1)
Comunicat de la Casa Real del 18 (!) de juliol 1978:

"Hoy se conmemora el aniversario del Alzamiento Nacional que dio a España la victoria contra el odio y la miseria, la victoria contra la anarquía, la victoria para llevar la paz y el bienestar a todos los españoles.
👇👇👇
2)
Surgió el Ejercito, la escuela de virtudes nacionales, y a su cabeza el generalísimo Franco, forjador de la gran obra de regeneración".
Aquest comunicat de la Casa Real, mai desmentit, dóna una idea del que ha estat la transició espanyola.
Transició? Quina transició?
3)
La transició ha estat una farsa. Aquella transició modèlica i exemplar va suposar l'assassinat de centenars de persones. Segons explica el periodista Mariano Sánchez al seu documentat llibre La transición sangrienta, la transició (entenent el període que abraça des de
4)
la desaparició física de Franco i l'arribada al poder de Felipe González el 1982) va suposar la mort de 591 persones i 2.000 ferits. En canvi, la historiadora Sophie Baby assegura en la seva tesi que els morts d'aquest període sumen 714. Ni exemplar ni no violenta. Una farsa.
5)
Però deixem un moment la transició i fem un salt endavant per situar-nos ara a l'1 d'octubre de 2017. Aquest dia, i després de les garrotades dels "piolins", l'actual president espanyol, el socialista Pedro Sánchez, escriu aquesta piulada:

6)
Amb el discurs de Felipe VI del 3 d'octubre, la reprovació del PSOE al govern d'un tal M. Rajoy queda aturada. I no només això, perquè tal i com explica l'historiador Jordi Serrano, "el rey se descarta para encontrar una solución y lidera el grupo que encabeza el problema".
7)
Felipe VI, amb més o menys fortuna, va dir "a por ellos". I ho va fer amb un retrat darrera seu de Carles III, que va prohibir l'educació i l'edició de llibres en català el 1768. Però clar, què es pot esperar de Felipe VI? Recordem qui era el seu pare, Juan Carlos I?
8)
El rei Juan Carlos I va ser posat a dit per un dictador, no va jurar mai la Constitució (va jurar la Llei de Principis del Movimiento Nacional del règim); comissionista i amb comptes corrents a Suïssa, amants que hem pagat entre tots i informat puntualment sobre els GAL.
9)
El rei Juan Carlos I és l'home que als anys 70 rep banys de masses d'una ciutadania àvida per deixar enrere una dictadura de gairebé 40 anys. Era l'home que havia de cosir les dues espanyes i ara tothom el veu, a ell i al seu fill, com el continuador del règim franquista.
10)
Per això, Felipe VI, cap suprem de les Forces armades, eludeix esmentar en el seu discurs de la Nit de Nadal de l'any passat i de la Pasqua Militar la carta dels militars retirats i els seus xats de "no queda más remedio que empezar a fusilar a 26 millones de hijos de puta".
11)
La ministra de Defensa, Margarita Robles, assegura que els impulsors d'aquests manifestos són "una insignificante minoría que no merece publicidad y que cuestiona irresponsablemente las bases de la convivencia con sus delirios y total alejamiento de los valores castrenses".
12)
Robles fa aquestes declaracions el 6 de gener, durant la Pasqua Militar, i a l'endemà arriba la rèplica: "Somos algo más que minoría". Segons @elpais_espana, el tinent general retirat Emilio Pérez Alamán, que va encapçalar la declaració en què 750 militares retirats acusaven
13)
el govern de posar en risc la unitat d'Espanya i l'ordre constitucional, escriu una carta oberta a la ministra Robles assegurant que no són una minoria i reclama "un buen giro al timón y cambiar de rumbo", parafrasejant l'expressió que es va popularitzar la vigília del 23-F.
14)
Per cert, el diari ABC publicava recentment que Margarita Robles portava 60 milions de pessetes anuals dels fons reservats a la Casa del Rei durant la seva etapa de número dos al Ministeri de l'Interior, i ho feia "en metàl·lic, per no deixar rastre".
abc.es/espana/abci-ma…
i 15)
Juan Carlos I a la mort de Franco: "tengo para él un gran afecto y admiración"

Nancy Pelosi, presidenta de la Cambra de Representants dels EUA després de l'assalt al Capitoli per part d'alguns seguidors de Donald Trump: "Som un estat de dret, no una monarquia amb un rei".

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Bernat Deltell

Bernat Deltell Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @Bernat_Deltell

10 Dec
1)
"Catalunya no té poder real, no pot prendre cap decisió transcendent com un estat normal. Per això, els nostres governants són gestors, no pas polítics. A un polític d’un país normal se li en fot perdre les eleccions perquè al darrera té un estat; a un gestor no, li va el sou"
2)
"Si les hòsties que vam rebre l’u d’octubre haguessin passat a Euskadi o Escòcia hauria cremat el país sencer. Aquí no, perquè som un poble programat per resistir, però no per guanyar. Amb tot, la societat catalana ha fet un salt endavant que ja no té retorn".
3)
"El català és una persona valenta que accepta el repte d’encarar-se a la vida, però no entén com funciona el món. Col·lapsem l’aeroport, però quan algú ens diu que ja n’hi ha prou tornem cap a casa ordenadament. Emprenyats, sí, però tornem a casa"
Read 12 tweets
29 Nov
1)
Alguns ponents que vam participar en les @Birresrepublica del dissabte 5 de juny a la @coopgarriguell vam anunciar que abans de final d'any Pablo Llarena rebria de valent -professionalment parlant- i que els mitjans unionistes començarien a marcar distància amb el jutge.
2)
Segons el periodista Zarzalejos, "en un círculo intelectual restringido de Madrid, discreto pero muy influyente, una persona de enorme relevancia social y política sentenció que en España tenemos, sí, un presidente, pero no es el del Gobierno, y se llama Pablo Llarena".
3)
Doncs bé, sembla que del "Llarena presidente" de Zarzalejos estem passant al "Llarena solitario" de @boye_g. I tot, en menys de tres anys i una pandèmia pel mig! D'acord que ja havia rebut a Bèlgica, però el gran moment del jutge arriba amb la detenció de @KRLS a Alemanya.
Read 17 tweets
20 Nov
1)
Bona part de la premsa espanyola ha sortit de nou a l'atac davant l'anunci que es podrien -suposadament- jutjar els crims comesos pel franquisme. Per a aquest tipus de premsa, que ja fa molt de temps va abandonar el periodisme en favor de la propaganda, el titular és que el
2)
govern espanyol cedeix al xantatge d'aquells partits polítics (bàsicament catalans i bascos) que voldrien que els crims comesos pel franquisme fossin jutjats. La premsa ha sortit en tromba en defensa del règim del '78 i marcant les línies que no es poden creuar en cap cas.
3)
Quan el sobiranisme va fer el pas cap a l’independentisme, l’Estat profund (el conegut com a deep state) que beu directament de les entranyes del franquisme, va sortir de nou a la superfície de manera descontrolada i amb el ganivet entre les dents.
Read 17 tweets
26 Oct
1)
27 octubre de 2014. Dies abans de la consulta del 9N, El Mundo obre la seva edició nacional amb una portada a cinc columnes informant que l'alcalde @xaviertrias hauria tingut un dipòsit bancari de gairebé tretze milions d’euros a la Union de Banques Suisses (UBS) de Ginebra.
2)
Segons El Mundo, els diners van ser traspassats a un cc andorrà el 10 febrer 2013 perquè l'alcalde va agafar por arran de la investigació de l'AN a Pujol. Dit d'una altra manera, Trias tenia uns diners a Suïssa i veient com anaven les coses va decidir traspassar-los a Andorra.
3)
A l'endemà, el 28 d'octubre, El Mundo hi torna: obre portada amb el número de compte corrent 7651162-3445.954 del banc suís UBS des d'on l'alcalde Xavier Trias hauria enviat els seus diners no declarats (gairebé tretze milions d'euros) a una entitat financera andorrana.
Read 11 tweets
22 Oct
1)
El 40è congrés del PSOE i la Convenció Nacional del PP celebrats tots dos a València només serveixen per mostrar a l'opinió pública que estem més units que mai, que fem pinya, que no hi ha divisions internes, que el nostre líder no està qüestionat i que som molt espanyols.
2)
En el cas del PSOE s'ha venut a l'opinió pública que no hi ha divisió ni guerra interna, i que els barons i la vella guàrdia donen ple suport a Pedro Sánchez. Fins i tot, Susana Díaz (a qui el periodista Zarzalejos va definir de "gran estadista") va fer un discurs conciliador.
3)
Díaz, referint-se a Sánchez, diu: "Él se alegra que yo esté aquí, y yo me alegro de que él se alegre de que yo esté aquí". Després d'haver perdut tots els embats contra Sánchez, la sultana, ara senadora, li dóna les gràcies públicament per poder continuar vivint del "chollo".
Read 12 tweets
8 Oct
1)
Fiscalía ultima el cierre de las tres investigaciones abiertas contra Juan Carlos I. Así pues, el rey emérito podría volver pronto a España tras 14 meses en Abu Dabi. La titular de Política Territorial, Isabel Rodríguez, ha dicho que el gobierno "es muy respetuoso con las
2)
decisiones individuales y personales". Rodríguez ha dejado claro que la relación del gobierno es con el "actual jefe del Estado, con el Rey Felipe VI. Lo que ponemos siempre en valor es su ejemplaridad en el desempeño de su responsabilidad".

¿Ejemplaridad?

Vamos allá
3)
Empecemos con el emérito. Resulta que la misma semana que la Fiscalía ultima el cierre de las investigaciones, el diario ABC publica que la actual ministra de Defensa, Margarita Robles, entregaba 60 millones de pesetas anuales de los fondos reservados a la Casa del Rey durante
Read 17 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(