امروز ۱۷مرداد۱۴۰۰ است واگر به عقب برگردیم در هفدهم مرداد:
سال ۱۲۸۵؛ پایان تحصن مشروطه خواهان در سفارت انگلیس!
سال ۱۲۹۸؛ میرزا حسن خان وثوق الدوله، قرارداد ۱۹۱۹ را با انگلیسیها امضاء کرد!
۱/ #تقویم_روز
سال ۱۳۰۳؛ سیدحسن مدرس همراه دو نماینده دیگر مجلس که درخواست استیضاح رضاخان را مطرح کرده بودند، مورد ضرب و شتم قرار گرفتند. ملک الشعرای بهار یکی دیگر از نمایندگان در مجلس تصریح کرد: «ما امنیت نداریم» به همین دلیل طرح استیضاح مسکوت ماند!!!
۲/ #تقویم_روز
سال ۱۳۰۵؛ رضاشاه وارد بجنورد شد و بلافاصله ۱۲سرباز را همراه با رئیس مالیه و یک روحانی، تیرباران کرد!
سال ۱۳۲۴؛ یک هواپیمای ارتش از نوع تایکر ماوس در لشکرک سقوط کرد!
سال ۱۳۳۲؛ روزنامه فرانسوی پاری ماچ نوشت: اشرف پهلوی برای شوراندن ارتش علیه مصدق به تهران رفته بود!
۳/ #تقویم_روز
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
امروز ۱۶مرداد۱۴۰۰ است واگر به عقب برگردیم در شانزدهم مرداد:
سال ۱۲۹۰؛ عده کثیری از مردم مشهد علیه مشروطیت تظاهرات کردند.
سال ۱۳۰۲؛ تجار و اصناف و بازاریان تهران به مناسبت تبعید علما و مراجع از عراق، سه روز تعطیل عمومی نموده و در مساجد اجتماع کردند.
۱/ #تقویم_روز
سال ۱۳۰۳؛ محمدحسن میرزا ولیعهد در پیامی به احمدشاه قاجار، تصریح کرد ترور ماژور ایمبری کنسول آمریکا به دستور رضاخان بوده نه مردم خشمگین!
سال ۱۳۳۱؛ کاشانی به ریاست مجلس برگزیده شد.
سال ۱۳۳۲؛ در تظاهرات مردم تهران، مجسمه شاه در میادین شهر تخریب و به زیر کشیده شد!
۲/ #تقویم_روز
سال ۱۳۳۳؛ آیزنهاور و چرچیل تعهد ایران به پرداخت غرامت به انگلیس بابت ملی شدن صنعت نفت راتبریک گفتند!
سال ۱۳۴۲؛ طیب حاج رضایی، غلامرضا قائنی، امیر کریمخانی، اسماعیل حاج رضایی و فضل الله ایزدی سلحشور که در قیام ۱۵خرداد۴۲ دستگیر شده بودند به اعدام محکوم شدند!
۳/ #تقویم_روز
در مهر۱۳۷۳ پس از درگیری خونین نیروهای محلی مجاهدین با گروهی نوظهور در اسپین بولدگ در افغانستان و نزدیک مرز پاکستان، فردی به نام مولوی منان نیازی با بخش فارسی رادیو بیبیسی مصاحبه کرد و خود را سخنگوی گروه جنگجوی جدید معرفی نمود...
۱/ #کلاس_تاریخ
منان نیازی گروهشان را اینطور معرفی کرد: "ما محصلین و طالبان مدارس دینی هستیم که برای از بین بردن دستهجات مسلح محلی و برقراری امنیت اقدام نمودهایم."
و دنیا آنها را با این نام شناخت؛ طالبان...
۲/
طالبان به سرعت مناطقی را در جنوب افغانستان که زیر تسلّط دولت مجاهدین به رهبری برهانالدین ربانی بود، اشغال کردند. آنها یک ماه و دو روز پس از اعلام موجودیت، قندهار را تصرف کردند و به پیشرویهای خود ادامه دادند و تا سال ۱۳۷۵ بخش زیادی از افغانستان را تحت سلطه گرفتند.
۳/
در شرایطی که خاندان سلطنتی عملا نقشی در اداره فرانسه نداشتند؛ در مجمع ملی، نمایندگان به سه گروه تقسیم میشدند: طرفداران سلطنت، طرفداران حقوق مردم که مخالف سلطنت بودند و انقلابیون میانهرو که خواهان مشروطه بودند.
۱/ #کلاس_تاریخ
با نفوذترین گروه مجلس، گروه «ژاکوبنها» بود که در منتهی الیه چپ مجمع مینشستند. آنها بیرون از مجمع یک باشگاه مختص به خود برای هماهنگی داشتند.
نفوذ و محبوبیت ژاکوبنها به قدری بالا بود که هر آن چه در باشگاه آنان تصویب میشد، قطعا در مجمع هم به صورت قانون در میآمد.
۲/
رهبر ژاکوبنها یک حقوقدان فوق انقلابی به نام «مکسیمیلین روبسپیر» بود. نامی که خیلی زود معروفترین نام فرانسه شد.
باشگاه دیگر انقلابیون، «کوردلیه» بود که از گروه «سان کولوتها» به رهبری افرادی چون ژرژ دانتون، ژان پل مارا و کامی دمولن، تشکیل شده بود.
۳/
امروز ۱۸تیر۱۴۰۰ است واگر به عقب برگردیم در هجدهم تیر:
سال ۱۳۰۵؛ تیرباران ۵۶نفر از نظامیان سلماس که در دوم تیر به علت نرسیدن حقوق خود شورش کرده بودند!
سال ۱۳۳۳؛ مأمورین حکومت نظامی ساختمان روزنامه شاهد و چاپخانه آن را تصرف و اموال این روزنامه را به یغما بردند!
۱/ #تقویم_روز
سال ۱۳۳۳؛ انبار غله میدان شوش به وسعت ۲۵۰هزار متر مربع طعمه حریق شد. در این حریق عده زیادی از مردم جان خود را از دست دادند!
سال ۱۳۴۱؛ بر اثر سقوط یک فروند هواپیمای آموزشی در حوالی فرودگاه دوشان تپه، ۲ خلبان هواپیما از جمله یک افسر آمریکایی کشته شدند!
۲/ #تقویم_روز
سال ۱۳۴۱؛ تصادف مرگبار یک اتوبوس با قطار در گرمسار ۴۸نفر را به کام مرگ فرستاد!
سال ۱۳۴۴؛ ژنرال اکهارت رییس هیأت مستشاری نظامی امریکا، در مصاحبهای گفت: خلبانان ایرانی در جنگهای کنگو به طرز تحسینآمیزی فعالیت کردند و مورد تأیید سازمان ملل قرار گرفتند!
۳/ #تقویم_روز
بعد از پیروزی هاشمی رفسنجانی در انتخابات سال ۱۳۷۲، هاشمی در خطبه های نمازجمعه خاطره ای را مربوط به روزهای قبل از انتخابات از داخل منزلش تعریف می کند که عدهای آن را توهین به افرادی که به او رأی نداده بودند، میدانند.
۱/
هاشمی رفسنجانی در پشت تریبون نماز جمعه، این خاطره را بیان میکند: در ایام رقابت انتخاباتی، در یکی از روزها که فرزندانم در خانه ما مهمان بودند، یکی از نوه های من در حال راه رفتن بر روی لبه تراس منزل بود و من که متوجه این صحنه شدم، به یکی از بچه ها گفتم که او را بیاورد داخل اتاق.
۲/
وقتی او را آوردند، کلی با او صحبت کردم که آنجا خطرناک است و ممکن است به پایین بیفتی و خون بیایید و آمپول و درد و اینها. ولی باز هم چند دقیقه بعد دیدیم که باز هم دارد بر روی لبه ی تراس راه می رود. من که نگران شده بودم، گفتم دوباره نوه ام را آوردند.
۳/
از ششمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاریخ جمهوری اسلامی چه میدانید؟! #رشته_توییت
دولت اول هاشمی رفسنجانی با تاکید روی بازسازی خرابی های ناشی از جنگ هشت ساله، کار خود را به پایان رساند در شرایطی که به هاشمی رفسنجانی لقب سردار سازندگی داده بودند!
البته سیاست های اقتصادی هاشمی در این دوره منتقدین جدی داشت که همین منتقدین رقبای جدی او در انتخابات شدند.
۲/
برای دوره ششم انتخابات ریاست جمهوری، ۱۲۸ نفر در انتخابات نام نویسی کردند و شورای نگهبان صلاحیت ۱۲۴ نفر را رد کرد. در این دوره ازانتخابات چهار نامزد ریاست جمهوری با هم رقابت داشتند.