בניגוד לדעה הרווחת, תעשיית הפארמה שונאת את הפנדמיה.
שרשור על התייבשות ה pipeline עם מבט לטווח הבינוני ולניהול המגיפה.
גילוי נאות: הסטארט-אפ שלי מתעסק בתחום.
🧵
פיתוח תרופות הוא תהליך עתיר סיכון מבחינה אינרנטית. מולקולה שעובדת נהדר בתאים, עלולה לא לעבוד בעכבר. מולקולה שעובדת בעכבר, פתאום לא עובדת בקוף. מה שעבד בחיות כבר לא עובד בבני אדם, וכו׳. הביולוגיה היא אכזרית ולא נתונה לחיזוי מלא. אבל זה סיכון שחברות פארמה יודעות לקחת. מה הם שונאות?
הם שונאות שיש סיכונים עסקיים ענקיים מעבר לסיכון הביולוגי. נניח, אם אתם עובדים על אלצהיימר, אתם יודעים שאלצהיימר תמיד יהיה. אין שאלה שיש שוק ושיש צורך אדיר בתרופה כזאת.
בפנדמיה זה לא ככה. השוק הוא בכלל לא ברור וזז כל הזמן בקצב אקספונניאלי לכל הכיוונים. ולכן, התעשייה שונאת את זה.
התרופות שאתם רואים היום, הם פרי מאמץ של תחילת הפנדמיה. אז קרו שני דברים: (1) הייתה תחושה של סוף העולם וחברות החליטו לקחת סיכונים גם שעסקית זה לא היה הכי חכם (2) הממשל האמריקאי שם כסף גדול כדי להאיץ את המאמצים האלה. בחדשות מספרים לכם על הצלחות, אבל רוב המאמצים האלה נכשלו. ובגדול.
קחו לדוגמא את החיסונים. הטיימס מכיר ב 114 סוגי מאמצים לפיתוח חיסונים. רק 47 הגיעו לשלב מאוחר, ומתוכם רק 19 הגיעו לאיזה סוג של אישור שמאפשר למכור אותם ולהגיע להכנסות ממכירות.
אפילו שכבר תרופה מגיעה לשוק, אין לחברות שום וודאות שהיא באמת תייצר הכנסה קבועה. קחו לדוגמא את הטיפול החד שבטי של Regeneron, הלהיט של קיץ 2021 (יחד עם השיר טרילילי טרללה). Regeneron עשתה מעל 6 מיליארד דולר שזה מעולה מבחינתם אבל התרופה כבר לא עובדת על אומיקרון.
ובשקף הפתיחה שלהם ב 2022 JPM Health (הכנס הכי חשוב של התעשייה), הם למעשה כבר מפרידים את הצמיחה של החברה מהתרופה ולא מדברים עליה יותר מדי.
השוק הציבורי שונא שההכנסות עולות ויורדות. וחברות לא אוהבות לקחת סיכון רק בשביל שנה אחת מוצלחת בלי אסטרטגיית המשך.
אז למה אני מספר לכם את כל זה? כי מקבלי ההחלטות בחלק ניכר מהעולם המערבי החליטו לנהל את המגיפה בעיקר באמצעיים פרמקולוגים במקום בהגבלות. שר הבריאות שלנו אמר את זה בעצמו: אנחנו נותנים חיסונים, בדיקות, ותרופות - כל השאר עליך.
אבל התרופות האלה הם פרי מאמץ אדיר, חד-פעמי בהיקף שלו שהחל כמעט לפני שנתיים. והם מזקנות ומהר.
נתחיל:
החיסונים עבדו מצוין כאשר הם מנעו הדבקות - אלה היו ימים שנראו כמו תחילת הסוף. מאז הבנו שההגנה בפני הדבקה היא קצרת טווח ולא עובדת מול אומיקרון בכלל. נשארנו
כרגע עם הגנה בפני מחלה קשה שהיא כנראה מספיקה מול אומיקרון אבל לא בטוח שתספיק מול זנים יותר אלימים. מצד שני, המחקר של שיבא הראה שמצינו למעשה את מה שניתן לסחוט פרמקולוגית מהחיסונים הזמינים. אי-אפשר לבסטר יותר כדי להשיג יעילות גבוהה יותר.
אז אנחנו נהנים עדיין מהמחקר שהתחיל בינואר 2020, אבל הכלי הזה נשחק מהיכן שהתחלנו איתו לפני שנה.
טיפולים של נוגדנים חד שבטיים: נשארנו עם טיפול אחד של חברת Vir מתוך כחצי תריסר אפשרויות. שחיקה איומה. nature.com/articles/s4158…
תרופות אנטיויראליות: הלהיט של חורף 2022 הוא הפקסלוביד של פייזר, שגם הוא כמו התרופות שהגיעו לשוק, פותח במהלך 2020.
אבל התוקף של תרופות אנטי-ויראליות הם לא לעד. למשל הוירוס של מגיפת השפעת ב 2009 פיתח מוטציה אחת (!) שגרמה להורדת היעילות של Tamiflu בצורה מסיבית.
אז הבנו שהטיפולים כנגד הוירוס הם משאב נשחק שדורש תחזוקה שוטפת. ממשלות צריכות להבין שכדי שיהיה להם כלים ב 2025+, צריך להשקיע כבר עכשיו בפיתוח תרופות. זה לא משהו שהשוק ידאג לו לבד בגלל הסיכונים האדירים כמו שדברנו בהתחלה.
וזה אגב לא ביקורת כנגד ממשלת ישראל: ישראל קטנה מדי לקחת את זה על עצמה. צריך כאן רשת בינלאומית של מדינות שישמו כסף כדי להאיץ את התהליכים האלה ולהבטיח שיהיה עם מה לבוא ל 2025.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
What we can learn from 20 waves 🌊 of SARS-CoV-2?
A thread 🧵 1/11
👇👇👇
The figure 👆 shows the strongest wave (⬛️grey lines) in 20 countries around 🌍 with the largest testing per capita. The peak is centered to be at day 0 and the cases are normalized to its height. Black: the averaged wave 2/11
We define a wave to start and finish with ½ of the cases in the peak. For instance, here is an example from Cyprus 🇨🇾. The peak (🔴) at about 1100 daily cases per 1M. The wave's start & finish are labeled w/ an 🟧line at ~550 cases.
Gray: raw data
Blue: smoothed (our input)
3/11
@sigallab did a fantastic job in framing the Abs response to Omicron. But his manuscript actually makes make me a bit concerned and I don't find the results encouraging. Let's dive in a short thread 🧵👇
Just a reminder, the Omicron and the Delta are highly diverged from each other compared to the ancestral strain, which serves as the basis for the vaccine.
@sigallab enrolled 15 individuals who were infected by Omicron. Four people were vaccinated with J&J, 3 people with Pfizer, 6 were not vaxxed, 2 had no Ab response and were excluded from the study. These 13people were followed for ~2weeks.
כולנו שמענו על Spike ועל כך שהוא נקשר ל ACE2 כדי להכנס לתוך התאים. אבל התהליך הזה הוא מאד לא פשוט. כמו שאתם מכניסים מפתח לתוך מנעול וצריכים קצת לנער את המפתח שיכנס בקלות, גם הספייק צריך קצת דרגות חופש כדי להיקשר טוב ל ACE2 ולבצע את הכניסה לתא.
כאן מגיע לעזרתו של הספייק רצפטור נוסף שנקרא TMPRSS2. הרצפטור הזה הוא פשוט סכין שחותכת חלבונים. הוא חותך את הספייק כמו שחותכים במודעת תלישה וזה ונותן לספייק עוד דרגות חופש שהוא צריך לקישור מיטבי ל ACE2.
If you recall, the police in GATTACA has access to Vincent's (the protagonist) eyelash. However, they can't identify him since he is not in any database. 2/5
We already at the point that nearly all US people can be identified via their DNA despite not being in any police database. How? about 1-2% of the US population took at DNA test that is searchable in 3rd party websites such as GEDmatch. 3/5
Excellent analysis by @IdoIrani about the waning booster effect (for infection) stratified by age group in Israel.
The worrying part: the rate of decline is most age groups is similar to the 2nd jab.
@IdoIrani This tweet is trending. So a few comments 1/2:
1 Data: datadashboard.health.gov.il/COVID-19/gener… 2. This is a tweet not peer reviewed publication. It is a preliminary analysis with some caveats as described here.
3. The y-axis should be crude VE 4. Some Idiots...
have said that since I am a CEO of a start up and @IdoIrani is a PhD student, the analysis should be disqualified. This is my Google Scholar. Hope it passes your high bar 🤪. scholar.google.co.il/citations?user…
5-∞. It is a preliminary signal.