"Çürük dişlerimizle bizler,
Dökülmüş harfler gibi kelimelerden,
Saf ve pembe gülümserdik."
Kelimelerden dökülmüş harfler. Müthiş.
"Ne diyecektin, ne söyleyecektin
Şairlerin şahı olsan,
Bir AH'tan başka."
Madak bunu kast etse yazardı herhalde ama "ah", aynı zamanda divan şiirinde Allah'ı simgeler. Şiir okuyanındır anlayışımdan cesaret alarak mısraları yormakta beis görmüyorum :)
Herkesin sevebileceği bir tarzı yok Madak'ın ama birilerinin seveceğine eminim.
Kendi kendime edebî takılacağım ayrı bi hesap mı açsam acep 🤔
Gerçi gene kendi kendime takılıyorum da, ne bilem 😂
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Bunu gören kimisi 1 ayete dayanıp 500 ayeti nesh etmiş kimisiyse zahirdeki tenakuzu değişen şartlara karşı değişen tutumlar olması gerektiğine yorup ayetlere olduğu gibi iman etmiş.
Resullerin tebliğ süreçlerine baktığımızda da üslubun evvela öğüt ve örneklik şeklinde olduğunu..
inkar halinde üslubun örneklemeler ve muhakemeye davete evrildiğini, gene yararı olmazsa (muhtemelen karşıdan da seviyesiz tepkiler geldiğinden) iğneleyici, alaya varan ve tehditvari söyleme dönüştüğünü ve birkaç basamak sonra da, ...
Konu sadece Kur'an değil, her ilim dalında bu böyle böyle.
Koronayla alakalı şunu yazan bi adam gördüm: "İnsanı güya öldüren virüs ne hikmetse el yıkayınca ölüyormuş. Hehehe"
Bu vatandaşın ne denli saçmaladığını anlatmaya kelimeler yetmez.
Daha önce yazdım mı bilmiyorum, bunun bir benzerini Wikipedia'dan bakıp burada ahkam kesenlerde görüyoruz.
Adam bir mevzu için googlelamış. Bi şeyler okuyup öğrenmiş. Sonra o öğrendiği şeyleri (herkesin 5 sn içinde ulaşabileceği 2 satırı) kendinden müthiş bir eminlikle satıyor.
Kur'an'a dışarıdan yöneltilen eleştiriler ve Kur'an'a dair içeriden bildirilen arzuhaller arasında metinde bağlam takibinin yapılamaması yer alıyor. Pasajla zahirde alakasız görünen metinlerin araya girmesi, dağınık bir kompozisyon izlenimi oluşturuyor.
Neticede metnin anlaşılmadığı ifade ediliyor.
Kur'an'da konuların muhtelif yerlere dağıtıldığı, konular arası sekmelerin olduğu hepimizin malumu. Ve bunun Kur'an yazarının tercihi olduğu da müslümanlar nazarında sabit.
Bu dağınık anlatımın (burada "dağınık"ı olumlu ya da olumsuz anlamda değil, nötr anlamda kullanıyorum) bazı olumsuz sonuçları olsa da olumlu sonuçları olduğu da hepimizin malumu. Allah yaptığı işi en yapan olduğuna göre, ...
Ayetleri literal anlayacak olursak okumak, yazmak ve anlatmaktan bahsedildiğini, ayetleri beraber okuyacak olursak da her birinin bir diğeriyle irtibatı olduğunu söyleyebiliriz sanırım :)
Önceleri her kitabı "roman okur gibi" okurdum, şimdilerdeyse romanları "bile" not almadan okuyamıyorum.
Bir de bir zamanlar bir blog sitesi açtıydım (bkz. kelimedenartan.blogspot.com), okuduklarımdan bazılarını orada tartışacaktım sözde ama zor iş :)
Ehli kitapla ilgili ayetleri sadece ehli kitap, kafirlerle ilgili ayetleri sadece kafirler, zenginlerle ilgili ayetleri de sadece zenginler yorumlasın. İnsanlara neyi nasıl yapması gerektiğini söylemeyelim, modernist zırvamıza uygun düşmez çünkü bu.