Serdar Cevher Profile picture
Oct 10, 2021 27 tweets 17 min read Read on X
1- Arkadaşlar herkese selamlar,
Bu hafta sonu da #Endeks analizi yapalım beraber.
Baştan söyleyim, endeks ile ilgili olumsuz taraftayım. Gerekçelerini tek tek belirteceğim.
Önce bir #bist100 4 saatlik grafiği paylaşayım sizlerle. Çoğunluğun baktığı gözden.
2- Yukarıdaki grafikte endeks trend desteğinden dönmüş görünüyor. Tabi çoğunluk bunu yükselişin başladığı şeklinde yorumlayarak alıma geçebilir. Ama dalgaları sayarsak henüz düşüş trendi sonlanmamış, düşük tepeler ve düşük dipler geliyor sürekli. Yani market yapısı halen bearish.
3- Peki düşük tepe ve dipler yaparak ilerlerken trend desteğinden dönerek trendi döndürebilir mi? Mümkün.
Ancak biliyorsunuz ki her ne kadar endeks grafiği böyle söylese de, endeksi taşıyan hisselerin de yükselme potansiyeli olması gerek.
4- Son hareketlerde endeks grafiği hisse bazlı işlemlerde çok yanıltıcı oldu. Yani büyük hisseler endeks ile korele halde ilerlemedi. Biri düşerken diğeri yükseldi. Endeks düşüş trendindeyken bazı hisseler (örneğin havacılık) sert yükselişler sergiledi.
5- Bu durum da ben de endeksi analiz ederken #bist100 veya #bist30 grafiğine değil de, hisse bazlı analiz etmem gerektiğine karar verdim. Özellikle endeksi taşıyabilecek #bist30 hisselerine göz gezdirdim. Gördüğüm manzara hiç de hoş değil.
6- Takip ettiğim ve işlemler aldığım belli başlı #bist30 hisselerinin bazılarının trendlerini kırdığını ve düşüş onayına doğru hareket ettiğini, bazılarının da dirençlere geldiğini veya gelmek üzere olduğunu gördüm.
Şimdi sırayla bunlardan bahsedelim.
7. Öncelikle #xbank grafiği ile başlayalım.
Aşağıda 4 saatlik #xbank grafiği var.
Daha önceki günlerde de paylaşmıştım, trend kırıldı ve düşen onayında diye. Biraz gevşemeden sonra ikinci kez kırdığı trend çizgisine onaya gitti ve yine ordan döndü.
8- Ayrıca kısa zaman diliminde şöyle iki direnç de var. Fiyat, dirençlerin tam birleşim yerinden dönmüş.
Tabi market yapısının değişmediğini, halen bearish olduğunu herkes görmüştür. Üstteki yatay yukarı kırılmadıkça da market yapısının değiştiğinden bahsetmek güç.
9- Şimdi banka hisselerine geçelim.
#GARAN grafiği aşağıda. Market yapısı halen bearish. Sarı alan arz bölgesi yani bir direnç bölgesi. Dirençleri çizgilerle gösterdim.
10- #AKBNK
Akbankta da 4 saatlik grafikte trend kırılmış ve onay almış görüntüsü var.
11- Ayrıca yine #Akbnk grafiğinde kısa zaman dilimde aşağıdaki gibi bir yapı var. Ters bayrak. Bayrağın kanal tepesine bir atak da yapabilir. Son düşüşün fib 0,78 seviyesini de yatayda belirttim. Kanal orta bandında da güzel tepkiler var.
12- Sırada #THYAO var.
Aşağıya kısa periyotta bir kanal bırakıyorum. Bu kanalın tepesinden dönmüş görünüyor.
13- Geçmişte #thyao nun böyle bir yükselişten sonra döndüğü yerin grafiğini de aşağıya bırakayım. Benzer bir şekilde çizilen bir kanal tepesinden dönmüş. Hacim de son dönüş mumundan önce kendini belli etmiş. (akıllı paranın çıkışını)
14- Ancak güncel grafikte hacim dönüşü desteklemiyor gibi. Yani dönüş burdan mı olacak kestirebilmek zor. Eğer burdan dönmezse yani 14.28 seviyesi yukarı kırılırsa, endeksin de biraz yukarı tepki verme ihtimaline karşı aşağıdaki gösterdiğim bölgeden de dönebilir.
#THYAO
15- #TCELL
Aşağıya #tcell grafiğinin bir geçmiş bir de güncel grafiğini bırakıyorum. Geçmişte trendin kırılması sonucu trende pullback yaparak düşüyor. Şimdi de benzer görüntü var.
16- Aslında #TCELL grafiğinde geçmişle günümüz arasındaki tek fark şu:
Geçmişte trend yapısı bozuluyor, yeni düşük dipler ve tepeler geliyor;
Şimdi ise yeni düşük dip gelmiyor fakat yeni tepe de yapamıyor. Bu da trendin dönüşüne dair bir ön sinyaldir aslında.
17- #KCHOL
Koç aslında çok iyi yerden dönmüştü, aşağıdaki paylaştığım grafikte kanalı yukarı kırıp trendi döndürür diye düşünüyordum ama henüz beceremedi.
18- Ancak döndüğü yer çok kritik bi yer. Bir çapraz trend ve Fibo 0,618-0,786 arasından döndü. Mavi Trend desteğinden ufak bir dönüş gerçekleştirse de düşüş yapısını bozmadı hala. Eğer bu aşağıdaki mavi trend de kırılır ve fiyat son dibin altına gelirse, durum vahimleşir.
19- #PETKM
Petkimde biliyorsunuz geçen hafta çok sert bir satış gelmişti. Bu satış yükseliş trendini bozdu. Fiyat trendin altına geldi. Onay için yükselip tekrar düşmeye devam edebilir. Dikkat edin. (Tepkideki hacime de dikkat edin)
20- #PETKM geçmişte de benzer satış sonrası biraz yükseliş tepkisi yapmış (tepkide hacime dikkat. Malın tamamı satılamamış ve şuan satılıyor olabilir) ve kırılan trende onay sonrası büyük bir düşüş gerçekleştirmiş. Akıllarda bulunsun.
21- #ASELS
Baktığım grafiklerde olumlu grafiği olan ender hisselerden. Düşüş trend yapısı bozulmuş ve yükseliş trendi başlamış. Yükselişteki hacim de dikkat çekici. Ama çizdiğim kanal, çapraz trend ve arz bölgesine gelirse dikkatli olmak gerekir.
22- #TOASO
Tofaş da Log grafikte kanal tepesinde. Burdan düşüş başlayabilir.
Ayrıca Bir Not: Lin grafikte direnci yukarı kırıp, pullbackten sonra yükseliş başlamış görüntüsü var. Ancak Log grafikte kanal tepesine gelmiş. Dikkat edin.
2 Grafik de aşağıda.
23- #TUPRS
Tüpraş da kanal tepesine yakın. Ayrıca sarı alanla işaretlediğim bölge bir arz bölgesi. Satış gelme olasılığına karşı dikkatli olunmalı.
24- #Froto
Froto da alçalan üçgeni aşağı kırıp pullback yaptıktan sonra düşüş devam etti. Daha önce zaten grafiğini çizmiştim. Son tepki mumları da çok cılız. Grafik pek de iç açıcı değil.
25- Evet arkadaşlar, endeksi taşıyacak birçok hissenin durumu bu şekilde. Bazılarını paylaşmadım. Diğerlerine de siz bakabilirsiniz. Gelelim Endekse tekrar.

#sasa #sise #vestl #vesbe #Tkfen #eregl #krdmd #arclk #tavhl #pgsus #kozal #kords #hekts #alkim #mgros #bimas #ardyz
26- Hal böyle iken #bist100 ve #bist30 grafiklerinde kritik seviyeleri çizgilerle gösterdim. Bu çizgilerdeki fiyat hareketlerine dikkat edin. Ayrıca tüm ortalamalar da yukarıda. (günlük periyotta 50-100-200 SMA) Ortalamalar da karşımıza direnç olarak çıkacaktır. (100MA ya dikkat)
27- Evet arkadaşlar benim endeks yorumum bu şekilde. Tekrar hatırlatayım, bu benim fikrim, herhangi bir al-sat tavsiyesi içermez.
Yorumu ve fikri olan varsa flood altında bizimle paylaşabilir. Birlikte yorumlarız.
Herkese yeni haftada bol kazançlar…

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Serdar Cevher

Serdar Cevher Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @gscevher

Apr 23
1- Herkese Merhaba,
Teknik Analiz ve Price Action ile ilgili uzun zamandır paylaşmayı planladığım ve çok faydalı olacağına inandığım eğitim serimizin 1. Zinciri ile yeniden birlikteyiz.
Konumuz: Market Yapısındaki Kırılımlar: BOS – MSB – CHOCH
2- Nedir bu “BOS – MSB – CHOCH” ?
Öncelikle Açılımlarını yazalım:
BOS: Break of Structure
MSB: Market Structure Break
CHOCH: Change of Character
3- Bundan önceki Price Action Eğitim zincirimizde Market Yapısını, Dalga Yapılarını, Trendleri, Trend Dönüşlerini vs ayrıntılı olarak anlatmıştım.
Bu Zincir ve devamındaki zincirlerde asıl üzerinde duracağım konu CHOCH. Yani Fiyattaki karakter değişimi.
Read 46 tweets
Nov 1, 2023
1- Dostlar Herkese Yeniden Merhaba,
Arz ve Talep Bölgeleri ile ilgili Eğitim serimizin 3. Bölümünde yeniden birlikteyiz.
Bu eğitim serisinde, Arz ve Talep Bölgelerini kullanarak işleme girmenin zorluklarından ve bu bölgelere yapılan fiyat manipülasyonlarından bahsedeceğiz.
2- Ayrıca son olarak da, bu bölgelerdeki fiyat manipülasyonlarına (yani likidite hareketlerine) karşı hatalı işlem yapma olasılığını azaltabilecek bazı yöntemlere değineceğim.

Hadi başlayalım.
3- Arz-Talep Bölgeleri ile ilgili önceki 2 eğitim serilerini okuduysanız fark etmişsinizdir. Paylaştığım grafiklerdeki fiyat hareketleri, nispeten temiz hareketlerdi. Yani fiyatın Arz veya Talep bölgesine uğramasıyla fiyat çok fazla oyalanmadan ya düşüyor ya da yükseliyordu.
Read 47 tweets
Oct 14, 2023
1- Dostlar Yeniden Herkese Merhaba,
Arz ve Talep Bölgeleri ile ilgili eğitim serisinin 2. Bölümüyle yine birlikteyiz.
Konumuz: Arz ve Talep Bölgelerinin Belirlenmesi aşamasında dikkat edilmesi gereken hususlar.
2- Grafiklerde Arz ve Talep Bölgelerini belirlerken en çok dikkat etmeniz gereken hususlardan biri, hatta en önemlisi, analiz yaptığınız enstrümanda hakim trendi, bir başka deyişle market yapısını doğru belirlemektir.
Peki hakim trendi belirlemek neden önemli?
3- Çünkü bir işlemde ne kadar hakim trend yönünde pozisyon alırsanız, işlem başarı şansınız o kadar yüksek olur. Bu nedenle, bir yükseliş trendinde Talep Bölgelerini, Düşüş Trendlerinde de Arz Bölgelerini belirleyip bu bölgelere göre işlem almanız gerekir.
Read 42 tweets
Oct 12, 2023
1- Sevgili Dostlar,
Grafiklerde gördüğünüz fiyat hareketlerini daha iyi anlamanızı ve yapacağınız işlemlerde işlem başarı oranınızı artırmanızı sağlayacak yepyeni bir eğitim dizisi ile yeniden birlikteyiz.
Konumuz: Arz ve Talep Bölgeleri
İngilizce adıyla: Supply And Demand Areas
2- Arz ve Talep Bölgeleri ile ilgili olarak başlangıçta toplam 4 adet eğitim dizisini arka arkaya paylaşacağım.
Eğitim dizisinin sonuncu yani 4. bölümünde ise, paralı eğitimlerde bile bulamayacağınız bir alım satım tekniğinden bahsedeceğim.
3- Tabii ki bu tekniği öğrenmeden önce, Arz ve Talep Bölgelerinin mantığının ne olduğunu anlamanız oldukça önemli.
O yüzden, konuyu dağıtmadan, mümkün olduğunca konunun özüne dalarak bu bölgelerin çalışma mantığını sizlere aktarmaya çalışacağım.
Read 47 tweets
Aug 1, 2023
1- Yeniden Herkese Merhaba,
Finansal Piyasalarımızda tabiri caizse dikenli bir gül bahçesi olan Vadeli İşlemler ve Opsiyon Piyasasına (VİOP) yavaştan giriş yapıyoruz.
Tabii ki VİOP’un ne olduğuna dair uzun uzun tanımlarla ve gereksiz ayrıntılarla sizi boğmayacağım.
2- Şimdilik sadece, bu bahçenin kapısından içeriye göz ucuyla bakacak ve içerisinde nasıl fırsatların ve risklerin olduğunu size özet halinde anlatmaya çalışacağım.
VİOP’u anlatırken de, diğer türev araçlardan ziyade sadece hisse senetlerinin vadeli sözleşmelerinden bahsedeceğim.
3- Yani fazla kafa karıştırmaması için, döviz, endeksler, kıymetli maden, paritelere vs girmeyeceğiz.
Zaten hisse senetlerinin vadeli sözleşmelerinin işleyişini anladığınızda, diğerlerini de kendiniz rahatlıkla çözersiniz.
Read 36 tweets
Jul 26, 2023
Dostlar Tekrar Merhaba,
1. Bölümde, alım-satım ile sürdürülebilir bir kazanç sağlamak için Risk Yönetimi parametrelerinin nasıl olması gerektiğinden ve bu parametreler üzerinden trade sistemimize kendi kurallarımızı nasıl koyabileceğimizden bahsettik.
2. Bölümde ise; Risk/Kasa yönetimi konusunda koyacağımız bu kuralların, Trade Psikolojisine etkisinden bahsedeceğiz.
Hazırsanız Başlayalım:
Konumuz: Risk Yönetimi Kurallarının Trade Psikolojisine Etkisi
1- Öncelikle şunu bilmekte fayda var ki, “Piyasalar Belirsizdir.” Yani piyasalarda bırakın 1 gün, 1 hafta sonra ne olacağını, 1 saat sonra ne olacağını dahi bilemeyiz. Beynimiz ise, belirsizliği hiç sevmez. Belirsizlik, beynimiz için başlı başına bir stres kaynağıdır.
Read 34 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us!

:(