می‌خوام در مورد دو قوم عرب‌ و ترک‌ مطلبی رو بگم.
#رشتو
بارها دیدم که دوستان به این دو قومیت با بهانهٔ ایران‌دوستی و میهن‌پرستی، اهانت می‌کنند.

تاریخچه حضور اقوام در ایران از قرار زیر است:
آریایی (کُرد و لُر و گیلک و...) : بیش از ٧ هزار سال
عرب‌تبار: ١۴٠٠ سال
تُرک‌زبان: ٩٠٠ سال
اگر بخوایم این موضوع رو باز کنیم، باید بگیم که هموطنان عرب‌تبار ما بیشتر از هزار ساله که در کنار ما زندگی می‌کنند. همچنین زبان تُرکی نیز در حدود کمی کمتر از هزار ساله که در ایران نهادینه شده و میلیون‌ها نفر در ایران به این زبان صحبت می‌کنند (از جمله خانواده بنده).
این که یه‌مشت انسان نادان و جاهل، اقدام به عرب‌ستیزی و ترک‌ستیزی می‌کنند، درواقع دارند با هزار سال تاریخ ایران می‌جنگند! دقت کنید: 1000 سال. صحبت یک روز و دو روز و سک نسل و دو نسل نیست. هزار ساله در تاریخ ما که تبار عرب و زبان ترکی با فرهنگ ایرانی پیوند خورده و در هم تنیده شده.
این تنیده‌شدن در حدی است که اگر شما در خیال خام خودت، قصد داشته باشی عرب و ترک‌ رو از فرهنگ ایرانی خط بزنی، بخش عظیمی از تاریخ و تمدن و فرهنگ #ایرانی رو از بین خواهی برد!

نادرشاه ترک‌زبان بود. جلال‌الدین خوارزمشاه که در مقابل چنگیز برای دفاع از کیان ایرانی ایستاد، ترک‌زبان بود.
همین امروز، خواننده‌ای مثل مهدی یراحی، و بازیگری مثل رضا فیاضی و بسکتبالیست معروف ما، حامد حدادی، هر سه از عرب‌تبارهای ایرانی هستند.

پس این تخم نفرت رو از مغزتون بریزید دور. وقتی سه یا چهار نسل از یک خانواده در یک کشوری زندگی می‌کنند، رسما و قانونا و به لحاظ فرهنگی و به لحاظ
هویتی شهروند اون کشور و بخشی از اون کشور می‌شن. اعراب ایرانی که هزار و چهارصد ساله در این خاک ساکن هستند، ایرانی نیستند؟ یا ترک‌زبان‌ها ایرانی نیستند؟

یک‌بار برای همیشه این افکار مزخرف رو بریزید دور. ایران متعلق به همه ماست. کُرد و لُر و تُرک و عرب و بلوچ و مازنی و تالشی و
هرمزگانی و فارس و بختیاری و قشقایی و سمنانی و گیلکی و تات و لک و تک‌تک این اقوام جذاب در چهارگوشهٔ ایران‌زمین، صاحبان این آب و خاک هستند و اگر تو به هرشکل و با هر نیتی یکی از این اقوام رو مورد نفرت قراربدی، قطع و یقین به ایران و تاریخ ایران و فرهنگ ایرانی عمیقا خیانت کردی.
توجه داشته باشید که منظور من از قومیت عرب و تُرک در این رشتو، هموطنان عرب و تُرک هستند (افرادی مثل خود من که از قوم تُرک‌زبانان هستیم).

با مقوله پان‌عرب و پان‌تُرک و دیگر پان‌ها اشتباه نگیرید که دشمن ایران و اگر جامع‌تر بگیم، دشمن انسانیت هستند.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Bahman Ansari ‌ ‌ ҉ 𓄂𓆃

Bahman Ansari ‌ ‌ ҉ 𓄂𓆃 Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @Ansari_Bahman

Feb 10
نخستین ‍ تخریب #طاق_کسری (#ایوان_مدائن)

#رشتو

هنگام پایه‌گذاری شهر بغداد در سال ۱۴۶ هجری، هزینه آن برای منصور خلیفه عباسی گران آمد. در آن هنگام ابوایوب موریانی به خلیفه پیشنهاد کرد که کاخ خسرو را ویران کنند و سازه‌های آن را برای ساخت بغداد بکار ببرند. منصور با خالد برمکی Image
که وزیر ایرانی و دانشمند دربارش بود، به رایزنی پرداخت. خالد برمکی، خلیفه را از این کار بازداشت و گفت هزینه ویران کردن کاخ خسرو سنگین و از سودش بیشتر خواهد بود...
منصور عباسی برآشفت و گفت تو خود ایرانی هستی و از ایرانیان پشتیبانی می‌کنی و به ایرانی‌گری دلبسته‌ای. لذا مغرضانه مشورت داده‌ای پس به حرف تو گوش نخواهم داد.
Read 6 tweets
Feb 3
رشتوی جدید
ایرانیان دوره ساسانی چطوری حرف می‌زدند؟

حالا که بنگاه کثافت #BBC مشغول تفرقه‌افکنی بین ایرانیان و دشمنی با #زبان_پارسی هست، بد نیست با این رشتو بکوبیم تو دهنشون.

اول بگم که قبلادرمورد ریشه زبان پارسی از عهد هخامنشی تا امروز، اینجا گفته بودم👇
امشب میخوام متن یه کتاب از دوره ساسانی رو براتون بذارم تا ببینید ساسانیان (ایرانیان پیش از اسلام) چطوری حرف می‌زدند.

این متنی که میخوایم درموردش حرف بزنیم، مال کتابی هست به اسم «یوشت فریان» بازمانده از دوران ساسانی. متن کتاب به زبان پهلوی (پارسی ساسانی) هست و به خوبی به ما
نشون میده که اجداد ما پیش از اسلام به چه شکل حرف می‌زدند. مطمئنا بعد از خوندن این متن شگفت‌زده میشید.

اما اول در مورد این متن توضیح بدم. یوشت فریان نام یکی از پیروان زرتشت بود. او در یک مناظره با جادوگری به نام اَخت، موفق شد به ٣٣ پرسش اخت جادو پاسخ بده. یوشت فریان در این مباحثه
Read 12 tweets
Feb 2
هروقت دست به قلم بردم تا شعر، داستان یا متن ادبی بنویسم، دیدم وطنم آنچنان درد دارد که در غم #نان، فرصتی برای نوشتن از یار و غار نیست...

نشد غزل بنویسم، به خوبیِ "#حافظ"
ولی خریدم از آن بچه، «#فال_حافظ» را
برای دیدنِ فردای کودکِ معصوم
و درکِ «هَمّ و غَمِ» آن نگاهِ نافذ را
1/4
⬇️
و درکِ سهمِ ضعیفان -که اغنیا بُردند-
و درکِ رحمِ ستمگر به کور و لال و کر
و درکِ فهمِ خری از تلاوتِ یاسین!
و درکِ وَهمِ تو از سهمِ نابرابرِ هر...
2/4
⬇️
که نابرابر بود، سهمِ کودک از دنیا
برای «نانِ بیاتی»، بِگو مَگو می‌کرد
دلیلِ بختِ سیاه و گرسنگی‌ها را
درونِ تیمِ «خدا - بنده» جستجو می‌کرد
3/4
⬇️
Read 4 tweets
Jan 31
١- چندوقت پیش ملت با چوب و سنگ، #سگ و #گربه ها را می‌زدند؛ ولی الان می‌بینیم برای‌شان کنار پیاده‌رو غذا می‌گذارند و برای نگهداری‌شان کمپین‌ها ايجاد شده است.

⬇️ #رشتو
٢- همین چندوقت پیش اگر یکی #مدل_مو ی عجیبی داشت، تیکه‌بارانش می‌کردیم؛ ولی الان می‌گوییم دوست دارد این تیپی باشد مدل موهایش چه ضرری به ما می‌رساند؟!

⬇️
٣- تا همین اواخر، کسی #کمربند_ایمنی را پشت فرمان می‌بست، مسخره‌اش می‌کردیم و او را سوسول می‌دانستیم؛ ولی الان ماشین را روشن می‌کنیم اول کمربندمان را می‌بندیم و می‌گوییم برای سلامتی‌مان واجب است!

⬇️
Read 13 tweets
Jan 30
نقاشی غم‌انگیز مرگ داریوش سوم

نقاشی کمیاب فوق توسط یک نقاش اروپایی حدود ۱۳۰ سال پیش، ماجرای غم‌انگیز مرگ آخرین پادشاه هخامنشی به تصویر کشیده است و هم‌اکنون در آرشیو کتابخانه نیویورک آمریکا نگهداری میشود. در این نقاشی اسکندر بهمراه ارتش متجاوزش بر بالای پیکر
بی‌جان داریوش سوم (۳۳۰ پیش ازمیلاد) ایستاده‌اند‌ و نظاره‌گر جسد شاه ایران هستند.

در سال ۳۳۰ پیش از میلاد، داریوش با وجود شکست‌های که از اسکندر متحمل شد، هنوز مأیوس نشد و درصدد بود قشون جدیدی در ماد تجهیز کند و به جنگ برود اما با خیانت یک ایرانی به نام بسوس، به سرانجام‌ نرسید و
کشته شد. بسوس خائن، ساتراپ باختر و بنا بر روایتی برادرزاده داریوش سوم بود. او در منطقه دامغان امروزی، هنگامی که از تعیقب اسکندر مطلع شده بود، داریوش سوم را به قتل رساند و خود را به عنوان اردشیر پنجم، شاه ایران معرفی کرد. اسکندر وقتی
Read 5 tweets
Jan 30
ـ #رشتو: جشن سده
ـ #بهمن_انصاری
(بعد از مطالعه حتما ریتوییت کنید تا همه با این جشن ملی ایرانی، آشنا بشند)

در ایران باستان، در طول سال بیشتر از ٢٠ جشن ملی و ده‌ها جشن محلی برگزار می‌شد. این جشن‌ها اغلب برای بزرگداشت طبیعت و در گرامی‌داشت ایزدانِ نگهدار طبیعت انجام می‌گرفت.

⬇️
در این میان، #جشن_سده، از بزرگ‌ترین و مشهورترین جشن‌های ایرانی قلمداد می‌شد که در کنار نوروز و مهرگان، در شمار بزرگ‌ترین جشن‌ها قرار داشت و در تمام فلات ایران با جدیت و شکوه هرچه بیشتر، برگزار می‌گردید.

⬇️
ریشه‌شناسی واژه سده

جشن سده، هر سال در شامگاه ١٠ بهمن‌ماه پا می‌گرفت. با توجه به این که در آن دوران، شروع فصل سرد (زمستان) از ١ آبان تعیین می‌شد، میان ١ آبان تا ١٠ بهمن، صد روز فاصله بود. به همین دلیل به این جشن، سده (یعنی جشن صدمین روز زمستان) گفته می‌شد.

⬇️
Read 13 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

:(