1)
Alguns ponents que vam participar en les @Birresrepublica del dissabte 5 de juny a la @coopgarriguell vam anunciar que abans de final d'any Pablo Llarena rebria de valent -professionalment parlant- i que els mitjans unionistes començarien a marcar distància amb el jutge.
2)
Segons el periodista Zarzalejos, "en un círculo intelectual restringido de Madrid, discreto pero muy influyente, una persona de enorme relevancia social y política sentenció que en España tenemos, sí, un presidente, pero no es el del Gobierno, y se llama Pablo Llarena".
3)
Doncs bé, sembla que del "Llarena presidente" de Zarzalejos estem passant al "Llarena solitario" de @boye_g. I tot, en menys de tres anys i una pandèmia pel mig! D'acord que ja havia rebut a Bèlgica, però el gran moment del jutge arriba amb la detenció de @KRLS a Alemanya.
4)
Quan el president @KRLS és detingut a Alemanya ràpidament el relat oficial que circula (i que es fa circular) se centra en un sol titular: l'extradició de Carles Puigdemont és qüestió d'hores/dies. Guanya Llarena i guanya Espanya, perd l'independentisme i perd Catalunya.
5)
Amb la detenció del president @KRLS els mitjans espanyols (i bona part dels catalans) fan el de sempre: abandonen el periodisme i abracen la propaganda i el nacionalisme espanyol. Celebren la detenció com si es tractés d'una guerra ja guanyada. Recordem algunes portades?
6)
A partir de la garrotada servida pel tribunal "regional" de Schleswig-Holstein, Espanya comença a inventar relats judicials: @KRLS no serà mai eurodiputat, no podrà sortir de Bèlgica, les eurordres estan actives, que no vagi a Perpinyà, ai quan perdi la immunitat, etc...
7)
Menció especial mereix el suplicatori: els indepes cantonals, els que treuen més avals que vots, fan festa grossa. Els 248 vots en contra (i 45 en blanc) d'aixecar el suplicatori sobre un total de 693 vots emesos ho consideren un fracàs de @boye_g !!! 🤦‍♂️
8)
Finalment, quan el president @KRLS és detingut a l'Alguer, s'inicia de nou el dia de la marmota: l'extradició és cosa d'hores/dies, tornen a dir els experts periodistes, analistes, tertulians, juristes i advocats del règim. Ara sí que sí!
9)
I mentre @KRLS està detingut a Sardenya, els mitjans s'omplen una vegada més "d'experts" que porten anys de desencerts i ficades de pota constants i persistents. Sí, aquests personatges, que paguem entre tots, no n'encerten mai ni una i no se'ls cau la cara de vergonya.
10)
I el que ha passat ara és que el TGUE ha fotut garrotada a Pablo Llarena i li ha recordat que les euroordres estan suspeses i que no es poden executar. I també ha recordat que el tribunal espanyol estava al cas de la suspensió de les euroordres, i que els efectes de
11)
la suspensió "són vinculants per a les autoritats nacionals competents, incloses les judicials, sense necessitat de decisió específica per part seva". Com diu @josepalay:

12)
Torno al principi del fil. Alguns dels que vam participar en les @Birresrepublica de dissabte 5 de juny a la @coopgarriguell vam anunciar que abans de final d'any Llarena rebria de valent -professionalment parlant- i que els mitjans unionistes començarien a marcar distància.
13)
S'intuïa la garrotada al jutge Llarena perquè l'equip de defensa dels exiliats ens havia insinuat part de l'estratègia. I ara fa uns dies, en una entrevista al @elpuntavui, l'advocat Gonzalo Boye assegurava que, sobre el retorn de Puigdemont, "crec que estem parlant de mesos,
14)
perquè es resolguin els diferents procediments que ara hi ha oberts. No hi ha batalla jurídica que duri per sempre. Nosaltres, aquesta la vam guanyar a Alemanya el 2018. Tot el que està passant ara és perquè hi ha gent que es resisteix a acceptar que el 2018 van perdre".
15)
Efectivament, la clau de tot plegat va ser Alemanya. I la batalla, i que el TS ja dóna per perduda, és la que s'està lliurant al TJUE i TGUE, amb independència del que estableixi el Tribunal Europeu DH. La partida es juga a Luxemburg, i en l'essència del dret de la UE.
16)
Potser per tot això, i abans que les coses no es compliquin encara més, Pablo Llarena ja rep homenatges i premis, com el de la Fundación Villacisneros "en defensa del Estado de derecho" celebrat el 16 novembre a Madrid i que va acabar com va acabar...
vilaweb.cat/noticies/llare…
i 17)
Espanya no està intervinguda
Joan Carles I no s'ha fugat
Franco no va ser un dictador
El toro no pateix
Albert Rivera és un estadista
Zarzalejos té olfacte periodístic
Pablo Llarena l'encerta sempre

Espanya de ple en la primera etapa del dol: la negació.
Fins aviat! 😘

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Bernat Deltell

Bernat Deltell Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @Bernat_Deltell

20 Nov
1)
Bona part de la premsa espanyola ha sortit de nou a l'atac davant l'anunci que es podrien -suposadament- jutjar els crims comesos pel franquisme. Per a aquest tipus de premsa, que ja fa molt de temps va abandonar el periodisme en favor de la propaganda, el titular és que el
2)
govern espanyol cedeix al xantatge d'aquells partits polítics (bàsicament catalans i bascos) que voldrien que els crims comesos pel franquisme fossin jutjats. La premsa ha sortit en tromba en defensa del règim del '78 i marcant les línies que no es poden creuar en cap cas.
3)
Quan el sobiranisme va fer el pas cap a l’independentisme, l’Estat profund (el conegut com a deep state) que beu directament de les entranyes del franquisme, va sortir de nou a la superfície de manera descontrolada i amb el ganivet entre les dents.
Read 17 tweets
26 Oct
1)
27 octubre de 2014. Dies abans de la consulta del 9N, El Mundo obre la seva edició nacional amb una portada a cinc columnes informant que l'alcalde @xaviertrias hauria tingut un dipòsit bancari de gairebé tretze milions d’euros a la Union de Banques Suisses (UBS) de Ginebra.
2)
Segons El Mundo, els diners van ser traspassats a un cc andorrà el 10 febrer 2013 perquè l'alcalde va agafar por arran de la investigació de l'AN a Pujol. Dit d'una altra manera, Trias tenia uns diners a Suïssa i veient com anaven les coses va decidir traspassar-los a Andorra.
3)
A l'endemà, el 28 d'octubre, El Mundo hi torna: obre portada amb el número de compte corrent 7651162-3445.954 del banc suís UBS des d'on l'alcalde Xavier Trias hauria enviat els seus diners no declarats (gairebé tretze milions d'euros) a una entitat financera andorrana.
Read 11 tweets
22 Oct
1)
El 40è congrés del PSOE i la Convenció Nacional del PP celebrats tots dos a València només serveixen per mostrar a l'opinió pública que estem més units que mai, que fem pinya, que no hi ha divisions internes, que el nostre líder no està qüestionat i que som molt espanyols.
2)
En el cas del PSOE s'ha venut a l'opinió pública que no hi ha divisió ni guerra interna, i que els barons i la vella guàrdia donen ple suport a Pedro Sánchez. Fins i tot, Susana Díaz (a qui el periodista Zarzalejos va definir de "gran estadista") va fer un discurs conciliador.
3)
Díaz, referint-se a Sánchez, diu: "Él se alegra que yo esté aquí, y yo me alegro de que él se alegre de que yo esté aquí". Després d'haver perdut tots els embats contra Sánchez, la sultana, ara senadora, li dóna les gràcies públicament per poder continuar vivint del "chollo".
Read 12 tweets
8 Oct
1)
Fiscalía ultima el cierre de las tres investigaciones abiertas contra Juan Carlos I. Así pues, el rey emérito podría volver pronto a España tras 14 meses en Abu Dabi. La titular de Política Territorial, Isabel Rodríguez, ha dicho que el gobierno "es muy respetuoso con las
2)
decisiones individuales y personales". Rodríguez ha dejado claro que la relación del gobierno es con el "actual jefe del Estado, con el Rey Felipe VI. Lo que ponemos siempre en valor es su ejemplaridad en el desempeño de su responsabilidad".

¿Ejemplaridad?

Vamos allá
3)
Empecemos con el emérito. Resulta que la misma semana que la Fiscalía ultima el cierre de las investigaciones, el diario ABC publica que la actual ministra de Defensa, Margarita Robles, entregaba 60 millones de pesetas anuales de los fondos reservados a la Casa del Rey durante
Read 17 tweets
4 Oct
1)
Quan el president @KRLS és detingut a Alemanya el relat oficial que es fa circular ràpidament se centra en un sol titular: l'extradició és qüestió d'hores/dies. Fins i tot Karl Jacobi, un alemany resident a Catalunya, ho celebra amb una gran festa rodejat de càmeres i micros.
2)
Jakobi, que es volia presentar a les eleccions municipals de Barcelona, diu, sobre el moviment independentista, que "hay que dejar de llamarles independentistas y empezar a llamarles nazis catalanes". I no és l'únic; d'altres parlen de colpistes:

3)
Sí, l'exlíder de Ciudadanos, l'Albert Rivera, aquest gran estadista que alguns mitjans de comunicació van ensabonar i inflar fins al despropòsit, comparava el president @KRLS amb un colpista i assegurava que la justícia -l'espanyola, evidentment- fa molt bé la seva feina.
Read 19 tweets
15 Sep
1)
18 de julio 2018:
Pedro Sánchez reconoce q la crisis en Cataluña “sólo se resolverá votando” y que “el pueblo de Cataluña se tiene que pronunciar”. Recordó que es el único territorio de España con un estatuto que no votaron sus ciudadanos, ya que el vigente lo determinó el TC.
3)
3 de septiembre 2018:
Pedro Sánchez, en una entrevista en la Cadena SER, se ha mostrado a favor de que se celebre un referéndum en Cataluña sobre el autogobierno: "Queremos dialogar y resolver una crisis política. El hecho final tiene que ser una votación".
Read 13 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(