از پست های خوب فیسبوکی ام، به اشتراک گذاری پستی در سال 2016 است
خوبست مطلب را رشته توییت کنم.
گزارشی مجله معتبر #کالچر : #پارسی در میان ۱۰ زبان ماندگار باستانی
The 10 Oldest Languages Still Spoken In The World Today
نشریه معتبر کالچر مقاله ای درباره برخی #زبان های باستانی دنیا
و تعداد گویِشوَران آن منتشر کرده است که #ایران را نیز جزو 10 زبان باستانی زنده و پویا می داند که تا امروز به آن تلکم می شود.
در بخش هایی از مقاله گفته شده که «غیرممکن است که بگوییم زبانی از زبان دیگر قدیمیتر است چون همه آنها به اندازه خود بشر قدمت دارند. با گفته شدن این مورد، هر یک از زبانهایی که در زیر به آنها اشاره شده چیزی خاص دارند – چیزی باستانی – که آنها را از بقیه متمایز میکند.»
این مقاله به توضیحاتی درباره زبان های تامیلی، لیتوانیایی، فارسی، ایسلندی، عبری، مقدونی، باسکی، فنلاندی، گرجی، ایرلندی بومی می پردازد.
بخش مربوط به #زبان_پارسی در این مقاله به شرح زیر است:
فارسی زبانی است که امروزه بیشتر در ایران، افغانستان و تاجیکستان صحبت میشود. فارسی نواده مستقیم #زبان_فارسی باستان یعنی زبان شاهنشاهی ایران است.
فارسی مدرن حدود سال ۸۰۰ بعد از میلاد شروع به شکل گرفتن کرد و یکی از چیزهایی که آن را نسبت به بسیاری از زبان های مدرن متمایز میکند این است که از آن موقع تا به حال، این زبان تغییرات نسبتا اندکی داشته است.
#فارسی زبانان امروز میتوانند نوشتهای متعلق به سال ۹۰۰ را دست بگیرند و آن را با سختی بسیار کمتری نسبت به یک انگلیسی زبان که شکسپیر میخواند، بخوانند.
In case you haven’t heard of #Farsi, it’s a language spoken in modern day #Iran, Afghanistan, and Tajikistan, among other places. You’ve probably heard of Persian, and it probably conjures up pictures of genies coming out of bottles.
They’re actually the same language, under a different name. Farsi is the direct descendant of Old #Persian, which was the language of the Persian Empire. Modern Persian took form around 800 CE, and one of the things that differentiates it
from many modern languages is that it has changed relatively little since then. Speakers of Persian today could pick up a piece of writing from 900 CE and read it with considerably less difficulty than an English speaker could read, say, Shakespeare.
تصویر:
گر گوهر طاعتت نسفتم هرگز // گرد گنه از چهره نرفتم هرگز
با این همه نومید نیم از کرمت // زیراکه یکی را دو نگفتم هرگز
نسخه ای از رباعیات عمر خیام نوشته شده به سال 865 هجری قمری در شیراز. این نسخه قبلا ً به سر ویلیام وسلی تعلق داشته و بعدها در سال 1844 توسط کتابخانه بودلین
(Bodleian) خریداری شد. نسخه بودلین قدیمی ترین نسخه با نمونه برداری و تاریخ گذاری مطمئن از آثار ادبی خیام است
ناوبان جعفر فزونی، فرمانده ناو پلنگ در خاطراتش میگوید:
در تابستان ۱۳۱۲ با ناو پلنگ ماموريت یافتم که بتمام نقاط ساحلی #خلیج_فارس سرکشی کنم. در آنزمان در تمامی سواحل #ایران، انگلیسی ها پایگاه نظامی داشتند و بدون اجازه از دولت ایران رفت و آمد می کردند
در سال ۱۳۱۲ با پلنگ به بندر باسعیدو در شمال غربی قشم وارد شدیم. در آنجا انگلیسی ها علاوه بر تاسیسات نظامی که داشتند، قبرستانی ایجاد كرده و یک انبار بزرگ زغال سنگ برای ناوگان دریایی خویش ساخته بودند.
به همین دلایل باسعیدو را مستملک امپراتوری انگلستان دانسته و یک دسته سربازان هندی در آنجا مستقر کرده و در مقابل محل سکونت این سربازان نیز دکلی برپا کرده بودند و هر وقت یک کشتی می گذشت، دهنکجی کرده و پرچم انگلستان را بر می افراشتند!
۵دی ماه ۱۳۵۸ دو تن از برگزارکنندگان تظاهرات هواداران قانون اساسی مشروطه در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی محکوم شدند. رضا معاون به هفت سال زندان و ۴۰ ضربه شلاق و غلامرضا حمید نیز به دو سال زندان محکوم گردیدند.
در روز ۵ بهمن ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی بیش از سیصد هزار تن از هواداران قانون اساسی مشروطه با آرنگهای استقلال، آزادی، قانون اساسی برای پایداری حکومت مشروطه و شاهنشاهی پارلمانی ایران در تهران و دیگر شهرها راه پیمایی کردند
و فرتورهایی از شاهنشاه، شهبانو و ولیعهد پشتیبانی خود را از حکومت مشروطه پارلمانی ایران اعلام داشتند. در تهران راه پیمایان در استادیوم امجدیه گردآمدند. میهن پرستان سپس از استادیوم امجدیه راهی خیابان روزولت و سعدی شمالی و بهارستان شدند.
بی بی سی جمهوری اسلامی ست
از ابتدا دروغ گفته و تا به آخر این داستان پر از آب چشم هم دروغ خواهد گفت
مستندی دارد بنام «دو روز آخر»که سرآغازش یک اخوند پشت میکروفن صدای انقلاب اسلامی را اعلام میکند
محمدرضا شاهید ژورنالیست قدیمی نوشته:
بی بی سی دروغ میگوید
در لحظه تحویل رادیو تلویزیون به انقلابیون تا ساعت ها یک آخوند پا به جام جم نگذاشته بود و تصویر اول گزارش
بی بی سی دروغ محض است .
اول اینکه استودیوی پخش در ان روز این دکور چوبی را نداشت و صد ها همکار که به این استودیو در طول سالها امد و شد داشتند میتوانند شهادت بدهند که اصلا چوبی نبود و با عایق سفید از جنس مخصوص اسفنج صنعتی و تماما سفید بود
تپه سیلك - ۵۵۰۰ سال پیش از میلاد!
Silk Hill - 5500 BC!
سیلك محوطه باستانی وسیعی است دركنار روستای دیزچه در كنارجاده ای كه كاشان را به فین وصل میكند.این محوطه دو تپه شمالی و جنوبی با فاصله 600متر دارد.در اطراف تپه جنوبی دو گورستان قرار دارد.این منطقه توسط رومن گیرشمن حفاری شده است
در تپه شمالی دو دوره فرهنگی مشخص شد كه قدیمیترین آثار آن به 7500سال پیش تعلق دارد و حدود 6100سال پیش متروك شده است.درتپه جنوبی نیز از 6100سال پیش زندگی جاری بوده است. دوره دیگری نیز شناخته شده است كه در این دوره زیگورات سیلك ساخته شده است و به 5000سال تا 4250سال پیش تعلق دارد.
در حفاری هایی كه در زمستان سال 1380 انجام شد دیوار خشتی سكوی زیگورات نمایان شد و این زیگورات را میتوان قدیمی ترین زیگورات فلات #ایران و بین النهرین نامید. چهار گوشه زیگورات رو به چهار جهت اصلی جفرافیایی بوده و سه طبقه داشته است.
هرگز انتظار نداشته باشید یک چپی که تابع ایدئولوژی جایگزین در ذهن اش است، تغییر مرام بدهد و به عقیده شما که با او بسیار در تقابل است، متمایل شود.
پادشاهیخواهان از محاسن دوران پادشاهی سخن می گویند و می نویسند، اما محال ممکن است شواهد مثبت ما، موجب شود آنان ذره ای تغییر فکر بدهند
ما از آنچه طرفدارش هستیم و آنرا برای میهن مان درست میدانیم، تعریف میکنیم و آنان بر عکس از الگوهای خود انقدر سخن نمی گویند که از آنچه با آن مخالف اند، میگویند.
بعبارت دیگر آنان مدام در حال نفی عقاید ما و تاریخ هستند.
یکی از این شخصیت های سازمان چریک های فداییان خلق #بیژن_جزنی ست
نگاهی بی اندازیم به دیدگاه وی در ارتباط با فرقه دموکرات پیشه وری و طرح استالین برای جدا کردن آذربایجان، سر #ایران از پیکر کشور
دیدو نگاه بیژن جزنی یکی از دو بنیاد گذار سازمان تروریستی و ضد ملّی چریک های فدایی خلق ایران نسبت به اشغال پنج ساله ی ایران ازسوی آرتش تجاوزگر سُرخ شوروی
داستان یک زندگی که مثل خیلی از اوقات به #رضاشاه_روحت_شاد ختم میشود
پنجاه هفت سال پیش ، زمانی که پدرم با درجه ستوان دومی در ارتش شاهنشاهی در شهر تبریز خدمت میکرد به همراه مادرم که مرا باردار بود در مسیر کوههای قافلانکوه در میانه دچار یک حادثه سنگین رانندگی میشوند
که مادرم به سختی در این حادثه مجروح شده و آنها به بیمارستانی در شهر تبریز منتقل میشوند. به علت کمبود امکانات آن زمان نظر پزشکان بر این بود که اگر مادرم سریعا به تهران منتقل نشود فرزند و یک پای خود را از دست خواهد داد.
از قضا پادشاه فقید #ایران در آن زمان جهت انجام بازدید در شهر تبریز به سر میبردند که بعلت کوچک بودن محیط شهر در آن زمان، این حادثه به اطلاع شاهنشاه میرسد که افسر جوانی با خانواده دچار یک حادثه شده و فرزند ایشان در خطر مرگ به سر میبرد.