1)
"Catalunya no té poder real, no pot prendre cap decisió transcendent com un estat normal. Per això, els nostres governants són gestors, no pas polítics. A un polític d’un país normal se li en fot perdre les eleccions perquè al darrera té un estat; a un gestor no, li va el sou"
2)
"Si les hòsties que vam rebre l’u d’octubre haguessin passat a Euskadi o Escòcia hauria cremat el país sencer. Aquí no, perquè som un poble programat per resistir, però no per guanyar. Amb tot, la societat catalana ha fet un salt endavant que ja no té retorn".
3)
"El català és una persona valenta que accepta el repte d’encarar-se a la vida, però no entén com funciona el món. Col·lapsem l’aeroport, però quan algú ens diu que ja n’hi ha prou tornem cap a casa ordenadament. Emprenyats, sí, però tornem a casa"
4)
"Ampliar la base? Mai havia vist una base tan gran, mai a la meva vida m’hauria imaginat que l’independentisme assolís aquests nivells de participació i adhesió"
5)
"On hi ha més marge per créixer no és en la gestió que no podem fer, sinó en el discurs polític. No em refereixo als gestos, sinó al discurs polític, blindar-se i negociació de veritat, no pas diàleg, negociació!"
6)
"Les garrotades de l’1O van provocar un xoc emocional a una part important de la nostra societat. Ho dic sincerament i amb tristesa: molta gent no s’ho esperava, creia que Ñ no era així, però els independentistes de tota la vida sabien com acabaria tot això. Ingenuïtat? Molta"
7)
"Som molt civilitzats i això és una virtut, però per altra banda hi ha la interiorització de la submissió. No ens sabem defensar, som massa racionals i a sobre creiem que vivim en un món racional. Ens pensem que el món és un lloc civilitzat, i això és un trastorn cognitiu"
8)
"Quan veus ERC, Junts i la CUP separats a Madrid t’adones que no hi ha interessos col·lectius, sinó de classe. Del tot legítim, perquè abans Convergència feia exactament el mateix. Però quan actuem com estructura llavors Espanya tremola."
9)
"Els autèntics espanyols som nosaltres que podem viure en la diversitat. Podem conviure amb andalusos, bascos… Catalunya va ser durant dècades l’últim reducte del republicanisme espanyol, no ho oblidem pas això. En canvi, els que es diuen espanyols només volen ser castellans"
10)
"T’imagines que després de les garrotades de l’1O i la brutal repressió que patim el nostre govern caigués en mans dels unionistes? Què pensaria la comunitat internacional? Que som uns friquis! Per això cal votar, però tenint clar que la Generalitat i l'autonomia és morta"
11)
"Espanya és un país que té por i un gran complex d’inferioritat, i per això exerceix la violència emocional com a mecanisme d’autodefensa. Vivim en directe i primera persona el desballestament de les restes del projecte imperial espanyol"
i 12)
Extractes de l'entrevista a un interessant "senyor de Manresa" que podeu llegir completa aquí. Tot i que ja té un temps, les seves respostes ens fan entendre una mica millor el nostre país, la nostra societat i el nostres governants.
Bona lectura!
bernatdeltell.cat/els-que-es-diu…

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Bernat Deltell

Bernat Deltell Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @Bernat_Deltell

29 Nov
1)
Alguns ponents que vam participar en les @Birresrepublica del dissabte 5 de juny a la @coopgarriguell vam anunciar que abans de final d'any Pablo Llarena rebria de valent -professionalment parlant- i que els mitjans unionistes començarien a marcar distància amb el jutge.
2)
Segons el periodista Zarzalejos, "en un círculo intelectual restringido de Madrid, discreto pero muy influyente, una persona de enorme relevancia social y política sentenció que en España tenemos, sí, un presidente, pero no es el del Gobierno, y se llama Pablo Llarena".
3)
Doncs bé, sembla que del "Llarena presidente" de Zarzalejos estem passant al "Llarena solitario" de @boye_g. I tot, en menys de tres anys i una pandèmia pel mig! D'acord que ja havia rebut a Bèlgica, però el gran moment del jutge arriba amb la detenció de @KRLS a Alemanya.
Read 17 tweets
20 Nov
1)
Bona part de la premsa espanyola ha sortit de nou a l'atac davant l'anunci que es podrien -suposadament- jutjar els crims comesos pel franquisme. Per a aquest tipus de premsa, que ja fa molt de temps va abandonar el periodisme en favor de la propaganda, el titular és que el
2)
govern espanyol cedeix al xantatge d'aquells partits polítics (bàsicament catalans i bascos) que voldrien que els crims comesos pel franquisme fossin jutjats. La premsa ha sortit en tromba en defensa del règim del '78 i marcant les línies que no es poden creuar en cap cas.
3)
Quan el sobiranisme va fer el pas cap a l’independentisme, l’Estat profund (el conegut com a deep state) que beu directament de les entranyes del franquisme, va sortir de nou a la superfície de manera descontrolada i amb el ganivet entre les dents.
Read 17 tweets
26 Oct
1)
27 octubre de 2014. Dies abans de la consulta del 9N, El Mundo obre la seva edició nacional amb una portada a cinc columnes informant que l'alcalde @xaviertrias hauria tingut un dipòsit bancari de gairebé tretze milions d’euros a la Union de Banques Suisses (UBS) de Ginebra.
2)
Segons El Mundo, els diners van ser traspassats a un cc andorrà el 10 febrer 2013 perquè l'alcalde va agafar por arran de la investigació de l'AN a Pujol. Dit d'una altra manera, Trias tenia uns diners a Suïssa i veient com anaven les coses va decidir traspassar-los a Andorra.
3)
A l'endemà, el 28 d'octubre, El Mundo hi torna: obre portada amb el número de compte corrent 7651162-3445.954 del banc suís UBS des d'on l'alcalde Xavier Trias hauria enviat els seus diners no declarats (gairebé tretze milions d'euros) a una entitat financera andorrana.
Read 11 tweets
22 Oct
1)
El 40è congrés del PSOE i la Convenció Nacional del PP celebrats tots dos a València només serveixen per mostrar a l'opinió pública que estem més units que mai, que fem pinya, que no hi ha divisions internes, que el nostre líder no està qüestionat i que som molt espanyols.
2)
En el cas del PSOE s'ha venut a l'opinió pública que no hi ha divisió ni guerra interna, i que els barons i la vella guàrdia donen ple suport a Pedro Sánchez. Fins i tot, Susana Díaz (a qui el periodista Zarzalejos va definir de "gran estadista") va fer un discurs conciliador.
3)
Díaz, referint-se a Sánchez, diu: "Él se alegra que yo esté aquí, y yo me alegro de que él se alegre de que yo esté aquí". Després d'haver perdut tots els embats contra Sánchez, la sultana, ara senadora, li dóna les gràcies públicament per poder continuar vivint del "chollo".
Read 12 tweets
8 Oct
1)
Fiscalía ultima el cierre de las tres investigaciones abiertas contra Juan Carlos I. Así pues, el rey emérito podría volver pronto a España tras 14 meses en Abu Dabi. La titular de Política Territorial, Isabel Rodríguez, ha dicho que el gobierno "es muy respetuoso con las
2)
decisiones individuales y personales". Rodríguez ha dejado claro que la relación del gobierno es con el "actual jefe del Estado, con el Rey Felipe VI. Lo que ponemos siempre en valor es su ejemplaridad en el desempeño de su responsabilidad".

¿Ejemplaridad?

Vamos allá
3)
Empecemos con el emérito. Resulta que la misma semana que la Fiscalía ultima el cierre de las investigaciones, el diario ABC publica que la actual ministra de Defensa, Margarita Robles, entregaba 60 millones de pesetas anuales de los fondos reservados a la Casa del Rey durante
Read 17 tweets
4 Oct
1)
Quan el president @KRLS és detingut a Alemanya el relat oficial que es fa circular ràpidament se centra en un sol titular: l'extradició és qüestió d'hores/dies. Fins i tot Karl Jacobi, un alemany resident a Catalunya, ho celebra amb una gran festa rodejat de càmeres i micros.
2)
Jakobi, que es volia presentar a les eleccions municipals de Barcelona, diu, sobre el moviment independentista, que "hay que dejar de llamarles independentistas y empezar a llamarles nazis catalanes". I no és l'únic; d'altres parlen de colpistes:

3)
Sí, l'exlíder de Ciudadanos, l'Albert Rivera, aquest gran estadista que alguns mitjans de comunicació van ensabonar i inflar fins al despropòsit, comparava el president @KRLS amb un colpista i assegurava que la justícia -l'espanyola, evidentment- fa molt bé la seva feina.
Read 19 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(