Gezien de belangstelling voor onze data van begin oktober, hieronder de post van @BertMulderCWZ met onze onderzoeksgegevens van de hele maand. Lees mijn hele draadje voor de juiste context!
(2/n) Een kleine verandering in absolute aantallen van aug/sept t.o.v. eerder omdat we nu alleen patiënten meenemen die een longontsteking hadden door Covid-19 (patiënten die om andere redenen werden opgenomen maar daarnaast ook corona hadden zitten er niet bij).
(3/n) Exacte percentages zijn minder belangrijk. Dit is 1 ziekenhuis en het zal per regio verschillen. Het gaat om de snelle toename van het percentage gevaccineerden terwijl de vaccinatiegraad onder risicogroepen bijna gelijk bleef. De effectiviteit lijkt dus af te nemen.
(4/n) Wat betekent dit? Ja, vaccinatie werkt om opname door Covid-19 te voorkomen, maar de bescherming is (gedeeltelijk) van korte duur. Dit is niet zo zeer een reden om niet te vaccineren, maar wel om te stoppen met dwang en differentiatie o.b.v. vaccinatie status. #coronapas
(5/n) Gezien de bescherming tijdelijk is moeten we boosters beschikbaar stellen voor kwetsbaren die dat willen, en serieus werken aan lange termijn oplossingen voor onze huisartspraktijken en ziekenhuizen. Op naar een pandemiebestendige zorg! @VierdeGolf
#pandemiebestendigezorg

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Jona Walk

Jona Walk Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @JonaWalk

28 Jul
1/ Toch bijzonder hoe veel #media kanalen in staat zijn om in één artikel te benoemen dat mensen besmettelijk blijven na #COVID19 #vaccinatie en te filosoferen over welke vrijheidsbeperkingen we ongevaccineerden moeten opleggen.
2/ Als we accepteren dat vaccinatie hooguit leidt tot zeer beperkte afname van besmettelijkheid - in januari al bekend, maar nu ook in de algemene media - dan kan de functie van #vaccinatiebewijs nooit zijn om een 'superspreader event' te voorkomen.
3/ Waar het wel effectief voor is: mensen onder druk zetten om het vaccin te nemen... een medische behandeling met voordelen, maar ook zeker significante bijwerkingen en risico's, mag nu eigenlijk geen individuele keuze meer zijn. De dokter in mij wordt misselijk bij de gedachte.
Read 6 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(