Jona Walk Profile picture
Arts in opleiding tot internist | PhD in immunologie en malariavaccins | mede-initiatiefnemer @VierdeGolf | #onverdeeldopen
Margreet Spijker Profile picture 1 added to My Authors
Apr 14 5 tweets 1 min read
Vanuit wetenschappelijk oogpunt was het altijd onwaarschijnlijk dat de huidige technologie een vaccin kon produceren dat SARS-CoV-2 verspreiding volledig stopte. Ik vond het in 2020 zo raar dat al werd gesproken over vaccinatiedwang en -plicht voordat er enige studiedata waren. Voor mij wijst dit op een aantal grote problemen, waaronder 1) We zijn overmoedig mbt technologische oplossingen voor complexe maatschappelijke problemen en besteden weinig aandacht aan de consequenties van implementatie. 2) Financiële belangen spelen een disproportionele rol.
Feb 10 5 tweets 1 min read
Het coronatoegangsbewijs mag niet in de "gereedschapskist" belanden! Waarom vinden wij dat bij #OnverdeeldOpen en @Vierdegolf zo belangrijk?

Draadje 👇 Het coronatoegangsbewijs heeft nu weinig effect op virus verspreiding omdat het vaccin 1) lage werkzaamheid heeft tegen besmetting en besmettelijkheid, en 2) het ontstaan van nieuwe varianten niet voor kan zijn.
Nov 17, 2021 5 tweets 2 min read
Weer een update vanuit ons onderzoek. Het absolute aantal Covid-19 patiënten neemt toe, waarvan de meerderheid volledig gevaccineerd zijn.
Lees het draadje hieronder over wat je hier mijn inziens uit kan concluderen. Deze data wijzen op een toename van Covid-19 in het zkh en afname van bescherming door vaccinatie. Zegt niet dat vaccineren geen bescherming meer biedt, maar wel dat het nemen van maatregelen specifiek tegen ongevaccineerden (zoals #2g) niet zal helpen om de zorg te ontlasten.
Nov 2, 2021 5 tweets 2 min read
Gezien de belangstelling voor onze data van begin oktober, hieronder de post van @BertMulderCWZ met onze onderzoeksgegevens van de hele maand. Lees mijn hele draadje voor de juiste context! (2/n) Een kleine verandering in absolute aantallen van aug/sept t.o.v. eerder omdat we nu alleen patiënten meenemen die een longontsteking hadden door Covid-19 (patiënten die om andere redenen werden opgenomen maar daarnaast ook corona hadden zitten er niet bij).
Jul 28, 2021 6 tweets 2 min read
1/ Toch bijzonder hoe veel #media kanalen in staat zijn om in één artikel te benoemen dat mensen besmettelijk blijven na #COVID19 #vaccinatie en te filosoferen over welke vrijheidsbeperkingen we ongevaccineerden moeten opleggen. 2/ Als we accepteren dat vaccinatie hooguit leidt tot zeer beperkte afname van besmettelijkheid - in januari al bekend, maar nu ook in de algemene media - dan kan de functie van #vaccinatiebewijs nooit zijn om een 'superspreader event' te voorkomen.