1)
El 40è congrés del PSOE i la Convenció Nacional del PP celebrats tots dos a València només serveixen per mostrar a l'opinió pública que estem més units que mai, que fem pinya, que no hi ha divisions internes, que el nostre líder no està qüestionat i que som molt espanyols.
2)
En el cas del PSOE s'ha venut a l'opinió pública que no hi ha divisió ni guerra interna, i que els barons i la vella guàrdia donen ple suport a Pedro Sánchez. Fins i tot, Susana Díaz (a qui el periodista Zarzalejos va definir de "gran estadista") va fer un discurs conciliador.
3)
Díaz, referint-se a Sánchez, diu: "Él se alegra que yo esté aquí, y yo me alegro de que él se alegre de que yo esté aquí". Després d'haver perdut tots els embats contra Sánchez, la sultana, ara senadora, li dóna les gràcies públicament per poder continuar vivint del "chollo".
4)
I enmig del congrés, no hi podia faltar la figura de Felipe González, un personatge que fa més nosa que servei i la influència -i rellevància- del qual minva any rere any. Els temps canvien, i estem passant de la Transició modèlica a qüestionar obertament el règim del 78.
5)
Els votants de González desapareixen (llei de vida) i les noves generacions parlen més del González dels GAL que no pas del González que va fer possible l'ingrés d'Espanya a la UE. I dic els GAL perquè dels GAL va la cosa que vull explicar. Fixem-nos en aquests petits detalls.
6)
Felipe González assisteix al 40è congrés del PSOE amb cara de pomes agres. Però el relat oficial és que hi va per tancar ferides i guerres internes, i es busca la foto. Una foto que @PoliticayModa explica amb precisió quirúrgica en aquesta piulada:

7)
Felipe González tem pel seu llegat polític, i això és típic d'aquests polítics autoreferenciats com a estadistes que han transformat -amb els seus errors i encerts- el país que han governat durant anys (seria també el cas de Jordi Pujol a Catalunya).
8)
Felipe González tem que el terrorisme d'estat (del qual ell en va ser partícip d'una manera o altra) acabi enfosquint el seu llegat polític. I dic enfosquint per no buscar paraules més dures i gruixudes, perquè la vinculació GAL-González és clara:

ccma.cat/324/un-documen…
9)
Per tant, i aquí ve al meu entendre la clau de la foto d'aquest 40è congrés, no és que González perdoni a Sánchez, sinó que González, a contracor, se sap a les mans de Sánchez, que és diferent. I Pedro Sánchez té uns socis de govern que fa temps que remenen el tema dels GAL.
10)
Dos dies després del congrés, el dimarts 19 d'octubre, passa això: "Otegi pide a Felipe González que asuma la responsabilidad por los GAL". A l'endemà, i des de Barcelona, González contraataca: "quiero que Juan Carlos I vuelva ya y que se respete su presunción de inocencia".
11)
Per què González, després que Otegi digui que ha d'assumir responsabilitats pels GAL, contraataca amb Juan Carlos I? La resposta la trobem en aquesta entrevista a Pedro Sánchez feta dos dies abans del 40è congrés del PSOE. I en aquesta entrevista, Pedro Sánchez assegura:
i 12)
"Sánchez reclama al rey Juan Carlos que dé "explicaciones" sobre sus escándalos y rinda cuentas de "informaciones perturbadoras"".

La vella guàrdia va menystenir Sánchez i va obligar el PSOE a votar a favor de Rajoy. I això no se soluciona amb una foto enmig d'un congrés.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Bernat Deltell

Bernat Deltell Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @Bernat_Deltell

8 Oct
1)
Fiscalía ultima el cierre de las tres investigaciones abiertas contra Juan Carlos I. Así pues, el rey emérito podría volver pronto a España tras 14 meses en Abu Dabi. La titular de Política Territorial, Isabel Rodríguez, ha dicho que el gobierno "es muy respetuoso con las
2)
decisiones individuales y personales". Rodríguez ha dejado claro que la relación del gobierno es con el "actual jefe del Estado, con el Rey Felipe VI. Lo que ponemos siempre en valor es su ejemplaridad en el desempeño de su responsabilidad".

¿Ejemplaridad?

Vamos allá
3)
Empecemos con el emérito. Resulta que la misma semana que la Fiscalía ultima el cierre de las investigaciones, el diario ABC publica que la actual ministra de Defensa, Margarita Robles, entregaba 60 millones de pesetas anuales de los fondos reservados a la Casa del Rey durante
Read 17 tweets
4 Oct
1)
Quan el president @KRLS és detingut a Alemanya el relat oficial que es fa circular ràpidament se centra en un sol titular: l'extradició és qüestió d'hores/dies. Fins i tot Karl Jacobi, un alemany resident a Catalunya, ho celebra amb una gran festa rodejat de càmeres i micros.
2)
Jakobi, que es volia presentar a les eleccions municipals de Barcelona, diu, sobre el moviment independentista, que "hay que dejar de llamarles independentistas y empezar a llamarles nazis catalanes". I no és l'únic; d'altres parlen de colpistes:

3)
Sí, l'exlíder de Ciudadanos, l'Albert Rivera, aquest gran estadista que alguns mitjans de comunicació van ensabonar i inflar fins al despropòsit, comparava el president @KRLS amb un colpista i assegurava que la justícia -l'espanyola, evidentment- fa molt bé la seva feina.
Read 19 tweets
15 Sep
1)
18 de julio 2018:
Pedro Sánchez reconoce q la crisis en Cataluña “sólo se resolverá votando” y que “el pueblo de Cataluña se tiene que pronunciar”. Recordó que es el único territorio de España con un estatuto que no votaron sus ciudadanos, ya que el vigente lo determinó el TC.
3)
3 de septiembre 2018:
Pedro Sánchez, en una entrevista en la Cadena SER, se ha mostrado a favor de que se celebre un referéndum en Cataluña sobre el autogobierno: "Queremos dialogar y resolver una crisis política. El hecho final tiene que ser una votación".
Read 13 tweets
12 Sep
1)
Convocar 400.000 persones l'11 de setembre de 2021 no es pot comparar amb convocar 1.500.000 persones l'11 de setembre de 2012 o de 2015. Cal recordar-ho? Venim d'una pandèmia que ha suposat un daltabaix social i econòmic i que només a Catalunya ha provocat uns 25.000 morts.
2)
Amb tot, l'independentisme ha convocat de nou milers de persones en la que ha estat la més gran concentració postpandèmia a Europa. Ni els boicots que circulaven per la xarxa, ni les lluites entre partits, ni les baralles de pati d'escola han evitat un nou èxit de participació
3)
Cal recordar que part dels mitjans de comunicació (espanyols i catalans) no fan periodisme sinó propaganda? Si l'11S hagués convocat un milió de manifestants es haurien acusat d'irresponsables, i si no hi hagués anat ningú haurien anunciat el punt i final a l'independentisme.
Read 6 tweets
10 Aug
1)
Diumenge 5 d'agost 1979. Un avió DC-9 fa el trajecte Las Palmas-Fuerteventura. Es tracta d'un vol regular operat per la companyia Iberia. A mitja tarda, l'avió aterra a l'aeroport de El Matorral sense problemes. Els 90 passatgers es disposen a baixar per l'escaleta. Però...
2)
Quan queden sis passatgers per desembarcar, apareixen Jean-François Lyschik, Noel Eduard Seijen i Sergio Muñoz Carvajal. Són tres joves legionaris d'entre 22 i 29 anys que fa poca estona han robat un jeep militar a punta de pistola obligant el xofer a portar-los a l'aeroport.
3)
Amb el jeep entren a l'aeroport fins gairebé al costat del DC-9. Just quan estan baixant per l'escaleta els darrers ocupants de l'avió, els tres legionaris salten del jeep i apunten amb les seves armes els passatgers ordenant-los que tornin cap a dins, que això és un segrest.
Read 17 tweets
8 Aug
1)
15 junio 2021
La investigación en Suiza sobre la presunta fortuna oculta de Juan Carlos I ha aflorado una cuenta en Andorra. El depósito estuvo abierto durante más de una década en el banco Andbank

elconfidencial.com/espana/2021-06…
2)
30 junio 2021
El fiscal suizo investiga si Arabia Saudí malversó fondos públicos en la donación de 65 millones al rey emérito. Bertossa pide un informe a un instituto de derecho internacional

elpais.com/espana/2021-06…
3)
11 julio 2021
Exclusiva de @publico_es: "El rey Juan Carlos I fraguó su fortuna con la venta de armas a países árabes junto a Colón de Carvajal y Khashoggi"

publico.es/politica/exclu…
Read 10 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(