De drie percentages die ik gisteren zag hebben mij een deel van de nacht wakker gehouden. Snelle stijging doorbraakinfecties, nu al wellicht de helft.

Iedere bioloog of andere wetenschapper met wat verstand van evolutie kan aan deze getallen zien wat er rap aan het gebeuren is. Image
En nieuwe variant die zich sneller verspreidt onder gevaccineerden is m’n hypothese.

Deze cijfers zijn echt schrikbarend. Zie hoe hard dit aandeel besmettingen onder gevaccineerden stijgt: van 25 naar 44%.

Het kan natuurlijk ook zijn dat de matige vaccins deels uitgewerkt zijn.
Maar het lijkt mij vooral dat door de hoge vaccinatiegraad en de QR-pas met doorbraaksuperspreadevents en natuurlijke selectie deze variant (delta+) een hogere fitness heeft gekregen (theory of virulence) en daardoor vooral nu in aandeel snel toeneemt.
Dit zal betekenen dat eind deze maand de meeste besmettingen bij gevaccineerden liggen, volgende maand zal dit ook het aandeel in ziekenhuizen zijn, zoals in Engeland is en Israël nu.

Massaal vaccineren hij doorbraakinfecties is nooit slim, door de versnelde pathogeenevolutie. Image
Het is nog idioter dat we nu al een 3e en 4e shot gaan aanbieden, van HETZELFDE vaccin. Alsof we niks geleerd hebben van bijv. antibioticaresistentie.

Het enige slimme nu om te doen is:

1. Hou de vaccins louter voor de mensen die echt risico hebben in het ziekenhuis te belanden
En 2. Voorkom superspreadevents: test iedereen die naar grote afgesloten ruimtes met veel mensen gaat, ongeacht de vaccinatiestatus. Want dat zal vanaf volgende maand dus niks meer uitmaken. Omdat doorbraakinfecties de regel worden.

Leefstijl is belangrijker dan een prik! Image
3. Zet in op leefstijl: de gemiddelde persoon op de IC is 56 en heeft 'n BMI van 30,5 (en stijgende)

Een prik werkt amper tot niet, als je ook je immuunsysteem niet onderhoudt met 'n gevarieerd dieet en genoeg beweging. Elke extra kilo zorgt voor +1,5 gram CRP ontstekingseiwit. ImageImage
En de laatste maar niet de minste:
4. Had iemand al ziekenhuisbedden geroepen? Ja, dit moet over een langere periode, maar hier had afgelopen 1,5 jaar al veel meer ingezet op moeten worden.

Vooral met onze vergrijzende samenleving én we dus sneller ten onder gaan aan virussen. Image
Ook in ziekenhuizen is het aandeel al 44%. Nog sneller dan ik had verwacht. Dus dan zitten we op dit moment van tweeten al op de helft.

Eind van het jaar zal dit vast oplopen naar 75% en meer. Aangezien er onder 50+ NU al >80% doorbraakinfectie is (RIVM). nos.nl/l/2404263
Als je de cijfers ziet dan zitten we echt letterlijk in 'n golf van de gevaccineerden. Het totale aantal besmettingen bij ongevaccineerden is met 1500 gedaald en in 't ziekenhuis gelijk gebleven.

Dit is de danken aan de schijnveiligheid van de coronapas.
Daar is het omslagpunt! November begint met 52% van de besmettingen bij de gevaccineerde groep.

Met deze snelheid zitten we rond kerst met 75 tot 80% van de besmettingen bij de gevaccineerde groep.

Alles met dank aan de schijnveiligheid van de coronapas. Image
63% van de ziekenhuisopnames in het CWZ is gevaccineerd. Blijft stijgen.

Zal de nieuwe delta variant AY.4.2 dan diegene zijn? Volgt precies de virulentietheorie.

Verspreidt zich makkelijker en zorgt voor minder symptomatische ziektebeelden. Dat verklaart ook 'n deel van de massale doorbraakinfecties én minder ziekenhuisopnames
Ondertussen is wat in het CWZ ligt bijna 70% gevaccineerd. Als deze trend landelijk door blijft zetten is er rond oud-en-nieuw echt in de ziekenhuizen een afspiegeling te zien van de landelijke vaccinatiegraad. De natuur is nooit een statisch gegeven.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Richard Steenvoorden 🌱

Richard Steenvoorden 🌱 Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @Reezyard

Jan 15
"Ik zei het je toch!" 🧵

Omdat we dankzij de omicronvariant zo goed als bijna aan het einde van de pandemie zitten had ik zin om eens een draadje te maken met wat correcte voorspellingen en uitspraken van de afgelopen twee jaar.
Maart ‘20: aan de mate van verspreiding te zien zou dit zomaar een endemisch virus kunnen worden.
Maart ‘20: Ik begreep en ondersteunde de eerste maatregelen toen er nog weinig bekend over Covid-19 was.

Maar waarschuwde wel voor gevaren op de lange termijn waardoor er meer doden zouden kunnen vallen.
Read 23 tweets
Jan 14
Ik denk dat te weinig mensen dit zich realiseren, maar met de opkomst van de omicronvariant is de mortaliteit nog maar de HELFT ivm de laatste heftige influenzavariant (2018).

Hiermee vervalt überhaupt elke onderbouwing voor zelfs de meest simpele maatregel. Het land MOET open!
De influenzavariant van 2018 had 'n mortaliteit van ≈ 1 op de 1000.

Van eerdere SARS-CoV-2 varianten was dit ≈ 5 op de 1000.

De mortaliteit van #omicronvariant ligt volgens de laatste grote onderzoeken ≈ 8-10x lager dan de deltavariant. Dat betekent zo'n ≈ 1 op de 2000!
Bijvoorbeeld bij dit onderzoek in Californië waar ik eerder over tweette. De mortaliteit van de omicronvariant was volgens dit onderzoek nog maar 0,09x die van de deltavariant (-91%).

Bij dit grote onderzoek kwam er zelfs NIEMAND met #Omicron op de IC.
Read 4 tweets
Dec 18, 2021
Hoe moeten we in de toekomst met Covid-19 en andere ouderdomsziektes in een vergrijzend Europa omgaan?

Met de aankondiging van de lockdown is het hoog tijd om eens op de lange termijn te denken in plaats van ineffectieve maatregelen gebaseerd op onrealistische modellen.

Draad.
Meerdere geluiden gaan nu op die aangeven dat het einde van de pandemie nabij is met de opkomst van de mildere #OmicronVariant, elke variant zal steeds besmettelijker maar tegelijkertijd milder worden. zerohedge.com/covid-19/healt…
De #OmicronVariant die een maand geleden opkwam in Zuid-Afrika is nu alweer dalende en daar heeft het tot nu toe nog steeds niet geleid tot een verhoging van ziekenhuisopnames, naar schatting is de IFR zelfs 10x lager in vergelijking met de Deltavariant.
Read 33 tweets
Dec 5, 2021
Geweldig interview door dr. @chrismartenson met Prof. Matthias Desmet van @ugent.

Interessant om het eens vanaf een psychologische ipv. de biologische kant te bekijken. Even een korte samenvatting van dit gesprek van 'n uur. Maar kijk vooral :'t filmpje👇🏻
Er is onder de bevolking de afgelopen jaren veel angst aangepraat, de onderlinge solidariteit is verloren gegaan en met meer angst in de samenleving kan een bepaald narratief weer voor solidariteitsgevoel gaan zorgen: je moet dit, je moet dat, anders ben je niet solidair genoeg.
Alle frustratie en agressie kan dan op één object/groep geleid worden, en dat zie je overal in de geschiedenis gebeuren. Mensen krijgen een mentale giftigheid.

Zo'n 30% van de bevolking is gevoelig voor collectieve hypnose en dan heb je zo'n 40 tot 50% die met de massa meelopen
Read 10 tweets
Dec 2, 2021
Manipulatie van de werkelijkheid, een veelgedeeld misleidend plaatje die je op twitter ziet. Net als de piramide verstoort dit de realiteit.

Alsof 25% van de ongevaccineerden in het ziekenhuis beland. Dat zouden dan zo'n 717.000 mensen zijn...
Tevens is de natuur geen statisch gegeven. De werking van de vaccins gaat bij de risicogroepen snel achteruit en de evolutie staat nooit stil: de nieuwe varianten zijn steeds beter in het omzeilen van de door vaccins geïnduceerde immuniteit.

Zie ook:
Wat aan het begin van de laatste golf wellicht nog klopte, zal rond eind van dit jaar 't beeld en de verhouding compleet anders zijn.

Als het met dit tempo doorgaat, zitten we aan 't eind van het jaar rond de 80% gevaccineerden in het ziekenhuis. Dan is het bijna rechtgetrokken.
Read 7 tweets
Nov 16, 2021
Binnen een week is de maximale besmettingsgraad bereikt. Het zal dan even stabiliseren en ze zullen zeggen dat dit zogenaamd door de strengere pas komt.

Om vervolgens voor kerst weer een rappe toename te krijgen en daarna zullen ze nog strengere regels invoeren. Wees voorbereid.
Dan zal het in januari kort dalen, tegen die tijd even later is ons immuunsysteem op ons zwakst. Mid januari komt het weer langzaam op gang, vervolgens komt ook de griep langzaam op en zullen ouderen daardoor bij bosjes neervallen. Men zal de griep dan als groot gevaar verklaren.
In februari zal de griep tezamen met de laatste kleine piek Covid-19 voor een laatste golf zorgen.

Tegen die tijd is onze vrijheid compleet weggenomen. Met een mogelijke verplichte griepprik bij onze QR-code.
Read 7 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(