1) 18 de julio 2018:
Pedro Sánchez reconoce q la crisis en Cataluña “sólo se resolverá votando” y que “el pueblo de Cataluña se tiene que pronunciar”. Recordó que es el único territorio de España con un estatuto que no votaron sus ciudadanos, ya que el vigente lo determinó el TC.
3) 3 de septiembre 2018:
Pedro Sánchez, en una entrevista en la Cadena SER, se ha mostrado a favor de que se celebre un referéndum en Cataluña sobre el autogobierno: "Queremos dialogar y resolver una crisis política. El hecho final tiene que ser una votación".
4) 20 de desembre 2018
Trobada dels presidents Pedro Sánchez i Quim Torra (de les 19.15 a les 20.40); es reuneixen els dos governs en una bilateral, i, finalment, es publica un comunicat de premsa conjunt en què s’insta trobar una solució dialogada sense esmentar en cap moment
5) la Constitució espanyola: “diàleg efectiu que vehiculi una proposta política que compti amb l’ampli suport de la societat catalana” i mirar d’avançar cap a “una resposta democràtica” a les demandes dels ciutadans “en el marc de la seguretat jurídica”.
6) 21 de diciembre 2018
7) 3 de enero 2020
ERC apoyará al PSOE y garantiza la investidura de Pedro Sánchez. El acuerdo se fundamenta en la creación de una mesa de negociación bilateral y, además, todo lo acordado entre ejecutivos deberá refrendarlo la ciudadanía de Cataluña en una posterior "consulta".
8) 27 de junio 2021
9) 30 de junio 2021
Pedro Sánchez: "Yo nunca he negado que la ciudadanía catalana vote". Defiende en el Congreso los indultos y avala que los catalanes voten si hay acuerdo en la mesa de diálogo, pero se compromete que no habrá referéndum... de autodeterminación"
11) 1/9/2021
El papa Francisco, en una entrevista en COPE, ha hablado de Cataluña y recomienda al Gobierno que se haga cargo de la reconciliación tras poner en duda que España se haya reconciliado con su propia historia, en particular la del siglo pasado lavanguardia.com/politica/20210…
12) 13 de septiembre 2021
Entrevista Pedro Sánchez en TVE: "si llegamos a un acuerdo entre los catalanes, y entre el Gobierno de España y el Govern de la Generalitat, será refrendado pero tendrá que estar dentro de los márgenes de la Constitución y de la legalidad democrática"
👇
y 13)
-Periodista: ¿El acuerdo contará con algún tipo de refrendo público y con una votación?
-Pedro Sánchez: Siempre lo hemos dicho. Claro. Lo que no puede ser es que no haya acuerdo y traslademos un desacuerdo.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
1) Convocar 400.000 persones l'11 de setembre de 2021 no es pot comparar amb convocar 1.500.000 persones l'11 de setembre de 2012 o de 2015. Cal recordar-ho? Venim d'una pandèmia que ha suposat un daltabaix social i econòmic i que només a Catalunya ha provocat uns 25.000 morts.
2) Amb tot, l'independentisme ha convocat de nou milers de persones en la que ha estat la més gran concentració postpandèmia a Europa. Ni els boicots que circulaven per la xarxa, ni les lluites entre partits, ni les baralles de pati d'escola han evitat un nou èxit de participació
3) Cal recordar que part dels mitjans de comunicació (espanyols i catalans) no fan periodisme sinó propaganda? Si l'11S hagués convocat un milió de manifestants es haurien acusat d'irresponsables, i si no hi hagués anat ningú haurien anunciat el punt i final a l'independentisme.
1) Diumenge 5 d'agost 1979. Un avió DC-9 fa el trajecte Las Palmas-Fuerteventura. Es tracta d'un vol regular operat per la companyia Iberia. A mitja tarda, l'avió aterra a l'aeroport de El Matorral sense problemes. Els 90 passatgers es disposen a baixar per l'escaleta. Però...
2) Quan queden sis passatgers per desembarcar, apareixen Jean-François Lyschik, Noel Eduard Seijen i Sergio Muñoz Carvajal. Són tres joves legionaris d'entre 22 i 29 anys que fa poca estona han robat un jeep militar a punta de pistola obligant el xofer a portar-los a l'aeroport.
3) Amb el jeep entren a l'aeroport fins gairebé al costat del DC-9. Just quan estan baixant per l'escaleta els darrers ocupants de l'avió, els tres legionaris salten del jeep i apunten amb les seves armes els passatgers ordenant-los que tornin cap a dins, que això és un segrest.
1)
15 junio 2021
La investigación en Suiza sobre la presunta fortuna oculta de Juan Carlos I ha aflorado una cuenta en Andorra. El depósito estuvo abierto durante más de una década en el banco Andbank
2) 30 junio 2021
El fiscal suizo investiga si Arabia Saudí malversó fondos públicos en la donación de 65 millones al rey emérito. Bertossa pide un informe a un instituto de derecho internacional
3) 11 julio 2021
Exclusiva de @publico_es: "El rey Juan Carlos I fraguó su fortuna con la venta de armas a países árabes junto a Colón de Carvajal y Khashoggi"
1) Dijous 8 juliol: El @parlamentcat aprova una esmena de @JuntsXCat que insta al govern a presentar la candidatura Barcelona-Pirineus per als Jocs Olímpics d’Hivern del 2030. La proposta tira endavant amb els vots de Junts i PSC, entre d'altres, i l'abstenció d'@Esquerra_ERC.
2) Dissabte de 10 juliol. Pedro Sánchez fa una profunda remodelació del seu govern. Iceta és enviat a Esports i l'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, és nomenada ministra de Transports. Dies després, Raquel Sánchez diu que l'ampliació de l'aeroport és "oportuna i necessària".
3) Dijous 15 de juliol. El Govern dóna llum verda a la candidatura Pirineus-Barcelona. El president Pere Aragonès envia una carta al Comitè Olímpic Espanyol per tal que formalitzi i tiri endavant els tràmits oficials per poder optar a organitzar els Jocs d’Hivern de 2030.
1) Sobre les subvencions als mitjans i els tertulians
1. Aquest no és un problema de l'actual govern o de l'anterior, sinó que el desastre ve de lluny 2. Cap govern (ni els d'abans ni el d'ara) ha estat mai interessat en "encarar" el problema 3. Els mitjans reben subvencions 👇
2) del govern, però també de tot tipus d'administracions (Diputacions, Consells Comarcals, ajuntaments...) 4. Els mitjans són els que envien els seus periodistes i/o analistes a les tertúlies. Són corretges de transmissió. Desapareix la pluralitat en favor d'un discurs únic.
3) 5. A les tertúlies no s'aposta per "especialistes" i/o "professionals del sector", és a dir, no es fa una tertúlia el dilluns sobre economia amb economistes, per exemple, i això ens aboca a situacions grotesques com Gonzalo Bernardos (per citar-ne un) parlant sobre la pandèmia
1) Espanya queda arraconada en el repartiment de cadires després de les eleccions europees del maig de 2019. L'única peça relativament important que obté Pedro Sánchez és la de Josep Borrell, que ocuparà -amb molta oposició- el càrrec de màxim responsable de la diplomàcia europea
2) Josep Borrell ja havia estat president del Parlament EU i un furibund antiindependentista. Per això, Pedro Sánchez aposta per Borrell, un català que s'enfrontarà als "indepes" (situant el marc mental en un conflicte entre catalans) i que coneix bé les institucions europees.
3) Però no ens enganyem: que Josep Borrell ocupi el càrrec de màxim responsable de la diplomàcia europea és un premi de consolació per a Espanya. I si no, llegiu el que deia la premsa espanyola abans del nomenament de Josep Borrell...