh_min_hon

13 Aug
שיחות עם שורת מנהלות בתחום הסחר הבינלאומי (שילוח, הובלה, יבוא ויצוא) מעלות תמונה ברורה: שרשרת האספקה הגלובלית שבורה לרסיסים. מחירי חמרי גלם עלו בשיעור ממוצע של 50%, מחירי הובלה עלו פי שלושה, זמני הובלה פי שניים עד פי חמישה. יש לי תחושה שעוקבותי לא מופתעות, ועדיין העצמה מדהימה.
איש (נחמד) מתחום הספנות השווה את המרדף אחרי אוניות משא לראשי הצי הבריטי שמגייסים סירות דיג בזמן הפינוי מדנקירק.
Read 5 tweets
30 Jul
פידוש - לתת היום את הנאמבר של "יבוא ירקות וההשלכות ההרסניות שלו" או לחכות למחר עם התה הפושר והצנימים העבשים? אשמח לדעתכן המילולית. אין סקר.
יא ראב. בגלל שהבטחתי ל-@barzik אז יאללה, עכשיו.
נתחיל בבסיס - בחתכי דדקינד: אין דבר כזה שוק חופשי, וודאי שאין דבר כזה שוק חופשי במוצרים שאינם זניחים. בכל תעשיה ותחום ברגע שתבדקו מספיק עמוק תיראו אחת משתיים - או מעורבות ממשלתית עמוקה או שוק מונופולי (מונופסוני - זורם) או שניהם.>
אחרי ששמנו את זה מאחורינו, בואו נדבר על עלויות הקמה של תעשייה במקום בו היא לא נמצאת. אמלק - אין קשה מזה. לא בכדי מדברים על Eco-System. העיר טירופור (Tirrupur) שנמצאת שש שעות נסיעה מבנגלור היא המרכז העולמי בצביעת ואריגת בדי כותנה. לקח לעיר איזה 20 שנה להגיע למעמד הזה, >>
Read 22 tweets
30 Jul
בשבועיים האחרונים יש מתיחות בגבול בין שתי סטייטים בצפון מזרח הודו - Assam ו-Mizoram. סכסוך ברמה של קרבות בנשק חם בין כוחות משטרה משני הצדדים, הרוגים והכל, כן?
הקונפליט הבסיסי בין הסטייטים הוא דתי ואתני. אסאם היא מדינה בעלת רוב הינדי שהיגר מהמישורים של תת היבשת לעמק אסאם, יחד עם מיעוט מוסלמי גדול שהיגר מבנגלדש, בעוד רוב תושבי מיזורם הם נוצרים ממוצא של שבטים סיניים שהיגרו מעבר להימליה.
ההבדל בין הסטייטים בולט כשמסתכלים על הגאוגרפיה שלהן. אסאם נמצאת בעמק הפורה משני צידי הברהמפוטרה, בעוד מיזורם נמצאת על רצועת ההרים שחוצצת בין הודו למיינמאר. בהתאם אנשי אסאם הם חקלאים, ומיזורם ציידים ורועים.
Read 4 tweets
29 Jul
עתידות - מאוחר יותר היום אצייץ בדיחה מהסבנטיז. איך אומר @Sachback: תקנו כרטיסים, כי רכבת הצחוק מייד יוצאת. #NoFlipping
כמובטח:
מסופר שבסבנטיז שאלו רוסי, פולני, אמריקאי וישראלי את אותה שאלה: "סליחה אדוני, מה דעתך על המחסור בבשר".
ענה הרוסי - אני לא מבין את השאלה, מה זה "בשר"?
הפולני - לא מבין את השאלה, מה זה "דעתך"?
האמריקאי - לא הבנתי, מה זה "מחסור"?
הישראלי - לא הבנתי, מה זה "סליחה"?
והנמשל המתבקש - איך מוצאים עובדת הודית שתתאים לעבודה עם חברה ישראלית? אז יש ידע נצבר: מנהלות ישראליות מצפות (בהכללה) מהעובדות שלהן שיקחו אחריות *מעבר* להגדרת התפקיד הרשמית. בישראל. עובדת שתעשה בדיוק מה שמבקשים ממנה תיתפס, בצדק, כ"מקטינת ראש" ו"חסרת מוטיבציה".
Read 6 tweets
28 Jul
שני הסנט שלי בהצפה המחודשת של הפער העדתי: לכאורה נעשה מחקר שמראה שבשנים האחרונות הפער העדתי בישראל גבר. מה שלא נבדק הוא האם פערי מעמדות התחזקו בתקופה זו ללא תלות במוצא. יש לי תחושת בטן שזה בדיוק המצב.
יתר על כן, ניסיון למיגזור של החברה נמצאים בעמודי הפתיחה של המדריך לפוליטיקאי הקפיטליסט, עם הקדשה אישית של אחד ב. ניתאי. מיגזור כזה משסה חלק מהנתינים בחלקים אחרים במקום להתקומם כנגד המעמד העליון שמנצל את ההזדמנות לגזול כל מה שניתן.
הערת אגב א: משתלב טוב מאוד עם חצרות של רבנים, ודת בכלל.
הא"ב: ההתנחלויות, ש"ס ועוד הן דוגמה קלאסית למיגזור.
מטרת המיגזור הסופית היא יצירת "משטר נאמנות", ® @gutweind, שהיא הפיכת כל מעשה שלטוני ל"מתנה" מידי השליט לנתינים, כמעט ההגדרה של דיקטטורה.
Read 8 tweets
1 Jul
כנגד אלן וויסלברג, סמנכ"ל הכספים של ארגון הגג של טראמפ, Trump Organization, וכנגד הארגון עצמו, הוגשו הלילה כתבי אישום שייחשפו לציבור הלילה. ארחיב בהמשך השלכות עסקיות. אינני עוכר הדין ולכן לא אתייחס לצד המשפטי. #נו_פליפינג.
ובהרחבה: המבנה המשפטי של עסקי טראמפ מאוד דומה למה שהיה לפישמן בשעתו - חברת אם (Trump Organization) שמתחתיה ובצדדיה מאות אחזקות, חלקן בבעלות מלאה של המשפחה, בחלקן למשפחה יש שליטה ובחלקן רק זכויות מיעוט. רוב העסקים הנשלטים הם מפסידים ולכאורה מעורבים בפלילים.
הדרך בה טראמפ מימן את האימפריה שלו,ואת סגנון חייו היקר מאוד, היא שורה ארוכה של הלוואות שניתנו לחברות הבנות אשר שילמו דמי ניהול לארגון האם, לבני משפחה וסתם מימנו ישירות את הוצאות המשפחה.
Read 12 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(