1)
Quan el president @KRLS és detingut a Alemanya el relat oficial que es fa circular ràpidament se centra en un sol titular: l'extradició és qüestió d'hores/dies. Fins i tot Karl Jacobi, un alemany resident a Catalunya, ho celebra amb una gran festa rodejat de càmeres i micros.
2)
Jakobi, que es volia presentar a les eleccions municipals de Barcelona, diu, sobre el moviment independentista, que "hay que dejar de llamarles independentistas y empezar a llamarles nazis catalanes". I no és l'únic; d'altres parlen de colpistes:

3)
Sí, l'exlíder de Ciudadanos, l'Albert Rivera, aquest gran estadista que alguns mitjans de comunicació van ensabonar i inflar fins al despropòsit, comparava el president @KRLS amb un colpista i assegurava que la justícia -l'espanyola, evidentment- fa molt bé la seva feina.
4)
I què dir d'aquests brillants politòlegs, analistes, juristes i advocats espanyols i alguns de nostrats? La mateixa nit que @KRLS és detingut a Alemanya asseguren i afirmen amb contundència que "tot fa preveure una entrega relativament ràpida, estaríem parlant de setmanes".
5)
El diumenge 25 de març de 2018, unes hores després de la detenció del president @KRLS a Alemanya, @tv3cat organitza un especial informatiu amb la presència del jurista Jordi Nieva i el periodista Martí Anglada. Aquests darrer explica que l'extradició "no està gens clara".
6)
Martí Anglada és linxat a les xarxes i en certs mitjans que l'acusen de viure en una realitat paral·lela i distorsionada. Però Martí és gat vell: a les quatre de la tarda ja circula que l'extradició del president @KRLS no serà ni ràpida ni fàcil. De fet, no serà gens fàcil.
7)
Però tant és. El relat oficial comprat per gairebé tothom assegura que l'extradició ja està feta i game over per als independentistes. Costa molt trobar i llegir un anàlisi competent per part de la premsa espanyola, un article d'opinió fet amb el cap i no pas amb el fetge.
8)
El súmmum de l'arrogància arriba de la mà de periodistes com Zarzalejos, un personatge venerat pel Grupo Godó (després els va deixar plantats) i pel règim del 78 i que no n'ha encertat mai ni una. Ni una! És qui va dir que Susana Díaz era una estadista i que Pedro Sánchez no👇
9)
tenia res a fer a les primàries del PSOE; el que va dir que la confessió de Jordi Pujol del 2014 desinflaria la manifestació de l'11S (i el resultat va ser la Via Catalana o V) i que s'intuïa Pablo Llarena futur president d'Espanya en aquest article:

elperiodico.com/es/politica/20…
10)
Amb la detenció de @KRLS els mitjans espanyols (i bona part dels catalans) fan el de sempre: deixen de banda el periodisme i aposten per la propaganda i el nacionalisme espanyol. Celebren la detenció com si es tractés d'una guerra ja guanyada. Recordem algunes portades?
11)
Però no en van tenir prou: el president Puigdemont no serà mai eurodiputat, mai, això és impossible! asseguraven i afirmaven aquests politòlegs, analistes i periodistes pagats de si mateixos. I @KRLS, i @toni_comin i @ClaraPonsati són eurodiputats!

larazon.es/espana/puigdem…
12)
I arriba el suplicatori. L'independentisme cantonal que treu més avals que vots (són 4 amb 40 perfils falsos) fa festa grossa. Els 248 vots en contra (i 45 en blanc) d'aixecar el suplicatori sobre un total de 693 vots emesos ho consideren un "fracàs" de l'advocat @boye_g 🤦‍♀️
13)
I ara, un cop detingut a l'Alguer, l'extradició havia de ser imminent. Qüestió d'hores/dies, tornaven a dir els periodistes, analistes i juristes. Ara sí! I ves per on...

(Fixeu-vos en l'ABC: @KRLS detingut i foto de Felipe VI. Missatge: el rei l'ha detingut, el rei guanya)
14)
I els mateixos que afirmaven l'any 2018 que Alemanya lliuraria el "rebel" @KRLS a Espanya ara ho deien d'Itàlia. I l'han tornada a pifiar. I el més greu, els mitjans públics (dels privats res a dir, ja s'ho faran) els han tornat a convidar... per dir les mateixes bestieses!
15)
Tertulians, juristes, periodistes i politòlegs que porten anys de desencerts i ficades de pota constants i persistents són encara ara convidats a donar la seva opinió en uns mitjans públics que paguem entre tots. Pregunta seriosa: quin és el criteri, @tv3cat ?
16)
El dia que alguns pensin amb el cap i no pas amb l'estómac s'adonaran del ridícul que fan. Ni Alemanya ni Itàlia, però és que tampoc Lituània, Suïssa, Bèlgica... Potser ara veurem piulades esborrades on s'afirmava que @KRLS no podrà tornar mai... però mai, eh? Mai de mai!
17)
La batalla, i que el Tribunal Suprem ja dóna per perduda tal i com anunciava el diari El Mundo en portada, és la que s'està lliurant al TJUE i TGUE, amb independència del que estableixi el Tribunal Europeu DH. La partida es juga a Luxemburg, i en l'essència del dret de la UE.
i 18)
Mala peça al teler per a tòxics, unionistes, haters i setciències. La realitat s'imposa.

Però ei, endavant tu, ànims, que ningú no ens mira, i sobretot, que aquests que no n'han encertat mai ni una puguin continuar pontificant des de les seves tribunes ben remunerades.
PS.
Ah, i com era de preveure, nou ridícul del Reino de España, dels que deien "és probable que {el president} @KRLS sigui detingut" i @boye_g "és en venedor de fum".

Pablo Llarena hauria de recordar una frase de Michael Corleone: "Nunca odies a tus enemigos, afecta tu razón"🍿

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Bernat Deltell

Bernat Deltell Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @Bernat_Deltell

15 Sep
1)
18 de julio 2018:
Pedro Sánchez reconoce q la crisis en Cataluña “sólo se resolverá votando” y que “el pueblo de Cataluña se tiene que pronunciar”. Recordó que es el único territorio de España con un estatuto que no votaron sus ciudadanos, ya que el vigente lo determinó el TC.
3)
3 de septiembre 2018:
Pedro Sánchez, en una entrevista en la Cadena SER, se ha mostrado a favor de que se celebre un referéndum en Cataluña sobre el autogobierno: "Queremos dialogar y resolver una crisis política. El hecho final tiene que ser una votación".
Read 13 tweets
12 Sep
1)
Convocar 400.000 persones l'11 de setembre de 2021 no es pot comparar amb convocar 1.500.000 persones l'11 de setembre de 2012 o de 2015. Cal recordar-ho? Venim d'una pandèmia que ha suposat un daltabaix social i econòmic i que només a Catalunya ha provocat uns 25.000 morts.
2)
Amb tot, l'independentisme ha convocat de nou milers de persones en la que ha estat la més gran concentració postpandèmia a Europa. Ni els boicots que circulaven per la xarxa, ni les lluites entre partits, ni les baralles de pati d'escola han evitat un nou èxit de participació
3)
Cal recordar que part dels mitjans de comunicació (espanyols i catalans) no fan periodisme sinó propaganda? Si l'11S hagués convocat un milió de manifestants es haurien acusat d'irresponsables, i si no hi hagués anat ningú haurien anunciat el punt i final a l'independentisme.
Read 6 tweets
10 Aug
1)
Diumenge 5 d'agost 1979. Un avió DC-9 fa el trajecte Las Palmas-Fuerteventura. Es tracta d'un vol regular operat per la companyia Iberia. A mitja tarda, l'avió aterra a l'aeroport de El Matorral sense problemes. Els 90 passatgers es disposen a baixar per l'escaleta. Però...
2)
Quan queden sis passatgers per desembarcar, apareixen Jean-François Lyschik, Noel Eduard Seijen i Sergio Muñoz Carvajal. Són tres joves legionaris d'entre 22 i 29 anys que fa poca estona han robat un jeep militar a punta de pistola obligant el xofer a portar-los a l'aeroport.
3)
Amb el jeep entren a l'aeroport fins gairebé al costat del DC-9. Just quan estan baixant per l'escaleta els darrers ocupants de l'avió, els tres legionaris salten del jeep i apunten amb les seves armes els passatgers ordenant-los que tornin cap a dins, que això és un segrest.
Read 17 tweets
8 Aug
1)
15 junio 2021
La investigación en Suiza sobre la presunta fortuna oculta de Juan Carlos I ha aflorado una cuenta en Andorra. El depósito estuvo abierto durante más de una década en el banco Andbank

elconfidencial.com/espana/2021-06…
2)
30 junio 2021
El fiscal suizo investiga si Arabia Saudí malversó fondos públicos en la donación de 65 millones al rey emérito. Bertossa pide un informe a un instituto de derecho internacional

elpais.com/espana/2021-06…
3)
11 julio 2021
Exclusiva de @publico_es: "El rey Juan Carlos I fraguó su fortuna con la venta de armas a países árabes junto a Colón de Carvajal y Khashoggi"

publico.es/politica/exclu…
Read 10 tweets
3 Aug
1)
Dijous 8 juliol: El @parlamentcat aprova una esmena de @JuntsXCat que insta al govern a presentar la candidatura Barcelona-Pirineus per als Jocs Olímpics d’Hivern del 2030. La proposta tira endavant amb els vots de Junts i PSC, entre d'altres, i l'abstenció d'@Esquerra_ERC.
2)
Dissabte de 10 juliol. Pedro Sánchez fa una profunda remodelació del seu govern. Iceta és enviat a Esports i l'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, és nomenada ministra de Transports. Dies després, Raquel Sánchez diu que l'ampliació de l'aeroport és "oportuna i necessària".
3)
Dijous 15 de juliol. El Govern dóna llum verda a la candidatura Pirineus-Barcelona. El president Pere Aragonès envia una carta al Comitè Olímpic Espanyol per tal que formalitzi i tiri endavant els tràmits oficials per poder optar a organitzar els Jocs d’Hivern de 2030.
Read 8 tweets
2 Aug
1) Sobre les subvencions als mitjans i els tertulians

1. Aquest no és un problema de l'actual govern o de l'anterior, sinó que el desastre ve de lluny
2. Cap govern (ni els d'abans ni el d'ara) ha estat mai interessat en "encarar" el problema
3. Els mitjans reben subvencions 👇
2)
del govern, però també de tot tipus d'administracions (Diputacions, Consells Comarcals, ajuntaments...)
4. Els mitjans són els que envien els seus periodistes i/o analistes a les tertúlies. Són corretges de transmissió. Desapareix la pluralitat en favor d'un discurs únic.
3)
5. A les tertúlies no s'aposta per "especialistes" i/o "professionals del sector", és a dir, no es fa una tertúlia el dilluns sobre economia amb economistes, per exemple, i això ens aboca a situacions grotesques com Gonzalo Bernardos (per citar-ne un) parlant sobre la pandèmia
Read 11 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(