🔲 کود سوسیالیسم است و انقلاب ۵۷
#چندتوییت
۱- یکی از دلایل نابودی اراضی کشاورزی کره شمالی و ویرانی این کشور در سیلهای دهه نود میلادی افراط در مصرف کودهای شیمیایی اعلام شده بود. کیم ایل سونگ برای دستیابی به راندمان محصول بیشتر دستور داده بود هر چه بیشتر از کود شیمیایی استفاده شود.
۲- جمله معروفی است از کیم که کود سوسیالیسم است! در نتیجه اصطلاحا خاک این کشور شیمیزه و نامقاوم شده و در اولین سیلابهای دورانی شسته شد و از دست رفت. از آن پس کره شمالی یک کشور گرسنه و قحطی زده ماند که ماند.
۳- داستان ما هم این است که بعد از انفلاب ۵۷ سطح زیرکشت را دو برابر کردند. این عمدتا بعنی کشاورزی در جاهایی با خاک نامناسب. آب هم به تدریج کمتر و کمتر شد. بنابراین سال به سال میزان محصول کمتر و هزینه‌ها بیشتر شد.
۴- پس برای جبران خاک نامرغوب و آب ناکافی، کشتزارها را غرق کردند در کود و سم بی حساب. نتیجه آنکه حالا حتی هندیها هم که از مرده شورخانه گنگ آب مینوشند حاضر نیستند محصولات کشاورزی ما را مصرف کنند. مردم ایران اما به ناچار دارند مصرف می کنند.
۵- ما دقیقا همان راهی را رفته ایم که کره شمالی رفته است. چرا به همان نتیجه ای نرسیم که کره شمالی رسیده است؟ سیل دورانی ما البته هنوز نیامده. اما می‌آید. منطق اقلیم است و زیستبوم.
#خشکیدگی

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Nasser Karami

Nasser Karami Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @nasserkarami

29 Oct
برای فیلسوفی که بعد از مرگ مجوز اشتهار یافت
#رشتو
۱- به فهرست کسانی که علیه #آرامش_دوستدار نوشته‌اند نگاه کنید. غالبا سردبیران و مصدران و برکشیدگان جریان مسلط رسانه ای ایران در چند دهه گذشته. اینگونه است که آنها می‌توانسته‌اند حتی اندیشمند برجسته‌ای چون دوستدار را ..
۲- ... از دسترس نسل جوان دور نگه دارند و برعکس هر مدعی تازه ترمودینامیک قرآن را به عنوان فیلسوف و علامه به افکار عمومی حقنه کنند. اینکه بدنه روزنامه‌نگاری ایران نه فقط آزادی‌هراس و تغییرگریز، و نه فقط دین‌خو بلکه ناخواسته حتی خمینی‌خو است را نیز باید از این زاویه دید.
۳- اغلب آنها از زیر شنل همین سردبیرانی بیرون آمده‌اند که فیلسوف اعظمشان آن مجری انقلاب فرهنگی است که خمینی را باسوادترین حاکم تاریخ چند هزارساله ایران می‌داند. واقعیت این است که روزنامه‌نگار ایرانی صد بار از سروش شنیده و شاید نه حتی یک بار از دوستدار.
Read 4 tweets
11 Oct
هشدار پاییزی همه ساله به مقامات محترم!
#چندتوییت
1- به عادت معهود همه ۲۹ سال گذشته (دقیقا از ۲۶ آذر ماه ۱۳۷۱ و زمان انتشار نخستین شماره روزنامه همشهری) برای بیست‌و‌نهمین بار در آغاز هر پاییز این را یادآور می‌شوم:

- پاییز که بیاید پشت سرش زمستان است، مقامات محترم!
2- ... زمستان ‌راه‌ها بسته می‌شود و نمی‌توانید به روستاییان و کوچ‌نشینان بالادست سوخت برسانید. اگر سوخت نرسد، چاره‌ای جز سوزاندن باقی‌مانده بلوط‌ها و دیگر بوته‌ها و درختان کم برگ‌و‌بار دامنه‌ها ندارند. نگویید برف غافلگیرمان کرد. در زمستان همیشه برف می‌بارد و در کوهستان‌ها بیشتر.
3- از نیمه آبان به بعد وارونگی دما شدت می‌گیرد. از الان ساعت آغاز کار را تغییر به ۹ صبح به بعد تغییر دهید. اصلا سخت بگیرید برای هر کس که ناچار است ماشینش را قبل از ۹ صبح توی خیابان بکشاند. مدارس و اصناف و ادارات را از آغاز به کار قبل از ۹ صبح منع کنید.
Read 9 tweets
13 Sep
راز واقعی تداوم حکومت توتالیتر
#چندتوییت
1- از میان مهمترین ابزارهایی که توتالیتر برای تداوم سلطه به کار می گیرد، مثل ماشین سرکوب یا هژمونی ایدئولوژیک یا دستگاه پروپاگاندا کدامیک مهمتر است؟ جالب است که هیچ کدام! "جیره" است که توتالیتر را برقرار نگه میدارد. این بحث را پی بگیرید.
2- توتالیتر در برنامه ریزی اقتصادی به دنبال سه هدف است: تامین هزینه سرکوب، انگیزه بخشی به لایه همراه و البته تامین جیره مدامی که باید در اختیار توده مردم قرار داد. و این جیره است که در نهایت رابطه توتالیتر با مردم و البته تداوم حاکمیت توتالیتر را برقرار می کند.
3- توتالیتر بخش مهمی از درآمدهای ملی را صرف ماشین سرکوب میکند. بخشی را هم باید صرف کارگزاران خودش بکند. میداند که فاسدند اما همچنین میداند همین فساد انگیزه آنهاست برای جانفشانی در راه بقای توتالیتر پس مانع فساد نمی شود. آن را بخشی از هزینه بقا می داند.
Read 10 tweets
6 Sep
دعا برای خوزستان
#چندتوییت
1- ابتدا: سالها پیش وقتی در همشهری کار می کردم شنیدیم حال یک نویسنده مشهور وخیم است. خبرنگار و عکاس فرستادم به بیمارستان تا گزارش تهیه کنند. خانواده او به هیچ وجه نگذاشتند عکاس ما وارد اتاق او شوند. با این توجیه که
2- اگر عکسی از او در بستر مرگ منتشر کنید موج راه می افتد که دست به دعا بشوید همه برای سلامتی اش و تجربه می گوید هر کس موضوع چنین دعاهای همگانی بوده قطعا جان سپرده است. دختر آن مرحوم اعتقاد داشت دعای توده ابزار عذراییل است و هرگز نباید کسی را در معرض چنان ابزاری قرار داد. جدی!
3- بعد: یک بار تیم سویا مسابقه حساسی داشت با بارسا. روز قبل از مسابقه از مربی سویا پرسیده بودند برنامه شما برای مهار مسی چیست؟ و او پاسخ داده بود هیچ تاکتیکی قادر به مهار مسی نیست. فقط قرار است همزمان با مسابقه مادرم در کلیسا برایمان دعا کند. این تنها راهی بوده که به نظرم رسیده!
Read 6 tweets
4 Sep
ایران در ژرفای خشکسالی مهندسی
#چندتوییت
1- مشخص ترین حرفی که وزیر جدید نیرو برای کنترل بحران آبی کشور گفته سرمایه گذاری بیشتر برای استخراج آب‌های ژرف بوده است. رویکرد به پروژه هایی از این دست، و مواردی همچون شیرین سازی و انتقال آب از مازندران به سمنان یا از چابهار به خراسان
2- ... و یا حفر تونل های متعدد در زاگرس مرتفع برای انتقال آب به دشت های مرکزی بیانگر آن است که خشکسالی در ایران به مرحله #خشکسالی_مهندسی (Engineering Drought) رسیده است. خشکسالی مهندسی وضعیتی است که در آن دسترسی به منابع آب جز با روشها و ابزارهای پیچیده و گران مهندسی ممکن نیست.
3- رسیدن به این مرحله از خشکسالی اغلب بسیار نگران کننده است چون حکایت از فشار لگاریتمی به منابع آب و تخریب افزونتر سرزمین دارد. برای مثال همین برداشت از آب های ژرف در کنار دیگر پیامدهای مخرب اکولوژیک همچنین می‌تواند باعث تحرک گسلها و افزایش خطر زلزله شود.
Read 5 tweets
17 Aug
بررسی احتمال "تعمد" در گسترش فاجعه کرونا در ایران
#چندتوییت
1- دیوید مارکوس در تحلیل "قحطی‌های حکومت-ساخت" عبارت Faminogenesis را پیشنهاد کرده است. تحت اللفظی این عبارت را می توان به قحطزایی ترجمه کرد اما چون حتی خود مارکوس هم این عبارت را بسط می‌دهد به هر نوع استفاده از
2- ... بلایای فراگیر توسط دولتها به عنوان یک سلاح جنگی، و نه فقط قحطاندن سرزمین از طریق نایابی عمدی مواد غذایی، شاید "نیستاوری" برای آن برابرنهاد فارسی بهتری باشد. #نیستاوری به عنوان یک نظریه علمی البته توسط کسانی دیگر نیز به تدریج بسط داده شده و تدقیق شده است.
3- خلاصه نطریه مارکوس این است که مطالعه مواردی مثل قحطی 1928-1933 اوکراین و قزاقستان و 1958-1961 چین ما را به این نتیجه می‌رساند که گاه حکومتها از بلایای فراگیر به عنوان سلاحی برای کنترل توده مردم و سرکوب اعتراضات آنها استفاده می کنند.
Read 20 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(