Obrim fil explicant la polèmica dels mitjans aeris a l'incendi del Cap de Creus i que va afectar els municipis de Llançà, el Port de la Selva i la Selva de Mar.
#IFLlançà
En tot incendi forestal, Bombers Generalitat, activa els seus recursos de mitjans aeris, i en cas de ser necessari, demana al govern espanyol que aportin més recursos.
En l'incendi del Cap de Creus, Bombers va creure necessari disposar de més mitjans aeris que els seus propis.
Vista la localització de l'incendi, i com ha passat altres vegades, des de Bombers es va pensar en demanar l'activació d'aparells de l'Estat francès, ja que per la seva situació teòrica arribarien a l'incendi abans que els espanyols, que tenen la base a Saragossa i Pollença.
Però aquesta idea no és casual.
Hi ha en vigor el Projecte COOPEREM, signat entre Bombers de la Generalitat i el Servei Departamental d’Incendis i de Socors de Pirineus Orientals amb l'objectiu de desenvolupar una ajuda transfronterera ràpida, eficaç i segura en emergències.
Des de Bombers de la Generalitat es va consultar amb els Bombers dels Pirineus Orientals i aquests van comunicar que tenien aparells disponibles i a poca distància. Llavors des de la Generalitat es va demanar al Ministerio corresponent, que demanés aparells a l'Estat francès.
Malgrat el projecte COOPEREM entre bombers catalans de banda i banda de la frontera, cal sempre el vist-i-plau del govern espanyol, ja que es tracta d'un tema entre dos estats.
Espanya, com sempre, decideix i mana. I en aquest cas, va decidir i manar no demanar cap ajuda externa.
Segons el govern espanyol amb els recursos espanyols ja era suficient. Una decisió tècnica (o política?) presa en un despatx ministerial a centenars de km de l'incendi i sense conèixer de primera mà l'operativitat de l'extinció i el desenvolupament de l'incendi.
L'estat espanyol no va denegar l'ajuda dels Bombers de la Generalitat a l’incendi forestal del Cap de Creus, ja que va aportar els seus propis mitjans aeris. Però si va denegar la petició d'ajuda dels Bombers de la Generalitat als bombers dels Pirineus Orientals.
Si s'hagués activitat els mitjans aeris dels Pirineus Orientals, haguessin arribat abans i el seu temps de resposta hagués sigut cabdal i l'incendi hagués tingut un altre comportament i un altre escenari.
Però com hem dit abans, Espanya decideix i mana sobre Catalunya.
Fins quan?

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Bombers per la República🎗🚒

Bombers per la República🎗🚒 Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @ANC_Bombers

13 Oct 20
A los bomberos de España:
¿Porqué nuestra posición es negativa a la "Proposición de Ley de coordinación de los servicios de prevención, extinción de incendios y salvamento en el marco del Sistema Nacional de Protección Civil"?
¿Somos insolidarios los bomberos catalanes?
Establecer una ley única para todos los cuerpos de bomberos de España, puede parecer una gran idea para resolver y solucionar las carencias y ordenar los cuerpos de bomberos españoles, una realidad de la que somos conscientes desde Cataluña.
Esta propuesta de ley redactada desde la Coordinadora Unitaria de Bomberos Profesionales está hecha desde el desconocimiento de la realidad de Cataluña, donde la Ley 5/1994 del 4 de mayo, regula legisla nuestros servicios de prevención y extinción de incendios y de salvamento.
Read 20 tweets
11 Oct 20
Aquest dimarts 13 es vota al Congreso una ley de bomberos🚒.
Fins ara a ESP no li han importat MAI els #bombers, ni les #emergències.
Analitzem la llei, i perquè creiem que cal votar NO.

El fil és llarg, com qualsevol llei espanyola.

👇🔽 Image
La proposta de llei es pot trobar a: congreso.es/public_oficial…

El dimarts es votarà en ple la "toma en consideración".
1. Exposició de motius: fa un relat del desastre en l'organització dels cossos de bombers a ESP.

El seu problema no és el nostre: tenim una llei del 94, tenim bombers funcionaris, bombers voluntaris, bombers d'empresa, personal laboral de suport.
I experiència.

Cal votar NO.
Read 29 tweets
26 Jan 20
L'estat continua amb l''assetjament a les institucions catalanes.
Continua amb la repressió.

I nosaltres continuem paralitzats.

Obrim fil. 👇
Un òrgan administratiu que ha de decidir com es fan unes eleccions (candidatures, cens, paperetes, col·legis) aplica fraudulentament la llei, i 2 anys més tard d'unes eleccions, decideix que algun electe ja no ho és.
Com si fos administració de justícia.
Enèsima jugada il·legal legalista de l'estat profund.

I nosaltres encara no hem après a resistir l'embat, ni a fer veure a la nostra societat (a tota, no només a una part) que es injust i il·legal. No aconseguim que l'estat perdi legitimitat a molts dels nostres conciutadans.
Read 12 tweets
6 Nov 19
El CECAT, la sala que depèn de la Direcció General de Protecció Civil i situada en el Departament d'Interior ha passat de gestionar la Protecció Civil a ser el centre de coordinació de la repressió policial a Catalunya.
Obrim fil: ⤵️
El CECAT és el centre superior de coordinació i informació de l'estructura de Protecció Civil a Catalunya. Gestiona amb personal especialitzat, les emergències a través de la coordinació dels diferents cossos operatius, organismes i institucions i activa els plans d’emergències.
L'activació de la fase d'emergència d'un pla d'emergències (neucat, inuncat, infocat, etc.) comporta que al CECAT també s'hi desplaci depenent del pla, personal de Bombers (Generalitat i Barcelona), Mossos, Trànsit, FGC, SEM, Creu Roja, Agents Rurals, etc.
Read 15 tweets
3 Nov 19
Estem colonitzats?

Què volem dir amb això de metròpoli i colònia?

Obrim fil 👇
En una colònia la metròpoli controla el territori, l'exèrcit, els grans negocis d'extracció,...

I la colònia por fer només petits negocis.

Anem a revisar...
ESP controla aduanes (impostos, control persones i migracions), els aeroports i ports principals, control aeri i marítim.
Read 11 tweets
30 Nov 18
Ante un nuevo ataque para desprestigiar por partida doble al gobierno de la Generalitat y a los bomberos, nos vemos en la obligación de aclarar una serie de conceptos.
Abrimos hilo
1. Los bomberos catalanes salimos desde el #20S2017 a la calle para defender a ciudadanos e instituciones atacadas solo por querer ejercer la democracia. Y lo hicimos respondiendo a la llamada de nuestro pueblo, ya que somos servidores públicos y estamos para proteger a la gente.
2. En ningún momento los bomberos nos hemos sentido utilizados como peones del "procés". Hemos salido siempre por nuestra iniciativa y propia voluntad y siempre apoyados por nuestro pueblo. Y siempre nos lo han agradecido.
Read 16 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(