My Authors
Read all threads
El CECAT, la sala que depèn de la Direcció General de Protecció Civil i situada en el Departament d'Interior ha passat de gestionar la Protecció Civil a ser el centre de coordinació de la repressió policial a Catalunya.
Obrim fil: ⤵️
El CECAT és el centre superior de coordinació i informació de l'estructura de Protecció Civil a Catalunya. Gestiona amb personal especialitzat, les emergències a través de la coordinació dels diferents cossos operatius, organismes i institucions i activa els plans d’emergències.
L'activació de la fase d'emergència d'un pla d'emergències (neucat, inuncat, infocat, etc.) comporta que al CECAT també s'hi desplaci depenent del pla, personal de Bombers (Generalitat i Barcelona), Mossos, Trànsit, FGC, SEM, Creu Roja, Agents Rurals, etc.
El 2012 amb Felip Puig com a conseller, el CECAT es va transformar per primera vegada en CECOR (centre de coordinació) entre Mossos, Urbana, policia nacional i guàrdia civil durant la cimera del Banc Central Europeu a BCN. L'excusa va ser que no hi havia cap més lloc disponible.
D'ençà el 2012, el CECAT s'ha transformat en CECOR policial diverses vegades, a causa d'eleccions, vagues, consulta del 9N, manifestacions com 11Set i 12oct, finals de futbol i rugbi a BCN, Consell de Ministres, etc., sempre amb el vist-i-plau del conseller d'interior de torn.
Això ha suposat que el personal de Protecció Civil es traslladi a una “saleta” coneguda com “miniCECAT" o "CECAT de contigència", que no reuneix les mínimes condicions tecnològiques ni laborals, per treballar, sense finestres i per tant, sense llum ni ventilació natural.
El trasllat comporta l'adequació de la sala CECAT a operativa policial: personal informàtic i tecnològic ha de doblar hores per ajustar equips, així com personal de manteniment i neteja també ha de treballar més de l'habitual. Volem transparència en aquestes despeses econòmiques.
I una dada poc coneguda: tot el personal polític i policial que treballa en el CECOR gaudeix de cafetera, begudes, i càtering per esmorzar, dinar, berenar i sopar, mentre la resta del personal del Departament s'ha de pagar els àpats.
Quan pugen les despeses de càtering i canapès?
I una altra dada poc coneguda: el pas del CECOR ha deixat alguna vegada la sala CECAT sense pràcticament existències de material fungible d'oficina destinat a Protecció Civil i misteriosament alguns desperfectes. Mai ningú s'ha fet responsable de res. Qui ho paga tot això?
El CECOR comporta una interferència i alteració en el funcionament habitual del Departament d'Interior i del seu personal, a nivell de seguretat, aparcament, logística, etc. i suposa tenir més agents armats de l'habitual en un edifici on pràcticament tot el personal és civil.
Des del 14 d'octubre, el CECOR està sota les ordres directes de la policia espanyola. Els Mossos són col·laboradors i acaten i executen les ordres del Ministerio del Interior. La col·laboració i la confiança són exquisites, tal com han recalcat comandaments dels Mossos.
Des del 14 octubre, el CECAT està ocupat pel CECOR, des del qual s'exerceix una brutal repressió contra el poble català sistemàtica i premeditada: s'han detingut més de 210 persones, unes 30 empresonades. Més de 600 persones ferides, 4 han perdut un ull, 2 han perdut un testicle.
Ens preguntem com és que en 7 anys, encara no s'ha creat un espai especial pel CECOR policial i perquè es continua fent en un lloc on no l'hi pertoca, en instal·lacions i amb recursos de Protecció Civil, fet que precaritza el seu personal i posa en risc la mateixa Protecció Civil
També ens preguntem perquè un govern que es declara independentista, i que no para de plorar sobre la repressió, convida les forces policials espanyoles al Departament d'Interior, que són precisament les que ens reprimeixen i hi col·labora amb els mateixos Mossos sense complexos.
Demanem respecte i sensibilitat pels serveis de Protecció Civil. Exigim explicacions i depuració de responsabilitats dels màxims dirigents polítics i policials del Departament d'Interior per tanta repressió. Demanem al MHP Quim Torra que posi fi a aquesta col·laboració indigna.
Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh.

Enjoying this thread?

Keep Current with Bombers per la República🎗🌊

Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Follow Us on Twitter!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!